02/07/12, Μήνυμα Δημάρχου για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις Δήμου Ρεθύμνης "Καλοκαίρι 2012"

Η πόλη μας και φέτος, καταθέτει τη δική της πολιτιστική πρόταση ως αντίδοτο στη διάχυτη αίσθηση απαισιοδοξίας, επιλέγοντας τον Πολιτισμό ως ένα από τα πλέον ασφαλή μονοπάτια υπέρβασης κάθε κρίσης.

 

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Ρέθυμνο έχουν ήδη ξεκινήσει και θα γεμίσουν την καθημερινότητα μας με μουσικές, θεατρικές παραστάσεις, χορούς, Εκθέσεις, Εικαστικά δρώμενα μέσα από ένα πλήθος ποιοτικών, καλλιτεχνικών προτάσεων που κατατίθενται από καλλιτέχνες της Κρήτης, της Ελλάδας και του κόσμου σε όλους εμάς και τους επισκέπτες μας.

 

Οι μήνες του καλοκαιριού στο Ρέθυμνο έχουν τη δική τους ταυτότητα. Κι αυτή παραμένει αναλλοίωτη και ανέγγιχτη από κάθε φθορά ή κλυδωνισμό γιατί την υποστηρίζουμε όλοι με επιμονή και συνειδητή διάθεση αναβάθμισης της πολιτιστικής κουλτούρας του τόπου μας, με τη συνδρομή του ντόπιου καλλιτεχνικού δυναμικού και εξαιρετικές συνεργασίες με σχήματα που υπηρετούν τον ποιοτικό Πολιτισμό απ΄ όλη την Ελλάδα.

 

Τα μνημεία μας, με κυρίαρχο το θέατρο “Ερωφίλη” της Φορτέτζας, ενταγμένα πλήρως στις λειτουργίες της πόλης μας, θα φιλοξενήσουν την πλειοψηφία των εκδηλώσεων προσδίδοντας τους μια ξεχωριστή μαγεία. Τη μαγεία που αναδύεται από το ιστορικό τους φορτίο- μάρτυρα των λαών ήρθαν και που μπόλιασαν τη γη και τη σκέψη των ανθρώπων με τη δική τους κουλτούρα, μετατρέποντας το Ρέθυμνο σε ένα πολύτιμο μωσαϊκό Πολιτισμών, που έγινε σεβαστός από τους κατοίκους του.

 

Σας καλούμε να αφεθείτε σε αυτή την πολιτιστική πανδαισία ανενδοίαστα, αυθόρμητα και με οδηγό το ένστικτο και την καλή σας διάθεση να στηρίξετε την προσπάθεια της πόλης μας να αναδειχθεί και ν'' αναβαπτιστεί μέσα από την Τέχνη και τον Πολιτισμό.

 

                                                                    Γιώργης Χ. Μαρινάκης

                                                                     Δήμαρχος Ρεθύμνης

31 Μαΐου 2020
 (1342)
 (1335)
 (1343)
 (1337)
 (1121)
 (1339)
cretandietfestival.gr (1181)
 (1329)
 (1341)
 (1330)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)