Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες (Around the World)

ΑΣΤΕΡΙΑ ΘΕΡΙΝΟΣ ΚΙΝ/ΦΟΣ

DIGITAL CINEMA
ΙΩΝ. ΜΕΛΛΙΣΗΝΟΥ 21
ΤΗΛ. 2831022830
www.cineasteria.com

Σκηνοθεσία:

Σαμουέλ Τουρνέ

Ηθοποιοί:
ΠΙΡΣ ΜΠΡΟΣΝΑΝ, ΤΙΜ ΡΟΘ
Περίληψη:

 

Βασισμένη στο μυθιστόρημα του Ιουλίου Βερν

Ο Πασπαρτού είναι ένας σκιουροπίθηκος που ονειρεύεται να γίνει εξερευνητής. Μία μέρα και τελείως τυχαία συναντά τον Φιλέα, έναν βάτραχο που ζει ανέμελα την ζωή του και έχει στοιχηματίσει ότι μπορεί να γυρίσει τον κόσμο σε 80 ημέρες. Αν τα καταφέρει θα κερδίσει ένα πολύ μεγάλο έπαθλο. Ο Πασπαρτού βλέποντας το όλο εγχείρημα σαν την μοναδική του ευκαιρία να γυρίσει τον κόσμο, σαλπάρει με τον νέο του φίλο σε μία τρελή και αστεία περιπέτεια , γεμάτη ανατροπές και εκπλήξεις.
Προβολές:

20.15 ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Περισσότερες Πληροφορίες για την ταινία...


CANDYMAN

ΑΣΤΕΡΙΑ ΘΕΡΙΝΟΣ ΚΙΝ/ΦΟΣ

DIGITAL CINEMA
ΙΩΝ. ΜΕΛΛΙΣΗΝΟΥ 21
ΤΗΛ. 2831022830
www.cineasteria.com

Σκηνοθεσία:

Νία ΝταΚόστα

Ηθοποιοί:
Γιάχια Αμπντούλ-Ματίν ΙΙ, Τιγιόνα Πάρις, Νέιθαν Στιούαρτ-Τζάρετ, Κόλμαν Ντομίνγκο
Περίληψη:

Τόλμα να πεις το όνομά του! αυτό το καλοκαίρι, ο βραβευμένος με Όσκαρ® Τζόρνταν Πιλ (Τρέξε!) θέλει να αναστήσει έναν από τους πιο τρομακτικούς αστικούς μύθους που κόσμησαν το σύγχρονο σινεμά τρόμου ο βραβευμένος με Όσκαρ® Τζόρνταν Πιλ εξαπολύει την φρέσκια του διασκευή στον τρομακτικό αστικό μύθο που όλοι έχουμε ακούσει σε νυχτερινές διηγήσεις που κόβουν το αίμα. Τον μύθο του «Candyman». Η ανερχόμενη Νία ΝταΚόστα (Little Woods) σκηνοθετεί αυτήν τη σύγχρονη μετενσάρκωση του κλασικού μύθου.
Προβολές:

22.00

Περισσότερες Πληροφορίες για την ταινία...


Ο ΛΥΚΟΣ ΚΑΙ ΤΑ 3 ΓΟΥΡΟΥΝΑΚΙΑ

Την Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2021 θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο "Ερωφίλη" η παιδική παράσταση "Ο ΛΥΚΟΣ ΚΑΙ ΤΑ 3 ΓΟΥΡΟΥΝΑΚΙΑ".

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ : 21.00

Την Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021 ξεκινάει η προπώληση των εισιτηρίων στο κιόσκι των 4ων μαρτύρων.

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: 8 ευρώ

ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ της Φορτέτσας 10 ευρώ

 

Το Μικρό Θέατρο Λάρισας, κλείνοντας αισίως τα 11 χρόνια συνεπής παρουσίας στον χώρο του ποιοτικού παιδικού θεάτρου, παρουσιάζει για 10 η χρονιά στην πόλη σας, μια παιδική παράσταση που θα μιλήσει στην καρδιά των μικρών αλλά μεγάλων φίλων μας!!!

Το πασίγνωστο παραμύθι του James Halliwell-Phillipps σε μια νέα θεατρική απόδοση, όπου θα διασκεδάσει τους μικρούς και μεγάλους φίλους. Ο Λύκος και τα Τρία Γουρουνάκια σε νέες περιπέτειες;! Τα τρία γουρουνάκια προσπαθούν να φτιάξουν τα δικά τους σπίτια και ο Λύκος βρίσκει την ευκαιρία να τους κλέψει τις λίρες! Δεν είναι τελείως μόνος αυτή την φορά, καθώς έχει και την αμέριστη συμπαράσταση του ....βοηθού του!! Θα καταφέρουν τα γουρουνάκια να γλιτώσουν και να χτίσουν τα σπίτια τους?

Θα σώσουν τους εαυτούς τους και τις λίρες τους;

 

TANGO SHOW

ΠΕΜΠΤΗ 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ - ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

TANGO SHOW

Μια διαφορετική παράσταση χορού, που μας ταξιδεύει σε χώρες μακρινές. Με ζωντανή μουσική & τη συμμετοχή επαγγελματιών χορευτών από την Αργεντινή & την Ελλάδα.

Ώρα έναρξης: 21.00

Προπώληση εισιτηρίων: Δευτέρα 30/8, Τρίτη 31/8 & Τετάρτη 1/9 στο Κιόσκι της Πλατείας 4 Μαρτύρων (10 π.μ-2 μ.μ.)

Τιμή προπώλησης: 10 ευρώ / Γενική είσοδος: 13 ευρώ

Χορεύουν:

Mariano Chicho Frumboli & Juana Sepulveda (Buenos Aires)

Λουκάς Μπαλόκας & Γεωργία Προίσκου (Αθήνα)

Χρήστος Γλώσσης & Μάγδα Βουκελάτου (Θεσσαλονίκη)

 

Μουσικοί:

Δήμος Βουγιούκας (μπαντονεόν)

Δημήτρης Κουφογιώργος (κιθάρα)

 

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Σοφία Γαλανάκη

Φώτα/Ήχος: Quality Sound

Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος TangoCultural

Η παράσταση πραγματοποιείται στα πλαίσια του 9ου Διεθνούς Φεστιβάλ Τάνγκο Ρεθύμνου "A LOS AMIGOS".

Πληροφορίες: www.a-los-amigos.com

Τηλ. επικοινωνίας: 6970306660

Η οργανωτική ομάδα του φεστιβάλ ευχαριστεί το Δήμο Ρεθύμνου για τη βοήθεια και τη συνεργασία καθώς και τους χορηγούς της εκδήλωσης για την αμέριστη συμπαράστασή τους.

ΟΙ ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ του LEONARD GERSHE

Την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2021 θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο Ερωφίλη η θεατρική παράσταση ΟΙ ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ του LEONARD GERSHE

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ :21.15

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ στο κιόσκι των 4ων Μαρτύρων

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ :15 ευρω.

“Το μόνο που γυρεύω είναι η ελευθερία μου. Οι πεταλούδες είναι ελεύθερες. Η ανθρωπότητα δε θα αρνηθεί σε μένα …αυτό που έχει και η τελευταία πεταλούδα]”.

Κάρολος Ντίκενς

Ελευθερία, έρωτας, αυτοπροσδιορισμός, θάρρος, αφοσίωση, αγάπη. Έννοιες αναλλοίωτες μέσα στον χρόνο και πάντοτε επίκαιρες, τις οποίες πραγματεύεται με μοναδική μαεστρία ο Αμερικανός θεατρικός συγγραφέας Leonard Gershe στο πολυβραβευμένο έργο του ΟΙ ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ (Butterflies Are Free, 1969), που ετοιμάζεται για καλοκαιρινή περιοδεία σε ολόκληρη την Ελλάδα. Η σκηνοθεσία είναι της Ρέινας Εσκενάζυ η παραγωγή της Erofili Productions, ενώ τους πρωταγωνιστικούς ρόλους υποδύονται δύο ταλαντούχοι και πολύ αγαπητοί νέοι ηθοποιοί ο Αναστάσης Ροϊλός και η Εριέττα Μανούρη. Μαζί τους συνεργάζεται η κυρία Πέμυ Ζούνη.

Πρόκειται για μια τρυφερή, ερωτική ιστορία που διαδραματίζεται σε μια εποχή που οι αντιλήψεις αλλάζουν και ο κόσμος νιώθει απελευθερωμένος από τα πρέπει - στην εποχή της χαράς και της ελευθερίας. Μέσω του ευφυούς και διεισδυτικού του χιούμορ, ο Gershe προσεγγίζει όλα τα θέματα που απασχολούν τις ανθρώπινες σχέσεις διαχρονικά: το θάρρος απέναντι στην ζωή, το πως αυτοπροσδιορίζεται κανείς απέναντι στις ιδιαιτερότητες και τις φαινομενικές αδυναμίες του, την δύναμη του έρωτα και την γενναία απόφαση να επιδιώξουμε την ευτυχία. Ο τίτλος του έργου είναι εμπνευσμένος από τον «Ζοφερό Οίκο» του Καρόλου Ντίκενς και φέρει μια γοητευτική και παραστατική πολυσημία.

Μια αστεία, τρυφερή, ζεστή και εξόχως πνευματώδης κομεντί υπό τους ρομαντικούς ήχους της κιθάρας, με στακάτο ρυθμό, σπαρταριστούς διαλόγους και βασικό αφήγημα της την αισιοδοξία και την ελπίδα.

Το καλοκαίρι του 2021 σε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα.

ΟΙ ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ του LEONARD GERSHE

Διασκευή / Σκηνοθεσία : Ρέινα Εσκενάζυ

Πρωταγωνιστούν: Αναστάσης Ροιλός, Εριεττα Μανούρη

συνεργάζεται : η Πέμυ Ζούμη

Σκηνικά / Κουστούμια : Γιώργος Λυντζέρης

Φωτισμοί : Σεμίνα Παπαλεξανδροπούλου

Μουσική επιμέλεια :Σταμάτης Γιατράκος

Βοηθός σκηνοθέτη : Ανδρομάχη Παπαδοπούλου

Παραγωγή: Erofili Productions

‘Οργάνωση περιοδείας : Αλέξανδρος Πιτόσογλου

 

 

 

8 Γυναίκες Κατηγορούνται

Το Σάββατο 4 -Κυριακή 5 και Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021 πραγματοποιείται στο Θέατρο Ερωφίλη η Θεατρική παράσταση της ομάδας ΑΠΟ-ΔΡΑΣΗ του Πολιτιστικού Συλλόγου Ρεθύμνης.. "8 γυναίκες κατηγορούνται" του Ρομπέρ Τομα.

Ώρα έναρξης 21.00

Γενική είσοδος: 12ευρώ

Προπώληση: 10 ευρώ στο κιόσκι 4ων Μαρτύρων στις 3-4 και 6 Σεπτεμβρίου.

Υπόθεση.

Σε μια μεγάλη εξοχική κατοικία, κάπου στα μέσα της δεκαετίας του 1950, μια οικογένεια και το υπηρετικό της προσωπικό κάνουν προετοιμασίες για τη γιορτή των Χριστουγέννων. Ξαφνικά ο οικοδεσπότης ανακαλύπτεται νεκρός στην κρεβατοκάμαρά του με ένα μαχαίρι στην πλάτη. Εξαιτίας της κακοκαιρίας (αλλά και πιθανού σαμποτάζ) οι ένοικοι του σπιτιού μοιάζουν αποκλεισμένοι, χωρίς τα μέσα να επικοινωνήσουν με τον έξω κόσμο προτού ο καιρός επιτρέψει να πάει κάποιος στην κοντινότερη πόλη. Για να περάσει η ώρα, το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να αναζητήσουν τον ένοχο ανάμεσά τους, μιας και η απομόνωση του σπιτιού καθιστά μάλλον αδύνατο το ενδεχόμενο να ήρθε κάποιος ξένος και να έκανε το στυγερό έγκλημα.

Ποιος είναι όμως ο δολοφόνος, ανάμεσα στα μέλη του σπιτιού, που ανήκουν όλα στο γυναικείο φύλο; Η σύζυγος, η κουνιάδα, η πεθερά, η καμαριέρα, η μαγείρισσα, η αδερφή ή κάποια από τις κόρες του θύματος; Προκειμένου να υπερασπιστεί καθεμία τον εαυτό της, στρέφεται ενάντια στο πρόσωπο για το οποίο κρύβει τη μεγαλύτερη χολή βγάζοντας στη φόρα ανομολόγητα μυστικά με καταιγιστικό ρυθμό. Κάθε γυναίκα έχει μια ιστορία να πει και τα δικά της μυστικά να κρύψει.

ΔΙΑΝΟΜΗ -

Γκαμπυ Μαριαννα Κουγιτακη

Λουιζα Ειρηνη Γρηγορακη

Αυγουστινα Ειρηνη Σοφουλακη

Σιμον Μαρια Νικολακακη

Γιαγια Παυλος Τζωρτζακης

Σανελ Ευα Παρακεντακη

Σουζανα Αθηνα Μουρνιανακη

Κατριν Μαριανθη Κανακαρακη

Συμμετεχουν ο Νικος Κισσανδρακης και η μικρη Αγγελικη Καλυβιανακη.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Επιμελεια κοστουμιων- μουσικης Κουγιτακης Αποστολος

Ειδικες κατασκευες Ποπη Τσιμισκακη- Θανασης Παπαθανασιου

Φωτα ηχος- Αδερφοι Βερδινακη ‘’πολυφωνο΄΄

Γραφικες τεχνες σχεδιαση αφισσας Θανασης Παπαθανασιου

 

Υποβολείο Νινα Τσοτουλ

Στιχοι τραγουδιου τελους Αποστολος Κουγιτακης

Πιανο διδασκαλια τραγουδιου Θανασης Παπαθανασιου

Ζωγραφικη-πινακες Νινα Τσοτουλιδου

Προσθηκη κειμενου αφηγητη Γιωργος Καλογερακης

Φωτογραφιες Βουλα Φιλλιπακη-Βαγγελης- Δεσποτακης- Γιωργος Κατακης

Βιντεο- Βαγγελης Δεσποτακης

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ Αποστολος Κουγιτακης

 

Η θεατρική ομάδα ΑΠΟ-ΔΡΑΣΗ ευχαριστεί και φέτος όλους όσοι βοήθησαν (χορηγούς) για να πραγματοποιηθεί η παράσταση στην δύσκολη αυτή περίοδο για τη τέχνη και όλο το κόσμο..Ευχαριστούμε επίσης τον Δήμο Ρεθύμνης για την παραχώρηση του "θεάτρου Ερωφιλη" και τον Γιώργο Καλογεράκη για την αμέριστη συμπαράσταση του όπως πάντα…

Αρχεία

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ (Man of God)

Cineland Pantelis

Εμμ. Πορτάλιου 3-5 Ρέθυμνο
Τηλ.: 28310 29241
Website: www.cinelandpantelis.gr
e-mail: infocinelandpantelis.gr
DOLBY DIGITAL, D.T.S.

Σκηνοθεσία:

Γιελένα Ποπόβιτς

Ηθοποιοί:
Άρης Σερβετάλης, Αλεξάντερ Πετρόφ, Μίκι Ρουρκ, Χρήστος Λούλης, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Νικήτας Τσακίρογλου, Γιάννης Στάνκογλου, Τάνια Τρύπη, Μαρθίλια Σβάρνα, Ιερώνυμος Καλετσάνος, Γιάννης Αναστασάκης, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Βασίλης Κουκαλάνι, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Μιχάλης Μητρούσης, Κίττυ Παϊταζόγλου, Μιχάλης Οικονόμου, Τόνια Σωτηροπούλου, Κορίνα Άννα Γουγούλη, Μάνος Γαβράς, Σαράντος Γεωγλερής, Παναγιώτης Μαρίνος
Περίληψη:

Η δημοτικότητα του Νεκτάριου Κεφάλα, Μητροπολίτη Πενταπόλεως, προκαλεί τη ζήλια των κληρικών στην Αλεξάνδρεια. Από φόβο ότι θα γίνει ο επόμενος Πατριάρχης Αιγύπτου, ο κλήρος τον δυσφημίζει με αποτέλεσμα να του στερήσουν την ιερατική του ιδιότητα και να τον εξορίσουν από την Αίγυπτο. Στην Αθήνα πια, χάρη στην εξελιγμένη παιδαγωγική του τακτική, γίνεται ξακουστός και κοσμαγάπητος και την ίδια εποχή επιδίδεται σε σπουδαίο συγγραφικό έργο. Όμως, ο φόρτος εργασίας τον καταπονεί και αποφασίζει να αποσυρθεί στην Αίγινα. Ξαναχτίζει ένα ερειπωμένο μοναστήρι με τα ίδια του τα χέρια και χάρη στη φήμη του το μοναστήρι μεγαλώνει. Η Mονή όμως δεν αναγνωρίζεται ποτέ, ενώ ο Άγιος Νεκτάριος κατηγορείται άδικα για ανηθικότητα. Στο Αρεταίειο νοσοκομείο λίγο πριν το τέλος του, θα κάνει το τελευταίο του θαύμα.
Προβολές:

19.00

Περισσότερες Πληροφορίες για την ταινία...


Αφιέρωμα στον Παντελή Πρεβελάκη

Το καλλιτεχνικό και πολιτιστικό σωματείο «Αντίβαρο» με αφορμή τη συμπλήρωση 35 χρόνων από το θάνατο του Παντελή Πρεβελάκη, της μεγαλύτερης ίσως μορφής των ρεθυμνιώτικων γραμμάτων του 20ού αιώνα, τιμά το έργο του μεγάλου λόγιου και, ταυτόχρονα , ανακοινώνει την έναρξη του 6ου φεστιβάλ Αντίβαρο, αφιερωμένο στο έργο του μεγάλου αυτού δημιουργού.

Μετά τη μεγάλη περιπέτεια της αναβολής και εν τέλει ματαίωσης του 5ου φεστιβάλ (Μάρτιος 2020) κι έχοντας αντιμετωπίσει πλήθος εμποδίων λόγω της αβεβαιότητας που προκάλεσε η πανδημία, αλλάζουμε φέτος τον χρόνο αλλά και τον τρόπο που συγκροτείται το πρόγραμμα του φεστιβάλ. Εξαιτίας της ελλιπούς χρηματοδότησης αλλά και ένεκα της αδυναμίας αξιοποίησης του γνωστού πλέον και αγαπημένου χώρου μας, μειώνεται ο αριθμός των εκδηλώσεων που απαρτίζουν το πρόγραμμα του 6ου φεστιβάλ και εντάσσεται σε αυτό για πρώτη φορά μια παράσταση παραγγελία του Φεστιβάλ σε άλλο θίασο.

Η ΑΜΚΕ «Στεροπή» παρουσιάζει σε παγκόσμια πρώτη το έργο του Π. Πρεβελάκη «Μίμος» (1928) σε σκηνοθεσία Μ. Σειραγάκη, με πρωταγωνιστή τον Dimitri Rekatchevski, ηθοποιό με ιδιαίτερες περγαμηνές στο είδος του σωματικού θεάτρου και της μιμικής και χορογραφία της Τόνιας Βασιλάκου, που διδάσκει μιμική και σωματικό θέατρο στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Η παράσταση θα ξεκινήσει από τα Χανιά , αφού εγκρίθηκε από το πρόγραμμα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός» να παρουσιαστεί σε χώρους της παλιάς πόλης ως θέατρο δρόμου. Αμέσως μετά θα παρουσιαστεί και στο Ρέθυμνο στις 11 και 12 Σεπτεμβρίου στις 9 ακριβώς στο εγκάρσιο κλίτος του Ναού του Αγίου Φραγκίσκου (Εθνικής αντιστάσεως και Αγίου Φραγκίσκου).

Η παράσταση θα γίνει στα ελληνικά και στα γαλλικά, με τη χρήση υπέρτιτλων.

Η παράσταση αποτελεί συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, με την υποστήριξη του Δήμου Ρεθύμνης και με την ευγενική παραχώρηση του χώρου από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου.

Η μετάφραση είναι του Δημήτρη Φίλια, τα σκηνικά και κοστούμια της Κάλλης Καραδάκη, η μουσική των Γιάννη Παπατζανή και Γιώργου Ζαχαριουδάκη. Παίζουν Dimitri Rekatchevski, Δημοσθένης Χαριτάκης Λίνα Σειραγάκη, Σπύρος Ανδρουλάκης, Γεωργία Κούνδουρου, Ερμιόνη Χαριτάκη, Χαρά Χατζημανωλάκη. Η είσοδος είναι ελεύθερη με προκρατήσεις θέσεων μέσω της σελίδας www.antivaro.com και αποστολή σχετικού μαίηλ με πλήρη στοιχεία (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο) στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Αντίβαρου.

Στο ίδιο δημιουργικό και ταυτόχρονα ερευνητικό πλαίσιο η ομάδα «Αντίβαρο» σχεδιάζει επίσης για τον Μάρτιο του 2022 την διοργάνωση ενός επιστημονικού συνεδρίου στο Ρέθυμνο με τίτλο «Ο Παντελής Πρεβελάκης και το θέατρο», σε συνεργασία με το Εργαστήριο Θεάτρου-Κινηματογράφου και Μουσικής του τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Η δεύτερη εκδήλωση που συμπληρώνει το πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ Αντίβαρο γίνεται στις 15 Σεπτεμβρίου στο θέατρο Ερωφίλη στη Φορτέτσα κι έχει τίτλο «Ο Αττίκ στο Παρίσι». Ο ηθοποιός και μουσικός Γιώργης Χριστοδούλου έψαξε σε αρχεία, βιβλιοθήκες και παλαιοπωλεία του Παρισιού και μπόρεσε να εντοπίσει τα τραγούδια που είχε γράψει και κυκλοφορήσει εκεί ο πολυτάλαντος και πολύμορφος συνθέτης, πριν εγκατασταθεί στην Αθήνα. Με άξονα τα τραγούδια αυτά, μας διηγείται θεατρικά, μαζί με τους συνεργάτες του, την ιστορία μιας από τις σημαντικότερες μορφές του ελληνικού μεσοπολέμου.

Παράλληλα το Αντίβαρο ξεκινάει η χειμερινή του δραστηριότητα και δέχεται αιτήσεις για νέα μέλη μέσω της ιστοσελίδας του www.antivaro.com

 

Η πόλη γεννιέται

Θέατρο Ερωφίλη Ρέθυμνο
Κυριακή 12 & Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου | ώρα: 20:30

Η πόλη γεννιέται

Παράσταση με τη μορφή δήλωσης,
για ενήλικο, νεανικό και εφηβικό κοινό, άνω των 14 ετών

Μια «κατακερματισμένη» παράσταση, εμπνευσμένη από τις ανώνυμες μαρτυρίες ανθρώπων, οι οποίοι έζησαν και μεγάλωσαν στο Ρέθυμνο του χθες και του σήμερα. Φωνές σημερινών γονιών, νέων, μαθητών. Ένα συνονθύλευμα καθημερινού λόγου, ακαδημαϊκής γνώσης, σωματικότητας, ποίησης και ζωντανής μουσικής.

Η παράσταση εντάσσεται στο πρόγραμμα 2021 του θεσμού "Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός" του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης / Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, του Δήμου Ρεθύμνης και του Ινστιτούτου Μεσογειακών Σπουδών / ΙΤΕ.

Είσοδος: Ελεύθερη, με υποχρεωτική προκράτηση θέσης:
https://digitalculture.gov.gr/2021/08/i-poli-genniete-fortetza-theatro-erofili/

Πόλη, γένους θηλυκού, η πόλη είναι η τελειότερη μορφή κοινωνίας, που υπάρχει εκ φύσεως και αποβλέπει στο ανώτερο από όλα τα αγαθά, αφού συγκροτήθηκε για να εξασφαλίζει την καλή ζωή των ανθρώπων, πετυχαίνοντας την ύψιστη αυτάρκεια, που είναι κάτι το άριστο»Αριστοτέλης.

Πόλη – Πολίτης – Πολιτική Θέση

Ποια είναι η έννοια της πόλης σήμερα; Ποια άτομα θεωρούνται πολίτες μιας χώρας; Τι είναι εκείνο που μας κληροδοτήθηκε και τι είναι αυτό που παραδίδουμε; Ποια είναι τα κατακερματισμένα κομμάτια της πόλης μας; Πώς είναι να ζεις και να μεγαλώνεις στο Ρέθυμνο του 2021, τι άλλαξε απ’ την δική μας εφηβεία, την εφηβεία των γονιών και των παππούδων μας;

Μια «κατακερματισμένη» παράσταση, εμπνευσμένη από τις ανώνυμες μαρτυρίεςανθρώπων,οι οποίοι έζησαν και μεγάλωσαν στο Ρέθυμνο του χθες και του σήμερα.Φωνές σημερινώνγονιών, νέων, μαθητών. Ένα συνονθύλευμακαθημερινού λόγου, ακαδημαϊκής γνώσης, σωματικότητας, ποίησης και ζωντανής μουσικής.

Παράσταση βασισμένη εξολοκλήρουστις τεχνικές του θεάτρου της επινόησης / devisedtheater(ή συνεργατική δημιουργία). Πρόκειται για μια μορφή θεάτρου, στην οποία το κείμενο δεν γράφεται από κάποιον συγγραφέα, αλλά δημιουργείται από ολόκληρη την ομάδα. Η διαδικασία της επινόησης σχετίζεται με την αποσπασματική εμπειρία για την κατανόηση του εαυτού μας, του πολιτισμού μας και του κόσμου που ζούμε. Αντανακλά ένα πολλαπλό όραμα, που απαρτίζεται από την ατομική αντίληψη του κάθε μέλους της ομάδας για αυτόν τον κόσμο. Είναι ένα είδος θεάτρου που προέρχεται από τον ελεύθερο σκηνικό πειραματισμό με κύρια χαρακτηριστικά εργαλεία: τον αυτοσχεδιασμό-σωματικό και λεκτικό- το παιχνίδι και την έρευνα, ως μέσα δημιουργίας παραστάσεων.Με αυτόν τον τρόπο αναδεικνύει την έννοια της συλλογικής δημιουργίας.

Μήπως τελικά η τέχνη του θεάτρου μέσα σε μια «αφιλόξενη» πόλη για τέχνη,είναι μια πράξη ίασης, μια θεραπεία της πόλης, με στόχο την επανένωσήτης με εκείνο που την απελευθερώνει;Και οι έφηβες / έφηβοι; Τι σχέση έχουν με όλα αυτά;

Ταυτότητα Παράστασης

Ιδέα: Κωνσταντίνα Γιασεμίδου - Μαρία Κώτη

Δραματουργία - Σκηνοθεσία: Ελεάννα Αποστολάκη - Κωνσταντίνα Γιασεμίδου

Ερμηνεύουν: Κωνσταντίνα Γιασεμίδου - Ευαγγελία Δανίλη - Μιχάλης Ζέγας - Μαρία Κώτη

Voiceover: Ελεάννα Αποστολάκη

Μουσική σύνθεση: Μιχάλης Ζέγας - Μαρία Κώτη

Εκτέλεση Μουσικής: Μιχάλης Ζέγας

Επιμέλεια Κοστουμιών: ΜαριάνναΤζιράκη

Παραγωγή: nomadesartcore

Οι [nomadesartcore], είναι μια καλλιτεχνική ομάδα που ερευνά τον επαναπροσδιορισμό του θεάτρου σε σχέση με τις άλλες τέχνες, όπως επίσης και της σχέσης του με την κοινωνία και τον άνθρωπο. Τα τελευταία χρόνια έχει εστιάσει μέσα από εργαστήρια και παραστάσεις στο εφηβικό και νεανικό κοινό και τις ανάγκες του. Στο Ρέθυμνο έχεισυσπειρώσει τοπικούς καλλιτέχνες και συνδημιουργούν παραστάσεις devicedtheaterκαι sitespecificperformances.

https://www.facebook.com/nomadesartcore

http://nomadesartcore.blogspot.com/

Σημειώνουμε ότι οι θεατές θα πρέπει να τηρούν τις οδηγίες και συστάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων COVID-19 του Υπουργείου Υγείας για την ασφαλή προσέλευση στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία, σύμφωνα με τις ισχύουσες Κ.Υ.Α..

Για λόγους ασφαλείας και για την αποφυγή καθυστερήσεων και συνωστισμού, συνιστάται η έγκαιρη προσέλευση, 1 – 1,5 ώρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης.

Μετά την έναρξη, η είσοδος δεν θα επιτρέπεται.

Η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι απαραίτητη καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

 

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ (Man of God)

ΑΣΤΕΡΙΑ ΘΕΡΙΝΟΣ ΚΙΝ/ΦΟΣ

DIGITAL CINEMA
ΙΩΝ. ΜΕΛΛΙΣΗΝΟΥ 21
ΤΗΛ. 2831022830
www.cineasteria.com

Σκηνοθεσία:

Γιελένα Ποπόβιτς

Ηθοποιοί:
Άρης Σερβετάλης, Αλεξάντερ Πετρόφ, Μίκι Ρουρκ, Χρήστος Λούλης, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Νικήτας Τσακίρογλου, Γιάννης Στάνκογλου, Τάνια Τρύπη, Μαρθίλια Σβάρνα, Ιερώνυμος Καλετσάνος, Γιάννης Αναστασάκης, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Βασίλης Κουκαλάνι, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Μιχάλης Μητρούσης, Κίττυ Παϊταζόγλου, Μιχάλης Οικονόμου, Τόνια Σωτηροπούλου, Κορίνα Άννα Γουγούλη, Μάνος Γαβράς, Σαράντος Γεωγλερής, Παναγιώτης Μαρίνος
Περίληψη:

Η δημοτικότητα του Νεκτάριου Κεφάλα, Μητροπολίτη Πενταπόλεως, προκαλεί τη ζήλια των κληρικών στην Αλεξάνδρεια. Από φόβο ότι θα γίνει ο επόμενος Πατριάρχης Αιγύπτου, ο κλήρος τον δυσφημίζει με αποτέλεσμα να του στερήσουν την ιερατική του ιδιότητα και να τον εξορίσουν από την Αίγυπτο. Στην Αθήνα πια, χάρη στην εξελιγμένη παιδαγωγική του τακτική, γίνεται ξακουστός και κοσμαγάπητος και την ίδια εποχή επιδίδεται σε σπουδαίο συγγραφικό έργο. Όμως, ο φόρτος εργασίας τον καταπονεί και αποφασίζει να αποσυρθεί στην Αίγινα. Ξαναχτίζει ένα ερειπωμένο μοναστήρι με τα ίδια του τα χέρια και χάρη στη φήμη του το μοναστήρι μεγαλώνει. Η Mονή όμως δεν αναγνωρίζεται ποτέ, ενώ ο Άγιος Νεκτάριος κατηγορείται άδικα για ανηθικότητα. Στο Αρεταίειο νοσοκομείο λίγο πριν το τέλος του, θα κάνει το τελευταίο του θαύμα.
Προβολές:

20.00

Περισσότερες Πληροφορίες για την ταινία...


ΧΑΠΙ Stand up comedy

Cineland Pantelis

Εμμ. Πορτάλιου 3-5 Ρέθυμνο
Τηλ.: 28310 29241
Website: www.cinelandpantelis.gr
e-mail: infocinelandpantelis.gr
DOLBY DIGITAL, D.T.S.

Σκηνοθεσία:

 

Ηθοποιοί:
Στέλιος Ανατολίτης
Περίληψη:

Η δεύτερη σόλο παράσταση του Στέλιου Ανατολίτη επιστρέφει!

Στην περσινή σεζόν, λίγο πριν καταστραφεί ο πολιτισμός όπως τον ξέρουμε, ο κόσμος αγκάλιασε την νέα stand up comedy παράσταση του Στέλιου Ανατολίτη και δεν άφησε ούτε ένα διαθέσιμο εισιτήριο. Στη φετινή σεζόν, δεν είχαμε σεζόν, οπότε καταλαβαίνετε, δεν έχουμε την παραμικρή ιδεά αν θα συνεχιζόταν το sold out αλλά εμείς το γράφουμε γιατί marketing.

Οπότε:

Η δεύτερο σόλο παράσταση του Στέλιου Ανατολίτη, μετά από μια sold out σεζόν στην Αθήνα, αψηφά τον Sars-Cov-2 καθώς εμβολιάζεται, φοράει μάσκα, κρατάει αποστάσεις και οπλίζεται με υπομονή και χιούμορ για δεύτερη χρονιά.

Μια παράσταση για τα παραπάνω κιλά, την επιστήμη, την κατάθλιψη, τα ψυχοφάρμακα και γενικά όλα τα θέματα που θα έπρεπε να συζητάει με ψυχολόγο. Που το κάνει κι αυτό, αλλά γιατί να μην το κάνει και δημόσια; Δεν εγγυόμαστε αστεία για την πανδημία γιατί μπορεί και να τα έχουμε σιχαθεί. Μπορεί και όχι.

Το «Χάπι» είναι μια παράσταση πιο σκοτεινή από τις «Μάχες με Νεράιδες» κι ο Στέλιος πατάει πάνω σε προσωπικά βιώματα και περιστατικά για να βγάλει από μέσα του οτιδήποτε του φαίνεται παράλογο και καταπιεστικό. Επίσης, είναι υπερβολικά πολύ αστεία και δεν ξέρουμε αν θα αντέξετε. (εντάξει, γράφουμε και μια υπερβολή για να μπορέσει να πουλήσει κανένα εισιτήριο και να μας πληρώσει) και δεν πρέπει να την χάσει κανένας γιατί έχουμε και νοίκια να πληρώσουμε, ειδικά τώρα με την πανδημία. Μην έρθετε άρρωστοι, δεν έχει χάπια στο ταμείο.

Προβολές:

21.00

 


Αφιέρωμα στον Παντελή Πρεβελάκη

Το καλλιτεχνικό και πολιτιστικό σωματείο «Αντίβαρο» με αφορμή τη συμπλήρωση 35 χρόνων από το θάνατο του Παντελή Πρεβελάκη, της μεγαλύτερης ίσως μορφής των ρεθυμνιώτικων γραμμάτων του 20ού αιώνα, τιμά το έργο του μεγάλου λόγιου και, ταυτόχρονα , ανακοινώνει την έναρξη του 6ου φεστιβάλ Αντίβαρο, αφιερωμένο στο έργο του μεγάλου αυτού δημιουργού.

Μετά τη μεγάλη περιπέτεια της αναβολής και εν τέλει ματαίωσης του 5ου φεστιβάλ (Μάρτιος 2020) κι έχοντας αντιμετωπίσει πλήθος εμποδίων λόγω της αβεβαιότητας που προκάλεσε η πανδημία, αλλάζουμε φέτος τον χρόνο αλλά και τον τρόπο που συγκροτείται το πρόγραμμα του φεστιβάλ. Εξαιτίας της ελλιπούς χρηματοδότησης αλλά και ένεκα της αδυναμίας αξιοποίησης του γνωστού πλέον και αγαπημένου χώρου μας, μειώνεται ο αριθμός των εκδηλώσεων που απαρτίζουν το πρόγραμμα του 6ου φεστιβάλ και εντάσσεται σε αυτό για πρώτη φορά μια παράσταση παραγγελία του Φεστιβάλ σε άλλο θίασο.

Η ΑΜΚΕ «Στεροπή» παρουσιάζει σε παγκόσμια πρώτη το έργο του Π. Πρεβελάκη «Μίμος» (1928) σε σκηνοθεσία Μ. Σειραγάκη, με πρωταγωνιστή τον Dimitri Rekatchevski, ηθοποιό με ιδιαίτερες περγαμηνές στο είδος του σωματικού θεάτρου και της μιμικής και χορογραφία της Τόνιας Βασιλάκου, που διδάσκει μιμική και σωματικό θέατρο στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Η παράσταση θα ξεκινήσει από τα Χανιά , αφού εγκρίθηκε από το πρόγραμμα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός» να παρουσιαστεί σε χώρους της παλιάς πόλης ως θέατρο δρόμου. Αμέσως μετά θα παρουσιαστεί και στο Ρέθυμνο στις 11 και 12 Σεπτεμβρίου στις 9 ακριβώς στο εγκάρσιο κλίτος του Ναού του Αγίου Φραγκίσκου (Εθνικής αντιστάσεως και Αγίου Φραγκίσκου).

Η παράσταση θα γίνει στα ελληνικά και στα γαλλικά, με τη χρήση υπέρτιτλων.

Η παράσταση αποτελεί συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, με την υποστήριξη του Δήμου Ρεθύμνης και με την ευγενική παραχώρηση του χώρου από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου.

Η μετάφραση είναι του Δημήτρη Φίλια, τα σκηνικά και κοστούμια της Κάλλης Καραδάκη, η μουσική των Γιάννη Παπατζανή και Γιώργου Ζαχαριουδάκη. Παίζουν Dimitri Rekatchevski, Δημοσθένης Χαριτάκης Λίνα Σειραγάκη, Σπύρος Ανδρουλάκης, Γεωργία Κούνδουρου, Ερμιόνη Χαριτάκη, Χαρά Χατζημανωλάκη. Η είσοδος είναι ελεύθερη με προκρατήσεις θέσεων μέσω της σελίδας www.antivaro.com και αποστολή σχετικού μαίηλ με πλήρη στοιχεία (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο) στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Αντίβαρου.

Στο ίδιο δημιουργικό και ταυτόχρονα ερευνητικό πλαίσιο η ομάδα «Αντίβαρο» σχεδιάζει επίσης για τον Μάρτιο του 2022 την διοργάνωση ενός επιστημονικού συνεδρίου στο Ρέθυμνο με τίτλο «Ο Παντελής Πρεβελάκης και το θέατρο», σε συνεργασία με το Εργαστήριο Θεάτρου-Κινηματογράφου και Μουσικής του τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Η δεύτερη εκδήλωση που συμπληρώνει το πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ Αντίβαρο γίνεται στις 15 Σεπτεμβρίου στο θέατρο Ερωφίλη στη Φορτέτσα κι έχει τίτλο «Ο Αττίκ στο Παρίσι». Ο ηθοποιός και μουσικός Γιώργης Χριστοδούλου έψαξε σε αρχεία, βιβλιοθήκες και παλαιοπωλεία του Παρισιού και μπόρεσε να εντοπίσει τα τραγούδια που είχε γράψει και κυκλοφορήσει εκεί ο πολυτάλαντος και πολύμορφος συνθέτης, πριν εγκατασταθεί στην Αθήνα. Με άξονα τα τραγούδια αυτά, μας διηγείται θεατρικά, μαζί με τους συνεργάτες του, την ιστορία μιας από τις σημαντικότερες μορφές του ελληνικού μεσοπολέμου.

Παράλληλα το Αντίβαρο ξεκινάει η χειμερινή του δραστηριότητα και δέχεται αιτήσεις για νέα μέλη μέσω της ιστοσελίδας του www.antivaro.com

 

AFTER 3 ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ(AFTER WE FELL)

ΑΣΤΕΡΙΑ ΘΕΡΙΝΟΣ ΚΙΝ/ΦΟΣ

DIGITAL CINEMA
ΙΩΝ. ΜΕΛΛΙΣΗΝΟΥ 21
ΤΗΛ. 2831022830
www.cineasteria.com

Σκηνοθεσία:

ΚΑΣΤΙΛ ΛΑΝΤΟΝ

Ηθοποιοί:
ΜΙΡΑ ΣΟΡΒΙΝΟ, ΑΡΙΕΛ ΚΕΜΠΕΛ, ΣΤΙΒΕΝ ΜΟΓΙΕΡ, ΤΖΟΣΕΦΙΝ ΛΑΝΓΚΦΟΡΝΤ, ΧΙΡΟ ΦΑΪΝΣ ΤΙΦΙΝ
Περίληψη:

 

Το τρίτο μέρος του franchise “AFTER” βρίσκει την Τέσα να ξεκινά ένα νέο συναρπαστικό κεφάλαιο στη ζωή της. Όμως καθώς ετοιμάζεται να μετακομίσει στο Σιάτλ για την δουλειά των ονείρων της, η απρόβλεπτη και γεμάτη ζήλεια συμπεριφορά του Χάρντιν φτάνει σε επικίνδυνα επίπεδα την ήδη έντονη σχέση τους, Η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο μπερδεμένη όταν ο πατέρας της Τέσα εμφανίζεται και σοκαριστικές αποκαλύψεις για την οικογένεια του Χάρντιν έρχονται στο φως. Τελικά η Τέσα και ο Χάρντιν πρέπει να αποφασίσουν αν αξίζει να αγωνιστούν για την αγάπη τους ή θα πρέπει να τραβήξει ο καθένας το δρόμο του.

Προβολές:

ΠΡΟΒΟΛΗ ΠΕΜΠΤΗ ΕΩΣ ΚΥΡΙΑΚΗ ΩΡΑ 22.00 (2D)
ΔΕΥΤΕΡΑ, ΤΡΙΤΗ, ΤΕΤΑΡΤΗ, ΠΡΟΒΟΛΕΣ 20.00 & 22.00

Περισσότερες Πληροφορίες για την ταινία...


Ο SHANG-CHI ΚΑΙ Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΩΝ ΔΕΚΑ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙΩΝ (Shang-Chi And The Legend Of The Ten Rings)

Cineland Pantelis

Εμμ. Πορτάλιου 3-5 Ρέθυμνο
Τηλ.: 28310 29241
Website: www.cinelandpantelis.gr
e-mail: infocinelandpantelis.gr
DOLBY DIGITAL, D.T.S.

Σκηνοθεσία:

Ντεστίν Ντάνιελ Κρετόν

Ηθοποιοί:
Σίμου Λιου, Ακουαφίνα, Μένγκ' Ερ Ζανγκ, Φάλα Τσεν, Φλοριάν Μαντενού, Μπένεντικτ Γουόνγκ, Μισέλ Γιέο, Τόνι Λενγκ, Γουά Γιουέν, Αντ Λε, Ζάιντεν Ζανγκ
Περίληψη:

 

 

Η ιστορία επικεντρώνεται στον Shang-Chi, των «Μάστερ του Κουνγκ-Φου». Ο Shang-Chi είναι ο καλύτερος μαχητής στο σύμπαν της Marvel, ο οποίος επιστρέφει σε έναν κόσμο διαφορετικό από ότι τον άφησε, γεμάτο θάνατο και καταστροφή. Τα μυστικά του παρελθόντος του θα αποκαλυφθούν και θα αλλάξουν τη ζωή του για πάντα.

Προβολές:

21.45

Περισσότερες Πληροφορίες για την ταινία...


PAW PATROL: Η ΤΑΙΝΙΑ (Paw Patrol: The Movie)

Cineland Pantelis

Εμμ. Πορτάλιου 3-5 Ρέθυμνο
Τηλ.: 28310 29241
Website: www.cinelandpantelis.gr
e-mail: infocinelandpantelis.gr
DOLBY DIGITAL, D.T.S.

Σκηνοθεσία:

Καλ Μπράνκερ

Ηθοποιοί:
Δανείζουν τις φωνές τους οι: Γιώργος Μαντάς, Παύλος Χρυσανθίδης, Κωνσταντίνος Λιάσκας, Δημήτρης Ποριώτης, Μάρκος Σιώνης, Πωλίνα Ευαγγέλου, Ζωή Πετράκη, Άρης Αβραμέας
Περίληψη:

To PAW Patrol ξαναχτυπά! Όταν ο μεγαλύτερος αντίπαλός τους, ο Χάμντιγκερ, γίνεται δήμαρχος στην κοντινή Πόλη της Περιπέτειας και φέρνει τα πάνω κάτω, ο Ράιντερ και τα αγαπημένα μας ηρωικά κουτάβια είναι πανέτοιμα να αντιμετωπίσουν την πρόκληση. Καθώς ένα κουτάβι θα πρέπει να αντιμετωπίσει το παρελθόν του στην Πόλη της Περιπέτειας, η ομάδα βρίσκει βοήθεια από μία καινούρια σύμμαχο: την πανέξυπνη, ράτσας ντάτσχουντ, Λίμπερτι. Μαζί, οπλισμένοι με καινούρια και συναρπαστικά μηχανήματα, το PAW Patrol παλεύει για να σώσει τους πολίτες της Πόλης της Περιπέτειας!
Προβολές:

19.00 (Μεταγλωττισμένη)

Περισσότερες Πληροφορίες για την ταινία...


Ελλάδα τότε... Τώρα;

Προπώληση εισιτηρίων στο Κιόσκι 4ων Μαρτύρων

ΗΜΕΡΕΣ/ΩΡΕΣ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ

Τετάρτη 15/09:10:00-14:30 17:30- 21:00, Πέμπτη 16/09:10:00-14:30 17:30- 21:00, Παρασκευή 17/09: 10:00-14:30 17:30- 21:00, Σάββατο 18/09: 10:00- 15:00, Δευτέρα 20/09: 10:00- 15:00

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 12 ΕΥΡΏ

Πληροφορίες: 6936242288

 

Περιγραφή καλλιτεχνικής δράσης:

Το Αρκάδι δεν υπολείπεται του Μεσολογγίου, των Ψαρρών και της Χίου έψελνε ο Βίκτωρας Ουγκό.. Ο ηρωισμός των πολιορκημένων απαράμιλλος.

Καινούριοι ήρωες: Η Δασκαλοχαρίκλεια, ο Παχλαδομανώλης, ο Γιαμπουδοκωστής, ο Κούβος, οι Δασκαλάκηδες, ο Δημακόπουλος, ο Γούμενος Γαβριήλ έρχονται να προστεθούν στο Πάνθεον μαζί με τον Κολοκοτρώνη, τον Καραισκάκη, τον Διάκο, τον Ανδρούτσο, τον Μακρυγιάννη.

Μέσω της παράστασης ζωντανεύουν στιγμιότυπα από την εξέγερση στην Πελοπόννησο, την επανάσταση του Μακρυγιάννη, την πολιορκία και το ολοκαύτωμα του Αρκαδίου με κύριους πρωταγωνιστές τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, τον στρατηγό Μακρυγιάννη και τη Δασκαλοχαρίκλεια Χάριν της εθελοθυσίας του Αρκαδίου λίγα χρόνια αργότερα είχαμε την Κρητική πολιτεία.

Η παράσταση μας προβάλει τις τελευταίες ώρες πριν την ανατίναξη της μπαρουτουδαποθήκης. Ο Κολοκοτρώνης και ο Μακρυγιάννης παρακολουθούν τη μάχη και σχολιάζουν. Τον δραματοποιημένο λόγο και τις διαφορετικές εποχές συνδέουν τραγούδια με την Στέλλα Σειραγάκη. Το όλο δρώμενο επενδύεται μουσικά από τετραμελή ορχήστρα και τέσσερις χορευτές. Πρόκειται για μια παράσταση με 4 ηθοποιούς.

 

Οι ρόλοι-Ηθοποιοί:

Δσκαλοχαρίκλεια: Βιβή Χατζηκωτούλα

Κολοκοτρώνης: Μιχάλης Βόλακας

Μακρυγιάννης: Κωσταντίνος Κόστα

Πνεύμα του σήμερα και του χτες: ο μικρός Κυριάκος Μυλωνάς

Ελλάδα (πνεύμα-ιδέα): Στέλλα Σειραγάκη

Σκηνοθεσία-σύνθεση κειμένων: Γιάννης Περογαμβράκης

Τραγούδι: Στέλλα Σειραγάκη, Τζανής Τζανιδάκης

 

Μουσικοί:

Τζανής Τζανιδάκης Λύρα

Μανώλης Κυδωνάκης Λαούτο

Βλαδίμηρος Ουρανός Κιθάρα

Παναγιώτης Σφακιανάκης Νταούλι

 

Μουσική επιμέλεια:

Θανάσης Παπαθανασίου

 

Συμμετέχει χορευτικά:

ο << Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης>>

 

Σημείωμα σκηνοθέτη..

Το έθνος των Ελλήνων υπήρχε πάντα. Ελληνικό κράτος έπρεπε να υπάρξει. Μετά από αμέτρητους αιώνες σκλαβιάς του έθνους και επηρεασμένοι από τη γενική τάση για εθνικά κράτη, κάποιοι ολίγοι πήραν τ’άρματα. Έφτιαξαν κράτος με κόπους και θυσίες. Ύστερα ήρθαν οι εφιάλτες για μια ακόμα φορά στην μακραίωνη ιστορία του έθνους.

Μέσα από τη δράση τριών κορυφαίων ηρώων της εξέγερσης του Κολοκοτρώνη,του Μακρυγιάννη και της Δασκαλοχαρίκλειας η παράσταση προσπαθεί να δει τα γεγονότα με ματιά σημερινή. Να ανιχνεύσει το σήμερα σε σχέση με το τότε και αντίστροφα. Κεντρικό πρόσωπο της παράστασης η Ελλάδα πληγωμένη, ματωμένη παρακολουθεί τα γεγονότα και σχολιάζει με τραγούδια. Το πνεύμα του σήμερα και του χθες ένα παιδί βάζει ερωτήματα που ψάχνουν απαντήσεις...

 

 

ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΟΤΤΟ (King Otto)

Cineland Pantelis

Εμμ. Πορτάλιου 3-5 Ρέθυμνο
Τηλ.: 28310 29241
Website: www.cinelandpantelis.gr
e-mail: infocinelandpantelis.gr
DOLBY DIGITAL, D.T.S.

Σκηνοθεσία:

Κρίστοφερ Αντρέ Μαρκς

Ηθοποιοί:
Όττο Ρεχάγκελ, Γιάννης Τοπαλίδης, Γιώργος Καραγκούνης, Τραϊανός Δέλλας, Αντώνης Νικοπολίδης, Τάκης Φύσσας, Γιούρκας Σεϊταρίδης, Βασίλης Γκαγκάτσης
Περίληψη:

Το καλοκαίρι του 2004, η Ελλάδα μάγεψε την Ευρώπη με την πιο αναπάντεχη νίκη της στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Οι θεατές ανά τον κόσμο παρακολούθησαν με δυσπιστία και δέος τα αουτσάιντερ του θεσμού, μία ομάδα, η οποία χωρίς να έχει καμία απολύτως νίκη σε σημαντική διοργάνωση, κατατρόπωσε τους γίγαντες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου και ανακηρύχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης. Ο αρχιτέκτονας πίσω από αυτό τον απροσδόκητο θρίαμβο ήταν ο θρυλικός Γερμανός προπονητής, ο «Βασιλιάς» Όττο Ρεχάγκελ. Έχοντας σημειώσει τεράστιες επιτυχίες για την χώρα του, πήρε την παράτολμη απόφαση να εγκαταλείψει την αυτοκρατορία του, για να αναλάβει την αδύναμη Ελληνική ομάδα ποδοσφαίρου. Αυτή είναι ιστορία για το πως δύο εκ διαμέτρου αντίθετες κουλτούρες ενώθηκαν, μίλησαν την ίδια γλώσσα και έγραψαν μαζί ένα νέο κεφάλαιο στην Ελληνική μυθολογία.
Προβολές:

21.00

Περισσότερες Πληροφορίες για την ταινία...


ΛΟΥΚΑ

ΑΣΤΕΡΙΑ ΘΕΡΙΝΟΣ ΚΙΝ/ΦΟΣ

DIGITAL CINEMA
ΙΩΝ. ΜΕΛΛΙΣΗΝΟΥ 21
ΤΗΛ. 2831022830
www.cineasteria.com

Σκηνοθεσία:

Τζάστιν Τσον

Ηθοποιοί:
Τζάστιν Τζον, Αλίσια Βικάντερ, Μαρκ Ο' Μπράιεν
Περίληψη:

Η Disney και η Pixar σας προσκαλούν να ζήσετε ένα καλοκαίρι διαφορετικό από τα άλλα. Η ταινία «ΛΟΥΚΑ» διαδραματίζεται σε μια όμορφη παραθαλάσσια πόλη που βρίσκεται στην ιταλική Riviera και αποτελεί μια κωμική περιπέτεια ενηλικίωσης.

Ένα νεαρό αγόρι, ο Λούκα βιώνει ένα αξέχαστο καλοκαίρι γεμάτο παγωτά, ζυμαρικά και ατελείωτες βόλτες με σκούτερ. Ο Λούκα μοιράζεται αυτές τις περιπέτειες με τον καλύτερο του φίλο, με τον οποίο μοιράζονται επίσης και το ίδιο μυστικό: είναι και οι δύο θαλάσσια τέρατα από έναν άλλο κόσμο, ακριβώς κάτω από την επιφάνεια του νερού. Η ταινία «ΛΟΥΚΑ» είναι σκηνοθετημένη από τον υποψήφιο με Όσκαρ Enrico Casarosa ("La Luna") και από την παραγωγό Andrea Warren ("Lava", "Cars 3")

Προβολές:

ΑΠΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24/9 ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ 25/9 ΩΡΑ 19.30 (2D) Μεταγλωττισμένη στα Ελληνικά

Περισσότερες Πληροφορίες για την ταινία...


Μπλε Βάλτος

ΑΣΤΕΡΙΑ ΘΕΡΙΝΟΣ ΚΙΝ/ΦΟΣ

DIGITAL CINEMA
ΙΩΝ. ΜΕΛΛΙΣΗΝΟΥ 21
ΤΗΛ. 2831022830
www.cineasteria.com

Σκηνοθεσία:

Τζάστιν Τσον

Ηθοποιοί:
Τζάστιν Τζον, Αλίσια Βικάντερ, Μαρκ Ο' Μπράιεν
Περίληψη:

Ένας αμερικανο-κορεάτης που μεγάλωσε στη Λουιζιάνα, εργάζεται σκληρά για να χαρίσει μια καλή ζωή στην οικογένειά του. Έχει παντρευτεί τον έρωτα της ζωής του και παλεύει να είναι υποδειγματικός πατριός. Καλείται όμως να αντιμετωπίσει τα φαντάσματα του παρελθόντος που θα ανασυρθούν από τη λήθη προκειμένου να μη χάσει τη νέα του πατρίδα και να μην έρθει αντιμέτωπος με τον τρόμο της απέλασης. Μετανάστευση και απέλαση. Αστυνομική βία και κατάχρηση εξουσίας. Οικογενειακός χωρισμός. Πολιτιστική ταυτότητα - καίρια ζητήματα που θίγονται στον Μπλε Βάλτο, από τον ταλαντούχο ηθοποιό και σκηνοθέτη Τζάστιν Τσον, με την Αλίσια Βικάντερ στο πλευρό του.

Προβολές:

ΠΕΜΠΤΗ ΩΡΕΣ 20.00 & 22.00
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΥΡΙΑΚΗ ΩΡΑ 22.00
ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 20.00 & 22.00

Περισσότερες Πληροφορίες για την ταινία...


ΟΝΕΙΡΟΜΠΕΛΑΔΕΣ (Dreambuilders)

Cineland Pantelis

Εμμ. Πορτάλιου 3-5 Ρέθυμνο
Τηλ.: 28310 29241
Website: www.cinelandpantelis.gr
e-mail: infocinelandpantelis.gr
DOLBY DIGITAL, D.T.S.

Σκηνοθεσία:

Κιμ Χάγκεν Γιένσεν, Τόνι Ζινκ

Ηθοποιοί:
Δανείζουν τις φωνές τους οι: Λυδία Τζανουδάκη, Θανάσης Κουρλαμπάς, Μελίνα Κατσακούλη, Πηνελόπη Σκαλκώτου, Χάρης Φραγκούλης, Βασίλης Μήλιος
Περίληψη:

Η ήσυχη ζωή της 12χρονης Μίνας αναστατώνεται, όταν εμφανίζεται η θετή αδελφή της, Τζένη. Η Τζένη είναι ενοχλητική και η Μίνα θέλει να την ξεφορτωθεί! Μία νύχτα, η Μίνα συναντά τους δημιουργούς ονείρων και ανακαλύπτει ότι μπορεί να αλλάξει την Τζένη μέσα από τα όνειρα της. Αλλά αυτή η απόφαση έχει απρόσμενες επιπτώσεις. Οπότε, η Μίνα πρέπει να σώσει την Τζένη και την ίδια της την οικογένεια.

Ένα σύγχρονο παραμύθι κινουμένων σχεδίων για τις περιπέτειες της νεαρής 12χρονης Μίνας με την καινούρια της οικογένεια. Μία ευφάνταστη ταινία για όλη την οικογένεια που αποκαλύπτει τον μαγικό κόσμο των ονείρων.

Προβολές:

Σάββατο 25/09/21: 19.00 (Μεταγλωττισμένη)
Κυριακή 26/09/21: 19.00 (Μεταγλωττισμένη)

Περισσότερες Πληροφορίες για την ταινία...


'Το όνειρο ενός γελοίου' του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι

Το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου πραγματοποιείται στο Θέατρο "Ερωφίλη"στην Φορτέτζα ο θεατρικός μονόλογος "Το όνειρο ενός γελοίου" του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι

Μονόλογος, Διήγημα

Διάρκεια : 70'

Έναρξη : 21:00

Είσοδος : 5€ Υπέρ του συλλόγου "Ηλιαχτίδα"

Το όνειρο ενός γελοίου ανθρώπου είναι το πιο φωτεινό και αισιόδοξο διήγημα του κορυφαίου κλασικού συγγραφέα Φιόντορ Ντοστογιέφσκι.

Ένας μελαγχολικός αντιήρωας αποφασίζει να βάλει τέλος στην ζωή του. Αποφασισμένος, την ώρα που πηγαίνει στο σπίτι του, εμφανίζεται ξαφνικά στον δρόμο του ένα κοριτσάκι. Το κοριτσάκι, του ξυπνάει τα ανθρώπινα συναισθήματα και του γέννα ερωτήματα που έως τότε αδιαφορούσε. Όταν βρίσκεται σπίτι του, αποκοιμιέται χωρίς να το πάρει είδηση, βλέπει ένα όνειρο και αλλάζει η ζωή του.

Μέσα από τις αντιθέσεις (φως - σκοτάδι, πραγματικό - φανταστικό, χθες - αύριο, είμαι - φαίνομαι, αλήθεια - ψέμα), τους προβληματισμούς, τις σκέψεις και τις ιδέες, ο ήρωας ενσαρκώνει την φιλοσοφία του κορυφαίου Ρώσου κλασικού. 

Ερμηνεία / Σκηνοθεσία : Κωνσταντίνος Πολοπετράκης

Σκηνογραφία : Μάνια Ράδοβιτς - Καϊσαρλή

Ήχος / Φώτα : Γιώργος Βελιδάκης

Φωτογραφία : Νικολέτα Πασπαράκη

Γραφιστικά / Αφίσα : Γρηγόρης Κληρονόμος

Με την καλλιτεχνική υποστήριξη του ηθοποιού/σκηνοθέτη Πάνου Ιωαννίδη και την παραχώρηση του Θεατρικού χώρου "Θέατρο Κάτω.

 

No Time To Die

ΑΣΤΕΡΙΑ ΘΕΡΙΝΟΣ ΚΙΝ/ΦΟΣ

DIGITAL CINEMA
ΙΩΝ. ΜΕΛΛΙΣΗΝΟΥ 21
ΤΗΛ. 2831022830
www.cineasteria.com

Σκηνοθεσία:

ΚΑΡΙ ΤΖΟΤΖΙ ΦΟΥΚΟΥΝΑΓΚΑ

Ηθοποιοί:
ΝΤΑΝΙΕΛ ΚΡΕΓΚ, ΝΑΟΜΙ ΧΑΡΙΣ, ΚΡΙΣΤΟΦ ΒΑΛΤΣ, ΡΑΜΙ ΜΑΛΕΚ, ΡΟΡΙ ΚΙΝΙΑΡ, ΑΝΑ ΝΤΕ ΑΡΜΑΣ, ΜΠΕΝ ΓΟΥΙΣΟ, ΡΕΪΦ ΦΑΪΝΣ, ΛΕΑ ΣΕΪΝΤΟΥ, ΤΖΕΦΡΙ ΡΑΪΤ, ΝΤΕΪΒΙΝΤ ΝΤΕΝΣΙΚ, ΛΑΣΑΝΑ ΛΙΝΤΣ, ΜΠΙΛΙ ΜΑΓΚΝΟΥΣΕΝ
Περίληψη:

Για τον Ντάνιελ Κρεγκ αυτή θα είναι η τελευταία φορά που θα υποδυθεί τον θρυλικό πράκτορα 007 και έτσι το No Time to Die αποτελεί ένα τέλος εποχής. Όσον αφορά την πολυσυζητημένη υπόθεση, ο Τζέιμς Μποντ έχει εγκαταλείψει την ενεργό δράση και απολαμβάνει μια ήρεμη ζωή στη Τζαμάικα. Η γαλήνη της καθημερινότητάς του θα είναι προσωρινή και θα διακοπεί όαπότομα όταν ένας παλιός γνώριμος, ο Φίλιξ Λέιτερ της CIΑ, θα εμφανιστεί για να ζητήσει τη βοήθειά του. Η αποστολή διάσωσης ενός επιστήμονα τον οποίο έχουν απαγάγει θα αποδειχθεί πολύ πιο περίπλοκη απ’ ό,τι έδειχνε. Ο Τζέιμς Μποντ, μέσα από μια δαιδαλώδη διαδρομή που θα του υποδείξουν τα παρακρατικά μυστικά και οι απρόσμενες αποκαλύψεις, θα οδηγηθεί στα χνάρια ενός μυστηριώδους «κακού», ο οποίος έχει στην κατοχή του μια επικίνδυνη, νέα τεχνολογία.

Σύμφωνα με τον παραγωγό του φιλμ «Αν ο Μποντ πρόκειται να δεσμευτεί σε μια σχέση, αυτό είναι κάτι που θα φέρει συναισθηματικές προκλήσεις. Έτσι, η εμπιστοσύνη και η προδοσία είναι το μεγαλύτερο θέμα σε αυτή την ταινία». Άλλωστε όταν ένας ήρωας έχει αφιερώσει όλη τη ζωή του στις μυστικές υπηρεσίες, ποια είναι η κληρονομιά που θα αφήσει πίσω του;» «Αυτή η ταινία έρχεται πέντε χρόνια μετά το Spectre. Ο κόσμος έχει αλλάξει πολύ από τότε και μια μεγάλη πρόκληση ήταν το πως η ταινία θα ήταν προϊόν της εποχής της αλλά και πως θα παρέμενε πιστή στο κλασικό σύμπαν του Μποντ, το οποίο ποτέ δεν είναι πραγματικά προσαρμοσμένο σε μια συγκεκριμένη εποχή». Το δίδυμο των σεναριογράφων Νιλ Πέρβις και Ρόμπερτ Γουέιντ, πλαισίωσε η ολοένα ανερχόμενη Φίμπι Γουόλερ-Μπριτζ, η οποία είχε δώσει άριστα δείγματα γραφής στα τηλεοπτικά Fleabag και Killing Eve. Μαζί με τον Κάρι Τζόσι Φουκουνάγκα, έδωσαν άλλη πνοή σε αυτή την καταιγιστική περιπέτεια όπου ο Μποντ θα βοηθήσει την MI6 να αναστρέψει την πορεία ενός καταστροφικού όπλου. Ο Ντάνιελ Κρεγκ υποδύεται για 5η φορά τον θρυλικό ήρωα που έχει αφήσει ανεξίτηλο στίγμα στον σύγχρονο εμπορικό κινηματογράφο.

Προβολές:

20.00

Περισσότερες Πληροφορίες για την ταινία...


FREE GUY

Cineland Pantelis

Εμμ. Πορτάλιου 3-5 Ρέθυμνο
Τηλ.: 28310 29241
Website: www.cinelandpantelis.gr
e-mail: infocinelandpantelis.gr
DOLBY DIGITAL, D.T.S.

Σκηνοθεσία:

Σον Λίβι

Ηθοποιοί:
Ράιαν Ρέινολντς, Τζόντι Κόμερ, Λιλ Ρελ Χάουρι, Τάικα Γουαϊτίτι, Τζο Κίρι, Καμίλ Κόστεκ, Μαρκ Λάινερ
Περίληψη:

 

 

Ο Γκάι είναι ένας ταμίας τράπεζας με απλή ζωή. Εκπέμπει θετικότητα και αισιοδοξία. Τον διακατέχει πάθος για τη ζωή μέχρι που ανακαλύπτει πως δεν είναι παρά ένας εφεδρικός παίκτης ενός ιδιαίτερα βίαιου open-world videogame, του Free City. Ο Γκάι αποφασίζει να γίνει ο ήρωας της δικής του ιστορίας, να γίνει ο τύπος που θα σώσει τον ίδιο του τον κόσμο, προτού να είναι πολύ αργά.

Προβολές:

21.00

Περισσότερες Πληροφορίες για την ταινία...


ΔΡΟΜΟΣ ΑΠΟ ΠΑΓΟ (The Ice Road)

Cineland Pantelis

Εμμ. Πορτάλιου 3-5 Ρέθυμνο
Τηλ.: 28310 29241
Website: www.cinelandpantelis.gr
e-mail: infocinelandpantelis.gr
DOLBY DIGITAL, D.T.S.

Σκηνοθεσία:

Τζόναθαν Χένσλι

Ηθοποιοί:
Λίαμ Νίσον, Μπέντζαμιν Γουόκερ, Άμπερ Μιντθάντερ, Μάρκους Τόμας, Χολτ ΜακΚάλανι, Μάρτιν Σένσμεϊερ, Ματ ΜακΚόι, Ματ Σάλινγκερ, Λόρενς Φίσμπερν, Τσαντ Μπρους, Άνταμ Χάρτιγκ
Περίληψη:

Μετά την κατάρρευση ενός απομονωμένου ορυχείου διαμαντιών στον μακρινό βόρειο Καναδά, ένας οδηγός φορτηγού καλείται να ηγηθεί μίας αταίριαστης ομάδας πάνω από τον παγωμένο ωκεανό, για να σωθούν οι εγκλωβισμένοι εργάτες του ορυχείου. Αντιμέτωποι με τον πάγο που έχει αρχίσει να λιώνει και μία καταιγίδα που πλησιάζει, ανακαλύπτουν ότι η πραγματική απειλή δεν είναι αυτή που νόμιζαν.

Ο βετεράνος της δράσης Λίαμ Νίσον πρωταγωνιστεί σε μία ακάθεκτη περιπέτεια και διασχίζει με φορτηγό τους παγωμένους δρόμους σε ένα από τα πιο επικίνδυνα και απομονωμένα μέρη του πλανήτη. Ο έμπειρος Τζόναθαν Χένσλι υπογράφει το σενάριο και σκηνοθετεί πρωτόγνωρες σκηνές δράσης στα παγωμένα τοπία του Καναδά, όπου ανθρώπινες ζωές κινδυνεύουν και όλοι φαίνεται να έχουν τη δική τους κρυφή ατζέντα.

Προβολές:

21.30

Περισσότερες Πληροφορίες για την ταινία...


24 Απριλίου 2024
 (1353)
 (1349)
 (1351)
 (1352)
 (1347)
 (1346)
 (1121)
 (1329)
 (1339)
 (1281)
 (1342)
 (1348)
 (1345)
 (1344)
 (1343)
 (1335)
 (1337)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1341)
 (1330)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)