Αποκατάσταση ερειπωμένου παραδοσιακού κτίσματος για χρήση κοινωνικών και άλλων λειτουργιών (Κ.Δ.Α.Π. – Κ.Η.Φ.Η. ΚΛΠ) στην οδό Εμμ. Βερνάρδου

Το συγκεκριμένο κτίριο βρίσκεται στην Παλιά Πόλη του Ρεθύμνου, δυτικά του Τεμένους Νεραντζέ.

Φωτογραφίες σημερινής κατάστασης

 

Το κτίριο αυτό, έχει πρόσωπο προς Β. στην οδό Βερνάρδου και προς Ν. στον κοινόχρηστο χώρο που βρίσκεται βόρεια της αυλής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνου.Η αποκατάσταση έγινε σεβόμενη την υφιστάμενη διαρρύθμιση και τις στάθμες των ορόφων του συγκροτήματος, μεταξύ των άλλων και για να μην αλλοιωθεί η στατική δομή του. Στην ουσία υπήρξε σχεδόν απόλυτη προσαρμογή των χώρων της νέας χρήσης στην υφισταμένη διαρρύθμιση του κτιρίου. Το κτίριο στεγάζει τις εξής λειτουργίες :

α) Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) με αίθουσα απασχόλησης, αίθουσα κατασκευών, γραφείο και τους άλλους απαιτούμενους αποθηκευτικούς χώρους.

β) Το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) με αίθουσα αναψυχής – συγκεντρώσεων, δύο δωμάτια ανάπαυσης, γραφείο, παρασκευαστήριο και λοιπούς βοηθητικούς χώρους.

γ) Το Ωδείο με δύο μεγάλες αίθουσες υποδοχής και εκδηλώσεων καθώς και μικρούς χώρους διδασκαλίας διαφόρων μουσικών οργάνων και άλλους βοηθητικούς χώρους.

δ) Το Κέντρο Συμβουλευτικής, το οποίο θα διαθέτει μεγάλη αίθουσα για ομαδικές συναντήσεις, δύο μικρότερες για ατομικές, αίθριο και άλλους βοηθητικούς χώρους.

 

Φωτογραφίες αρχικής κατάστασης


Σχέδια Μελετών

 

 

Μελέτη για την αποκατάσταση ερειπωμένου παραδοσιακού κτίσματος για χρήση κοινωνικών και άλλων λειτουργιών (Κ.Δ.Α.Π. – Κ.Η.Φ.Η. ΚΛΠ) στην οδό Εμμανουήλ Βερνάρδου

 

 

07 Αυγούστου 2020
 (1342)
 (1335)
 (1343)
 (1337)
 (1121)
 (1339)
 (1329)
 (1341)
 (1330)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)