Τίτλος έκθεσης: Interpreting Darkness: An Anthology of Personal Nightmares

Τίτλος έκθεσης:
Interpreting Darkness: An Anthology of Personal Nightmares

 Εκθέτες:
Νίκος Σταυριδάκης – Νίκος Μαρκογιαννάκης

 Digital Artworks Exhibition

Χώρος:
Αίθουσα Πυροβολικού, Φορτέτζα, Ρέθυμνο

O Νίκος Σταυριδάκης γεννήθηκε στα Χανιά και μεγάλωσε στο Ρέθυμνο. Είναι διπλωματούχος αρχιτέκτονας μηχανικός μέλος του ΤΕΕ, με σπουδές στην Αγγλία και ασχολείται παράλληλα και εντατικά με το χώρο της γραφιστικής και των digital artworks απο το 2008. Δραστηριοποιείται στο Ρέθυμνο και δουλεύει ταυτόχρονα με δεκάδες μουσικά σχήματα ανα τον κόσμο, δημιουργώντας το οπτικό υλικό για τις κυκλοφορίες τους (εξώφυλλα, προωθητικό υλικό κτλ). Τα θέματα του έχουν να κάνουν με τον κόσμο του φανταστικού, του σκοτεινού παραμυθιού και της ερμηνείας των εφιαλτών.  

 Ο Νίκος Μαρκογιαννάκης γεννήθηκε στην Κρήτη και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε γραφικές τέχνες και ψηφιακή φωτογραφία. Έχει εργαστεί ως φωτογράφος μοντέλων για τη δημιουργία book, καθώς και ως γραφιστας για τη δημιουργία οπτικού υλικού, εξωφύλλων και layouts δεκάδων εγχώριων και ξένων μουσικών συγκροτημάτων. Ως φωτογράφος studio έχει εργαστεί σε αναθέσεις λήψεων still life. Έχει κάνει ατομικές εκθέσεις φωτογραφίας και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές, ελληνικές και διεθνείς, καθώς και σε διαγωνισμούς όπως ο "Art Takes Time Square", όπου επελέγησαν έργα του για την προβολή τους στην Time Square της Νέας Υόρκης, τα οποία συμπεριλήφθησαν και στο ομώνυμο λεύκωμα.

 Διάρκεια έκθεσης:
29/08/2022 – 04/09/2022

Ώρες λειτουργίας:
10:00-13:00 και 18:00-20:00

Την Πέμπτη 01/09/2022 θα πραγματοποιηθεί το main event της έκθεσης με live performance από το Cinematic Dark Ambient σχήμα INsCissorS,
εντός του εκθεσιακού χώρου.

  ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

 

Ο Επιθεωρητής Μαιγκρέ και το Μυστήριο της Νεκρής Κοπέλας (Maigret 2022)

ΣΙΝΕ ΑΣΤΕΡΙΑ ΘΕΡΙΝΟΣ

ΙΩΝ.ΜΕΛΙΣΣΗΝΟΥ 21
ΤΗΛ.2831022830
DIGITAL CINEMA
www.cineasteria.com

Σκηνοθεσία:

Πατρίς Λεκόντ

Ηθοποιοί:
Ζεράρ Ντεπαρντιέ, Μελανί Μπερνιέ, Ορόρ Κλεμάν, Ερβέ Πιερ
Περίληψη:




 

Ο Επιθεωρητής Μαιγκρέ αναλαμβάνει να λύσει το μυστήριο της άγριας δολοφονίας μιας νεαρής γυναίκας. Βασισμένο στο βιβλίο «Ο Μαιγκρέ και η Νεκρή Κοπέλα» Μία νεαρή κοπέλα βρίσκεται νεκρή σε μια πλατεία του Παρισιού, φορώντας ένα βραδινό φόρεμα. Ο επιθεωρητής Μαιγκρέ θα πρέπει αρχικά να ανακαλύψει την ταυτότητα της κοπέλας και έπειτα να ανασυνθέσει τις τελευταίες μέρες της ζωής της, ώστε να βρει τον δολοφόνο.


 

Προβολές:

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΕΜΠΤΗ  1/9 ΕΩΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 7/9
ΠΡΟΒΟΛΗ ΩΡΑ 22.30


Περισσότερες Πληροφορίες για την ταινία...
(55) Ο ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΜΑΙΓΚΡΕ ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΝΕΚΡΗΣ ΚΟΠΕΛΑΣ (MAIGRET) trailer greek subs - YouTube
 

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ FORTEZZA - Σεπτέμβριος 2022

            ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ FORTEZZA

        

  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2022

 

Πέμπτη 01/9         

"Το αίμα νερό γίνεται" – Μαύρη κωμωδία, ρομαντική κομεντί, θέατρο του παραλόγου

Παρασκευή 02/9 & Σάββατο 03/9     Rethymno Rocks! #2 Open Air Festival

          02/9  NIGHTFALL + FIRE AND STEEL + 10000WATT + PHOENIX FLIGHT

          03/9  SEPTICFLESH + SILENT WINTER + OBZERV

Κυριακή 04/9  & Δευτέρα 5/9                  

"Δροσουλίτες" – Θεατρική ομάδα Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου

Πέμπτη 08/9                  

“Ο μικρός πρίγκιπας σε χρόνο Ενεστώτα” θεατρική παράσταση βασισμένη στο διήγημα του Antoine de Saint – Exupery

Παρασκευή 09/9                  

"Η Πεντάμορφη και το Τέρας" – Παιδική παράσταση – Θίασος Χριστόπουλου

Δευτέρα 12/9 & Τρίτη 13/9

“Το  δέντρο που θυμάται” – Μικρό Θέατρο Ρεθύμνου

Τετάρτη 14/9 & Πέμπτη 15/9  

"Διά Πυρός " – Όλη Ελλάδα ένας Πολιτισμός – Μουσική – χορευτική παράσταση

Τραγούδι: Ελένη Τσαλιγοπούλου

Αφήγηση: Αντώνης Καφετζόπουλος, Σωτήρης Ταχτσόγλου

Guest: Ειρήνη Μαυροματάκη

Σάββατο 17/9         

Oros Ensemble – Συναυλία Λυρικής Σκηνής  (Θόλος)

Παρασκευή 23/9        

"Wellness Event – Yoga " Πρακτική yoga κατά το ηλιοβασίλεμα στην Fortezza

                                         

Δευτέρα 29/8 έως Κυριακή 04/9 Έκθεση Νίκου Σταυριδάκη – Νίκου Μαρκογιαννάκη

“Interpreting Darkness: An Anthology of Personal Nightmares”

Στον χώρο του Πυροβολικού

 

 

Rethymno Rocks! #2 Open Air Festival

Rethymno Rocks! #2 Open Air Festival

02 + 03 Σεπτεμβρίου 2022

Λόφος Κάστρου Φορτέτζας, Ρέθυμνο Κρήτης

 Το Rethymno Rocks! επιστρέφει δυναμικά με το 2ο Open Air Festival στο Κάστρο της Φορτέτζας, καθιστώντας το Ρέθυμνο φέτος το καλοκαίρι ως τον πιο σημαντικό μεταλλικό προορισμό στο νησί της Κρήτης! Μη χάσετε την ευκαιρία να ζήσετε την εμπειρία ενός μοναδικού μουσικού διημέρου που ξεκινά να γίνεται θεσμός, σε ένα ιδιαίτερο συναυλιακό χώρο με οσμή αιώνων, μέσα στο Ενετικό Κάστρο του Ρεθύμνου, συνδιάζοντας καλοκαιρινή εξόρμηση και φεστιβαλικό vibe! 

 Παρασκευή 02 Σεπτεμβρίου: NIGHTFALL + FIRE AND STEEL + 10000WATT + PHOENIX FLIGHT

28/10/1995. Οι Nightfall εμφανίζονται για πρώτη φορά σε Κρητικό έδαφος, στο Ηράκλειο στο κινηματοθέατρο Astoria. Η συναυλία εκείνη έχει πλέον θρυλική υπόσταση στις μνήμες όσων παρευρέθησαν, σε μια εξίσου θρυλική εποχή για το Ελληνικό Metal... Σχεδόν τριάντα χρόνια μετά, έχοντας διανθίσει τη δισκογραφία τους με πολλές κορυφαίες κυκλοφορίες, οι μεγάλοι Nightfall επιστρέφουν στο νησί, αυτή τη φορά στο Ρέθυμνο, ολόφρεσκοι, πανίσχυροι και ίσως με την καλύτερη σύνθεση που είχαν ποτέ! Μη χάσετε την ευκαιρία να δείτε από κοντά μια από τις ιστορικότερες ελληνικές μπάντες σε ένα full show που θα μας γυρίσει πολλά χρόνια πίσω αλλά θα μας δώσει και μια πλήρη και πλούσια εικόνα για το τί εστί Nightfall εν έτει 2022! Μαζί τους, με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε τους πανίσχυρους Fire and Steel, την απόλυτη MANOWAR tribute band στο φετεινό Rethymno Rocks! Open Air Festival! Οι Fire and Steel θα εμφανιστούν για πρώτη φορά στο Ρέθυμνο, παιανίζοντας υποδειγματικά ύμνους των τεράστιων MANOWAR με την ξεχωριστή σκηνική παρουσία που τους χαρακτηρίζει εδώ και πολλά χρόνια! Το φεστιβάλ θα ανοίξουν πανηγυρικά δύο υπέροχες τοπικές μπάντες την Παρασκευή 02 Σεπτεμβρίου. Οι νεοσύστατοι Phoenix Flight θα μας δώσουν γευσεις αγνού Heavy Metal στην παρθενική τους εμφάνιση στο σανίδι, παρουσιάζοντας δικό τους ολόφρεσκο υλικό. Ακολουθώντας, οι υπέροχοι 10.000 WATT θα εκτελέσουν ένα set επιλεγμένων Metal διασκευών που δεν θα αφήσουν κανέναν ασυγκίνητο!

 Σάββατο 03 Σεπτεμβρίου: SEPTICFLESH + SILENT WINTER + OBZERV

31/03/2012 - 03/09/2022. Δέκα χρόνια μετά την ιστορική εμφάνιση τους στην Αίθουσα Περιηγητικής Λέσχης, το Μάρτη του 2012, οι μεγάλοι SepticFlesh επιστρέφουν στο Ρέθυμνο για ένα μοναδικό headline show στα πλαίσια του Rethymno Rocks! Open Air Festival #2! Οι SepticFlesh θα εμφανιστούν το Σάββατο 03 Σεπτεμβρίου 2022 στον θερινό συναυλιακό χώρο του Δήμου Ρεθύμνης στο Λόφο του Κάστρου της Φορτέτζας, στα πλαίσια προώθησης και περιοδείας του νέου τους δίσκου "Modern Primitive" που κυκλοφόρησε στις 20 Μαϊου από τη Nuclear Blast. Eτοιμαστείτε για ένα Σάββατο που θα γραφτει ξανά στην ιστορία! Ταυτόχρονα, καλωσορίζουμε στο lineup του φετινού Rethymno Rocks! Open Air Festival τους ετοιμοπόλεμους Silent Winter από τον όμορφο Βόλο! Μετά τα καλοκαιρινά festivals στα οποία θα μετέχουν με μπάντες όπως Judas Priest, Elvenking, Ugly Kid Joe κ.α., οι Silent Winter θα κατηφορίσουν πανέτοιμοι προς τα μέρη μας για να αλώσουν τη σκηνή του Rethymno Rocks! #2! Τί να περιμένετε; Υποδειγματικό και άρτιο Power Metal με τα μοναδικά φωνητικά του Mike Livas, στην παρθενική τους εμφάνιση στο νησί! Η μπάντα θα μας παρουσιάσει υλικό από όλη τη δισκογραφία της και ειδικά απο τον τελευταίο και αγαπημένο "Εmpire of Sins"! Ολοκληρώνουμε το Σάββατο με ντόπιο αέρα με ίσως την καλύτερη μπάντα που έχει βγάλει ποτέ αυτή η πόλη. Οι καταιγιστικοί και masters της τέχνης τους Obzerv θα τιμήσουν το σανίδι του φετεινού φεστιβάλ με το πάθος και την ωμή επιθετικότητα που τους χαρακτηρίζει σαν σχήμα. Με πολεμοφόδια την κορυφαία σκηνική παρουσία, την άρτια τεχνική κατάρτισή και κομμάτια από όλη την πολυετή πορεία τους - και κυρίως από τον τελευταίο κορυφαίο δίσκο "Αcherontia Atropos"- , οι Obzerv υπόσχονται μια έναρξη-δυναμίτη για το Σάββατο 03 Σεπτεμβρίου!

 Προπώληση εισιτηρίων:

Ρέθυμνο: Chaplinspubcafe, @Toxicο, Unique Tattoo & Body piercing

Χανιά: BarFlyAvalon Rock Pub Chania

Ηράκλειο: Dark Tales

και ηλεκτρονικά στο https://rethymnorocks.gr/tickets/

 

29 Μαρτίου 2024
 (1353)
 (1349)
 (1351)
 (1352)
 (1347)
 (1346)
 (1121)
 (1329)
 (1339)
 (1281)
 (1342)
 (1348)
 (1345)
 (1344)
 (1343)
 (1335)
 (1337)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1341)
 (1330)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)