02/07/18, Χαιρετισμός Δημάρχου Ρεθύμνης Γιώργη Χ. Μαρινάκη στο Πρόγραμμα εκπαίδευσης και επιμόρφωσης του ΤΕΙ Κρήτης: «PowerLaps-Καινοτόμες εκπαιδευτικές δράσεις στον τομέα της Φυσικής Πλάσματος με Ισχυρά Laser

Κέντρο Φυσικής Πλάσματος και Laser του ΤΕΙ Κρήτης

2 Ιουλίου 2018

Κυρίες και Κύριοι Καθηγητές του ΤΕΙ Κρήτης
και του Κέντρου Φυσικής Πλάσματος και Laser

Αγαπητοί επισκέπτες επιστήμονες από Πανεπιστήμια της Ελλάδας
και του εξωτερικού

 

Σας καλωσορίζουμε θερμά στο Ρέθυμνο, μια πόλη με πλούσια παράδοση στα Γράμματα και τις Τέχνες, η οποία αποτελεί τόπο συνάντησης διαφορετικών λαών και σταυροδρόμι πολιτισμών, από το παρελθόν ως σήμερα.

Χαιρόμαστε που είστε εδώ. Σας ευχαριστούμε πολύ που ανταποκριθήκατε στην πρόσκληση του ΤΕΙ Κρήτης για να συμμετάσχετε στο Πρόγραμμα εκπαίδευσης και επιμόρφωσης του ΤΕΙ Κρήτης: «PowerLaps-Καινοτόμες εκπαιδευτικές δράσεις στον τομέα της Φυσικής Πλάσματος με Ισχυρά Laser".

Ένα πρωτοποριακό Πρόγραμμα το οποίο συνδέει την Επιστήμη με την αγορά εργασίας, εκπαιδεύοντας όλους εσάς τους νέους λαμπρούς επιστήμονες σε καινοτόμους επιστημονικούς κλάδους της Φυσικής, με όλες στις σύγχρονες προδιαγραφές.

Είναι πολύ σημαντική η δυνατότητα που σας παρέχει αυτή η επιστημονική συνάντηση για να εξελίξετε την επιστήμη σας και να την κατακτήσετε μέσα από διεπιστημονικές συνεργασίες των Πανεπιστημίων σας αλλά και από την καθ’ εαυτή εκπαίδευση που σας παρέχει το Πρόγραμμα αυτό μέσα από την αμιγώς ακαδημαϊκή θεωρητική γνώση η οποία συνδυάζεται με πειράματα και προσομοιώσεις που προβλέπει το Πρόγραμμα στις φιλόξενες εγκαταστάσεις του Κέντρου Φυσικής Πλάσματος, εδώ στο Ρέθυμνο.

Στη σύγχρονη μας εποχή, η στοχευμένη εκπαίδευση, η εξειδίκευση των επιστημόνων καθώς και η διασύνδεση της παραγόμενης γνώσης και των ερευνητικών ευρημάτων με τις επιταγές της αγοράς εργασίας, είναι το μεγάλο στοίχημα.

Κι εσείς αγαπητοί καθηγητές, διδάκτορες και μεταπτυχιακοί φοιτητές , φαίνεται ότι αυτό το στοίχημα θα το κερδίσετε. Φέρνετε τοπ μέλλον της επιστήμης και της Τεχνολογίας, στο παρόν. Προβλέπετε, δημιουργείτε, παράγετε, συμβάλλετε στην αναβάθμιση εξέλιξη της ζωής, στον ταχύτατα μεταβαλλόμενο κόσμο μας. Ο κόπος σας, η αφοσίωση σας στην επιστήμη σας, η προσήλωσή σας στους στόχους σας και η ακούραστη προσπάθεια σας, είμαι βέβαιος ότι θα ανταμειφθούν.

Σας εύχομαι λοιπόν, καλή σταδιοδρομία, καλή επιτυχία στη συμμετοχή σας στο εκπαιδευτικό Πρόγραμμα και καλή διαμονή στο Ρέθυμνο. Μια πόλη που αισθάνεται υπερηφάνεια και τιμή διότι φιλοξενεί δύο σπουδαία εκπαιδευτικά ιδρύματα διεθνώς αναγνωρισμένα: Το Πανεπιστήμιο Κρήτης με την έδρα του και το ΤΕΙ Κρήτης με τα Τμήματα του και ειδικά το πρωτοποριακό Κέντρο Φυσικής Πλάσματος με Ισχυρά Laser", το οποίο υποστηρίζουν με θαυμαστή επιστημονική επάρκεια οι υπεύθυνοι καθηγητές κ.κ. Παπαδογιάννης Νεκτάριος και Ταταράκης Μιχάλης με τους συνεργάτες τους. Το Ρέθυμνο και η Κρήτη έχουν μεταμορφωθεί σε μια κοινωνία ανοιχτή στις προσκλήσεις της γνώσης, πρόθυμης να υποστηρίξει με κάθε δυνατό μέσο την εξέλιξη της επιστήμης και την επικοινωνία των λαών εξαιτίας των Πανεπιστημιακών αυτών ιδρυμάτων.

Ελπίζω αγαπητοί επιστήμονες επισκέπτες, να σας επιστρέψουν οι ακαδημαϊκές σας υποχρεώσεις να περιπλανηθείτε στην πόλη και την ενδοχώρα του Ρεθύμνου για να ανακαλύψετε την φυσική και ανθρώπινη ομορφιά αυτού του τόπου. Για να αποκτήσετε ασφαλή γνώση για τον σημερινό Έλληνα, ο οποίος αγωνίζεται για την πρόοδο και αποζητά το σεβασμό, επιδιώκει την ειρήνη, την αλληλεγγύη και τη συναδέλφωση των λαών.

Αποχαιρετώντας το Ρέθυμνο, πλουσιότεροι σε εμπειρίες και σοφότεροι σε γνώση, είμαι βέβαιος ότι θα γίνετε οι καλύτεροι πρεσβευτές του διότι το αξίζει. Σας ευχαριστώ κι εύχομαι το προσωπικό σας ταξίδι στην πρωτοποριακή έρευνα και την καινοτομία, να είναι όπως του Οδυσσέα προς την Ιθάκη: γεμάτο ενδιαφέρουσες προκλήσεις και επιτυχημένη άφιξη στον τελικό προορισμό.

21 Ιουνίου 2024
 (1353)
 (1349)
 (1351)
 (1352)
 (1347)
 (1346)
 (1121)
 (1329)
 (1339)
 (1281)
 (1342)
 (1348)
 (1345)
 (1344)
 (1343)
 (1335)
 (1337)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1341)
 (1330)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)