Δημοτική Φιλαρμονική Ρεθύμνου - Ανοικτές Πρόβες

Η Δημοτική Φιλαρμονική, ήταν και είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής της πόλης του Ρεθύμνου. Η προετοιμασία κάθε εμφάνισής της είναι μια μακρόχρονη και σύνθετη εργασία, μελέτη και πρόβες. Αυτό θελήσαμε να επικοινωνήσουμε κάνοντας ''Πρόβα” δημόσια και ανοιχτά στον Δημοτικό μας Κήπο.

Έτσι   με σταθερή ώρα έναρξης  στις 18:15' τις αναφερόμενες ημερομηνίες: 

19/07

22/07

05/08

30/08

 η Δημοτική Φιλαρμονική Ρεθύμνου σας περιμένει στο Δημοτικό Κήπο .

Σύντομα θα ανακοινωθεί και το πρόγραμμα των συναυλιών της σε γειτονιές της πόλης όπως και το αντίστοιχο  του Κουιντέτου Κλαρινέτων της Δημοτικής Φιλαρμονικής .

 

Η ΧΑΜΕΝΗ ΚΟΡΗ

ΣΙΝΕ ΑΣΤΕΡΙΑ ΘΕΡΙΝΟΣ

ΙΩΝ.ΜΕΛΙΣΣΗΝΟΥ 21
ΤΗΛ.2831022830
DIGITAL CINEMA
www.cineasteria.com

Σκηνοθεσία:

Σκοτ Ντέρικσον

Ηθοποιοί:
Ολίβια Κόλμαν, Ντακότα Τζόνσον, Τζέσι Μπάκλεϊ
Περίληψη:

Μια γυναίκα παλεύει με τις αναμνήσεις της, τελικά υπήρξε καλή μητέρα; 3 υποψηφιότητες Όσκαρ με φόντο τις Σπέτσες.

Η Leda απολαμβάνει τις μοναχικές της διακοπές της στις Σπέτσες, όταν αρχίζει να εμπλέκεται με μια νέα μητέρα και την κόρη της ενώ τις παρακολουθεί να παραθερίζουν κοντά της στην παραλία. Καθώς μάνα και κόρη έχουν μια ιδιαίτερη και έντονη σχέση η Leda καταβάλλεται από τις αναμνήσεις και τα μπερδεμένα συναισθήματα τρόμου, αγάπης και έντασης της δικής της πρώιμής μητρότητας. Ένα σοκαριστικό γεγονός την αναγκάζει να αντιμετωπίσει κατά πρόσωπο τις αντισυμβατικές επιλογές που έκανε σαν νέα μητέρα, και κυρίως τις συνέπειες αυτών των επιλογών.

 

Προβολές:

ΠΡΟΒΟΛEΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΕΜΠΤΗ  21/7 ΕΩΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 27/7 ΩΡΑ 23:00 (2D)

Περισσότερες Πληροφορίες για την ταινία...

Η ΧΑΜΕΝΗ ΚΟΡΗ (THE LOST DAUGHTER) trailer greek subs - YouTube

Ο ΜΙΚΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥ ΚΡΥΜΜΕΝΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ

ΣΙΝΕ ΑΣΤΕΡΙΑ ΘΕΡΙΝΟΣ

ΙΩΝ.ΜΕΛΙΣΣΗΝΟΥ 21
ΤΗΛ.2831022830
DIGITAL CINEMA
www.cineasteria.com

Σκηνοθεσία:

Julien Rappeneau

Ηθοποιοί:
ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ ΟΙ:, Άρης Αβραμέας, Βαγγέλης Χαλκιαδάκης, Κώστας Τερζάκης, Αλμπέρτο Εσκενάζη, Ειρήνη Κουτρουμάνου, Άρτεμις Ματαφιά, Μυρτώ Ναούμ, Κώστας Αποστολάκης
Περίληψη:


Πάνω από οτιδήποτε άλλο, ο 9χρονος Νικόλας λατρεύει να παίζει και να εξερευνά τον κόσμο με τα φιλαράκια του από το σχολείο, μια τρελο-συμμορία με το όνομα Οι Ανίκητοι. Αξιαγάπητοι, αν και διαβόητοι σκανταλιάρηδες, μπλέκουν σε κάθε είδους περιπέτεια, αφήνοντας τους γονείς και τους δασκάλους να… μαζεύουν τα σπασμένα. Όμως, όταν ο πατέρας του Νικόλα παίρνει ξαφνικά προαγωγή, η οποία απαιτεί τη μεττους δασκάλους του, οι οποίοι και συμπληρώνουν το παζλ των ξεκαρδιστικών ιστοριών του.ακόμισή τους στον νότο της Γαλλίας, ολόκληρος ο κόσμος του Νικόλα έρχεται τούμπα. Πώς μπορεί να ζήσει χωρίς τους φίλους του; Η συμμορία δεν έχει πει την τελευταία της λέξη - καταστρώνουν το απόλυτο σχέδιο για να εμποδίσουν την απαίσια μετακόμιση: ένα κυνήγι θησαυρού! Και κάπως έτσι ξεκινάει η καινούργια περιπέτεια του ασταμάτητου Μικρού Νικόλα, του πιο διάσημου σχολιαρόπαιδου που έχει συντροφεύσει γενιές και γενιές παιδιών με τις αφηγήσεις του, τις σκέψεις και τις σκανταλιές του. Και φυσικά δεν είναι μόνος: γύρω από τον Νικόλα, ο οποίος μεγαλώνει σε μια απροσδιόριστη πόλη της Γαλλίας τη δεκαετία του ‘50 και του ‘60, γνωρίζουμε την οικογένειά του, τους φίλους του, τους συμμαθητές και και τους δασκάλους του, οι οποίοι και συμπληρώνουν το παζλ των ξεκαρδιστικών ιστοριών του.

Προβολές:

ΠΡΟΒΟΛEΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ 21/7 ΕΩΣ 27/7, ΩΡΑ 21.00 (2D)

Περισσότερες Πληροφορίες για την ταινία...

 

 

Εγώ ο Μίκης …'Η τελευταία παράσταση'

Ο Πολιτιστικος Συλλογος Ρεθυμνου και η θεατρικη ομαδα Από-δραση παρουσιαζουν την μουσικη παρασταση Εγω ο Μικης …’’Η τελευταια παρασταση’’

Παρασκευη 22 και σαββατο 23 ιουλιου στο θεατρο’’ Ερωφιλη’’ στη Φορτετζα

Μια μουσικοθεατρικη αναδρομη πανω στην ζωη και το εργο του μεγαλου συνθετη , σε ολες της φασεις της ζωης του μεχρι το τελος..

Θα ακουστουν τα καλυτερα εμβληματικα τραγουδια του που σημαδεψαν γενιές και γενιές ..30 ηθοποιοι και τραγουδιστες σας προσκαλουν να τα τραγουδησετε μαζι τους , σε μια βραδια αφιερωμενη στον μεγαλο αποντα .

Μουσικη διδασκαλια—πιανο: Θανασης Παπαθανασιου

Μπουζουκι: Γιαννης Μελαμπιανακης
Λυρα:  Κωστης Βερδινακης
Κλαρινετο:  Μαργαριτα Addis
Σολο τραγουδι:  Αντιοπη Νικολουδακη
Κειμενα παραστασης: Γιωργος Καλογερακης

Χορογραφιες:   Βασσια Σακελαριου και η ομαδα της ‘’ χοροκινησης.’’

Παιζουν και τραγουδουν ολη η ομαδα της ‘’θεατρικης Από-δρασης’’ Ρεθυμνου.

Σκηνοθεσια –επιμελεια σκηνικου-φωτα: Αποστολος Κουγιτακης

 Ωρα εναρξης 21.00

γενικη εισοδος 13 ευρω

προπώληση στο κιόσκι της Πλατείας 4 Μαρτύρων 21 και 22 Ιουλίου 11 ευρώ

 



ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΙΑΔΟΣΕΩΣ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ - ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΡΕΘΥΜΟΥ ΡΕΣΙΤΑΛ ΒΙΟΛΟΝΤΣΕΛΟΥ ΠΙΑΝΟΥ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΙΑΔΟΣΕΩΣ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ - ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΡΕΘΥΜΟΥ
ΡΕΣΙΤΑΛ ΒΙΟΛΟΝΤΣΕΛΟΥ  ΠΙΑΝΟΥ
"Fratres"

 Ρεσιτάλ βιολοντσέλου και πιάνου θα δοθεί το Σάββατο 23 Ιουλίου 2022 και ώρα 21:00 στην αίθουσα Π. Πρεβελάκης (Ωδείο) με σολίστ τον βιολοντσελίστα Μιχάλη Χόιπελ και την πιανίστρια Dulguun Chinchuluun.
Το ντουέτο της πιανίστριας Dulguun Chinchuluun, από τη Μογγολία, και του βιολοντσελίστα Μιχάλη Χόιπελ, από την Ελλάδα, αποτελεί ένα τρανταχτό παράδειγμα της δύναμης της μουσικής να φέρνει τους ανθρώπους κοντά. Με αφορμή το έργο «Fratres» του Εσθονού συνθέτη Arvo Pärt, του οποίου ο τίτλος μεταφράζεται ως «αδέρφια», οι δυο καταξιωμένοι μουσικοί συνδυάζουν έργα απ’ όλο τον κόσμο για να δημιουργήσουν μια ιδιαίτερη συναυλία.

Τραγούδια για τη φύση από τη Φινλανδία συνομιλούν με αυτά του Χατζηδάκι απ’ το «Μεγάλο Ερωτικό», ενώ το πάθος του αργεντίνικου τανγκό στέκεται πλάι στην κατανυκτική διάθεση των πνευματικών έργων του Pärt και της «Ελεγείας» του Gabriel Fauré. Έρωτας, πνευματικότητα, ελπίδα, λύπη και χαρά, όλα τα στοιχεία που διέπουν τους ανθρώπους, ανεξάρτητα από το που προέρχονται, καταφέρνουν μέσω της μουσικής να μας φέρουν όλους κοντά μέσα στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε.

Ο Μιχάλης Χοιπελ είναι ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες μουσικούς της νέας γενιάς. Η δυναμικές του ερμηνείες και η δημιουργική του προσέγγιση της μουσικής τον έχουν οδηγήσει σε μερικές από τις σημαντικότερες αίθουσες συναυλιών σε ολοκληρο τον κόσμο.

 Έχει σήμερα ως ορμητήριο το Αμβούργο, όπου μετα την απόκτηση του Master του με τον διεθνούς φήμης καθηγητή Arto Noras, συνεχίζει τις σπουδές του για την απόκτηση του διδακτορικού του. Έχει βραβευθεί σε διεθνείς διαγωνισμούς, όπως τον International Mozart Competition Hagen 2014 και τον διαγωνισμό Masefield στο Αμβούργο και έχει λάβει υποτροφίες απο το Ίδρυμα Ωνάση, το Ίδρυμα Alfred Toepfer και το Πανεπιστήμιο Μουσικής και Θεάτρου του Αμβούργου.

Παράλληλα κάνει παρουσιάσεις και ομιλίες για παιδιά και ενήλικες, όπως στο TEDxAcademy 2016, και γράφει άρθρα για τη μουσική, αποβλέποντας σε μια πιο άμεση επαφή ενός ευρύτερου κοινού με την κλασσική και τη σύχρονη μουσική.

Ο πρώτος του δίσκος, Afierossis, κυκλοφόρησε το 2017 από την ARS-Produktion και επιλέχθει ως μια από τις 5 καλύτερες ηχογραφήσεις για βιολοντσέλο του 2017 από το ίδρυμα Violoncello Foundation στις ΗΠΑ. Ο δεύτερος δίσκος του Continuum, που κυκλοφόρησε το 2021 από την Genuin classics, και για τον οποίο συνεργάστηκε με τον πιανίστα Mario Häring έλαβε την επιδοκιμασία διεθνών κριτικών.Παίζει σε ένα βιολοντσέλο κατασκευασμένο το 1723 από τον David Tecchler στη Ρώμη.

Η Dulguun Chinchuluun γεννήθηκε στη Μογγολία και ξεκίνησε τα μαθήματα πιάνου σε ηλικία 8 ετών στην Ακαδημία Μουσικής και Χορού του Ulaanbaatar στην τάξη της καθηγήτριας Zanaa Gombojaw. Ήδη σε μικρή ηλικία διακρίθηκε σε διαγωνισμούς και εμφανίστηκε σε πολυάριθμα φεστιβάλ μουσικής. Από το 2012 συνέχισε την καριέρα της στη Γερμανία όπου γρήγορα αναγνωρίστηκε ως μια μουσικός με μεγάλο εύρος δραστηριοτήτων. Παράλληλα με τις σολιστικές της εμφανίσεις, δείχνει έντονο ενδιαφέρον για τη σύγχρονη μουσική, τη μουσική δωματίου και το μουσικό θέατρο.
Μετά την ολοκλήρωση των πτυχίων Bachelor και Master στο Πανεπιστήμιο Μουσικής και Θεάτρου στο Αμβούργο με την καθηγήτρια Caroline Weichert, ξεκίνησε το 2021 το δεύτερο Master της στην ερμηνεία και συνοδεία κλασικού τραγουδιού.
Είσοδος Ελεύθερη
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ :  ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΙΑΔΟΣΕΩΣ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΡΕΘΥΜΝΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΩΔΕΙΟ 
ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ : ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ

29 Μαρτίου 2024
 (1353)
 (1349)
 (1351)
 (1352)
 (1347)
 (1346)
 (1121)
 (1329)
 (1339)
 (1281)
 (1342)
 (1348)
 (1345)
 (1344)
 (1343)
 (1335)
 (1337)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1341)
 (1330)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)