01/06/18, Χαιρετισμός Δημάρχου Ρεθύμνης κ. Γιώργη Χ. Μαρινάκη στην επετειακή Ημερίδα του Κέντρου Ψυχικής Υγείας

 Σπίτι Πολιτισμού , 1 Ιουνίου 2018

Κυρίες και Κύριοι

Συμπληρώθηκε μία δεκαετία από την ημέρα που το Ρέθυμνο ευτύχησε ν’ αποκτήσει μια οργανωμένη δομή που την είχε ανάγκη. Μια δομή που κλήθηκε μέσα από την επίμονη, επίπονη και αξιοθαύμαστη προσπάθεια που κατέβαλλαν οι επιστήμονες που τη στελέχωσαν, να διαχειριστεί τις συνεχώς αυξανόμενες σε ψυχική υποστήριξη παρακολούθηση και θεραπεία πασχόντων συνανθρώπων μας και παράλληλα να αντιμετωπίσει την επιφυλακτικότητα, το αίσθημα ντροπής, την άρνηση παραδοχής της έκτασης και της ένταση ς του προβλήματος, το οποίο συναντάται σε όλους τους τόπους διαχρονικά και από προσωπικό γίνεται κοινωνικό. Υπό αυτή την έννοια αποτελεί ευθύνη της ίδιας της κοινωνίας η αποτελεσματική αντιμετώπιση του με ειλικρίνεια, σεβασμό, διακριτικότητα και κυρίως με τη συνδρομή ειδικών επιστημόνων, πρόθυμων να παράσχουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους.

Αισθανόμαστε τυχεροί που το Ρέθυμνο ευλογήθηκε με το Κέντρο Ψυχικής Υγείας. Οι εμπνευστές, πρωταγωνιστές και υποστηρικτές του έργου που προσφέρει στην κοινωνία μας, ο κ. Αντώνης Λιοδάκης και οι άξιοι συνεργάτες του, έχουν καταφέρει, μέσα σε αυτή τη δεκαετία, να ανακουφίσουν με επιστημονική επάρκεια, βαθιά γνώση του αντικειμένου τους και με ανθρωπιστική, ανιδιοτελή διάθεση πλήθος ασθενών, οι οποίοι σε άλλη περίπτωση είτε δεν θα εξυπηρετούνταν καθόλου είτε θα έπρεπε να ξοδέψουν μικρές περιουσίες, που δεν υπάρχουν πλέον, για να θεραπευτούν. Πέτυχαν όμως και κάτι εξίσου σπουδαίο: Να αλλάξουν παγιωμένες νοοτροπίες, να ευαισθητοποιήσουν την κοινωνία μας, να την προτρέψουν να δει την αλήθεια, το σκληρό πρόσωπο της ψυχικής νόσου, να διακρίνει τα χαρακτηριστικά της και να προθυμοποιηθεί να συνεργαστεί. Είναι μεγάλο επίτευγμα να κατορθώσει κανείς να επηρεάσει θετικά τους συμπολίτες του να τους απεγκλωβίσει από ιδεοληψίες, από το φόβο του στιγματισμού και της απόρριψης, από την αβασάνιστη εύκολη επιλογή της άγνοιας από την επίγνωση των αντικειμενικών διαστάσεων που συνθέτουν την πραγματικότητα που βιώνει ο ίδιος ή κάποιος αγαπημένος του.

Το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ρεθύμνου κέρδισε το στοίχημα της και ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες της κοινωνίας μας, υπερβαίνοντας τις.

Ευχαριστούμε όλους τους επιστήμονες που συνεργάζονται με το Κέντρο και τους ευχόμαστε να συνεχίσουν με την ίδια Δύναμη, Ευπρέπεια, Σθένος και Αποτελεσματικότητα να συνδράμουν την ευημερία του ανθρώπων του Ρεθύμνου, την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους, την ελπίδα τους για το μέλλον.

Λυπάμαι ειλικρινά που η αναπόδραστη απουσία μου στη Βέροια όπου πραγματοποιείται η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΔΕΥΑ, στην οποία προεδρεύω, με σημαντικά θέματα στην ημερήσια διάταξη, δεν μου επιτρέπει να παρακολουθήσω τις ενδιαφέρουσες εργασίες της Επιστημονικής Ημερίδας. Η πλούσια θεματολογία της και η συμμετοχή τόσων εξειδικευμένων και καταξιωμένων επιστημόνων εγγυάται την επιτυχία της.

Επιτρέψτε μου, μαζί με τις ευχές και τα συγχαρητήρια μου να σας καταθέσω την ειλικρινή μου διαβεβαίωση ότι ο Δήμος Ρεθύμνης και η Κοινωνική του Υπηρεσία θα συνεχίσει να στηρίζει το έργο του κέντρου Ψυχικής Υγείας με κάθε διαθέσιμο τρόπο και μέσο, να το τιμά και να συμβάλλει στην ανάδειξη του ώστε να εγκαθιδρυθεί ακόμη πιο πολύ στη συνείδηση των ανθρώπων και τις λειτουργίες της πόλης, στην υψηλή θέση που του αξίζει.

 

Σας ευχαριστώ πολύ!

 

 

01 Οκτωβρίου 2023
 (1349)
 (1347)
 (1346)
 (1121)
 (1329)
 (1339)
 (1281)
 (1342)
 (1348)
 (1345)
 (1344)
 (1343)
 (1335)
 (1337)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1341)
 (1330)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)