ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΓΙΩΡΓΗ Χ. ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΤΗΣ «ΦΛΟΓΑΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ» ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑιΜΟΔΟΤΩΝ 14/10/21

Ρέθυμνο 9 Οκτωβρίου 2021
Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη

 

Αξιότιμη επίτιμη Πρόξενος του Λιβόρνο κα Έλενα Κωνστάντος

Αγαπητοί φίλοι του Συλλόγου Αιμοδοτών από την Τοσκάνη της Ιταλίας

Αγαπητοί εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών, των τοπικών αρχών και του ΣΕΑ Ρεθύμνου «Δότες Ζωής»

Αγαπητοί φίλοι – λαμπαδηδρόμοι

Κυρίες και Κύριοι

Υποδεχόμαστε με χαρά και συγκίνηση στο Ρέθυμνο, τη «Φλόγα της Αγάπης» που ταξιδεύει στη χώρα μας με την προσωπική, ευαίσθητη φροντίδα όλων εσάς των άξιων λαμπαδηδρόμων που είστε αξιέπαινοι φορείς και πρεσβευτές του μηνύματος της εθελοντικής Αιμοδοσίας. Συντροφεύουμε τη Φλόγα στο μακρύ της ταξίδι στην Κρήτη, στην Ελλάδα, στην Ιταλία και σε όλη την Ευρώπη, με το δικό μας μήνυμα Ειρήνης, Αλληλεγγύης, Ενότητας και Συναδέλφωσης των Λαών.

Επιτρέπουμε στο φως της να διαπεράσει ανεμπόδιστο τα σύνορα που οριοθετούν τα εδάφη αλλά όχι την ελεύθερη σκέψη μας και την πίστη μας σε όσα μας ενώνουν, για να μας κάνει κοινωνούς αρετών και ιδανικών που συμμεριζόμαστε, σε τούτη τη δύσκολη συγκυρία που διέρχεται όλος ο πλανήτης: Τη διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής, η οποία προϋποθέτει την καλή πίστη, το σεβασμό, το συντονισμό, τη συνέργεια και την ανταλλαγή γνώσης και μέσων, όλων των λαών, για να αντιμετωπίσουμε κοινούς, σε παγκόσμιο επίπεδο, εχθρούς. Την πανδημία και τον πόλεμο.

Τούτη η Φλόγα, είναι ένα ισχυρό σύμβολο. Το φώς της αντανακλά την ελπίδα και τις θαυμαστές ικανότητες και αντοχές του ανθρώπου διαχρονικά.

Την καλωσορίζουμε στο Ρέθυμνο συντροφιά με τους αγαπητούς μας φίλους από τον Ιταλικό Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών «Fraters Fabbrica Blood Donors Group» της Τοσκάνης, που τον περασμένο Ιούλιο αδελφοποιήθηκαν με τον δικό μας αντίστοιχο Σύλλογο «Δότες Ζωής».

Μια πρωτοβουλία που μας συγκίνησε αφού αποτελεί απτή κατάθεση της ανάγκης ευγενικών ανθρώπων που μοιράζονται την άδολη αγάπη τους για τον συνάνθρωπο, να συνεργαστούν για να ευαισθητοποιήσουν, δια του προσωπικού τους παραδείγματος και αγώνα, όλο τον κόσμο στην προσφορά του πιο σπουδαίου δώρου ζωής: την Αιμοδοσία. Εδώ, στο Ρέθυμνο, το βαθιά ανθρωπιστικό αυτό έργο, υποστηρίζεται από μια ομάδα άξιων συμπολιτών μας τους «Δότες Ζωής», που προσφέρουν ακούραστα και αδιάλειπτα, μέσα από το δικό τους προσωπικό και συλλογικό αγώνα, τη δυνατότητα να παραμείνουμε αλληλέγγυοι, την αφορμή να μοιραστούμε ένα από τα πιο πολύτιμα υπάρχοντά μας, τον τρόπο να κρατήσουμε τη φλόγα της ζωής, ζωηρή και άσβεστη.

Εύχομαι, η Φλόγα Αγάπης, την οποία θα ανάψει σε λίγα λεπτά στο βωμό η Ελληνίδα Επίτιμη Πρόξενος του Λιβόρνο, κα Έλενα Κωνστάντος, η οποία βρίσκεται κοντά μας, να φωτίσει με αισιοδοξία τη δική μας, προσωπική διαδρομή και να οπλίσει με δύναμη τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο που δίνουν τη δική τους μάχη επιβίωσης, να κάνουν ορθές επιλογές ώστε με τη συνδρομή της επιστήμης, της λογικής και της πίστη τους, να υπερβούν επιτυχώς κάθε δυσκολία και να εξαλείψουν δια παντός κάθε κίνδυνο, που απειλεί την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια.

Από το φιλόξενο Ρέθυμνο λοιπόν, που έχει την τιμή να αποτελεί έναν από τους Σταθμούς της διαδρομής της Φλόγας, οι πολίτες και οι θεσμικοί τους εκπρόσωποι, η Ιερά Μητρόπολη, η Περιφέρεια Κρήτης και η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, ο Δήμος Ρεθύμνης η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών και οι «Δότες Ζωής», στέλνουν ενωμένοι το αισιόδοξο μήνυμα της νικηφόρου εξόδου μας από τα σύγχρονα αδιέξοδα, μέσα από το δρόμο της συναδέλφωσης, της εμπιστοσύνης και της ισχύος του κοινού μας αποθετηρίου ψυχικής δύναμης κι ελπίδας.

Σας ευχαριστώ πολύ κι εύχομαι να αξιωθούμε και του χρόνου να συναντηθούμε όλοι εδώ, υγιείς και ελεύθεροι από τον κίνδυνο της πανδημίας για να γιορτάσουμε ξανά τη ζωή, αποδίδοντας της τις τιμές που της αξίζουν.

 

01 Οκτωβρίου 2023
 (1349)
 (1347)
 (1346)
 (1121)
 (1329)
 (1339)
 (1281)
 (1342)
 (1348)
 (1345)
 (1344)
 (1343)
 (1335)
 (1337)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1341)
 (1330)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)