OLD

ΑΣΤΕΡΙΑ ΘΕΡΙΝΟΣ ΚΙΝ/ΦΟΣ

DIGITAL CINEMA
ΙΩΝ. ΜΕΛΛΙΣΗΝΟΥ 21
ΤΗΛ. 2831022830
www.cineasteria.com

Σκηνοθεσία:

Μ. Νάιτ Σιάμαλαν

Ηθοποιοί:
Γκάελ Γκαρσία Μπερνάλ, Βίκυ Κρίπς, Ρούφους Σιούελ, Κεν Λιούνγκ, Νίκι Αμούκα-Μπερντ, Άμπει Λι, Άαρον Πιέρ, Κάθλιν Σαλφάν, Αλέξα Σουίντον, Νόλαν Ρίβερ, Κάιλι Μπίγκλει, Έμπεθ Ντέιβιτζ, Ελάιζα Σκάνλεν, Άλεξ Γουλφ, Εμιούν Έλιοτ, Τόμασιν Μακένζι
Περίληψη:

Αυτό το καλοκαίρι, ο οραματικός κινηματογραφιστής, Μ Νάιτ Σιάμαλαν που μας έφερε τις ταινίες Η ΕΚΤΗ ΑΙΣΘΗΣΗ και ΔΙΧΑΣΜΕΝΟΣ μας αποκαλύπτει ένα ανατριχιαστικό, μυστηριώδες νέο θρίλερ για μια οικογένεια που κάνει διακοπές σε ένα τροπικό μέρος και που θα ανακαλύψει ότι η απομονωμένη παραλία που επέλεξε να χαλαρώσει για λίγες ώρες με κάποιο τρόπο κάνει τους ανθρώπους να γερνούν γρήγορα ... συμπυκνώνοντας ολόκληρη τη ζωή τους στη διάρκεια μιας μέρας. Η ταινία διαθέτει ένα εντυπωσιακό cast που περιλαμβάνει τον βραβευμένο με Χρυσή Σφαίρα, Γκάελ Γκαρσία Μπερνάλ, την Βίκυ Κρίπς (Phantom Thread), τον Ρούφους Σιούελ Rufus Sewell (The Man in the High Castle), τον Κεν Λουνγκ (Star Wars: Episode VII—The Force Awakens)

Προβολές:

ΠΕΜΠΤΗ ΩΡΕΣ 21.00 & 23.00
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΥΡΙΑΚΗ ΩΡΑ 23.00
ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΡΙΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΩΡΕΣ 21.00 & 23.00

Περισσότερες Πληροφορίες για την ταινία...


ΛΑΣΙ ΓΥΡΝΑ ΣΠΙΤΙ

ΑΣΤΕΡΙΑ ΘΕΡΙΝΟΣ ΚΙΝ/ΦΟΣ

DIGITAL CINEMA
ΙΩΝ. ΜΕΛΛΙΣΗΝΟΥ 21
ΤΗΛ. 2831022830
www.cineasteria.com

Σκηνοθεσία:

ΧΑΝΟ ΟΛΝΤΕΡΝΤΙΣΕΝ

Ηθοποιοί:

Περίληψη:

Το πιο διάσημο κόλεϊ του κόσμου επιστρέφει! Μια από τις πιο δυνατές ιστορίες φιλίας...

Βασισμένη στο πασίγνωστο μυθιστόρημα του Έρικ Νάιτ, ο διασημότερος σκύλος στην ιστορία του σινεμά που έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές μέσα από αμέτρητες περιπέτειες σε λογοτεχνία, τηλεόραση και κινηματογράφο, επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη με μια ακόμη υπέροχη ιστορία αχώριστης φιλίας και αφοσίωσης, που θα συγκινήσει μικρούς και μεγάλους.

Ο 12χρονος Φλο και η σκυλίτσα του, Λάσι, είναι αχώριστοι φίλοι που ζουν αμέριμνοι σε ένα ειδυλλιακό χωριό στη νότια Γερμανία. Όταν ο πατέρας του Φλο χάνει τη δουλειά του, η οικογένεια αναγκάζεται να μετακομίσει σε ένα μικρό διαμέρισμα όπου απαγορεύονται τα σκυλιά κι έτσι ο Φλο, απαρηγόρητος, αναγκάζεται να αποχωριστεί την καλύτερή του φίλη. Όταν η ατμόσφαιρα στο καινούργιο της σπιτικό αρχίζει να γίνεται εχθρική, η Λάσι θα αρπάξει την ευκαιρία να δραπετεύσει και να ξεκινήσει ένα, γεμάτο περιπέτειες, ταξίδι για να διασχίσει τη Γερμανία και να επιστρέψει στον πολυαγαπημένο της φίλο. Όμως και ο Φλο δεν κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια: αρχίζει κι εκείνος να αναζητάει τη Λάσι - και τίποτα δεν μπορεί να τους σταματήσει από το να ξαναβρούν ο ένας τον άλλον!

Προβολές:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30/7 ΣΑΒΒΑΤΟ 31/7 ΚΥΡΙΑΚΗ 1/8 ΩΡΑ 21.00 (2D) ΜΕΤΑΓΛΩΤΤΙΣΜΕΝΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Περισσότερες Πληροφορίες για την ταινία...


Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ

Την Κυριακή 1 Αυγούστου 2021 πραγματοποιείται στο θέατρο Ερωφίλη η θεατρική παράσταση "Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ".

Το βραβευμένο μυθιστόρημα του Γιώργου Παπαδάκη (Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος 2019) μεταφέρεται για πρώτη φορά στο θέατρο σε δραματουργική επεξεργασία και διασκευή Ίριδας Μπάμη και σκηνοθεσία Ρίας Μεντηλίδου.

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 21.15

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ:12 ευρω (γενικη εισοδος)

10 ευρω (για ανεργους φοιτητες και ανω των 65)

5 ευρω (για ΑΜΕΑ και σπουδαστες δραματικων σχολών)

ΙΣΧΥΕΙ Ατέλεια ΣΕΗ

ΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:  https://www.viva.gr/tickets/theater/periodeia/o-taxydromos-tou-giorgou-papadaki/

και στο ταμείο του θεάτρου μια ώρα πριν από την παράσταση.

 

Ο Αλέξης Δαφέρμος, είναι ένας νέος, μορφωμένος και ευφυής ταχυδρόμος που ασκεί το επάγγελμά του με μεράκι, ευαισθησία και αυταπάρνηση ακολουθώντας παράλληλα τις επιταγές της ορεινής μεταπολεμικής κρητικής κοινωνίας, όπου έχει μεγαλώσει και ζει . Όταν έρχεται η ώρα να παντρευτεί, η ζωή του αρχίζει να αλλάζει από τις επιλογές που οι άλλοι κάνουν για εκείνον και τις οποίες στωικά και σιωπηλά αποδέχεται, αποφεύγοντας να πάρει θέση . Ώσπου έρχεται η στιγμή να ανακαλύψει την απάτη γύρω από το προξενιό του αλλά και το -καθοριστικό για την μετέπειτα εξέλιξη της πλοκής και της ζωής του-μυστικό της γυναίκας του. Και τότε, από απλός παρατηρητής μιας σκληρής πραγματικότητας μεταμορφώνεται στο κεντρικό πρόσωπο της δράσης, επηρεάζοντας πλέον εκείνος τις ζωές όλων όσων τον περιτριγυρίζουν μέσα από μία αδιανόητη πραξη.

Οι αντικρουόμενες δυνάμεις του δημόσιου και του ιδιωτικού, της κοινωνίας και της προσωπικής ταυτότητας, των παράλογων εθίμων ή κοινωνικών πρέπει και της ανθρώπινης επιθυμίας και λαχτάρας για ζωή, ενός παλιού προπολεμικού κόσμου που αρνείται πεισματικά να αφήσει μια ρωγμή για να ανθίσει το νέο, το διαφορετικό, το ξένο. Οι δύο αυτοί κόσμοι ανοίγονται και παρουσιάζονται στο κοινό με όλη την ομορφιά και απλότητα της ζωής. Μέσα από την αγάπη, το γέλιο, την ελπίδα αλλά και τη μοναξιά, τον πόνο, την -ανείπωτη- θλίψη.

Τρεις ηθοποιοί ζωντανεύουν την ιστορία επί σκηνής αναλαμβάνοντας όλα τα πρόσωπα του έργου, σε μια παράσταση που φτιάχνεται μπροστά στα μάτια μας, μέσα σε μια κοινωνία ίσως όχι και τόσο μακρινή τελικά. Οι αντικρουόμενες δυνάμεις του δημόσιου και του ιδιωτικού, της κοινωνίας και της προσωπικής ταυτότητας, των παράλογων εθίμων ή κοινωνικών πρέπει και της ανθρώπινης επιθυμίας και λαχτάρας για ζωή, ενός παλιού προπολεμικού κόσμου που αρνείται πεισματικά να αφήσει μια ρωγμή για να ανθίσει το νέο, το διαφορετικό, το ξένο.

Οι δύο αυτοί κόσμοι ανοίγονται και παρουσιάζονται στο κοινό με όλη την ομορφιά και απλότητα της ζωής. Μέσα από την αγάπη, το γέλιο, την ελπίδα αλλά και τη μοναξιά, τον πόνο, την -ανείπωτη- θλίψη. Τρεις ηθοποιοί ζωντανεύουν την ιστορία επί σκηνής αναλαμβάνοντας όλα τα πρόσωπα του έργου, σε μια παράσταση που φτιάχνεται μπροστά στα μάτια μας, μέσα σε μια κοινωνία ίσως όχι και τόσο μακρινή τελικά από αυτην του βιβλίου.

Παραγωγή:BEHOLD Theatre group.

Παίζουν οι ηθοποιοι:

Αλίκη Ατσαλακη

Σοφία Δερμιτζακη

Θοδωρης Θεοδωριδης

 

 

Η Ερωτική Νατάσα

Tην Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021 στον λόφο Φορτέτσας πραγματοποιειται η συναυλία της Νατάσας Θεοδωρίδου μαζί της ο Μανωλης Κονταρος ο Γιώργος Κακοσαίος και ο Πετρος Ιακωβίδης.

Ξεκίνησε η προπώληση εισιτηρίων στο κιόσκι των 4ων Μαρτύρων (ώρες λειτουργίας 9.00 - 14.00) και στο viva.gr

Tιμή εισιτηρίου 20 ευρω

 

'ΑΝΤΙΓΟΝΗ' του Σοφοκλή

Tην Τρίτη 3 Αυγούστου 2021, πραγματοποιείται στο θέατρο Ερωφίλη στην Φορτέτζα η θεατρική παράσταση "ΑΝΤΙΓΟΝΗ" του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη.

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 21.30

Ξεκίνησε η προπώληση των εισιτηρίων στο Κιόσκι των 4ων Μαρτύρων (ώρες λειτουργίας 9.00-14.00).

Τιμή εισιτηρίου :20 ευρώ

και 15 ευρώ : φοιτητές, μαθητές, ΑΜΕΑ, άνεργοι, 65+, πολύτεκνοι

Η Εταιρεία Τέχνης “Αrs Aeterna” επαναλαμβάνει, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, το καλοκαίρι του 2021, την παράσταση Αντιγόνη του Σοφοκλή, το κορυφαίο ίσως κείμενο της αρχαίας ελληνικής γραμματείας.

«Σ’ αυτό το νέο και αναθεωρημένο ταξίδι της Αντιγόνης, έχουμε την τύχη να συνυπάρχουμε με έναν κορυφαίο Ελληνα ηθοποιό, τον Θανάση Παπαγεωργίου», αναφέρει στο σημείωμά του για την παράσταση ο σκηνοθέτης Θέμης Μουμουλίδης.

Ο Θανάσης Παπαγεωργίου, στο ρόλο του Κρέοντα, και μια σειρά σημαντικών ηθοποιών, εκπροσώπων της νεότερης γενιάς, με την Χριστίνα Χειλά Φαμέλη , στο ρόλο της Αντιγόνης, την Ντόρα Μακρυγιάννη [Ισμήνη], τον Μάνο Καρατζογιάννη [Φύλακας, Αγγελος], τον Δημήτρη Σαμόλη [Αίμων], τον Μάρκο Παπαδοκωνσταντάκη [Τειρεσίας], αναμετρώνται με το αιώνιο κείμενο του Σοφοκλή

Την σκηνοθεσία υπογράφει ο ΘΕΜΗΣ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗΣ με την συνεργασία του ΜΑΝΟΥ ΚΑΡΑΤΖΟΓΙΑΝΝΗ.

Το έργο

Η Θήβα, όπου βασίλευε η γενιά των Λαβδακιδών, βρίσκεται σε κατάσταση δεινής πολιτικής κρίσης. Οι δυο γιοι του τελευταίου βασιλιά, του Οιδίποδα, που χάθηκε χτυπημένος από τη βαριά κατάρα που κατατρύχει τους Λαβδακίδες, συγκρούονται για τη διαδοχή. Και, ενώ ο Ετεοκλής μένει να κυβερνά τη Θήβα, ο Πολυνείκης, εξόριστος, ξεσηκώνει στρατό από το Αργος για να επιτεθεί στην πόλη. Η επίθεση αποτυγχάνει, αλλά στη μάχη ο Ετεοκλής και ο Πολυνείκης αλληλοσκοτώνονται. Δεν απομένουν πλέον στη ζωή παρά οι δυο κόρες του

Οιδίποδα, η Αντιγόνη και η Ισμήνη, τελευταίοι κρίκοι της αλυσίδας των Λαβδακιδών.

'ΝΑΙ' από την μουσική ομάδα με την Βάλια Ειρηναίου 'Κανένας χωρίς φαγητό'

Η μουσική ομάδα με την Βάλια Ειρηναίου "Κανένας χωρίς φαγητό" προβαίνει σε μια σειρά καλλιτεχνικών συναυλιών για το καλοκαίρι 2021 με τίτλο 'ΝΑΙ'.

Θα πραγματοποιηθεί συναυλία την Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021 στον χώρο του Φρουρίου Φορτέτσα στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Το πρόγραμμα θα είναι λαϊκό.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Διοργανώτρια είναι η Περιφέρεια Κρήτης.

Ώρα έναρξης 21:00

Περιπέτεια στη Ζούγκλα (Jungle Cruise)

ΑΣΤΕΡΙΑ ΘΕΡΙΝΟΣ ΚΙΝ/ΦΟΣ

DIGITAL CINEMA
ΙΩΝ. ΜΕΛΛΙΣΗΝΟΥ 21
ΤΗΛ. 2831022830
www.cineasteria.com

Σκηνοθεσία:

Ζομ Κολέ Σερά

Ηθοποιοί:
Ντουέιν Τζόνσον, Έμιλι Μπλαντ, Έντγκαρ Ραμίρεζ, Τζακ Γουάιτχολ, Τζέσε Πλέμονς, Πολ Τζιαμάτι
Περίληψη:

Η Disney μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη μία από τα πιο διάσημες ατραξιόν της Disneyland και παρουσιάζει μία επική, καταιγιστική, θεαματική και άκρως διασκεδαστική καλοκαιρινή «Περιπέτεια στη Ζούγκλα» με πρωταγωνιστές τους Dwayne Johnson και Emily Blunt.

Αρχές του 20ου αιώνα: H Dr. Lily Houghton (Emily Blunt), μία παθιασμένη εξερευνήτρια, ταξιδεύει από το Λονδίνο στον Αμαζόνιο για να ανακαλύψει ένα αρχαίο δέντρο με πρωτόγνωρες θεραπευτικές δυνάμεις, που θα αλλάξουν το μέλλον της ιατρικής. Για να τα καταφέρει, πρέπει να συνεργαστεί με τον εξυπνάκια καπετάνιο Frank Wolff (Dwayne Johnson) και να εμπιστευτεί τις αμφίβολες υπηρεσίες και το ρημαγμένο ποταμόπλοιό του. Οι δύο αταίριαστοι συνοδοιπόροι θα έρθουν αντιμέτωποι με αμέτρητους κινδύνους και υπερφυσικές δυνάμεις με φόντο τα καθηλωτικά τοπία του Αμαζονίου. Καθώς τα μυστικά του χαμένου δέντρου αποκαλύπτονται, η ζωή της Lily και του Frank παίζεται κορώνα γράμματα και το ανθρώπινο είδος κρέμεται από μία κλωστή.

Προβολές:

20.40 & 22.45 (2D)

Περισσότερες Πληροφορίες για την ταινία...


ΤΟ ΝΥΦΙΚΟ ΚΡΕΒΑΤΙ

Την Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021 πραγματοποιείται η θεατρική παράσταση "ΤΟ ΝΥΦΙΚΟ ΚΡΕΒΑΤΙ" στο θέατρο Ερωφίλη στην Φορτέτζα.

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ :21.00

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ :

Γενική είσοδος: 15€

Τιμή προπώλησης : 12€

Ειδικές τιμές για ανέργους, συνταξιούχους, φοιτητές: 12€

Group άνω των 20 ατόμων: 10€

 

Ξεκίνησε η προπώληση στο ΚΙΟΣΚΙ ΤΩΝ 4ων ΜΑΡΤΥΡΩΝ (ώρες λειτουργίας 9.00-14.00)

https://www.viva.gr/tickets/theater/periodeia/to-nyfiko-krevati

Η εταιρία Μέθεξις και ο Χρήστος Τριπόδης παρουσιάζουν φέτος το καλοκαίρι, την αριστουργηματική κωμωδία του Γιαν Ντε Χάρτογκ "ΤΟ ΝΥΦΙΚΟ ΚΡΕΒΑΤΙ" που έχει γοητεύσει τις θεατρικές πρωτεύουσες Ευρώπης και Αμερικής σε εκατοντάδες ανεβάσματα από το 1951, που έκανε πρεμιέρα, έως και σήμερα, σε μεγάλη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, σε μετάφραση Αλέξανδρου Ρήγα – Δημήτρη Aποστόλου και σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ρήγα, με τους Πηνελόπη Αναστασοπούλου και Ορέστη Τζιόβα.

Το έργο είναι μια τρυφερή κωμωδία που παρουσιάζει έναν άντρα και μια γυναίκα από την γνωριμία τους και την πρώτη νύχτα του γάμου τους μέχρι και το τέλος της ζωής τους, με κέντρο πάντα το συζυγικό κρεβάτι.

 

ΜΠΑΜΠΟΥΛΕΣ

Το Σάββατο 7 Αυγούστου 2021 πραγματοποιείται στο Θέατρο Ερωφίλη η θεατρική παράσταση "ΜΠΑΜΠΟΥΛΕΣ".

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 21.00

Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκινά Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021 στο κιόσκι των 4ων Μαρτύρων.

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ :15 ευρώ

Μετά τη διεθνή εμπορική και καλλιτεχνική τους επιτυχία, «Οι Μπαμπούλες» παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε μια καλοκαιρινή περιοδεία με τη σκηνοθετική υπογραφή του σκηνοθέτη Νικορέστη Χανιωτάκη.

Παράλληλα, με την ανανεωμένη «Μήδεια» του Μποστ, όπου σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί, ζωντανεύει την ανατρεπτική κωμωδία του σπουδαίου Ισπανού συγγραφέα Αλφρέντο Σανθόλ, Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου της Μαδρίτης, με έναν εξαιρετικό θίασο που απαρτίζουν οι Ελένη Βαΐτσου, Αντώνης Κρόμπας, Δημήτρης Μακαλιάς, Σοφία Μανωλάκου, Γιώργος Χρανιώτης και Αντιγόνη Ψυχράμη.

Η Μαρία Χατζηεμμανουήλ μεταφράζει το έργο με πρωτότυπο τίτλο «Το σπίτι στην Εθνική (Ένα ήσυχο μέρος)».

- Η υπόθεση του έργου εκτυλίσσεται γύρω από τη διαφωνία δύο αδελφών για το πατρικό σπίτι που κληρονόμησαν. Η Λεμονίτσα (αλλιώς Νίτσα) θέλει απεγνωσμένα να μείνει στο σπίτι παρά το μεγάλο μειονέκτημά του ότι βρίσκεται δίπλα στην εθνική οδό, ενώ η Τριανταφυλλίτσα (αλλιώς Λίτσα) εκτιμά περισσότερο την ησυχία από το σπίτι. Η Νίτσα αποφασίζει να εγκατασταθεί στο σπίτι αλλά επειδή έχει ανάγκη από χρήματα, νοικιάζει ένα δωμάτιο ως Airbnb στους πρώτους της πελάτες τον Ζαχαρία και τη Ζαχαρούλα. Παράλληλα, η Λίτσα θυμωμένη προσλαμβάνει τους Μπαμπούλας Brothers, δύο αδέλφια που παριστάνουν τα φαντάσματα και διώχνουν ανθρώπους από σπίτια. Το παράδοξο όμως είναι ότι ο Ζαχαρίας και η Ζαχαρούλα είναι πραγματικά φαντάσματα! Τι θα συμβεί όταν αυτοί οι έξι «άνθρωποι» βρεθούν στο ίδιο σπίτι το ίδιο Σαββατοκύριακο;

 

Ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΛΥΚΟΣ

Την Δευτέρα 9 Αυγούστου 2021 πραγματοποιείται στο θέατρο Ερωφίλη η θεατρική παράσταση "Ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΛΥΚΟΣ"

Η εταιρία Μέθεξις παρουσιάζει φέτος το καλοκαίρι την παιδική μουσική θεατρική παράσταση του Σεργκέι Προκόφιεφ "Ο Πέτρος και ο λύκος" με τον Ρένο Χαραλαμπίδη. Την σκηνοθεσία υπογράφει ο Χρήστος Τριπόδης , ενώ το έργο παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε μεταγραφή για πιάνο ,βιολί, φλάουτο, βιολοντσέλο, σαξόφωνο και κρουστά, ζωντανά επί σκηνής με την παράσταση να «σπάει» την κλασική φόρμα της εκτέλεσης από ορχήστρα με συνοδεία αφήγησης, όπως έχουμε συνηθίσει στις διαφορετικές εκδοχές του ανά τον κόσμο.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Συνθέτης/Συγγραφέας: Σεργκέι Προκόφιεφ

Θεατρική Διασκευή/Σκηνοθεσία: Χρήστος Τριπόδης

Βοηθός Σκηνοθέτη: Δημήτρης Αγοράς

Χορογραφίες: Χριστίνα Μπίτου

Κοστούμια: Μυρτώ Πετάση

Φωτισμοί: Ρίζος Τσιγάρης

 

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 21.00

-η προπώληση εισιτηρίων ξεκινάει την Τετάρτη 4 Αυγούστου στο κιόσκι των 4ων Μαρτύρων.

Γενική είσοδος: 10 €/άτομο

Τιμή εισιτηρίου προπώλησης: 8 €

Ειδική τιμή εισιτηρίου για ανέργους, συνταξιούχους, φοιτητές, , πολύτεκνους: 8 €/άτομο

Group άνω των 20 ατόμων: 7 €/άτομο

Προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/theater/periodeia/o-petros-kai-o-lykos

 

«Ιφιγένεια η εν Ταύροις» του Ευριπίδη

Την Τετάρτη 11 Αυγούστου 2021 πραγματοποιείται η θεατρική παράσταση "ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΕΝ ΤΑΥΡΟΙΣ" στο θέατρο Ερωφίλη.

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 21.30

Προπώληση εισιτηρίων από Παρασκευή 6 Αυγούστου στο κιόσκι των 4ων Μαρτύρων (ώρες λειτουργίας 9.00-14.00) και στο viva.gr

Γενική είσοδος: 25 ευρώ

«Ιφιγένεια η εν Ταύροις» του Ευριπίδη

Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε στην Επίδαυρο, με περισσότερους από 14.500 θεατές σε 3 ημέρες, η παράσταση ταξιδεύει σε ανοιχτά θέατρα όλης της χώρας.

Την παράσταση σκηνοθετεί ο Γιώργος Νανούρης, ο οποίος συνεργάζεται και πάλι με την Λένα Παπαληγούρα, τον Μιχάλη Σαράντη, αλλά και με την Χάρις Αλεξίου που συμμετέχει για πρώτη φορά σε παράσταση αρχαίου δράματος. Ο Νίκος Ψαρράς, ο Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης, ο Προμηθέας Αλειφερόπουλος, η Κίττυ Παϊταζόγλου και ένας εξαμελής χορός πρωταγωνιστούν επίσης σε αυτόν τον εξαιρετικό θίασο.

Τι σημαίνει να είσαι εξόριστος και ξένος; Πώς ξεφεύγει ο άνθρωπος από το παρελθόν και τη μοίρα του; Μέσα στα συντρίμμια του Πελοποννησιακού Πολέμου, σε μια περίοδο κρίσης - που θυμίζει, με έναν τρόπο, τη σημερινή - ο Ευριπίδης γράφει την Ιφιγένεια η εν Ταύροις, εξυμνώντας το μεγαλείο της αδερφικής αγάπης και τις μεγάλες αξίες που βλέπει να χάνονται.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μετάφραση: Γιώργος Ιωάννου

Σκηνοθεσία: Γιώργος Νανούρης

Μουσική: Άγγελος Τριανταφύλλου

Φωτισμοί: Αλέκος Γιάνναρος

Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη

Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη

Βοηθός Σκηνοθέτη: Γιώργος Παπαδάκης

Βοηθός Σκηνογράφου: Σιώσιου Κατερίνα

Τρισδιάστατος σχεδιασμός σκηνικού: Γιώργος Κατσούγκρης

Κατασκευή γυναικείων κοστουμιών: by Moutaki

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ

Λένα Παπαληγούρα | Ιφιγένεια

Μιχάλης Σαράντης | Ορέστης

Νίκος Ψαρράς | Θόας

Πυγμαλίων Δαδακαρίδης | Αγγελιοφόρος

Προμηθέας Αλειφερόπουλος | Πυλάδης

Κίττυ Παϊταζόγλου | Κορυφαία Χορού

και η Χάρις Αλεξίου στον ρόλο της Αθηνάς


Χορός

Νικόλ Κουνενιδάκη, Μαρία Κωνσταντά, Άννα Κωνσταντίνου,

Δανάη Πολίτη, Βιβή Συκιώτη, Αρετή Τίλη


ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ :

-- ΤΑΓΑΡΗΣ Μ ΔΕΜΕΣΤΙΧΑΣ Γ ΟΕ

Ο Κατάσκοπος του Ψυχρού Πολέμου (The Courier)

ΑΣΤΕΡΙΑ ΘΕΡΙΝΟΣ ΚΙΝ/ΦΟΣ

DIGITAL CINEMA
ΙΩΝ. ΜΕΛΛΙΣΗΝΟΥ 21
ΤΗΛ. 2831022830
www.cineasteria.com

Σκηνοθεσία:

Ντομινίκ Κουκ

Ηθοποιοί:
Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Μεράμπ Νινιτζέ, Ρέιτσελ Μπρόσναχαν, Τζέσι Μπάκλει
Περίληψη:

Η απίστευτη αληθινή ιστορία ενός επιχειρηματία που έγινε κατάσκοπος. Με τον Μπένεντικτ Κάμπερμπατς.

Στο πέρασμα από τη δεκαετία του '50 σ' εκείνη του '60, στην καρδιά του ψυχρού πολέμου, ο Γκρέβιλ Γουιν ζει μια απλή, πετυχημένη ζωή στο Λονδίνο. Είναι επιχειρηματίας, «πωλητής» όπως λέει, κοινωνικός, ευγενικός, θα έλεγες και λίγο φαφλατάς, παντρεμένος με τη Σίλα - ευτυχώς έχουν ξεπεράσει την πρόσφατη μπαγαποντιά του - μπαμπάς ενός μικρού αγοριού, ένας καλός, συνηθισμένος άνθρωπος.

Τον Γρκέβιλ θα επιλέξουν δυο συνεργαζόμενοι πράκτορες της CIA και της MI6, για να γίνει ο μεταφορέας τους. Ταξιδεύοντας συχνά στη Μόσχα με το πρόσχημα των επιχειρήσεών του, θα μεταφέρει πληροφορίες για την πυρηνική ανάπτυξη της ΕΣΣΔ που παρέχει ο ευηπόληπτος πρώην συνταγματάρχης Ολεγκ Πενκόφσκι που θέλει ν' αυτομολήσει στη Δύση, αλλά και, ιδεαλιστικά, ν' αποτρέψει μια παγκόσμια πυρηνική καταστροφή. Οι δυο τους θα γίνουν φίλοι, αλλά ούτε η σχέση τους, ούτε οι προθέσεις τους, μπορούν ν’ αναχαιτίσουν τον πιο βρώμικο πόλεμο που δεν έγινε ποτέ...

Προβολές:

22.15

Περισσότερες Πληροφορίες για την ταινία...


Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΗΠΑΣ του Αντουάν ντε Σαιντ- Εξυπερύ

Την Τετάρτη 18 Αυγούστου 2021 πραγματοποιείται στο θέατρο Ερωφίλη η θεατρική παράσταση Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΗΠΑΣ του Αντουάν ντε Σαιντ- Εξυπερύ

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 21.00

Η προπώληση εισιτηρίων ξεκινά την Δευτέρα 16 Αυγούστου.στο κιόσκι των 4ων Μαρτύρων

Προπώληση: 10 ευρώ Γενική είσοδος: 12 ευρώ

 

Η πιο αγαπημένη ιστορία του κόσμου, «Ο μικρός πρίγκιπας» του Αντουάν ντε Σαιντ - Εξυπερύ , το κλασσικό λογοτεχνικό έργο που απευθύνεται σε παιδιά όλων των ηλικιών, παρουσιάζεται αυτό το καλοκαίρι σε όλη την Ελλάδα, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αδάμη, και σε συνεργασία ανάμεσα στα ΑΘΗΝΑΙΚΑ ΘΕΑΤΡΑ και τις Μαγικές Σβούρες Στον ρόλο του Μικρού Πρίγκηπα ο Θανάσης Τσαλταμπάσης.

Την ιστορία του μικρού πρίγκιπα την ξέρουμε όλοι. Είναι μία ιστορία για την αθωότητα, για το πόσο σημαντικό είναι να ψάχνουμε την αλήθεια. Η παράστασή μας, αποτελεί μία μοναδική εμπειρία και για εμάς, γιατί περιέχει όλα όσα θέλουμε να μοιραστούμε με τα παιδιά. Την αθωότητα που είναι ευκαιρία να ξαναζήσουμε, ένα αγαπημένο παιδικό παιχνίδι, το κρυφτό ή το κυνηγητό, ένα ηλιοβασίλεμα ή ένα τραγούδι. Το πιο γλυκό τραγούδι απ’ όλα. Και όχι μόνο αυτά, αλλά και όσα έχουμε κρυμμένα στην ψυχή μας από τότε που ήμασταν κι εμείς παιδιά. Ψίθυρους, μυστικά, γέλια, ιστορίες που αξίζει να διηγηθούμε.

«Ο μικρός πρίγκιπας» είναι ένα κάλεσμα σε όλους, μικρούς και μεγάλους να ακούσουν τη «μουσική από τα βήματα ενός φίλου», όπως λέει η Αλεπού. Ο Θανάσης Τσαλταμπάσης , που χρόνια ονειρεύεται τον ρόλο, μοιράζεται με τα παιδιά την πιο όμορφη και ευαίσθητη ιστορία που έχει γραφτεί ως σήμερα. Μια ιστορία για την φιλία, την αγάπη, τις θυσίες, την αλήθεια, που έχουν σημαντικές πλέον θέσεις στη ζωή μας, γιατί σήμερα ξαναγυρίζουμε στους ισχυρούς δεσμούς που θα μας κρατήσουν κοντά.

Συντελεστές:

Διασκευή-Σκηνοθεσία : Δημήτρης Αδάμης

Σκηνικό : Χριστίνα Παπαδημητρίου–Marc Britz

Κοστούμια : Μαγικές Σβούρες

Kίνηση : Φωτεινή Σταματελοπούλου

Ενορχήστρωση :Γιώργος Κωνσταντινίδης

Διδασκαλία τραγουδιών : Ιωάννα Εμμανουήλ

Μουσική τραγουδιού φινάλε: Γιώργος Βαρσαμάκης

Φωτισμοί - Μουσική Επιμέλεια : Δημήτρης Αδάμης

Βοηθός σκηνοθέτη : Πετρούλα Μαντζουκίδου

Παραγωγή : Αθηναϊκά Θέατρα - Μαγικές Σβούρες

Στο ρόλο του Μικρού Πρίγκιπα ο Θανάσης Τσαλταμπάσης

Παίζουν επίσης :

Θανάσης Βοϊδήλος

Γεωργία Μαυροειδοπούλου

Τάσος Ράπτης

Μαριλίζα Χρονέα

 

Καλοκαιρινή Εσπερίδα του Σχολικού Μουσείου Δήμου Ρεθύμνης

Καλοκαιρινή Εσπερίδα του Σχολικού Μουσείου Δήμου Ρεθύμνης την Τετάρτη 18 Αυγούστου 2021 και ώρα 21:30. Η Εκδήλωση είναι αφιερωμένη στο Ενιαίο Πολυκλαδικό Λύκειο Ρεθύμνου. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα τιμηθούν ο αείμνηστος Κώστας Τουρνάκης και η Ευρυδίκη Κούνουπα.

Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες (Around the World)

ΑΣΤΕΡΙΑ ΘΕΡΙΝΟΣ ΚΙΝ/ΦΟΣ

DIGITAL CINEMA
ΙΩΝ. ΜΕΛΛΙΣΗΝΟΥ 21
ΤΗΛ. 2831022830
www.cineasteria.com

Σκηνοθεσία:

Σαμουέλ Τουρνέ

Ηθοποιοί:
ΠΙΡΣ ΜΠΡΟΣΝΑΝ, ΤΙΜ ΡΟΘ
Περίληψη:

 

Βασισμένη στο μυθιστόρημα του Ιουλίου Βερν

Ο Πασπαρτού είναι ένας σκιουροπίθηκος που ονειρεύεται να γίνει εξερευνητής. Μία μέρα και τελείως τυχαία συναντά τον Φιλέα, έναν βάτραχο που ζει ανέμελα την ζωή του και έχει στοιχηματίσει ότι μπορεί να γυρίσει τον κόσμο σε 80 ημέρες. Αν τα καταφέρει θα κερδίσει ένα πολύ μεγάλο έπαθλο. Ο Πασπαρτού βλέποντας το όλο εγχείρημα σαν την μοναδική του ευκαιρία να γυρίσει τον κόσμο, σαλπάρει με τον νέο του φίλο σε μία τρελή και αστεία περιπέτεια , γεμάτη ανατροπές και εκπλήξεις.
Προβολές:

20.15 ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Περισσότερες Πληροφορίες για την ταινία...


ΟΙ ΣΠΕΣΙΑΛΙΣΤΕΣ (THE MISFITS)

ΑΣΤΕΡΙΑ ΘΕΡΙΝΟΣ ΚΙΝ/ΦΟΣ

DIGITAL CINEMA
ΙΩΝ. ΜΕΛΛΙΣΗΝΟΥ 21
ΤΗΛ. 2831022830
www.cineasteria.com

Σκηνοθεσία:

ΡΕΝΙ ΧΑΡΛΙΝ

Ηθοποιοί:
ΠΙΡΣ ΜΠΡΟΣΝΑΝ, ΤΙΜ ΡΟΘ
Περίληψη:

 

 

 

Ο πασίγνωστος και χαρισματικός εγκληματίας Richard Pace στρατολογείται από μία ομάδα ασυνήθιστων διεθνών ληστών για μία επιχείρηση κλοπής χρυσού σε μία παράξενη τοποθεσία. Η εκτέλεση της αποστολής τους θα είναι τόσο συναρπαστική όσο τα κλοπιμαία!

Προβολές:

22.15

Περισσότερες Πληροφορίες για την ταινία...


ΣΠΙΡΙΤ Ο ΑΤΙΘΑΣΟΣ

ΑΣΤΕΡΙΑ ΘΕΡΙΝΟΣ ΚΙΝ/ΦΟΣ

DIGITAL CINEMA
ΙΩΝ. ΜΕΛΛΙΣΗΝΟΥ 21
ΤΗΛ. 2831022830
www.cineasteria.com

Σκηνοθεσία:

Ιλέιν Μπόγκαν, Ένιο Τόρεσαν

Ηθοποιοί:

Περίληψη:

Φέτος έρχεται η πολυπόθητη συνέχεια του σπαραξικάρδιου animation παραμυθιού. Οι παραγωγοί της Dreamworks ένιωσαν ότι άνοιξε ο δρόμος για μια ολότελα νέα ιστορία, με φρέσκια ματιά στον ηρωισμό και την υπερηφάνεια του Σπίριτ.

Η Λάκι ανακαλύπτει τη δύναμη της φιλίας όταν η ζωή της διασταυρώνεται με ένα άγριο άλογο, τον Σπίριτ. Όλα ξεκίνησαν επιδή η μικρή Λάκι Πρέσκοτ είναι ξεροκέφαλη και δεν αντέχει τους κανόνες και τους περιορισμούς, όπως ήταν και η μαμά της. Η Λάκι μεγάλωνε κάτω από το άγρυπνο μάτι της Κόρα, της θείας της, που θέλει μόνο το καλό για τη μικρή της ανιψιά αλλά δεν ξέρει πως να της το προσφέρει. Η Λάκι αναγκάζεται λοιπόν να αφήσει την πόλη για να μετακομίσει στην εξοχή. Όμως εκεί θα δεθεί αναπάντεχα με τον Σπίριτ, ένα άγριο άλογο και το αποτέλεσμα θα είναι η ζωή της να αλλάξει δραματικά.

Όταν κάποιοι μοχθηροί κλέφτες που αρπάζουν άγρια ζώα και τα καταδικάζουν σε μια ζωή αιχμαλωσίας και σκληρής εργασίας θα απειλήσουν την αγέλη του Σπίριτ, τότε η Λάκι θα στρατολογήσει τις νέες της φίλες για να τους σταματήσει και όλα μαζί τα κορίτσια θα ξεκινήσουν μια μεγάλη περιπέτεια ζωής, διάσωσης και αυτοθυσίας.Ο στόχος τους είναι να σώσουν το υπέροχο άλογο που έχει δώσει νόημα και αίσθηση σκοπού ζωής στην Λάκι και που την βοήθησε να ανακαλύψει μια κρυφή σύνδεση τόσο με την κληρονομιά της μητέρας της όσο και με τις μεξικάνικες ρίζες της - κάτι που δεν περίμενε ποτέ.

Προβολές:

20.30 (Μεταγλωττισμένη)

Περισσότερες Πληροφορίες για την ταινία...


'ΜΗΔΕΙΑ'του Μπόστ

Την Πέμπτη 19 Αυγούστου 2021 πραγματοποιείται η θεατρική παράσταση "ΜΗΔΕΙΑ"του Μπόστ στο Θέατρο" Ερωφίλη"

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ :21.00

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΣΤΟ ΚΙΟΣΚΙ ΤΩΝ 4ων ΜΑΡΤΥΡΩΝ

Εισιτήρια: 18 ευρώ κανονικό και 14 ευρώ μειωμένο: άνεργοι, φοιτητές, ΑΜΕΑ

Η καλλιτεχνική́ εταιρεία Μυθωδία, σε συνεργασία με την PeopleEntertainmentGroup, παρουσιάζουν για δεύτερη χρονιά, σε μεγάλη καλοκαιρινή́ περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, την ανατρεπτική́ σατιρική́ κωμωδία του Μποστ «Μήδεια» που έχουν ήδη παρακολουθήσει χιλιάδες θεατές, σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη.

Την πρωτότυπη μουσική της παράστασης υπογράφει η Monika. Τον κεντρικό ρόλο της παιδοκτόνου μάνας δεν ενσαρκώνει γυναίκα, αλλά ο εξαίρετος και βραβευμένος ηθοποιός Μάκης Παπαδημητρίου πλαισιωμένος από ένα θίασο που απαρτίζεται από υπέροχους ηθοποιούς: Κώστα Τριανταφυλλόπουλο, Γιάννη Καλατζόπουλο, Μαρία Διακοπαναγιώτου, Νικορέστη Χανιωτάκη, Γιάννη Δρακόπουλο, Άννα Φιλιππάκη, Γεράσιμο Σκαφίδα, Άννα Κλάδη και τον Γιάννη Μαθέ στη μουσική διδασκαλία / ζωντανή απόδοση μουσικών θεμάτων.

Η παράσταση φιλοδοξεί, με τη σύγχρονη ματιά που χαρακτηρίζει τους ανθρώπους του, να μεταδώσει τον σπουδαίο σατιρικό λόγο του Μποστ που ασχολήθηκε με τόσοχιούμορ και ευαισθησία με τα πάθη και τα λάθη της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας.

Υπόθεση: Στη Μήδεια, ο Μέντης Μποσταντζόγλου (Μποστ) ξεκίνησε να γράψει ένα έργο βασισμένο στην ομώνυμη τραγωδία του Ευριπίδη και κατέληξε να μιλάει σε δεκαπεντασύλλαβο για μια γυναίκα στυγνή, κακούργα δολοφόνισσα, που έσφαξε τα παιδιά της επειδή ήτανε κάτι παλιόπαιδα που δεν παίρνανε τα γράμματα και δεν θέλανε να δουλέψουν. Σαν να μην της έφταναν όλα αυτά είχε κι έναν άντρα, τον Ιάσωνα, που την κεράτωνε από πάνω με μία καλόγρια! Έτσι, θολωμένη η Μήδεια αρπάζει το χασαπομάχαιρο απ’ την κουζίνα και φευ! Σφάζει όποιον βρει μπροστά της!

 

Διανομή:

Μήδεια Μάκης Παπαδημητρίου

Οιδίποδας Κώστας Τριανταφυλλόπουλος/Γιάννης Καλατζόπουλος

Ευριπίδης Γιάννης Δρακόπουλος

Καλόγρια Πόλυ Μαρία Διακοπαναγιώτου

Ιάσων Νικορέστης Χανιωτάκης

Τροφός Γεράσιμος Σκαφίδας

Αντιγόνη Άννα Φιλιππάκη

Ψαράς /Εξάγγελος Άννα Κλάδη

Συντελεστές:

Διασκευή - Απόδοση στίχων - Σκηνοθεσία: ΝικορέστηςΧανιωτάκης

Πρωτότυπη μουσική*: Monika

Σκηνικά: Αρετή Μουστάκα

Βοηθός Σκηνογράφου: Έμιλυ Ονησιφόρου

Κοστούμια: Χριστίνα Πανοπούλου

Βοηθός ενδυματολόγου: Μαρία Φέξη

Χορογραφίες-Επιμέλεια κίνησης: Ειρήνη – Ερωφίλη Κλέπκου

Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα

Βοηθός σκηνοθέτη: Μαριάννα Παπασάββα

Ασπρο Πάτο (ANOTHER ROUND)

ΑΣΤΕΡΙΑ ΘΕΡΙΝΟΣ ΚΙΝ/ΦΟΣ

DIGITAL CINEMA
ΙΩΝ. ΜΕΛΛΙΣΗΝΟΥ 21
ΤΗΛ. 2831022830
www.cineasteria.com

Σκηνοθεσία:

Τόμας Βίντερμπεργκ

Ηθοποιοί:
Μαντς Μίκελσεν, Τόμας Μπο Λάρσεν, Μάγκνους Μίλανγκ
Περίληψη:

Μια ταινία για... την κρίση μέσης ηλικίας, για το αλκοόλ, για την ανδρική φιλία, τη συντροφική προδοσία. Μια ταινία για όλ' αυτά και για κάτι εντελώς άλλο είναι το νέο φιλμ του Τόμας Βίντερμπεργκ, η καλλιτεχνική επιτυχία της χρονιάς, ένα φιλμ που αποτυπώνει τη λαχτάρα του να χάνεις τον έλεγχο. Στο «Ασπρο Πάτο», μια ομάδα καθηγητών σχολείου, τέσσερις κολλητοί φίλοι, θέλουν να δοκιμάσουν μια καινούργια προσέγγιση στη ζωή και τη δουλειά: αποφασίζουν να πίνουν σταθερά, μόνο τις εργάσιμες ώρες και να διατηρούν ένα ελαφρύ επίπεδο μέθης σε όλη τη διάρκεια της μέρας. Σκοπός τους, ν' αποδείξουν, όπως ακράδαντα πίστευαν ο Χέμινγουεϊ κι ο Τσέρτσιλ, ότι μια λίγο μεγαλύτερη περιεκτικότητα αλκοόλ στο αίμα, ανοίγει τη σκέψη στον έξω κόσμο, κάνει τα προβλήματα να φαίνονται μικρότερα και αυξάνει τη δημιουργικότητα. Ενα πείραμα που θα αποδειχθεί εξαιρετικά πετυχημένο για μερικούς, αλλά όχι τόσο πετυχημένο για άλλους. Το σενάριο υπογράφει ο Βίντερμπεργκ μαζί με τον Τομπίας Λίντχολμ
Προβολές:

20.30 & 22.30

Περισσότερες Πληροφορίες για την ταινία...


Ας Ερχόσουν για λίγο

Την Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021 πραγματοποιείται στο Θέατρο Ερωφιλη η θεατρική παράσταση "Ας Ερχόσουν για λίγο"

ΩΡΑ ΕΝΑΞΗΣ :21.00

Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκινάει την Τετάρτη 18 Αυγούστου 2021 στο κιόσκι των Μαρτύρων.

Προπώληση: 11 ευρώ Ταμείο Φορτέτζας: 13 ευρώ

 

Μετά το Σεσουάρ για δολοφόνους και τη μουσικοθεατρική παράσταση «Ποια Ελένη», η Στέγη Τεχνών παρουσιάζει μία ακόμα παράσταση γεμάτη γέλιο, συγκίνηση, τραγούδι και χορό.

«Ας ερχόσουν για λίγο…» του Δημήτρη Μαλισσόβα.

«Ας ερχόσουν για λίγο», «Το τραμ το τελευταίο», «Άρχισαν τα όργανα», «Άλα, άνοιξε κι άλλη μπουκάλα», «Βρε πως μπατηρήσαμε», «Μια ζωή την έχουμε».

Τα τραγούδια του γνωστά. Η ζωή του άγνωστη.

Σοφία Βέμπο, Σπεράντζα Βρανά, Ζωζώ Σαπουντζάκη, Αλέκος Σακελλάριος και πολλοί άλλοι θα μας παρουσιάσουν μέσα από τις ιστορίες τους, τις πλάκες τους και τα ξεκινήματά τους, τις άγνωστες πτυχές της δικής τους ζωής αλλά και του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Μιχάλη Σουγιούλ. Η παράσταση απαρτίζεται από 20μελή θίασο και ζωντανή ορχήστρα επί της σκηνής!

 

Kείμενο: Δημήτρης Μαλισσόβας

Σκηνοθεσία: Μαρία Λεκάκη

Μουσική διδασκαλία: Δέσποινα Δρακάκη

Χορογραφίες: Ελτίνα Ταβουλάρη

 

Συμμετέχουν:

Αγγελική Αλβανού

Χρύσα Αλεξανδράκη

Νίκος Δεσποτάκης

Κωνσταντίνος Κακαβελάκης

Ελένη Καλαϊτζάκη

Εύη Μαναβάκη

Ελένη Μαργαρίτη

Γεωργία Μαρκαντωνάκη

Παναγιώτης Μινωτάκης

Δημήτρης Πουλιδάκης

Ηρακλής Σαββάκης

Αλέξης Σακρ

Κώστας Σταυρουλάκης

Νεκταρία Σφιγκάκη

Ελτίνα Ταβουλάρη

Βασίλης Τζούμας

 

 

Βιολί: Πέτρος Δούναβης

Ακορντεόν: Έλσα Στουρνάρα

Πιάνο: Δέσποινα Δρακάκη

Τύμπανα : Ηλίας Κοντούδης Φωνητικά : Νεκτάριος Ξανθουδάκης

 

Σκηνικά: Κώστας Κωστίδης

Κοστούμια: Κώστας Σταυρουλάκης

Ήχος:Μανόλης Παπαδάκης

Φώτα:Γιάννης Λύκος

 

Παραγωγή:Στέγη Τεχνών

 

ΕΛΜΕΡ Ο ΠΑΡΔΑΛΟΣ ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ

Την Τρίτη 24 Αυγούστου 2021 πραγματοποιείται στο θέατρο Ερωφίλη η παιδική παράσταση "ΕΛΜΕΡ Ο ΠΑΡΔΑΛΟΣ ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ'

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ :20.30

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΣΤΟ ΚΙΟΣΚΙ ΤΩΝ 4ων ΜΑΡΤΥΡΩΝ

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ :10 ΕΥΡΩ

Έλμερ ο Παρδαλός Ελέφαντας

Η επίσημη θεατρική διασκευή του Έλμερ του Παρδαλού Ελέφαντα είναι εμπνευσμένη από τα παιδικά βιβλία του Ντέιβιντ Μακ Κι, σε έκδοση της Andersen Press (από το 1989) και περιέχει όλα τα εκπαιδευτικά νοήματα σύμφωνα με τις αξίες που εκπροσωπεί ο Έλμερ. Η παράσταση είναι η Ελληνική προσέγγιση των χαρακτήρων των βιβλίων με πρωτότυπο σενάριο, στίχους, μουσική, σκηνικά, τρισδιάστατες κούκλες και κοστούμια.

Το μότο μας!

Κι αν όλοι μας δεν μοιάζουμε

Είναι για να ταιριάζουμε

Ο καθένας διαφορετικός

 

Κείμενα και Στίχοι: Παύλος Μητσόπουλος

Σκηνοθεσία: Ιωάννα Γεωργαντά

Σκηνογραφία & Κατασκευή σκηνικού: Μαγδαληνή Σίγα

Βοηθός σκηνογράφου: Έλλη Ναλμπάντη

Μουσική: Μάριος Αποστολακούλης

Φωνητική διδασκαλία: Στελλίνα Βογιατζή

Κοστούμια: Δήμητρα Γιοβάνη

Σχεδιασμός-Επιμέλεια κούκλας: Δήμητρα Γιοβάνη

Κατασκευαστική ομάδα κούκλας: Δήμητρα Γιοβάνη, Λίζα Ψωμιάδου, Χαρά Αργυρούδη

Φωτισμός: Τρύφωνας Κεχαγιάς

Video/Φωτογραφίες: Παναγιώτης Πέτρου

Σχεδιασμός Γραφικών: Κλέον Ζησιμόπουλος

Βοηθός: Ανδριάνα Νίκλη

 

Συναυλία του ΜΙΧΑΛΗ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗ

 

Την Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021 πραγματοποιείται στο Λόφο Φορτέτσα η συναυλία του ΜΙΧΑΛΗ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗ.

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 21.30

η ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ξεκινάει την Πέμπτη 19 Αυγούστου στο κιόσκι των 4ων Μαρτύρων.

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ : 15 ευρώ

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης ένας από τους πιο εμπνευσμένους και επιτυχημένους δημιουργούς και ερμηνευτές της γενιάς του, με τραγούδια που έχουν χαραχθεί βαθιά στην ψυχή μας , γνωρίζει πώς να γεμίζει το κοινό με μουσική, όμορφα συναισθήματα και καλή διάθεση!

Για φέτος το καλοκαίρι, το δίωρο πρόγραμμα που έχει ετοιμάσει μαζί με την ομάδα των εξαιρετικών μουσικών του, μας ταξιδεύει από τα διαχρονικά «Άγγιγμα Ψυχής» και «Πάρτι», μέχρι τα απόλυτα αγαπημένα «Δεν Φεύγω» και «Βυθός» και από τα ξεσηκωτικά «Για Σένα», «Χωρίς Αναπνοή» και «Χέρια Ψηλά» μέχρι το «Όλα ή Τίποτα»και «το Καλοκαίρι μου». Η «Σαϊτιά» και το πρόσφατα αγαπημένο «Χορεύω» έρχονται και συνοδεύουν τα ολοκαίνουρια «Μην αργείς» και «Κανένας μόνος»

CANDYMAN

ΑΣΤΕΡΙΑ ΘΕΡΙΝΟΣ ΚΙΝ/ΦΟΣ

DIGITAL CINEMA
ΙΩΝ. ΜΕΛΛΙΣΗΝΟΥ 21
ΤΗΛ. 2831022830
www.cineasteria.com

Σκηνοθεσία:

Νία ΝταΚόστα

Ηθοποιοί:
Γιάχια Αμπντούλ-Ματίν ΙΙ, Τιγιόνα Πάρις, Νέιθαν Στιούαρτ-Τζάρετ, Κόλμαν Ντομίνγκο
Περίληψη:

Τόλμα να πεις το όνομά του! αυτό το καλοκαίρι, ο βραβευμένος με Όσκαρ® Τζόρνταν Πιλ (Τρέξε!) θέλει να αναστήσει έναν από τους πιο τρομακτικούς αστικούς μύθους που κόσμησαν το σύγχρονο σινεμά τρόμου ο βραβευμένος με Όσκαρ® Τζόρνταν Πιλ εξαπολύει την φρέσκια του διασκευή στον τρομακτικό αστικό μύθο που όλοι έχουμε ακούσει σε νυχτερινές διηγήσεις που κόβουν το αίμα. Τον μύθο του «Candyman». Η ανερχόμενη Νία ΝταΚόστα (Little Woods) σκηνοθετεί αυτήν τη σύγχρονη μετενσάρκωση του κλασικού μύθου.
Προβολές:

22.00

Περισσότερες Πληροφορίες για την ταινία...


«Αγρότης μόνος ψάχνει…παραμύθια!» από τον Θεατρικό Περίπλου

Την Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021 στο Θέατρο "Ερωφίλη" στη Φορτέτσα πραγματοποιείται η παιδική θεατρική παράσταση «Αγρότης μόνος ψάχνει…παραμύθια!» από τον Θεατρικό Περίπλου

Ώρα έναρξης: 21:00

Προπώληση εισιτηρίων: Τρίτη 24, Τετάρτη 25 και Πέμπτη 26 Αυγούστου στο Κιόσκι των

4 ων Μαρτύρων (10π.μ.-2μ.μ.).

Τιμή προπώλησης: 10 ευρώ / Γενική Είσοδος: 12 ευρώ

Προτεινόμενη ηλικία: Από 2 έως 7 χρονών

--

Η παρέα του Θεατρικού Περίπλου θα μας περιμένει όλους αυτή την Παρασκευή για να γεμίσουμε τη φάρμα των παραμυθιών με κέφι, πολλές ιστορίες, ζωντανά τραγούδια και μουσική!!! Ο αγρότης και οι φίλοι του θα συναντήσουν: τον κόρακά και την αλεπού, που θέλει να του κλέψει το τυρί, την κοτούλα που ψάχνει βοήθεια για να φτιάξει το ψωμί της και μια μουσική μπάντα από ένα σκύλο, ένα γάιδαρο, μια γάτα και ένα κόκορα που αποφάσισαν να γίνουν «μουζικάντιδες»!!!

Πρόκειται για άλλη μια παράσταση της Παιδικής Σκηνής του Θεατρικού Περίπλου, η οποία με τη δράση της 35 χρόνια τώρα αποτελεί εγγύηση για την ποιότητα και τον σεβασμό απέναντι σε μικρούς και μεγάλους θεατές. Μια παράσταση που οι μικροί μας φίλοι δεν πρέπει να χάσουν αλλά και που σίγουρα θα κάνει και τους πιο μεγάλους θεατές να γίνουν για λίγο παιδιά!!!!

Παίζουν: Θωμάς Καντιφές, Μαρία Καντιφέ, Άννα Τζανιδάκη, Μαριάννα Φωτοπούλου,

Βαγγέλης Λινοξυλάκης (αρμόνιο)

 

Σύγχρονη Λαϊκή Όπερα 'ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΙΧΑΛΗΣ'

Την Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021 πραγματοποιείται στο Θέατρο Ερωφίλη η σύγχρονη Λαϊκή Όπερα "ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΙΧΑΛΗΣ" από το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης σε συμπαραγωγή με την Artway-Τεχνότροπον ενώ τελεί υπό την αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 21.00

ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕ ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΣΟΔΟΥ.

Η διάθεση των δελτίων γίνεται μέσω www.viva.gr

 

Δημήτρη Μαραμή

Καπετάν Μιχάλης (Ελευτερία ή Θάνατος)

Σύγχρονη Λαϊκή Όπερα σε Δύο πράξεις

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης, η Περιφέρεια Κρήτης και οι Δήμοι Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου, Αγίου Νικολάου παρουσιάζουν τη σύγχρονη λαϊκή όπερα Καπετάν Μιχάλης (Ελευτερία ή Θάνατος) του Δημήτρη Μαραμή, βασισμένη στο ομώνυμο εμβληματικό έργο του Νίκου Καζαντζάκη.

Το έργο αποτελεί ανάθεση της Περιφέρειας Κρήτης και παρουσιάζεται από το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης σε συμπαραγωγή με την Artway-Τεχνότροπον ενώ τελεί υπό την αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021». Πρόκειται για την κορυφαία εκπροσώπηση της Κρήτης στον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, καθώς το νησί συνδέεται άρρηκτα με τους αγώνες για την ελευθερία και τις επαναστάσεις κατά του τουρκικού ζυγού. Μια διοργάνωση που προστίθεται στις δράσεις της Περιφέρειας Κρητης για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Οι παραστάσεις θα δοθούν τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο του 2021 στους τέσσερις Δήμους της Κρήτης με ελεύθερη είσοδο για το κοινό και τον Οκτώβριο θα δοθεί παράσταση στο Ηρώδειο. Επιπλέον, θα δοθούν παραστάσεις τον Ιανουάριο του 2022 στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο στο Ηράκλειο.

Το νέο αυτό έργο του Δημήτρη Μαραμή, γραμμένο στη μορφή του μουσικού θεάτρου, βασίζεται στο πρωτότυπο κείμενο του συγγραφέα. Το λιμπρέτο υπογράφει ο συνθέτης, οι στίχοι των χορικών ανήκουν στον ποιητή Σωτήρη Τριβιζά, ενώ τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει η Έφη Θεοδώρου, Καλλιτεχνική Διευθύντρια του ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης.

Συμμετέχει η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης Δήμου Ηρακλείου ΣΟΝΚΔΗ, υπό τη Διεύθυνση του διακεκριμένου μαέστρου Μίλτου Λογιάδη. Η παραγωγή πλαισιώνεται από καταξιωμένους ερμηνευτές του λυρικού θεάτρου και του έντεχνου τραγουδιού και για την υλοποίησή της συνδράμουν σημαντικοί καλλιτεχνικοί συντελεστές.

Στο πρωτότυπο αυτό οικουμενικό έργο, ο συνθέτης, επιδεικνύοντας βαθιά γνώση και ανάλογο σεβασμό στην κρητική γραμματεία, ιστορία και παράδοση, με την οποία καταπιάνεται χρόνια τώρα, αναδεικνύει τις πτυχές του επικού μυθιστορήματος του Καζαντζάκη: το αιώνιο πάθος των Κρητικών για την ελευθερία, το μαρτύριο του απαγορευμένου έρωτα, το πάλεμα της ψυχής του ανθρώπου για το δίκαιο, για την τιμή, για τους προγόνους, για την αμαρτία, για την επανάσταση, για τη ζωή και τον θάνατο.

Μήνυμα Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη Τα μνημειώδη έργα της κρητικής λογοτεχνίας συμπληρώνουν τον κατάλογο της διαχρονικής πολιτιστικής κληρονομιάς της Κρήτης και κατοχυρώνουν το νησί μας στον παγκόσμιο χάρτη των γραμμάτων και των τεχνών. Η Περιφέρεια Κρήτης, συνεχίζοντας τις δράσεις στο πλαίσιο των εορτασμών για τη συμπλήρωση

των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης και τους Δήμους Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνου και Αγίου Νικολάου και την Artway- Τεχνότροπον, παρουσιάζει τη σύγχρονη λαϊκή όπερα Καπετάν Μιχάλης του Δημήτρη Μαραμή.

Ένα έργο του μεγάλου Κρητικού στοχαστή του Νίκου Καζαντζάκη, το οποίο αντανακλά το αδούλωτο φρόνημα των Κρητικών, το πάθος τους για μια ζωή αδούλωτη, την διαχρονική τους αντίληψη για τη ζωή όπως δηλώνεται σε δύο λέξεις «Ελευτερία ή Θάνατος». Ως Περιφέρεια Κρήτης, συγχαίρουμε όλους τους συντελεστές και ευχόμαστε ότι ο Καπετάν Μιχάλης μέσα από την όπερα αυτή θα συνεχίσει να διδάσκει τους Κρητικούς όπου γης.

Δημήτρη Μαραμή

Καπετάν Μιχάλης (Ελευτερία ή Θάνατος)

Σύγχρονη Λαϊκή Όπερα σε Δύο πράξεις

Λιμπρέτο βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Νίκου Καζαντζάκη

Στίχοι χορικών Σωτήρης Τριβιζάς

 

Σκηνοθεσία Έφη Θεοδώρου

 

Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης Δήμου Ηρακλείου ΣΟΝΚΔΗ

Διεύθυνση Ορχήστρας Μίλτος Λογιάδης

Συμμετέχει στην κρητική λύρα ο Στέλιος Πετράκης

Σκηνικά Εύα Μανιδάκη

Κοστούμια Άση Δημητρολοπούλου

Κίνηση Ζωή Χατζηαντωνίου

Φωτισμοί Νίκος Βλασόπουλος

Βοηθός μαέστρου/Μουσική διδασκαλία Μάτα Κατσούλη

Βοηθός σκηνοθέτη Γιώργος Παπαδάκης

Μουσική συνοδεία Βικτωρία Κιαζίμη

Ερμηνεύουν

Καπετάν Μιχάλης Τάσος Αποστόλου

Καπετάν Πολυξίγκης Χάρης Ανδριανός

Νουρήμπεης/Κοσμάς Θοδωρής Βουτσικάκης

 

Εμινέ Fide Koksal

Ρηνιώ/Θοδωρής Χριστίνα Μαξούρη

Κατερίνα/Μαρία Αγγελική Τουμπανάκη

Μανούσακας/Γερο-Σήφακας Βασίλης Δημακόπουλος

Μπερτόδουλος/Γιάνναρος Νίκος Ζιάζιαρης

Εφεντίνα Καβαλίνα/Μουσταφά-Μπαμπάς/Καπετάν-Τριαλώνης Ιωάννης Κοντέλλης

Βεντούζος/Γερο-Δάσκαλος Χρήστος Ραμμόπουλος

Φουρόγατος/Σουλειμάνης/Γερο- Καμπανάρος Μαρίνος Ταρνανάς

 

26 Απριλίου 2024
 (1353)
 (1349)
 (1351)
 (1352)
 (1347)
 (1346)
 (1121)
 (1329)
 (1339)
 (1281)
 (1342)
 (1348)
 (1345)
 (1344)
 (1343)
 (1335)
 (1337)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1341)
 (1330)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)