01/12/2011,Χαιρετισμός Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου κ. Τσιομπίκα Γρηγόρη στην εκδήλωση με θέμα : Εγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του τραχήλου

                                                 Σπίτι του Πολιτισμού, 24/11/11

 

Κυρίες και Κύριοι

Αγαπητές Φίλες και Φίλοι

 

Η πόλη μας καλωσορίζει την πρωτοβουλία του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης καθώς και του ΚΕ.ΕΛ.ΠΝΟ. και καταθέτει τα θερμά της συγχαρητήρια κι ευχαριστίες στους διοργανωτές αφ’ ενός για την τιμή που κάνουν στο Ρέθυμνο να το επιλέξουν ως πόλη που φιλοξενεί τη συγκεκριμένη δράση και τους επιστήμονες που την υποστηρίζουν και αφετέρου για τη δυνατότητα που παρέχει στον πληθυσμό της πόλης να ενημερωθεί υπεύθυνα και επιστημονικά κατοχυρωμένα για τις νέες εξελίξεις σ’ έναν πολύ ιδιαίτερο τομέα: τον γυναικολογικό καρκίνο.

Θεωρώ περιττό να επισημανθεί η σημασία της ενημέρωσης πάνω σε θέματα πρόληψης που εξασφαλίζει την έγκαιρη διάγνωση και εν τέλει τη θεραπεία. Είναι πλέον πασίγνωστο ότι πολλές ανθρώπινες ζωές οφείλουν τη σωτηρία τους σε προληπτικούς ελέγχους που έκαναν στην υγεία τους και με την πολύτιμη βοήθεια των γιατρών πρόλαβαν το πρόβλημα στην αρχή του και το αντιμετώπισαν.

Εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο, χάρη στην ορθή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση τους, σήμερα ξέρουν που να ψάξουν, από που να ξεκινήσουν και πως. Νέες ζωές ξεκινούν με ασφάλεια και υγεία. Και μόνο αυτή η σκέψη αρκεί για να αντιληφθούμε τη σημασία συναντήσεων σαν τη σημερινή.

Επιτρέψτε μου να σας μεταφέρω τη λύπη του Δημάρχου μας που υπηρεσιακές υποχρεώσεις δεν του επέτρεψαν να παρακολουθήσει τις ενδιαφέρουσες εισηγήσεις των επιστημόνων που συνθέτουν το πάνελ της αποψινής εκδήλωσης και την πεποίθηση του ότι θα επιτελέσουν την αποστολή τους με επιτυχία καθώς και τις θερμές του ευχαριστίες για την παρουσία τους εδώ.

 

Συμφωνούμε εξάλλου όλοι, ειδικοί και μη, ότι η ενημέρωση στον ευαίσθητο και νευραλγικό τομέα της υγείας είναι η ασφαλέστερη εγγύηση τόσο για μια επιτυχή πρόληψη όσο και για μια αποτελεσματική πρακτική που στην συγκεκριμένη περίπτωση αφορά τη σωτηρία μιας ανθρώπινης ζωής. Πραγματικά λοιπόν σας ευχαριστούμε που μοιράζεστε γενναιόδωρα τη γνώση σας όχι μόνον μαζί μας αλλά και με τους γιατρούς που αναλαμβάνουν την θεραπεία τέτοιων παθήσεων οι οποίοι με χαρά διαπιστώνω ότι δεν σταματούν ποτέ να μαθαίνουν, να εξειδικεύονται και να παρακολουθούν πιστά τα άλματα της ιατρικής επιστήμης.

 

Ως Δήμος συμμετέχουμε πάντα σε τέτοιες πρωτοβουλίες και θα συνεχίσουμε με την ίδια επιμονή να υποστηρίζουμε με κάθε διαθέσιμο μέσο να συνδράμουμε διοργανώσεις και δράσεις που αφορούν την ανθρώπινη υγεία και κατ΄επέκταση την ποιότητα της ζωής μας.

 

Εύχομαι καλή δύναμη και συνέχεια στο έργο ζωής που επιτελείτε και καλή επιτυχία στην εκδήλωση.

Σας ευχαριστώ πολύ.

31 Μαΐου 2020
 (1342)
 (1335)
 (1343)
 (1337)
 (1121)
 (1339)
cretandietfestival.gr (1181)
 (1329)
 (1341)
 (1330)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)