Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ

διεξαγωγή
Ημερ/νίες 01/08/2021 ώρα 21:00
Τοποθεσία Θέατρο Ερωφίλη, Φορτέτζα, Ρέθυμνο
Είσοδος 12 ευρω (γενικη εισοδος), 10 ευρω (για ανεργους φοιτητες και ανω των 65), 5 ευρω (για ΑΜΕΑ και σπουδαστες δραματικων σχολών)

Την Κυριακή 1 Αυγούστου 2021 πραγματοποιείται στο θέατρο Ερωφίλη η θεατρική παράσταση "Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ".

Το βραβευμένο μυθιστόρημα του Γιώργου Παπαδάκη (Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος 2019) μεταφέρεται για πρώτη φορά στο θέατρο σε δραματουργική επεξεργασία και διασκευή Ίριδας Μπάμη και σκηνοθεσία Ρίας Μεντηλίδου.

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 21.15

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ:12 ευρω (γενικη εισοδος)

10 ευρω (για ανεργους φοιτητες και ανω των 65)

5 ευρω (για ΑΜΕΑ και σπουδαστες δραματικων σχολών)

ΙΣΧΥΕΙ Ατέλεια ΣΕΗ

ΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:  https://www.viva.gr/tickets/theater/periodeia/o-taxydromos-tou-giorgou-papadaki/

και στο ταμείο του θεάτρου μια ώρα πριν από την παράσταση.

 

Ο Αλέξης Δαφέρμος, είναι ένας νέος, μορφωμένος και ευφυής ταχυδρόμος που ασκεί το επάγγελμά του με μεράκι, ευαισθησία και αυταπάρνηση ακολουθώντας παράλληλα τις επιταγές της ορεινής μεταπολεμικής κρητικής κοινωνίας, όπου έχει μεγαλώσει και ζει . Όταν έρχεται η ώρα να παντρευτεί, η ζωή του αρχίζει να αλλάζει από τις επιλογές που οι άλλοι κάνουν για εκείνον και τις οποίες στωικά και σιωπηλά αποδέχεται, αποφεύγοντας να πάρει θέση . Ώσπου έρχεται η στιγμή να ανακαλύψει την απάτη γύρω από το προξενιό του αλλά και το -καθοριστικό για την μετέπειτα εξέλιξη της πλοκής και της ζωής του-μυστικό της γυναίκας του. Και τότε, από απλός παρατηρητής μιας σκληρής πραγματικότητας μεταμορφώνεται στο κεντρικό πρόσωπο της δράσης, επηρεάζοντας πλέον εκείνος τις ζωές όλων όσων τον περιτριγυρίζουν μέσα από μία αδιανόητη πραξη.

Οι αντικρουόμενες δυνάμεις του δημόσιου και του ιδιωτικού, της κοινωνίας και της προσωπικής ταυτότητας, των παράλογων εθίμων ή κοινωνικών πρέπει και της ανθρώπινης επιθυμίας και λαχτάρας για ζωή, ενός παλιού προπολεμικού κόσμου που αρνείται πεισματικά να αφήσει μια ρωγμή για να ανθίσει το νέο, το διαφορετικό, το ξένο. Οι δύο αυτοί κόσμοι ανοίγονται και παρουσιάζονται στο κοινό με όλη την ομορφιά και απλότητα της ζωής. Μέσα από την αγάπη, το γέλιο, την ελπίδα αλλά και τη μοναξιά, τον πόνο, την -ανείπωτη- θλίψη.

Τρεις ηθοποιοί ζωντανεύουν την ιστορία επί σκηνής αναλαμβάνοντας όλα τα πρόσωπα του έργου, σε μια παράσταση που φτιάχνεται μπροστά στα μάτια μας, μέσα σε μια κοινωνία ίσως όχι και τόσο μακρινή τελικά. Οι αντικρουόμενες δυνάμεις του δημόσιου και του ιδιωτικού, της κοινωνίας και της προσωπικής ταυτότητας, των παράλογων εθίμων ή κοινωνικών πρέπει και της ανθρώπινης επιθυμίας και λαχτάρας για ζωή, ενός παλιού προπολεμικού κόσμου που αρνείται πεισματικά να αφήσει μια ρωγμή για να ανθίσει το νέο, το διαφορετικό, το ξένο.

Οι δύο αυτοί κόσμοι ανοίγονται και παρουσιάζονται στο κοινό με όλη την ομορφιά και απλότητα της ζωής. Μέσα από την αγάπη, το γέλιο, την ελπίδα αλλά και τη μοναξιά, τον πόνο, την -ανείπωτη- θλίψη. Τρεις ηθοποιοί ζωντανεύουν την ιστορία επί σκηνής αναλαμβάνοντας όλα τα πρόσωπα του έργου, σε μια παράσταση που φτιάχνεται μπροστά στα μάτια μας, μέσα σε μια κοινωνία ίσως όχι και τόσο μακρινή τελικά από αυτην του βιβλίου.

Παραγωγή:BEHOLD Theatre group.

Παίζουν οι ηθοποιοι:

Αλίκη Ατσαλακη

Σοφία Δερμιτζακη

Θοδωρης Θεοδωριδης

 

 

25 Απριλίου 2024
 (1353)
 (1349)
 (1351)
 (1352)
 (1347)
 (1346)
 (1121)
 (1329)
 (1339)
 (1281)
 (1342)
 (1348)
 (1345)
 (1344)
 (1343)
 (1335)
 (1337)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1341)
 (1330)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)