05/12/2013,ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΣΤΗΝ Γ' ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΟ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Κυρίες και Κύριοι

ο πλούτος και η ευρύτητα του αρχαιολογικού έργου στην Κρήτη είναι τέτοια που καθιστούν επιστημονικές συναντήσεις όπως αυτή που εγκαινιάζουμε σήμερα απαραίτητες.

Συγχαίρω ειλικρινά τους διοργανωτές της Παγκρήτιας αρχαιολογικής συνάντησης αφενός για τη δυνατότητα που μας προσφέρουν να γίνουμε κοινωνοί του ωραίου έργου τους και αφετέρου για την τιμή που κάνουν στη πόλη μας να φιλοξενήσει τις εργασίες διακεκριμένων επιστημόνων και τα πορίσματα αρχαιολογικών ερευνών της τελευταίας 3 ετίας.

Η Ιστορία της Κρήτης, η εξέλιξη της , η ίδια μας η ζωή πάνω στο νησί είναι συνυφασμένη με το Παρελθόν του νησιού που αποκαλύπτεται και διδάσκει χάρη στις επίμονες, πολύχρονες, αέναες, επιστημονικές έρευνες και ανασκαφές των αρχαιολόγων μας. Για μας είναι πολύ σημαντική αυτή η γνώση αφού έχει πολλαπλό ερμηνευτικό χαρακτήρα τόσο σε επίπεδο διεξαγωγής ενός γόνιμου διεπιστημιονικού διαλόγου μεταξύ των ειδικών που ασχολούνται είτε με τις ανασκαφές είτε με τη συντήρηση μνημείων όσο και σε επίπεδο κοινωνικό αφού μια ολόκληρη κοινωνία ενημερώνεται και μετέχει δυνητικά στην εξελικτική πορεία του κρητικού πολιτισμού, που κατέχει μια ξεχωριστή θέση λόγω σπουδαιότητας στο διεθνές στερέωμα.

Οι παράλληλες εκδηλώσεις που διοργανώνονται στο πλαίσιο αυτής της επιστημονικής συνάντησης την καθιστούν ακόμη πιο προσιτή σε κάθε ενδιαφερόμενο που θέλει να εντρυφήσει με τρόπο επιστημονικά ασφαλή στη μαγεία των νέων ευρημάτων που φωτίζουν ακόμη περισσότερες πτυχές του εκπληκτικού πολιτισμού που αναπτύχθηκε στο νησί μας.

Εύχομαι κάθε επιτυχία στις εργασίες της συνάντησης η οποία είμαι πεπεισμένος ότι θα ξεπεράσει τις προσδοκίες των διοργανωτών της. Ελπίζω οι διακεκριμένοι Σύνεδροι που την υποστηρίζουν να βρουν λίγο ελεύθερο χρόνο για να απολαύσουν τις ομορφιές της σύγχρονης πόλης μας και τη φιλοξενία των ανθρώπων της.

Σας ευχαριστώ πολύ.

31 Μαΐου 2020
 (1342)
 (1335)
 (1343)
 (1337)
 (1121)
 (1339)
cretandietfestival.gr (1181)
 (1329)
 (1341)
 (1330)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)