Χαιρετισμός Δημάρχου Ρεθύμνης στην Επιστημονική Εσπερίδα με θέμα «Reverse Aging: Το παρόν και το μέλλον της Αναγεννητικής Ιατρικής»

Σπίτι Πολιτισμού, 23 Μαρτίου 2022

Κυρίες και Κύριοι

με αισιοδοξία και πίστη στη δύναμη της Επιστήμης της Ιατρικής καλωσορίζουμε στο Ρέθυμνο τις εργασίες της επιστημονικής Εσπερίδας που διοργανώνει το Κέντρο Γονιμότητας Κρήτης.

Με πολύ ενδιαφέρον αναμένουμε τις τοποθετήσεις έγκριτων επιστημόνων που θα μας κάνουν κοινωνούς των σύγχρονων ιατρικών επιτευγμάτων που προοιωνίζονται τη χαραυγή μιας νέας εξελικτικής περιόδου σε σημαντικούς κλάδους της ιατρικής: την ορθοπεδική, τη γυναικολογία, την πλαστική χειρουργική ακόμη και την θεραπεία του καρκίνου.

Έχουμε πραγματικά μεγάλη ανάγκη αυτή την ελπιδοφόρα προοπτική που μόνον η Επιστήμη μπορεί, με τόση αξιοπιστία, να εγγυηθεί.

Οι πρωτόγνωρες συνθήκες που διαβιεί ο πλανήτης μας, οι οποίες βάλλουν ανελέητα την ανθρώπινη ύπαρξη, σε όλες τις διαστάσεις και εκφράσεις της, συλλογικές και ατομικές, έχουν καταστήσει σε όλους μας σαφή το ζωτικό ρόλο των Επιστημών Υγείας και την ανάγκη υποστήριξής του.

Η διαπίστωση ότι η δυσμένεια των καιρών μας κάθε άλλο παρά ανέκοψε τα πρωτοπόρα βήματα της Ιατρικής Επιστήμης, μας συγκινεί και μας προσφέρει ισχυρά ψυχικά αντισώματα για να διαχειριστούμε το δύσκολο παρόν μας αλλά και να συμπορευτούμε με ελπίδα στο μέλλον.

Η αναγεννητική ιατρική, είναι συνιστά κυριολεκτικά την αναγέννηση του ανθρώπινου οργανισμού μέσα από τη χρήση των ίδιων του των στοιχείων. Μάλλον είχαν δίκιο οι Φιλόσοφοι και όταν αργότερα οι ψυχολόγοι όταν υποστήριζαν έλεγαν πως η λύση σε κάθε πρόβλημα, είναι μέσα μας! Αξιοποιώντας τα κύτταρα του ίδιου του οργανισμού, τα αιμοπετάλια, η σύγχρονη ιατρική έκανε και πάλι το θαύμα της, μειώνοντας τον πόνο, υιοθετώντας εξατομικευμένες θεραπείες στους πάσχοντες από ορθοπεδικά προβλήματα, σε επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής, στη γονιμότητα .

Αντιλαμβανόμαστε όλοι, ανεξαρτήτως γνώσης και εξειδίκευσης, την κεφαλαιώδη σημασία αυτών των επιτευγμάτων στην ποιότητα μα και την ίδια την εξέλιξη της ανθρώπινης ζωής.

Ευχαριστούμε λοιπόν θερμά τους επιστήμονες που απόψε θα μοιραστούν μαζί μας τη γνώση αυτών των θαυμαστών νέων δυνατοτήτων και επιλογών που θέτει στη διάθεση μας η Αναγεννητική Ιατρική. Συγχαίρουμε κι ευχαριστούμε τους διοργανωτές, το Κέντρο Γονιμότητας Κρήτης και τον Ιατρικό Σύλλογο Ρεθύμνου, αφενός διότι είναι κομιστές ελπιδοφόρων ειδήσεων και αφετέρου διότι εκτός από το λειτούργημά τους, τιμούν και το νησί μας αναδεικνύοντας, με τις καινοτόμες θεραπείες που εφαρμόζουν με επιστημονική και τεχνολογική επάρκεια, τις δυνατότητες του ως πυλώνας ανάπτυξης του ιατρικού τουρισμού.

Εύχομαι να είστε όλοι δυνατοί και υγιείς για να συνεχίσετε το επωφελές για την κοινωνία μας έργο σας.

 

 

01 Οκτωβρίου 2023
 (1349)
 (1347)
 (1346)
 (1121)
 (1329)
 (1339)
 (1281)
 (1342)
 (1348)
 (1345)
 (1344)
 (1343)
 (1335)
 (1337)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1341)
 (1330)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)