Ανακύκλωση βιβλίων σε σχολεία με πρωτοβουλία Τμήματος Παιδείας και Διεύθυνσης Περιβάλλοντος - 23/05/22

Ανακυκλώνουμε βιβλία!

Γιατί η θέση τους, δεν είναι στους κάδους απορριμμάτων…

Μια εξαιρετική πρωτοβουλία, ενταγμένη στο σχεδιασμό του Δήμου Ρεθύμνης για την προστασία του περιβάλλοντος και την καλλιέργεια της ανάλογης νοοτροπίας στην τοπική κοινωνία, ανέλαβαν η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης σε συνεργασία με το Τμήμα Παιδείας του Δήμου Ρεθύμνης, η οποία επικεντρώνεται στην ανακύκλωση σχολικών και μη βιβλίων, τετραδίων συγγραμμάτων και λοιπών έντυπων χαρτιών που δεν χρησιμοποιούν πλέον οι μαθητές και οι οικογένειές τους.

Η δράση της ανακύκλωσης θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με την εταιρία CRETA ECO – PHOENIX, η οποία εδρεύει στο Ηράκλειο και θα παρέχει στους διοργανωτές ειδικά κοντέινερ συγκέντρωσης του υλικού που θα συλλεχθεί.

Ήδη, το Τμήμα Παιδείας του Δήμου ενημέρωσε εγγράφως τους Διευθυντές των Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ρεθύμνης, καλώντας τους να ενθαρρύνουν τους μαθητές και τους οικείους τους να συμμετάσχουν στην περιβαλλοντική αυτή δράση.

Για τη συμμετοχή στη δράση, είναι απαραίτητη η δήλωση του σχολείου στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης, στο τηλέφωνο 28310 57940.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι μπορούν να συμμετάσχουν και πολίτες που επιθυμούν να ενισχύσουν τη συγκέντρωση εντύπων που δεν τους είναι πλέον χρήσιμα, παραδίδοντας τα στο σχολείο που τους εξυπηρετεί , αρκεί να συμμετέχει το συγκεκριμένο σχολείο στην εν λόγω δράση.

Σε ότι αφορά τη διαδικασία, διευκρινίζεται ότι τα βιβλία θα τοποθετούνται σε κούτες με ευθύνη του σχολείου, σε σχολικό χώρο που θα επιλεγεί από την εκάστοτε εκπαιδευτική κοινότητα, κατά το διήμερο 9 και 10 Ιουνίου 2022.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου, οι κούτες θα συλλεχθούν από τα σχολεία πιθανόν την Τρίτη 14 Ιουνίου και θα παραδοθούν στη συνεργαζόμενη εταιρεία για να προωθήσει το υλικό για ανακύκλωση.

Οι κούτες θα ζυγίζονται από το Δήμο κατά την παραλαβή τους από το σχολείο.

Ως υγιές κίνητρο για συμμετοχή και επιβράβευση της προσπάθειας, αποφασίστηκε η βράβευση τα τριών πρώτων σχολείων, σε συγκέντρωση βιβλίων προς ανακύκλωση, κατ’ αναλογία: συνολικό βάρος/αριθμό μαθητών σχολείου .

Το βραβείο θα αντιστοιχεί σε φορητό υπολογιστή ή σε άλλο ηλεκτρονικό υλικό. Σε όλα τα συμμετέχοντα σχολεία, θα δοθεί αναμνηστική βεβαίωση συμμετοχής.

Ο Δήμος Ρεθύμνης, το Τμήμα Παιδείας του και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Γεωργαλής καθώς και η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης Δ.Ρ. με αρμόδιο Αντιδήμαρχο τον κ. Δημήτρη Λελεδάκη, καλούν τις σχολικές κοινότητες του Δήμου Ρεθύμνης, τους μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς τους αλλά και κάθε συμπολίτισσα/συμπολίτη, να αφήσουν το δικό τους ξεχωριστό, θετικό, περιβαλλοντικό αποτύπωμα, δίδοντας στα βιβλία την ευκαιρία να γίνουν, εκτός από φορείς γνώσης, μέσα σωτηρίας των δέντρων και ένδειξη της περιβαλλοντικής μας ευαισθησίας.

 

Από το Γρ. Τύπου

 

01 Ιουλίου 2022
 (1347)
 (1346)
 (1121)
 (1329)
 (1339)
 (1281)
 (1342)
 (1345)
 (1344)
 (1343)
 (1335)
 (1337)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1341)
 (1330)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)