Χαιρετισμός Δημάρχου Ρεθύμνης στην Επιστημονική διημερίδα Θεραπείας Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας

Ωδείο Ρεθύμνου 5-6 Απριλίου 2024

Κυρίες και Κύριοι

Αγαπητοί Επιστήμονες  Ιατροί και νοσηλευτές από την Κρήτη και την Ελλάδα

Σε μια περίοδο που το Εθνικό Σύστημα Υγείας έχει υποστεί ανεπανόρθωτα πλήγματα λόγω της παρατεταμένης υγειονομικής και οικονομικής κρίσης,  πρωτοβουλίες και δράσεις όπως η συγκεκριμένη διήμερη επιστημονική συνάντηση που διοργανώνετε στο Ρέθυμνο, μου προκαλούν συγκίνηση αλλά και αισιοδοξία, την οποία  τόσο έχουμε όλοι ανάγκη, ειδικά  σε ότι αφορά το ευαίσθητο τομέα της υγείας.

Σας ευχαριστώ ειλικρινά  για τη συντονισμένη σας προσπάθεια, την απαιτητική προετοιμασία και τη διάθεση χρόνου που δεν σας περισσεύει , για τη διοργάνωση και την υλοποίηση μια τόσο σημαντικής επιστημονικής διημερίδας στην οποία συμμετέχει πλήθος επιστημόνων απ’ όλη τη χώρα.

Είναι γενναία, ελπιδοφόρα και άξια σεβασμού η προσήλωση, η επιμονή- παρά τις αντιξοότητες και η αφοσίωση σας στο λειτούργημα που επιτελείτε. Όπως και, η μέριμνα η φροντίδα, η ευαισθησία  και η ανακούφιση που προσφέρετε, επιστημονικά και ανθρώπινα, στους πάσχοντες συνανθρώπους μας.

Η διαχείριση του χρόνιου πόνου και η υποστήριξη ασθενών που βασανίζονται επί μακρόν από ανίατα σύνδρομα, είναι από τις  δυσκολότερες ιατρικές προκλήσεις. Την ίδια ώρα, ως λειτούργημα έχει μια ιερότητα που μεταξύ άλλων συμβάλλει αποφασιστικά στην βαλλόμενη από την ασθένεια ποιότητα  ζωής του πάσχοντος και των οικείων του.

Σας καταθέτω λοιπόν την ευγνωμοσύνη μας για όσα προσφέρετε στον άνθρωπο και τις θερμές ευχαριστίες μας για τη διοργάνωση της σπουδαίας αυτής επιστημονικής διημερίδας στο Ρέθυμνο. Καλωσορίζω θερμά τους καταρτισμένους επιστήμονες υγείας που έχουν έρθει  από άλλα μέρη της χώρας κι ελπίζω η ολιγοήμερη παραμονή τους στο Ρέθυμνο να τους επιτρέψει να γνωρίσουν τη δυναμική ενός τόπου που ξέρει να ζει, να δημιουργεί, να μοιράζεται  και να προσφέρει.

Ελπίζω μάλιστα η εμπειρία από τούτη γόνιμη συνεργασία να προσανατολίσει κάποιους από σας να επιλέξουν στο εγγύς μέλλον το Ρέθυμνο και να συνδράμουν τη λειτουργία του Νοσοκομείου μας με τις υπηρεσίες τους.

Εύχομαι να έχουμε όλοι υγεία και να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον με όποιο τρόπο και μέσα διαθέτουμε, υπηρετώντας το ρόλο μας πρωτίστως ως άνθρωποι  και μετά ως επιστήμονες ή επαγγελματίες  στο χώρο της πρόληψης, της παροχής ποιοτικών και επαρκών  υπηρεσιών υγείας και στήριξης όσων βιώνουν βιολογικό και ψυχικό πόνο.

Καλή επιτυχία στις εργασίες της Διημερίδας και στο πολύπλευρο έργο σας.

Σας ευχαριστώ πολύ!

29 Απριλίου 2024
 (1353)
 (1349)
 (1351)
 (1352)
 (1347)
 (1346)
 (1121)
 (1329)
 (1339)
 (1281)
 (1342)
 (1348)
 (1345)
 (1344)
 (1343)
 (1335)
 (1337)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1341)
 (1330)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)