Ο Χειρότερος Ανθρωπος στον Κόσμο (The Worst Person in the World) Ρομαντική κομεντί

ΣΙΝΕ ΑΣΤΕΡΙΑ ΘΕΡΙΝΟΣ

ΙΩΝ.ΜΕΛΙΣΣΗΝΟΥ 21
ΤΗΛ.2831022830
DIGITAL CINEMA
www.cineasteria.com

Σκηνοθεσία:

Γιοακίμ Τρίερ

Ηθοποιοί:
Ρενάτε Ράινσβε, Αντερς Ντάνιελσεν Λίε, Χέρμπερτ Νόρντουρμ
Περίληψη:





 

H ταινία του Γιοακίμ Τρίερ που έφτασε μέχρι τα Οσκαρ - με υποψηφιότητες Καλύτερου Σεναρίου και Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας. Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας στο Φεστιβάλ Καννών.
Όταν έχεις βρει αυτόν που θα παντρευτείς και θα κάνεις οικογένεια και ξαφνικά ερωτεύεσαι έναν άλλον, αυτό σε κάνει τον χειρότερο άνθρωπο στον κόσμο; Η απρόβλεπτη φύση του έρωτα και τα μυστήρια της επιθυμίας, στην πιο Feelgood ταινία-έκπληξη της χρονιάς.
Η ηρωίδα θέλει με αυτόν τον ενοχικό χαρακτηρισμό να χωρέσει τα συναισθήματα και τις πράξεις της σε ένα κοινωνικό πλαίσιο και να αυτοπροσδιοριστεί καθώς προσπαθεί να κατανοήσει τον εαυτό της και την θέση της στον κόσμο. Η Τζούλι ζει στο Όσλο, σπουδάζει και διατηρεί δεσμό με τον Άξελ (Άντερς Ντάνιελσεν Λι). Όταν ο Άξελ θα αναφερθεί στην πιθανότητα δημιουργίας οικογένειας, η Τζούλι θα θελήσει να θέσει η ίδια τα όρια στην ζωή της και τις αποφάσεις της καθώς την ακολουθούμε σε αυτό το αποκαλυπτικό για την ίδια ταξίδι επαναπροσδιορισμού της.



 

Προβολές:

 

 ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΩΡΑ 20.00 ΣΑΒΒΑΤΟ 1/10 ΩΡΑ 21.00


Περισσότερες Πληροφορίες για την ταινία...
Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ Official Greek Trailer Rosebud.21 - YouTube

 

Στέλλα Βουτουφιανακη, Ελένη Παπασπύρου:

Στέλλα Βουτουφιανακη, Ελένη Παπασπύρου: "Κοντά μου ήρθε και κάθισε"

 Ρεσιτάλ με τραγούδια και έργα για πιάνο αφιερωμένο στη Μικρά Ασία, Στέλλα Βουτουφιανάκη, τραγούδι Ελένη Παπασπύρου, πιάνο

 Ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στη Μικρά Ασία με τα τραγούδια του Maurice Ravel στην ελληνική γλώσσα και τα έργα των συνθετών από τη Σμύρνη, Γιάννη Κωνσταντινίδη και Μανώλη Καλομοίρη, Πέτρου Πετρίδη από την Καππαδοκία και Γιώργου Πονηρίδη από τη Χαλκηδόνα της Κωνσταντινούπολης. Με άρωμα ανατολής και μνήμες από παραδοσιακές μελωδίες η μουσική και η ποίηση αντανακλούν την εμπειρία μιας ολόκληρης πολιτιστικής κληρονομιάς.

 Διοργάνωση: Σύλλογος Κατοίκων Παλιάς Πόλης Ρεθύμνου, Δήμος Ρεθύμνης – Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου.

 

Minions 2: Η Άνοδος του Γκρου (2022)

ΣΙΝΕ ΑΣΤΕΡΙΑ ΘΕΡΙΝΟΣ

ΙΩΝ.ΜΕΛΙΣΣΗΝΟΥ 21
ΤΗΛ.2831022830
DIGITAL CINEMA
www.cineasteria.com

Σκηνοθεσία:

Kyle Balda,Brad Ableson (βοηθητικός),Jonathan del Val (βοηθητικός)

Ηθοποιοί:
ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ ΟΙ:, Steve Carell, Pierre Coffin, Taraji P. Henson, Jean-Claude Van Damme, Dolph Lundgren, Lucy Lawless, Danny Trejo, Julie Andrews, Russell Brand, Alan Arkin, Michelle Yeoh
Περίληψη:





 

Τα Minions μεταγλωττισμένα στα ελληνικά, με τη φωνή του Γιάννη Ζουγανέλη στον ρόλο του Γκρου!

H μεγαλύτερη κινηματογραφική σειρά ταινιών animation στην ιστορία και το παγκόσμιο φαινόμενο του box-office, μας φέρνει την ανείπωτη ιστορία του 12χρονου αγοριού που ονειρευόταν να γίνει ο μεγαλύτερος κακός του κόσμου!

Βρισκόμαστε στην καρδιά της δεκαετίας του ’70, όπου όλοι έχουν λουλούδια στα μαλλιά και χρωματιστά παντελόνια και ο μικρός Γκρου μεγαλώνει στα προάστεια. Ως φανατικός οπαδός μια ομάδας σούπερ κακών με το όνομα «Vicious 6», ο Γκρου θέλει να γίνει αρκετά κακός ώστε μια μέρα να μπορέσει να γίνει μέλος της ομάδας τους. Ευτυχώς, στην προσπάθειά του να σπείρει το χάος, τον βοηθούν οι μικροί του ακόλουθοι, τα λατρεμένα Minions. Όλοι μαζί, ο Κέβιν, ο Στιούαρτ, ο Μπομπ και ο Όττο, ένα νέο minion με «σιδεράκια» στα δόντια και με την απεριόριστη επιθυμία να είναι αρεστός σε όλους, αναπτύσσουν τις ικανότητές τους καθώς ετοιμάζονται να πειραματιστούν με τα πρώτα τους όπλα και να πραγματοποιήσουν τις πρώτες τους μυστικές αποστολές. Όταν οι «Vicious 6» απομακρύνουν τον ηγέτη τους, τον θρυλικό πολεμιστή Wild Knuckles, ο Γκρου περνάει από συνέντευξη για να γίνει το νεότερο μέλος της ομάδας τους. Όμως αυτή η προσπάθεια δεν πηγαίνει καθόλου καλά (για να το θέσουμε κομψά) και όλα γίνονται πολύ χειρότερα αφού ο Γκρου τους ξεγελάει. Τελικά, θα καταλήξει να γίνει ο ίδιος θανάσιμος εχθρός του απόλυτου κακού. Ενώ όλοι τον καταδιώκουν, ο Γκρου θα στραφεί σε μια απρόσμενη πηγή για πάρει καθοδήγηση. Στον ίδιο τον Wild Knuckles. Εκεί θα ανακαλύψει ότι ακόμα και οι πιο κακοί χρειάζονται μια βοήθεια από έναν φίλο. Τα απολαυστικά Minions σας περιμένουν με την καλύτερη ταινία τους! Μην τα χάσετε για κανένα λόγο!



 

Προβολές:

 

ΠΡΟΒΟΛΗ ΜΟΝΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 1/10 ΩΡΑ 19.30 (μεταγλωττισμένα στα ελληνικά)


Περισσότερες Πληροφορίες για την ταινία...
Minions 2: Η Άνοδος του Γκρου // Minions: The Rise of Gru - YouTube
 

 

Εκδήλωση-συζήτηση: «Περί την υπόθεσιν Αλή Βαφή»

Ο Αλή Βαφή Σελιανάκης υπήρξε ένας προβεβλημένος προύχοντας, επιχειρηματίας και πολιτικός άνδρας του Ρεθύμνου. Γεννήθηκε στο Ρέθυμνο το 1858 και πέθανε στη Πόλη το 1931 όπως προκύπτει από το έγγραφο του Δημοτολογίου του Δήμου Ρεθύμνου με χρονολογία εγγραφής 1900 και αριθμό καταλόγου 1130. Γιός του γιαουρτά Ρουστέμ Χουσείν Αγά και της Φατμά Φεμίρ, αδελφός του Salih Efendi Vafi και της Nesati, παντρεύτηκε τη Ρεθεμνιώτισσα Αντιλέ Τζιντζαραπάκη (AdileGencarap 1870-1959) κόρη του Χασάν και απέκτησαν μαζί δέκα παιδιά, όλα γεννημένα πριν την Ανταλλαγή στο Ρέθυμνο. Για τον Αλή Βαφή Σελιανάκη ο «Ελληνικός Οδηγός» μας αναφέρει ότι, εκτός από τη σαπωνοποιεία, ασχολούνταν με εμπόριο αποικιακών, είχε ατμοκίνητο ελαιοτριβείο και έκανε εξαγωγές λαδιού και εγχώριων προϊόντων. Αναμφίβολα ήταν ένας από τους μεγαλύτερους επιχειρηματίες της Κρήτης. Σύμφωνα με τις πηγές εκτός από σαπωνοποιείο και ελαιοτριβεία, οι εμπορικές του δραστηριότητες αποτελούνταν από: εργαστήρι κεραμικής, εργοστάσιο παραγωγής σφουγγαριών, εργοστάσιο παραγωγής ασβέστη καθώς και εμπόριο πετρελαίου μεταξύ Λιβύης-Κρήτης και πρώτων υλών μεταξύ Κρήτης-Σμύρνης.

Εισήγηση Κώστα Ράλλη – Αλή Βαφή Εφένδης Σελλιανάκης: Από τα Πεταλάδικα στην Πόλη
Εισήγηση Ηλίας Κοπανάκης – Ο Μαρουλάς του Αλή Βαφή
Εισήγηση Ελένης Τζέτζου – Οι επίγονοι του Αλή Βαφή και οι διεκδικήσεις τους

Διοργάνωση: Σύλλογος Κατοίκων Παλιάς Πόλης Ρεθύμνου, Δήμος Ρεθύμνης – Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου.


ΤΑ ΣΑΓΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΧΑΡΙΑ (JAWS)

ΣΙΝΕ ΑΣΤΕΡΙΑ ΘΕΡΙΝΟΣ

ΙΩΝ.ΜΕΛΙΣΣΗΝΟΥ 21
ΤΗΛ.2831022830
DIGITAL CINEMA
www.cineasteria.com

Σκηνοθεσία:
Στίβεν Σπίλμπεργκ
Ηθοποιοί:
Ρόι Σάιντερ, Ρίτσαρντ Ντρέιφους Ρόμπερτ Σο
Περίληψη:





 

     Η ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ που στοίχειωσε τα παιδικά μας χρόνια επιστρέφει φέτος! το κοινό έχει τη μοναδική ευκαιρία να βιώσει αυτή τη μαγική περιπέτεια σε ψηφιακά αποκατεστημένη κόπια. θεωρείται το πρώτο blockbuster όλων των εποχών. Σχεδόν πέντε δεκαετίες αργότερα, τα «Σαγόνια του Καρχαρία» έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της παγκόσμιας κινηματογραφικής κουλτούρας και έχουν εμπνεύσει πολλές γενιές κινηματογραφιστών, παραμένοντας μια από τις πιο συναρπαστικές, τρομακτικές και αξέχαστες ταινίες όλων των εποχών. Το απολαυστικό σασπένς και ο τρόμος της ιστορίας γίνονται όλο και πιο έντονα με το πέρασμα του χρόνου και των δεκαετιών Η ταινία κυκλοφόρησε αρχικά στις 20 Ιουνίου 1975, και ήταν βασισμένη στο βιβλίο του Πίτερ Μπέντσλεϊ. Με την έξοδό της στους κινηματογράφους κατέρριψε κάθε ρεκόρ εισπράξεων στο box-office, ενώ κέρδισε μια υποψηφιότητα για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας. Kέρδισε τρία βραβεία Όσκαρ®, συμπεριλαμβανομένου ενός για την εμβληματική μουσική επένδυση του Τζον Γουίλιαμς, που έγινε διαχρονικό σημείο αναφοράς.

   Την ήρεμη ζωή της μικρής παραθαλάσσιας κοινότητας του Amity Island διαταράσσει η εμφάνιση ενός καρχαρία φονιά, ο οποίος επιτίθεται σε ανυποψίαστους λουόμενους. Ο τοπικός σερίφης Μπρόντι (Ρόι Σάιντερ) προειδοποιεί προς πρέπει να απαγορευθεί η πρόσβαση στην παραλία, όμως ο δήμαρχος διαφωνεί. Τελικά ο Μπρόντι, με την βοήθεια ενός θαλάσσιου βιολόγου (Ρίτσαρντ Ντρέιφους) και ενός έμπειρου ναυτικού (Ρόμπερτ Σο), θα πλεύσουν προς τον ωκεανό, για να εξοντώσουν την θανάσιμη απειλή.


 

Προβολές:

 ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

 ΠΕΜΠΤΗ  6/10 ΕΩΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 12/10

 ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΩΡΑ 20.00


Περισσότερες Πληροφορίες για την ταινία...
TA ΣΑΓΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΧΑΡΙΑ - JAWS - Trailer A - YouTube

 

Εκδήλωση παρουσίασης βιβλίου Αννας Στεργίου, συνδιοργανώνουν ο Δήμος Ρεθύμνης και το Πανεπιστήμιο Κρήτης

Ο Δήμος Ρεθύμνου –Διεύθυνση Πολιτισμού και το Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης διοργανώνουν παρουσίαση βιβλίου την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου στις 7 μ.μ. στο Σπίτι του Πολιτισμού (Βερνάρδου Εμμανουήλ 12).

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί το νέο βιβλίο της παλαιάς απόφοιτης του Τμήματος Κοινωνιολογίας Κρήτης, Άννας Στεργίου, κοινoβουλευτικής συντάκτριας - συγγραφέως με τίτλο: «Η κυρά του Δράκου» (2022) από τις εκδόσεις Κομνηνός.

Αν κι η ερωτική ιστορία, που πραγματεύεται το βιβλίο είναι φανταστική, ωστόσο τα ιστορικά γεγονότα της περιόδου ’90-91 είναι αληθινά. Κεντρικός ήρωας του βιβλίου ο βοσκός, Δράκος Σαπουντζής, που είναι μεγαλωμένος σ΄ ένα ορεινό χωριό του Μυλοποτάμου. Πρωταγωνίστρια, η Χριστίνα, φοιτήτρια του Ιστορικού – Αρχαιολογικού μεγαλωμένη στον Πειραιά, από μικροαστική οικογένεια. Η σχέση αυτών των δυο ανθρώπων θ΄ αναδείξει τις πολιτισμικές διαφορές αλλά και τις συγκρούσεις δυο διαφορετικών κόσμων, που συνυπάρχουν στην ελληνική κοινωνία. Το βιβλίο, αν και λογοτεχνικό, έχει σαφή κοινωνιολογικό κι ανθρωπολογικό προσανατολισμό, δείχνοντας τις δυσκολίες των ορεινών κοινωνιών αλλά και την ώσμωση με τη σύγχρονη Κρήτη, με τους φοιτητές και τον τουρισμό.

Η είσοδος είναι ελεύθερη στο κοινό.

 

  •  Συντονίζει ο πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνιολογίας, Πανεπιστημίου Κρήτης, Γιώργος Τσιώλης

       Μιλούν:

  • Ο Ανδρέας Ξανθός, γιατρός, πρ. υπουργός Υγείας, βουλευτής Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ
  • Ο Γιώργος Σταθάκης, πρ. υπουργός Περιβάλλοντος και πρώην αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης
  • Ο Άρης Τσαντηρόπουλος, αν. καθηγητής Κοιν. Ανθρωπολογίας του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης

 Βιογραφικό

Η Άννα Στεργίου γεννήθηκε το 1972 και μεγάλωσε στο Παλαιό Φάληρο και κατάγεται από τη Θεσπρωτία και τη Σμύρνη. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης (90-94). Ασχολήθηκε με τον χορό και από την αποφοίτησή και για πάνω από 20 χρόνια εργάστηκε ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία». Έχει εργαστεί σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, εφημερίδες, περιοδικά, ιστοσελίδες. Κατά καιρούς διαπιστεύτηκε σε υπουργεία , Ναυτιλίας κι Αιγαίου, Αγροτικής Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος, Τουρισμού, Υγείας κι από το 2016 κι έπειτα είναι κοινοβουλευτική συντάκτρια.

Το βιβλίο «Η Κυρά του Δράκου» (2022) από τις εκδόσεις Κομνηνός είναι το 3ο για ενήλικες της Άννας Στεργίου, μετά «Τα μάτια του φόβου» από τις εκδόσεις Λιβάνης (2004), για το οποίο ανακηρύχθηκε «Γυναίκα της Θεσπρωτίας της Χρονιάς» και το «Τάσος Χαλκιάς: Το φύσημα του θεού», εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη (2014), που θεωρήθηκε από ιστότοπους βιβλίου στα καλύτερα της χρονιάς.

Η Άννα Στεργίου έχει γράψει το παιδικό βιβλίο με τίτλο: «Οι Ατρόμητοι της Μαργαριτοχώρας: Η κλοπή των λαγηνιών από το αρχαιολογικό μουσείο της Αθήνας» (Μάρτιος 2022) και κυκλοφορεί πλέον και το δεύτερο της σειράς: «Οι Ατρόμητοι της Μαργαριτοχώρας: Κυνηγώντας λαθρέμπορους ζώων στην Κένυα» (Οκτώβριος 2022).

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να εκδοθεί κι η διπλωματική, μεταπτυχιακή της εργασία στο Πανεπιστήμιο Πειραιά (‘20-’22): «Κοινωνικές Ανισότητες στον Πράσινο και Ψηφιακό Καπιταλισμό», επίσης από τις εκδόσεις Κομνηνός, που αφορά στον Τομέα της Κοινωνιολογίας της Ενέργειας και της Ψηφιακής Κοινωνιολογίας.

 

Μάθε, παιδί μου, γράμματα! Περιήγηση στην εκπαιδευτική ιστορία της τέως επαρχίας Αμαρίου

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εκπαιδευτικών, οι Ημέρες Ρεθύμνου 2022 διοργανώνουν ξενάγηση στην ιστορία της ρεθεμνιώτικης εκπαίδευσης, με τον τίτλο «Μάθε παιδί μου γράμματα. Περιήγηση στην εκπαιδευτική ιστορία της τέως επαρχίας Αμαρίου». Η ξενάγηση αναφέρεται στον αιώνα που μεσολάβησε ανάμεσα στη λειτουργία του σχολείου στο Μοναστηράκι το έτος 1840 και στην είσοδο της Ελλάδας στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο (1940).

 Υπενθυμίζεται ότι η εφετινή είναι η τέταρτη κατά σειρά ξενάγηση που διεξάγεται την Ημέρα των Εκπαιδευτικών από τις «Ημέρες Ρεθύμνου». Η πρώτη, το 2018, ήταν αφιερωμένη στο «Σχολείο της κυρίας Αμαλίας». Η δεύτερη, το 2019, αναφερόταν στην εκπαιδευτική ιστορία της πόλης του Ρεθύμνου την περίοδο 1795-1925 και η τρίτη στην περίοδο 1925-2000.

 Η περυσινή ξενάγηση αφορούσε την εκπαιδευτική ιστορία της τέως επαρχίας Αγίου Βασιλείου. Όλες κατέληξαν σε σχετικές συζητήσεις – προβολές, στο Σπίτι του Πολιτισμού, στην αίθουσα «Παντελής Πρεβελάκης» στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ρεθύμνης και στο Πνευματικό Κέντρο Μελάμπων.

 Οι συμμετέχοντες θα ξεκινήσουν από τον Μέρωνα, στον οποίο λειτούργησαν σχολεία τόσο χριστιανικά όσο και μουσουλμανικά, και θα συνεχίσουν με στάσεις στις Ελένες, στο Γερακάρι, στο Μοναστηράκι (όπου λειτούργησε δευτεροβάθμιο ίδρυμα), στον Φουρφουρά και στο Νεφς Αμάρι, όπου και θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν το μουσείο τοπικής εκπαιδευτικής ιστορίας που έχει δημιουργηθεί εκεί. Παράλληλα θα γίνουν αναφορές στα μουσουλμανικά σχολεία που λειτούργησαν κατά καιρούς στην τέως επαρχία Αμαρίου, το ένα από τα οποία μάλιστα ήταν δευτεροβάθμιο.

 Η ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί με ιδιωτικά μεταφορικά μέσα και θα ξεκινήσει από το Ρέθυμνο, την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022 από τις 9.00 το πρωί, με σημείο αφετηρίας το πάρκινγκ Συνατσάκη (λαϊκή Δευτέρας). Η διάρκειά της θα είναι ολοήμερη και θα κλείσει με σχετική συζήτηση-προβολή. Υπεύθυνος για την πραγματοποίησή της και ξεναγός είναι ο Χάρης Στρατιδάκης, συγγραφέας της διατριβής και του βιβλίου «Η εκπαίδευση στο Ρέθυμνο (1795-1940)».

 Διοργάνωση: Σύλλογος Κατοίκων Παλιάς Πόλης Ρεθύμνου, Δήμος Ρεθύμνης – Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου

 

Συναυλία με τον Γιώργο Ξυλούρη (Ψαρογιώργη) την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου στις 8:30 μ.μ. στην Πλατεία Μικρασιατών, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων υποδοχής των νέων φοιτητών του Πανεπιστημίου της πόλης μας - 11/10/22

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ο Δήμος Ρεθύμνου – Διεύθυνση Πολιτισμού και το Πανεπιστημίο Κρήτης διοργανώνουν συναυλία με τον Γιώργο Ξυλούρη (Ψαρογιώργη) την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου στις 8:30 μ.μ. στην Πλατεία Μικρασιατών, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων υποδοχής των νέων φοιτητών του Πανεπιστημίου της πόλης μας.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν οι καταξιωμένοι καλλιτέχνες του Ρεθύμνου Γιάννης Παπατζανής, Γιάννης Πολυχρονάκης και Χάρης Παναγιωτάκης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη στο κοινό.

 

Συναυλία των Adàma duo

Το νεοσύστατο Adàma duo αποτελείται από τον μπαντονεονίστα/ ακορντεονίστα Κώστα Ζιγκερίδη και τον κοντραμπασίστα Κωνσταντίνο Σηφάκη. Η στενή επαφή τους με το tango εκκινεί από την πολύχρονη διαμονή στο Μπουένος Άιρες του
πρώτου και τις σπουδές- καλλιτεχνική δραστηριότητα του δεύτερου στο Ρότερνταμ, την πόλη με το πρώτο ιστορικό και δραστήριο πανεπιστημιακό τμήμα μουσικής tango εκτός Αργεντινής. Τα παραπάνω τους οδήγησαν να συμπράξουν αρκετές
φορές μετά την πρόσφατη επιστροφή τους στην Ελλάδα, ιδρύοντας το κουαρτέτο Magma Tango.

Στη συναυλία στο Ρέθυμνο, μετά από την πρόσφατη παρουσία τους στο φεστιβάλ του Άμστερνταμ, Grachtenfestival, θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα επικεντρωμένο στο tango, εξερευνώντας τον ιδιαίτερο συνδυασμό κοντραμπάσου και μπαντονεόν. Θα ακουστούν γνωστά έργα των Leopoldo Federico, Juan Carlos Cobian και άλλων, συνθέσεις και διασκευές της αργεντίνας πιανίστα Aleksandra Tonelli ειδικά γραμμένες για το Αdáma duo και τέλος κάποιες συνθέσεις των δύο μελών του σχήματος, που απεικονίζουν τις πολύμορφες επιρροές τους.

Παρουσιάζει το Adama duo: Κωσταντίνος Ζιγκερίδης μπαντονεόν/ακορντεόν, Κωνσταντίνος Σηφάκης Κοντραμπάσο

Διοργάνωση: Σύλλογος Κατοίκων Παλιάς Πόλης Ρεθύμνου, Δήμος Ρεθύμνης – Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου.

Η εκδήλωση θα παρουσιαστεί στον Ενετικό ναό Αγίας Σοφίας


19 Απριλίου 2024
 (1353)
 (1349)
 (1351)
 (1352)
 (1347)
 (1346)
 (1121)
 (1329)
 (1339)
 (1281)
 (1342)
 (1348)
 (1345)
 (1344)
 (1343)
 (1335)
 (1337)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1341)
 (1330)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)