01/12/2011,Χαιρετισμός της Εντεταλμένης Δημοτικής Συμβούλου κας Μπιρλιράκη Πέπης στο 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ξεναγών

                                           Βασιλική Αγ. Μάρκου, Ηράκλειο

                                            27 Νοεμβρίου 2011

 

Κυρίες και Κύριοι

Αγαπητοί Φίλοι

 

Είμαι ευτυχής που συμμετέχω ως εκπρόσωπος του Δήμου Ρεθύμνης στις εργασίες του 11ου Πανελλήνιου Συνεδρίου σας που έχουμε την ξεχωριστή χαρά να φιλοξενούμε στο νησί μας.

 

Με αρκετούς από σας γνωριζόμαστε ήδη αφού ο Δήμος Ρεθύμνης ,  πρωτοπορώντας εγκαινίασε από το 2007 μια ιδιαίτερα πολύ δημιουργική συνεργασία μαζί σας, η οποία απέκτησε με την εφαρμογή του Νόμου Καλλικράτη και θεσμική υπόσταση.

 

Για να γίνω πιο συγκεκριμένη, τα τελευταία 4 χρόνια, στο Δήμο μας, οι κρίσιμοι τομείς του Τουρισμού και του Πολιτισμού αποτέλεσαν, με ανάθεση από τον ίδιο το Δήμαρχο, αντικείμενο Αντιδημαρχίας ενώ με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου λειτουργεί επισήμως Επιτροπή Τουρισμού η οποία δραστηριοποιείται έντονα και συνεργάζεται με όλους τους επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου.

 

Θεωρούμε ότι από νωρίς διαπιστώσαμε την ανάγκη σύστασης θεσμικών οργάνων που ενσωματώθηκαν στην πολύπλευρη και πολυδύναμη λειτουργία του Δήμου μας, συνιστώντας επί της ουσίας τα επίσημα συμβουλευτικά όργανα των αιρετών μελών τους και των υπηρεσιών του με αποτέλεσμα ο Δήμος μας να διαθέτει την οργάνωση, την ευελιξία και τη διορατικότητα να διαχειριστεί κατάλληλα πολλά από τα θέμα τα που προκύπτουν δεδομένου ότι το Ρέθυμνο είναι μια τουριστική πόλη.

 

Επιτρέψτε μου να επιχειρήσω μια σύντομη αναφορά σε βασικές δράσεις που υιοθετήσαμε και στρατηγικές που χαράξαμε και υλοποιήσαμε και αφορούν την τουριστική ανάπτυξη στις περισσότερες εκ των οποίων συμμετείχαν ανιδιοτελώς αρκετοί συνάδελφοί σας ξεναγοί προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες τόσο σε επίπεδο άρτιας διοργάνωσης όσο και σε επίπεδο ενεργής συμμετοχής στην πραγμάτωση όσων σχεδιάστηκαν, παρέχοντας δωρεάν ξενάγηση σε επίσημες αποστολές που φιλοξενήσαμε στο Ρέθυμνο στο πλαίσιο μεγάλων διοργανώσεων διεθνούς εμβέλειας και άλλα:

 

Επιχειρώντας λοιπόν να αναδείξουμε εναλλακτικές μορφές τουρισμού, προωθήσαμε το θεσμό των πολιτικών γάμων που παρουσίασε ως επιλογή πολύ θετική εξέλιξη.

 

Στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού θεσπίσαμε την εκδήλωση, που διοργανώνεται σε ετήσια βάση, Απονομής Βραβείων Φιλίας και Συνεργασίας σε φίλους- πελάτες που επιλέγουν επί σειρά ετών το Ρέθυμνο ως τόπο των διακοπών τους καθώς τους tour operators με τους οποίους συνεργαζόμαστε.

 

Παράλληλα, σε ειδική εκδήλωση τιμούμε κι επιβραβεύουμε τον καλύτερο επαγγελματία της πόλης που δραστηριοποιείται στον τομέα του Τουρισμού διότι εκτιμούμε πως οι παρέχοντες ποιοτικές υπηρεσίες στους ξένους επισκέπτες μας είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές του τόπου μας.

 

Από το 2007 εξάλλου και μέχρι σήμερα, ανταποκρινόμαστε σταθερά στην πρωτοβουλία του Σωματείου Ξεναγών Κρήτης – Σαντορίνης και συνδιοργανώνουμε εκδήλωση την ημέρα εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού με πιο πρόσφατη τη επιβράβευση εθελοντών και τη δημιουργία του Δέντρου του Εθελοντισμού που κάθε φύλλο του είχε το δικό του μοναδικό συμβολισμό.

 

Αντίστοιχη εκδήλωση συνδιοργανώνουμε με το Σωματείο Ξεναγών και την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος όπου εκδώσαμε από κοινού έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό με ειδικό λογότυπο που αξιοποιήθηκε απ’ όλες τις ομάδες εθελοντών που ανέλαβαν δράση εκείνη την ημέρα.

 

Αυτά είναι μόνο μερικά δείγματα από τη σύμπραξή μας με τους Ξεναγούς τους οποίους ευχαριστούμε θερμά για τις πρωτότυπες ιδέες τους, τη θετική τους διάθεση, την εργατικότητα και την προθυμία τους να συμμετέχουν στη διαμόρφωση ενός θετικού κλίματος και8σ τη διαμόρφωση των συνθηκών για την ανάπτυξη του βασικότερου άξονα οικονομικής ανάπτυξης του νησιού μας, που είναι ο Τουρισμός.

 

Θεωρούμε τη συμβολή τους εξαιρετικά χρήσιμη και αναγκαία ώστε σε συνδυασμό με τα έργα υποδομής που ο Δήμος μας όπως και κάθε Δήμος διεκδικεί και αγωνίζεται να υλοποιήσει, να διαμορφώσουμε μαζί τον παρόντα και μελλοντικό σχεδιασμό για να αναδειχθεί η Κρήτη μας ως ο καλύτερος, ασφαλέστερος και πιο οργανωμένος τουριστικός προορισμός.

 

Εύχομαι να είστε πάντα καλά να συνεχίσετε με την ίδια όρεξη, μεράκι και αγάπη για τη δουλειά σας και τον τόπο μας να προσφέρετε ωραίο και αποτελεσματικό έργο, τους καρπούς του οποίου γευόμαστε όλοι οι κάτοικοι κι επισκέπτες του νησιού μας!

 

Ελπίζω να απολαύστε την παραμονή σας στην Κρήτη και να ωφεληθείτε από το πλούσιο Πρόγραμμα του Συνεδρίου σας που περιλαμβάνει πλήθος δράσεων, ομιλιών κι επισκέψεων σε αρχαιολογικούς χώρους.

 

Σας περιμένουμε με το Δήμαρχο μας, ο οποίος απουσιάζει σήμερα στην Κων/πολη προσκεκλημένος του Οικουμενικού μας Πατριάρχη, για το λόγο αυτό δεν είναι μαζί μας απόψε, να σας υποδεχθούμε και να σας καλοδεχτούμε στο φιλόξενο Ρέθυμνο.

Καλώς να ορίσετε λοιπόν και καλή επιτυχία στις εργασίες τους Συνεδρίου σας.

26 Μαΐου 2020
 (1342)
 (1335)
 (1343)
 (1337)
 (1121)
 (1339)
cretandietfestival.gr (1181)
 (1329)
 (1341)
 (1330)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)