11/05/2012, ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΑΦΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΓΙΩΡΓΗ Χ. ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΣΤΗΝ ΑΦΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ «ΛΟΝΔΙΝΟ 2012»

                                                               Ρέθυμνο 11 Μαίου 2012

 

Αγαπητοί Κύριοι Εκπρόσωποι της Οργανωτικής Επιτροπής “Λονδίνο 2012» και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής

 Αγαπητοί φίλοι – λαμπαδηδρόμοι

Κυρίες και Κύριοι

 

Καλωσορίσατε στο Ρέθυμνο, την πόλη με τη μακρά ιστορική και πολιτιστική παράδοση, την πόλη που είναι συνδεδεμένη με τον Ολυμπισμό και τα υψηλά αθλητικά ιδεώδη.

 

Χαιρόμαστε που είστε εδώ και σας συγχαίρουμε που τιμάτε τη λαμπρή παράδοση των Ολυμπιακών Αγώνων, μεταφέροντας την Ολυμπιακή Φλόγα από τη γενέτειρα της, την Ελλάδα, στην πόλη που αναλαμβάνει να διοργανώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

 

 Είμαστε υπερήφανοι που η πόλη μας αποτελεί έναν από τους βασικούς σταθμούς στη διαδρομή που θ’ ακολουθήσει η Ολυμπιακή Φλόγα η οποία, με την πολύτιμη συνδρομή των λαμπαδηδρόμων και τη δική σας, θα διασχίσει το νησί μας, την Κρήτη, το νησί όπου σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, γεννήθηκε η Ευρώπη.

 

 Από την πόλη μας στέλνουμε κι εμείς το δικό μας μήνυμα Ειρήνης, Αλληλεγγύης, Ενότητας και συναδέλφωσης των Λαών, πιστοί σε όσα ο Ολυμπισμός πρεσβεύει, αρχές που σεβόμαστε, τιμούμε και υπηρετούμε με όλες μας τις δυνάμεις, διεκδικώντας το σεβασμό που μας ανήκει ως χώρα, σε μια εποχή που, προσωρινές ελπίζουμε στρεβλώσεις, έχουν αλλοιώσει την αληθινή της εικόνα και φυσιογνωμία.

 

Ειδικά λοιπόν σε τούτη τη δύσκολη συγκυρία που διέρχεται η χώρα μας, νιώθουμε όλοι την ανάγκη να επικαιροποιήσουμε αυτά τα ιδανικά που ο Ολυμπισμός διακηρύττει: την Ειρήνη, το Ευ αγωνίζεσθαι, την Αλληλεγγύη.

 

Η ανάγκη διάχυσης αυτών των ιδεών είναι κοινή, υπερβαίνει τα στενά γεωγραφικά όρια της δικής μας χώρας και εξαπλώνεται, διαχέεται σε όλη την Ευρώπη που κλυδωνίζεται, θυμίζοντας σε όλους πως αυτά που μας συνδέουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν.

Μια Φλόγα, μια Ιδέα, ένα Όραμα, ένας Σκοπός τον οποίο η πόλη μας τιμά εμπράκτως, προσφέροντας με γενναιοδωρία τη ζεστή φιλοξενία της και την ανθρωπιά της στο συνάνθρωπο.

 

Καλωσορίζουμε λοιπόν και στη δική μας πόλη, το Ρέθυμνο, που είναι πόλη Ολυμπιονικών, την Ολυμπιακή Φλόγα με το βαρύ ιστορικό και πνευματικό της φορτίο, τους εκπροσώπους της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων «Λονδίνο 2012, καθώς και τους πρεσβευτές της, τους λαμπαδηδρόμους.

 

Ελπίζουμε στη διάρκεια της διαδρομής σας σε κάθε γωνιά της περήφανης τούτης γης, να προφτάσετε να πάρετε έστω μια μικρή γεύση από την Ιστορία και τον Πολιτισμό της και να γίνεται αποδέκτες της ανιδιοτελούς, ανόθευτης, ανεπιτήδευτης, αυθόρμητης, ειλικρινούς φιλίας των ανθρώπων της ώστε να την επισκεφθείτε ξανά στο μέλλον.

 

Αγαπητοί Φίλοι Λαμπαδηδρόμοι

 

Με τη δική σας εθελοντική συνδρομή έφτασε και στην πόλη μας η Φλόγα της Ελπίδας. Το Ρέθυμνο, είναι ένας Σταθμός στη διαδρομή της που στόχο έχει να φωτίσει με αισιοδοξία τη δική μας, προσωπική διαδρομή αλλά και να οπλίσει με Δύναμη τη διαδρομή της χώρας μας σε αυτή την ιστορική καμπή.

 

Αγαπητοί Εκπρόσωποι της Οργανωτικής Επιτροπής “Λονδίνο 2012» και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής

 

Διερμηνεύοντας τα αισθήματα όλων των Ρεθυμνιωτών και όλων των υπηρεσιών και φορέων που συμμετείχαν στην επιτυχή και ασφαλή διοργάνωση της υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στο Ρέθυμνο, σας καταθέτω τις θερμές ευχές μας για την έκβαση της φετινής διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο, η οποία ευχόμαστε να έχει λαμπρή επιτυχία, να εκπέμψει σε όλο τον κόσμο το μήνυμα του Ολυμπισμού και να ευαισθητοποιήσει τους αποδέκτες του.

Να είστε όλοι καλά.

 Σας ευχαριστώ πολύ.

31 Μαΐου 2020
 (1342)
 (1335)
 (1343)
 (1337)
 (1121)
 (1339)
cretandietfestival.gr (1181)
 (1329)
 (1341)
 (1330)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)