02/07/09, ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ

 

Η ανθρωπιστική δράση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού είναι πλέον γνωστή  σε όλους τους Έλληνες, σε όλους τους κατοίκους της Γης. Οι άνθρωποι με τα ευγενικά πρόσωπα, την τρυφερή ψυχή και την αδιάκοπη θετική διάθεση είναι πάντα παρόντες σε κάθε δύσκολη στιγμή, σε κάθε ξέσπασμα της Φύσης, σε κάθε ανθρώπινη ανάγκη.

Πρόθυμοι, ανιδιοτελείς, δραστήριοι, αλληλέγγυοι και πάντοτε με υψηλό αίσθημα ευθύνης , οι Ερυθροσταυρίτες  δίδουν μαθήματα ζωής και αξιοπρέπειας σ ένα κόσμο που υμνεί την ατομικότητα και τον εγωκεντρισμό.

Σήμερα, 250.000.000 Ερυθροσταυρίτες  δραστηριοποιούνται σε 187 χώρες του κόσμου, άξιοι πρεσβευτές  της Αγάπης  και της Ανθρωπιάς.   

Η πόλη μας ευτυχεί να διαθέτει μια δραστήρια ομάδα Ερυθροσταυριτών  που είναι πάντοτε κοντά μας σε κάθε μεγάλη διοργάνωση, σε κάθε πρωτοβουλία ανάδειξης του Πολιτισμού μας σε κάθε ανάγκη που προκύπτει και αφορά την προστασία της Φύσης και  των πολιτών. Και είναι πραγματικά συγκινητική η αυθόρμητη ενεργοποίησή τους κάθε φορά που απαιτείται εκ των  συνθηκών η παρέμβαση τους που είναι πάντοτε γενναιόδωρη, άδολη, απλόχερη, πολύτιμη.

Τους καταθέτουμε, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 150 χρόνων από τη γέννηση της ιδέας ίδρυσης από τον Ερρίκο Ντυνάν  του Ερυθρού Σταυρού στο αιματοβαμμένο από τη μάχη χώμα του Σολφερίνο της Ιταλίας, τα αισθήματα της ευγνωμοσύνης και εκτίμησης μας καθώς και τις θερμές μας ευχαριστίες που υπάρχουν για να μας υπενθυμίζουν τη σημασία της ανθρωπιστικής δράσης και της υπέρβασης του εγώ προς όφελος των πολλών.

Εύχομαι να έχουν πάντα και σε κάθε γωνιά της Γης, τη δύναμη να υπηρετούν  την ιδέα και το ιδανικό του εθελοντισμού που τιμά την ανθρώπινη ύπαρξη και της δίνει μια επιπλέον ξεχωριστή αξία.

 

                                                        ΓΙΩΡΓΗΣ Χ. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ

 

                                                          ΔΗΜΑΡΧΟΣ  ΡΕΘΥΜΝΗΣ

30 Μαΐου 2020
 (1342)
 (1335)
 (1343)
 (1337)
 (1121)
 (1339)
cretandietfestival.gr (1181)
 (1329)
 (1341)
 (1330)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)