05/04/09, Χαιρετισμός Δημάρχου στο Παγκρήτιο Μετεκπαιδευτικό Σεμιναριο Γυναικολογίας - Μαιευτικής

                                Σάββατο 4 Απριλίου  2009, Ξενοδοχείο «Ρίθυμνα»

 

Κυρίες και Κύριοι

Η πόλη μας καλωσορίζει τις εργασίες του ιδιαιτέρως σημαντικού Μετεκπαιδευτικού Σεμιναρίου Μαιευτικής - Γυναικολογίας  και καταθέτει τα θερμά της συγχαρητήρια κι ευχαριστίες στους διοργανωτές αφ'' ενός για την τιμή που κάνουν στο Ρέθυμνο να το επιλέξουν ως πόλη που φιλοξενεί το Σεμινάριο και τους επιστήμονες που το υποστηρίζουν και αφετέρου για τη δυνατότητα που παρέχει στον πληθυσμό της πόλης να ενημερωθεί υπεύθυνα και επιστημονικά κατοχυρωμένα για τις νέες εξελίξεις σ'' έναν πολύ ιδιαίτερο τομέα: τον γυναικολογικό καρκίνο. 

Θεωρώ περιττό να επισημανθεί η σημασία της ενημέρωσης πάνω σε θέματα πρόληψης που εξασφαλίζει την έγκαιρη διάγνωση και εν τέλει τη θεραπεία.  Είναι πλέον πασίγνωστο ότι πολλές ανθρώπινες ζωές οφείλουν τη σωτηρία τους σε προληπτικούς ελέγχους που έκαναν στην υγεία τους και με την πολύτιμη βοήθεια των γιατρών πρόλαβαν το πρόβλημα στην αρχή του και  το αντιμετώπισαν.

Εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο, χάρη στην ορθή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση τους, σήμερα ξέρουν που να ψάξουν, από που να ξεκινήσουν και πως. Νέες ζωές ξεκινούν με ασφάλεια και υγεία. Και μόνο αυτή η σκέψη αρκεί για να αντιληφθούμε τη σημασία τέτοιων επιστημονικών συναντήσεων σαν τη σημερινή.

Στο Ρέθυμνο, καταθέτουμε έμπρακτα το ενδιαφέρον μας, συμμετέχοντας ως Δήμος μαζί με άλλους 38 απ'' όλη της Ελλάδα στο Δίκτυο Πόλεων για την προαγωγή της Υγείας. Προ μηνών μάλιστα διοργανώθηκε μια εξαιρετική καμπάνια ενημέρωσης  για τον γυναικολογικό καρκίνο στην οποία συμμετείχαμε με προληπτικούς ελέγχους που διενεργήθηκαν από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, σε 5 ιατρεία που λειτούργησαν στα αντίστοιχα ΚΑΠΗ του Δήμου, όπου παρέχονταν    δωρεάν εξετάσεις Τετ Παπ και ψηλάφησης μαστού σε όλες στις γυναίκες του Ρεθύμνου, ενώ τα δείγματα στάλθηκαν σε δημόσια Νοσοκομεία όπου και ελέχθησαν, επίσης δωρεάν, για τις δημότισσές μας. Η συμμετοχή ήταν πράγματι εντυπωσιακή  γεγονός που μεταξύ άλλων αποδεικνύει το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει στον τομέα αυτό.

Πραγματικά λοιπόν σας ευχαριστούμε που μοιράζεστε γενναιόδωρα τη γνώση σας όχι μόνον μαζί μας αλλά και με τους γιατρούς που αναλαμβάνουν την θεραπεία τέτοιων παθήσεων οι οποίοι με χαρά διαπιστώνω ότι δεν σταματούν ποτέ να μαθαίνουν, να εξειδικεύονται και να παρακολουθούν πιστά τα άλματα της ιατρικής επιστήμης.

Εύχομαι καλή δύναμη και συνέχεια στο έργο ζωής που επιτελείται και καλή επιτυχία στις εργασίες του Σεμιναρίου.

Σας ευχαριστώ.

 

 

27 Μαΐου 2020
 (1342)
 (1335)
 (1343)
 (1337)
 (1121)
 (1339)
cretandietfestival.gr (1181)
 (1329)
 (1341)
 (1330)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)