Χαιρετισμός Δημάρχου Ρεθύμνης Γιώργη Μαρινάκη στην εκδήλωση τιμής του ιατρού Μανώλη Παπυράκη - 28/03/23

Ωδείο Ρεθύμνου. 27 -3-2023

 

Όταν κάποιος επιλέγει να αφιερώσει τη ζωή του στην προστασία του πιο πολύτιμου αγαθού που διαθέτει ο άνθρωπος, την υγεία του, αναμφίβολα εμφορείται από βαθιά ευαισθησία, ανθρωπισμό και αυταπάρνηση. Αρετές που, μεταξύ άλλων,  συνιστούν απαραίτητες προϋποθέσεις για να αναπαραχθούν, να προαχθούν και να αναδειχθούν σπουδαία κληροδοτήματα της Παράδοσης και υψηλές εκφάνσεις Πολιτισμού.

Ο τιμώμενος συμπολίτης μας, Μανώλης Παπυράκης κατάφερε να συνδυάσει αρμονικά και δημιουργικά την Επιστήμη με την Παράδοση, προσφέροντας  στον τόπο και τους ανθρώπους του, με γνώση και δοτικότητα, τα αρχέγονα υλικά μιας υγιούς,  βιολογικά και ψυχικά, ζήσης.

Δικαίως τον τιμά ο Παγκρήτιος  Σύλλογος Καλλιτεχνών Κρητικής Μουσικής. Συγχαίρω τον δραστήριο Πρόεδρο και  τα Μέλη του Διοικητικού του Συμβουλίου για την πρωτοβουλία τους. 

Είναι μια οφειλόμενη τιμή σ’ ένα συμπολίτη μας ο οποίος πέρα από την ακεραιότητα  και την αφοσίωση του στο ιατρικό του λειτούργημα, πέρα από το συγγραφικό του έργο,  προσφέρει διαρκώς  στο Ρέθυμνο,  μέσα από το βιωματικό του έργο, το οποίο   μοιράζεται μαζί μας στην κοινή καθημερινή μας ζωή, αξιομίμητους τρόπους διάσωσης της Κρητικής  Παράδοσης.

Λυπάμαι ειλικρινά που η χρονική σύμπτωση της τιμητικής εκδήλωσης με μια σημαντική Ημερίδα της ΕΔΕΥΑ στο Αίγιο στην οποία είμαι ομιλητής καθώς και με την προγραμματισμένη  Συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσω στα αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης ως Πρόεδρος της ΕΔΕΥΑ για στις κρίσιμες εξελίξεις στο θέμα της διαχείρισης του νερού σε όλη την επικράτεια, δεν μου επιτρέπει να βρίσκομαι  απόψε   μαζί σας.

 Η σκέψη μου όμως είναι ενεργά παρούσα απόψε εδώ, κοντά σας. Όπως και οι εγκάρδιες  ευχές μου στον τιμώμενο Μανώλη Παπυράκη. Να έχει πάντοτε τη δύναμη, τη μπόρεση και τη διάθεση να δημιουργεί και να προσφέρει τους καρπούς της  σκέψης, της φαντασίας  και  της αγάπης του για την Κρήτη,  στην προσπάθεια που συμμεριζόμαστε ενισχύουμε όλοι για να διατηρηθεί και να μεταγγιστεί ο πλούτος της Παράδοσης της,  στις παρούσες και μέλλουσες γενιές.   

Να είστε όλοι και όλες καλά και να σμίγουμε πάντοτε με καλές αφορμές.

 

Σας ευχαριστώ πολύ.

                                                                                   Γιώργης Μαρινάκης

                                                                                Δήμαρχος Δ. Ρεθύμνης

29 Σεπτεμβρίου 2023
 (1349)
 (1347)
 (1346)
 (1121)
 (1329)
 (1339)
 (1281)
 (1342)
 (1348)
 (1345)
 (1344)
 (1343)
 (1335)
 (1337)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1341)
 (1330)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)