Soul

ΑΣΤΕΡΙΑ ΘΕΡΙΝΟΣ ΚΙΝ/ΦΟΣ

DIGITAL CINEMA
ΙΩΝ. ΜΕΛΛΙΣΗΝΟΥ 21
ΤΗΛ. 2831022830
www.cineasteria.com

Σκηνοθεσία:

Πιτ Ντόκτερ, Κεμπ Πάουερς

Ηθοποιοί:
Δανείζουν τις φωνές τους οι: Πάνος Τοψίδης, Ειρήνη Τσίγκα, Κώστας Φιλίππογλου, Άντρια Ράπτη, Γιώτα Μηλίτση, Χρήστος Πλαΐνης, Βίνα Παπαδοπούλου, Αποστόλης Ψυχράμης, Δημήτρης Σάρλος, Τζωρτζίνα Καραχάλιου, Μαρία Πλακίδη
Περίληψη:

Ο Τζο είναι δάσκαλος μουσικής στο γυμνάσιο, πάθος του όμως είναι η τζαζ. Έτοιμος να δοκιμαστεί ως μέλος μιας περιζήτητης μπάντας, θα πέσει θύμα ατυχήματος και θα βρεθεί παγιδευμένος ανάμεσα σ’ αυτήν και την επόμενη ζωή. Το «Soul» μετατρέπει μια απλή ιστορία δεύτερης ευκαιρίας σε ένα κομψό, πολυεπίπεδο και μουσικά απολαυστικό σινε-ταξίδι στην αχαρτογράφητη χώρα της ανθρώπινης επιθυμίας.Η νέα ταινία της Disney/Pixar θα μας οδηγήσει στα έγκατα της ανθρώπινης ψυχής σε μια διασκεδαστική ιστορία γεμάτη σπουδαία νοήματα.

Βραβευμένο με Όσκαρ καλύτερης ταινίας και μουσικής.

Προβολές:

21.00 (2D) Μεταγλωττισμένη

Περισσότερες Πληροφορίες για την ταινία...


ΥΠΟΣΧΟΜΕΝΗ ΝΕΑ ΓΥΝΑΙΚΑ (PROMISING YOUNG WOMAN)

ΑΣΤΕΡΙΑ ΘΕΡΙΝΟΣ ΚΙΝ/ΦΟΣ

DIGITAL CINEMA
ΙΩΝ. ΜΕΛΛΙΣΗΝΟΥ 21
ΤΗΛ. 2831022830
www.cineasteria.com

Σκηνοθεσία:

Emerald Fennell

Ηθοποιοί:
Carey Mulligan … Cassandra ‘Cassie’ Thomas, Bo Burnham … Δρ Ryan Cooper, Alison Brie … Madison McPhee, Clancy Brown … Stanley Thomas, Jennifer Coolidge
Περίληψη:

Όλοι πίστευαν ότι η Κέισι ήταν μία υποσχόμενη νέα γυναίκα…μέχρι που ένα μυστηριώδες γεγονός άλλαξε τελείως το μέλλον της. Αλλά τίποτα στη ζωή της δεν είναι όπως δείχνει: είναι σατανικά έξυπνη, γοητευτικά πονηρή και ζει μια άλλη μυστική ζωή κάθε βράδυ. Μια αναπάντεχη συνάντηση θα της δώσει την ευκαιρία να διορθώσει ότι δεν πήγε καλά στο παρελθόν.

Βραβευμένο με OSCAR ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ ΣΕΝΑΡΙΟΥ

Προβολές:

23.00

Περισσότερες Πληροφορίες για την ταινία...


ΚΡΟΥΕΛΑ (Cruella)

Cineland Pantelis

Εμμ. Πορτάλιου 3-5 Ρέθυμνο
Τηλ.: 28310 29241
Website: www.cinelandpantelis.gr
e-mail: infocinelandpantelis.gr
DOLBY DIGITAL, D.T.S.

Σκηνοθεσία:

Κρεγκ Γκιλέσπι

Ηθοποιοί:
Έμα Στόουν, Έμα Τόμπσον, Τζόελ Φράι, Πολ Γουόλτερ Χόσερ, Έμιλι Μπίκαμ, Κίμπι Χάουελ Μπαπτίστ, Μαρκ Στρονγκ, Τζον ΜακΚρία, Τζέιμι Δημητρίου
Περίληψη:

Η Εστέλα, ζει στο Λονδίνο το 1970 την περίοδο της επανάστασης της Punk Rock. Είναι μία ταλαντούχα νέα, ένα έξυπνο και δημιουργικό κορίτσι αποφασισμένο να γίνει διάσημο με τα σχέδιά της. Κάνει παρέα με ένα ζευγάρι νεαρών κλεφτών που εκτιμούν την όρεξή της για αταξίες και μαζί είναι σε θέση να χτίσουν μια ζωή στους δρόμους του Λονδίνου. Μια μέρα, η αισθητική της Εστέλα για τη μόδα γίνεται αντιληπτή από τη Βαρόνη Βον Χέλμαν, μία γυναίκα-θρύλο της μόδας - καταστροφικά κομψή και τρομακτικά υπεροπτική. Η σχέση τους έχει ως αποτέλεσμα μια σειρά γεγονότων και αποκαλύψεων που θα οδηγήσουν την Εστέλα στο να «αγκαλιάσει» τη σατανική πλευρά του χαρακτήρα της και να μεταμορφωθεί στη σκληρή, αδίστακτη και εκδικητική Κρουέλα.

Η βραβευμένη με Όσκαρ Έμα Στόουν ενσαρκώνει την θρυλική Κρουέλα Ντε Βιλ, την πιο χαρακτηριστική, διαβόητη και στυλάτη κακιά, ενώ η επίσης βραβευμένη (δις) με Όσκαρ Έμα Τόμπσον υποδύεται Βαρόνη Βον Χέλμαν, στη νέα live-action ταινία της Disney.

Προβολές:

21.30

Περισσότερες Πληροφορίες για την ταινία...


ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ 3: Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΜΕ ΕΒΑΛΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ (The Conjuring 3: The Devil Made Me Do It)

Cineland Pantelis

Εμμ. Πορτάλιου 3-5 Ρέθυμνο
Τηλ.: 28310 29241
Website: www.cinelandpantelis.gr
e-mail: infocinelandpantelis.gr
DOLBY DIGITAL, D.T.S.

Σκηνοθεσία:

Μάικλ Τσάβες

Ηθοποιοί:
Βέρα Φαρμίγκα, Πάτρικ Γουίλσον, Ρόρι Ο Κόνορ, Σάρα Κάθριν Χουκ, Τζούλιαν Χίλιαρντ, Στιβ Κούλτερ, Σάνον Κουκ, Στέρλινγκ Τζέρινς
Περίληψη:

Κονέκτικατ 1981: Οι διάσημοι ερευνητές υπερφυσικών φαινομένων βρίσκονται αντιμέτωποι με την πιο ανατριχιαστική υπόθεση της καριέρας τους. Ένας νεαρός κατηγορούμενος για στυγνή δολοφονία επικαλείται τη δαιμονοληψία ως ελαφρυντικό. Μπορούν οι Γουόρεν να πείσουν το δικαστήριο ότι είναι αθώος;

Το πιο επιτυχημένο franchise ταινιών τρόμου του μάστερ Τζέιμς Γουάν επιστρέφει με μια ανατριχιαστική ιστορία δαιμονοληψίας που κατάφερε να συγκλονίσει ακόμη και τους έμπειρους μεταφυσικούς ερευνητές Εντ και Λορέιν Γουόρεν. Πρόκειται για μια από τις πιο συγκλονιστικές περιπτώσεις που έχουν στο αρχείο τους: η μάχη για την ψυχή ενός μικρού αγοριού τους κάνει να μπουν σε πρωτόγνωρα μονοπάτια, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά στην ιστορία των ΗΠΑ που ένας ύποπτος δολοφονίας προκειμένου να αποδείξει την αθωότητά του, ισχυρίζεται ότι τον έχουν κυριεύσει δαίμονες.

Ο Πάτρικ Γουίλσον και η Βέρα Φαρμίγκα επιστρέφουν ενσαρκώνοντας τους Εντ και Λορέιν Γουόρεν, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Μάικλ Τσάβες.

Προβολές:

20.20, 22.40

Περισσότερες Πληροφορίες για την ταινία...


H ΡΑΪΑ ΚΑΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΔΡΑΚΟΣ (Raya And The Last Dragon)

Cineland Pantelis

Εμμ. Πορτάλιου 3-5 Ρέθυμνο
Τηλ.: 28310 29241
Website: www.cinelandpantelis.gr
e-mail: infocinelandpantelis.gr
DOLBY DIGITAL, D.T.S.

Σκηνοθεσία:

Ντον Χολ, Κάρλος Λόπεζ Εστράδα

Ηθοποιοί:
Δανείζουν τις φωνές τους οι: Αλεξάνδρα Λέρτα, Άντρια Ράπτη, Γιάννος Κοιλάκος, Ίρις Τσιμπρή, Χρήστος Θάνος, Άγγελος Λιάγκος, Δανάη Δημοπούλου, Έλενα Παπαβασιλείου, Αλέξανδρος Βάρθης, Μαρία Μακρή, Μπρουνό Μαν, Ανδρέας Ρήγας, Χαρά Ζησιμάτου, Μαρία Πλακίδη, Νίκος Ιωαννίδης, Πάνος Τοψίδης, Λένα Μαραβέα, Νίκος Ιωαννίδης, Ηλέκτρα Λιανού
Περίληψη:

Πριν πολλά, πολλά χρόνια, στο φανταστικό βασίλειο της Κουμάντρα, άνθρωποι και δράκοι ζούσαν αρμονικά, μέχρι που μία μοχθηρή δύναμη εμφανίστηκε και οι δράκοι χρειάστηκε να θυσιαστούν για να σώσουν την ανθρωπότητα. Πεντακόσια χρόνια μετά, οι ίδιοι δαίμονες επιστρέφουν και είναι στα χέρια της Ράϊα, μιας μοναχικής, νεαρής πολεμίστριας, να εντοπίσει τον τελευταίο δράκο που θα αποκαταστήσει την αρμονία στη διχασμένη χώρα. Στο ταξίδι της αυτό, θα συνειδητοποιήσει ότι, για να σωθεί η ανθρωπότητα, πέρα από τη μαγική δύναμη του Τελευταίου Δράκου χρειάζεται και πίστη.
Προβολές:

19.00 (Μεταγλωττισμένη)

Περισσότερες Πληροφορίες για την ταινία...


ΛΟΥΚΑ (Luca)

Cineland Pantelis

Εμμ. Πορτάλιου 3-5 Ρέθυμνο
Τηλ.: 28310 29241
Website: www.cinelandpantelis.gr
e-mail: infocinelandpantelis.gr
DOLBY DIGITAL, D.T.S.

Σκηνοθεσία:

Ενρίκο Κασαρόσα

Ηθοποιοί:
Δανείζουν τις φωνές τους οι: Τίμος Παπαευθυμίου, Νικόλας Ζωζός, Ιωάννα Αλεξανδρή, Γιώργος Σκουφής, Βίκυ Νικολαΐδου, Λεωνίδας Κακούρης, Δημήτρης Ζαπατίνας, Βασίλης Παπαστάθης, Γιώργος Φραντζεσκάκης, Μελίνα Κατσακούλη, Βασίλης Μήλιος, Βούλα Κώστα, Ιφιγένεια Στάικου, Θανάσης Κουρλαμπάς
Περίληψη:

Η Disney και η Pixar σας προσκαλούν να ζήσετε ένα καλοκαίρι διαφορετικό από τα άλλα. Η ταινία διαδραματίζεται σε μια όμορφη παραθαλάσσια πόλη που βρίσκεται στην ιταλική Ριβιέρα και αποτελεί μια ιστορία ενηλικίωσης. Ένα νεαρό αγόρι, ο Λούκα, βιώνει ένα αξέχαστο καλοκαίρι γεμάτο παγωτά, ζυμαρικά και ατελείωτες βόλτες με σκούτερ. Ο Λούκα μοιράζεται αυτές τις περιπέτειες με τον καλύτερο του φίλο, με τον οποίο μοιράζονται επίσης και το ίδιο μυστικό: είναι και οι δύο θαλάσσια τέρατα από έναν άλλο κόσμο, ακριβώς κάτω από την επιφάνεια του νερού.

Η ταινία είναι σκηνοθετημένη από τον υποψήφιο με Όσκαρ, Ενρίκο Κασαρόσα.

Προβολές:

18.15 (Μεταγλωττισμένη)

Περισσότερες Πληροφορίες για την ταινία...


'City of Stars' μουσικοθεατρική παράσταση του The Garage και των Aλma Λibre με την ομάδα GreCanto

Την Πέμπτη 1η Ιουλίου στο θέατρο Ερωφίλη στις 21.30 πραγματοποιειται η μουσικοθεατρική παράσταση "City of Stars"

Η μαγεία γνωστών κινηματογραφικών ταινιών με παγκόσμια απήχηση ξεδιπλώνεται στη νέα παραγωγή του The Garage και των Aλma Λibre με την ομάδα GreCanto.

Ένα ταξίδι στη μουσική ιστορία του κινηματογράφου με αφετηρία το 1931 και την Όπερα της Πεντάρας και φινάλε στο 2017 και το La la Land. Tραγούδια που αγαπήθηκαν σε ολόκληρο τον πλανήτη, μέσα από ταινίες που άφησαν εποχή για την απήχησή τους στο ευρύ κοινό, αλλά και την καλλιτεχνική τους αξία, ερμηνεύονται από 2 εξαιρετικούς καλλιτέχνες και 4 εξαίρετους μουσικούς και ενορχηστρώνονται με δημιουργική διάθεση, για να μας ταξιδέψουν πέρα από τα σύνορα!

Γενική είσοδος 10 ευρώ.

Προπώληση στο κιόσκι του δήμου Ρεθύμνου (πλατεία 4 Μαρτύρων) Δευτέρα 28/06 - Πέμπτη 01/07 (09.00-14.00)

Παρακαλούμε θερμά, για την αποφυγή συνωστισμού να προμηθευτείτε τα εισιτήρια σας από την προπώληση. Επιπλέον, παρακαλούμε να φροντίσετε για την έγκαιρη προσέλευσή σας στο χώρο, κρατώντας τις απαιτούμενες αποστάσεις κατά την είσοδο και την έξοδό σας και τηρώντας τις όλες τις οδηγίες για τον Covid 19, όπως έχουν οριστεί από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (χρήση μάσκας, αποστάσεις κλπ).

Ερμηνεύουν: Μαριέλλα Βιτώρου και Μιχάλης Βόλακας

Σκηνοθετική επιμέλεια: Ελένη Δάγκα

Παίζουν οι μουσικοί: Γιάννης Κιαγιαδάκης (πιάνο), Μανώλης Κανακάκης (ακορντεόν – κανονάκι), Μιχάλης Αυλωνίτης (μπάσο), Χρήστος Άντελ Σαγιέντ (κρουστά)

«Ο Ιππότης με την Σκουριασμένη Πανοπλία»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Την Παρασκευή 2 Ιουλίου στο θέατρο Ερωφίλη στη Φορτέτζα στις 21:15, με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ

Κατάλληλη για παιδιά, έφηβους, αλλά και παιδιά κάθε ηλικίας!

«Ο Ιππότης με την Σκουριασμένη Πανοπλία», είναι μια θεατρική ταξιδιωτική περιπέτεια για παιδιά, έφηβους, αλλά και παιδιά κάθε ηλικίας με προορισμό την αυτογνωσία που μιλά κατευθείαν στην καρδιά!

Βασισμένη στο ομώνυμο παγκόσμιο best-seller του Αμερικανού συγγραφέα Ρόμπερτ Φίσερ (1922-2008, που κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Οpera.

Ο ήρωας μας είναι ένας ιππότης που συνεχώς ταξιδεύει για να πολεμήσει εχθρούς, να σκοτώσει δράκοντες και να σώσει πριγκίπισσες. Ζει σε ένα κάστρο με τη γυναίκα του και τον γιο του αλλά δεν ξέρει και πολλά για αυτούς, ούτε εκείνοι για τον ίδιο, αφού συνεχώς απουσιάζει.

Ο καιρός περνά και ο ιππότης νιώθει πια εγκλωβισμένος μέσα στην πανοπλία που φορά συνεχώς. Όταν θα δοκιμάσει να τη βγάλει από πάνω του, θα βρεθεί μπροστά σε μια δυσάρεστη έκπληξη. Η πανοπλία δεν μπορεί να βγει. Έχει γίνει πια ένα με τον ιππότη.

Έτσι ο ιππότης μας θα ξεκινήσει ένα ταξίδι για να αναζητήσει βοήθεια ώστε να απαλλαγεί από αυτό το βάρος της πανοπλίας, που το νιώθει αβάσταχτο. Θα πρέπει να περάσει από το μονοπάτι της Αλήθειας, να μπει στα κάστρα της Σιωπής, της Γνώσης, της Θέλησης και του Θάρρους. Ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσει είναι μακρύς κι ανηφορικός, και η πανοπλία που φορά δεν τον βοηθά καθόλου. Άραγε θα τα καταφέρει να απαλλαγεί από αυτήν και αν ναι, πώς;

Αινιγματικοί μάγοι και ζώα που μιλούν, θα βοηθήσουν τον ιππότη να περάσει μέσα από δοκιμασίες που σταδιακά τον αλλάζουν, τον φέρνουν πιο κοντά στον αυθεντικό εαυτό του και στην ικανότητα του να σχετίζεται!

Πρόκειται για ένα έργο που με το έξυπνο και φίνο χιούμορ του, κινητοποιεί το γέλιο αλλά και τη συμπάθεια για τον ήρωα.

Ο λόγος του συγγραφέα χαρακτηρίζεται από ευφορία και καθαρότητα, ενώ παράλληλα με τα στοιχεία του απρόβλεπτου και του ανατρεπτικού, κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών και προκαλεί τη σκέψη και τον προβληματισμό σχετικά με τις «πανοπλίες» που όλοι, λίγο ή πολύ, βάζουμε στη ζωή μας για να προστατέψουμε τους εαυτούς μας. Εξηγεί με έναν απλό και ευχάριστο τρόπο το πώς στήνουμε γύρω μας αυτά τα τείχη, το πώς σταδιακά απομακρυνόμαστε από την επικοινωνία και τις αυθεντικές σχέσεις και τελικά, το πώς αποφεύγουμε να δούμε κατάματα τον εαυτό μας και να τον κατανοήσουμε, όταν δεν επιτρέπουμε την ειλικρινή έκφραση όλων όσων σκεφτόμαστε και νιώθουμε. Όσο μάλιστα περνούν τα χρόνια μέσα σε αυτά τα τείχη, δυσκολευόμαστε να μείνουμε σε σύνδεση με τις βαθιές αξίες και ανάγκες μας, κρύβουμε τις αλήθειες μας, καταπνίγουμε τα συναισθήματα, και τελικά χάνουμε τις ευκαιρίες για σχέσεις αγάπης και φιλίας.

Με το χιουμοριστικό κι ευφυή τρόπο του Φίσερ, οι θεατές θα αναρωτηθούν με βιωματικό τρόπο για τις δικές τους «πανοπλίες» και «τείχη», και θα αναζητήσουν τις δικές τους αλήθειες.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μετάφραση: Αχιλλέας Κυριακίδης

Διασκευή: Βαγγέλης Λιοδάκης, Μαρία Τσιάμη

Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Λιοδάκης

Μουσική Σύνθεση-Στίχοι: Μανώλης Ανδρέου

Βοηθός Σκηνοθέτη-Χειρισμός Ηχητικών-Βίντεο: Αλεξάνδρα Μπελέρη

Video-Video Editing: Καλλιόπη Καραδάκη

Σκηνογραφία-Κουστούμια-Κατασκευή Σκηνικών-Κούκλες: Καλλιόπη Καραδάκη & ΧΩΡΑφΙ ΑμΚΕ

Κατασκευή Κουστουμιών & Υλικά Κουστουμιών: Τσιμπισκάκη Καλλιόπη, Καλλιόπη Καραδάκη, Μαρία Τσιάμη

Σχεδιασμός Φωτισμού: Βαγγέλης Λιοδάκης

Φωτογραφία: Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος

Ηχητική & Φωτιστική Κάλυψη: ΠΟΛΥΦΩΝΟ

Γραφιστικά-Εκτύπωση: Copy Shop Art

Οργάνωση Παραγωγής: Αλισσάβη Κουτουξίδου

Παραγωγή: ΧΩΡΑφΙ-Κέντρο Προαγωγής Ψυχικής Υγείας & Παραστατικών Τεχνών

Παίζουν: Βαγγέλης Λιοδάκης, Μαρία Τσιάμη, Μυρτώ Σαλβαράκη

 

Με την ευγενική στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου

«ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ» της Εύας Διαμαντάκη

Η θεατρικη παράσταση «ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ» της Εύας Διαμαντάκη πραγματοποιειται στο θέατρο Ερωφίλη στην ΦΟΡΤΕΤΣΑ το Σάββατο 03 Ιουλίου ώρα 21.00

Η προπώληση των εισιτηριων ξεκινα την Τετάρτη 29 Ιουνίου στο κιοσκι των 4ων Μαρτύρων.

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 10 Ευρώ

Η «Τεχνοθέασις», έπειτα την επιτυχία του θεατρικού έργου «Εκ του Μηδενός» παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση, «ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ». Το νέο έργο της Εύας Διαμαντάκη. Μία αλληγορική και επίκαιρη ιστορία γραμμένη το 2020 εν καιρώ Κορωνοϊού. Η τρομακτική κωμωδία, καυτηριάζει με χιουμοριστικό τρόπο τις διαστάσεις μιας φήμης, που πολλές φορές είναι ισχυρότερη από την ίδια την πραγματικότητα. Τα γεγονότα διαδραματίζονται στην Ελλάδα του 1967, σε ένα ψαροχώρι. Ένας Ελληνοαμερικανός, καταδυναστεύεται από την ανάγκη του, να πουλήσει το κλασικό αρχοντικό ιδιοκτησίας του, όσο ο ίδιος βρίσκεται στην Αμερική. Ο παπάς του χωριού έχει αναλάβει την πώληση αλλά δεν τα καταφέρνει, διότι το σπίτι είναι στοιχειωμένο. Ο ιδιοκτήτης αρνείται να το πιστέψει και σπεύδει να κατέβει από την Αμερική, προκειμένου να διεκπεραιώσει ο ίδιος την δουλειά. Για να προχωρήσει όμως, αναγκάζεται να διαλευκάνει το μυστήριο και να αποδείξει περίτρανα πως το αρχοντικό του δεν είναι στοιχειωμένο. Κατά την παραμονή του, ο πάτερ τον βοηθάει και του συστήνει τους ανθρώπους που χρειάζεται, διορίζει την οικονόμο του και έναν ερευνητή φαντασμάτων για να φωτίσει την αλήθεια.

Ο θεατής θα έρθει αντιμέτωπος με τα Φαντάσματα, κρίνοντας αν υφίσταται η ύπαρξη τους ή όχι και θα απολαύσει τη σατιρική διάθεση του κειμένου. Το γέλιο πηγάζει αυθόρμητα. Οι πληροφορίες ρέουν άφθονες, σκάνδαλα, εκβιασμοί και κολακείες μοιάζουν με καθημερινότητα, μόνο που αυτή τη φορά η αλήθεια θα λάμψει.

Σκηνοθεσία: Εύα Διαμαντάκη

Παίζουν: (με αλφαβητική σειρά)

Γιώργος Γιαννακουδάκης, Κώστας Κουρουνιώτης

Γιώργος Μπινόζης, Αγγελική Σπανουδάκη

 

“Άκου έχω φωνή...” - Αφιέρωμα στο Δημήτρη Μητροπάνο

Στις 05 Ιουλίου 2021, πραγματοποιείται από τον Σύλλογο Γονέων, κηδεμόνων και φίλων ατόμων με Αυτισμό Ρεθύμνου, με τον Κώστα Φιωτάκη στο Λόφο Φορτέτσας με τίτλο “Άκου έχω φωνή...” - Αφιέρωμα στο Δημήτρη Μητροπάνο.

Ώρα έναρξης 21.00

Τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ

Η προπώληση ξεκινά τη Δευτέρα 28 Ιουνίου στο κιόσκι των 4ων Μαρτύρων

ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙΑ «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΡΟΥΜΦΙΤΑ»

Την Τρίτη 6 Ιουλίου 2021 πραγματοποιείται η παιδική θεατρική παράσταση τα «ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙΑ» «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΡΟΥΜΦΙΤΑ» στο θέατρο Ερωφίλη στην Φορτέτζα

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ :21.00

ΠΡΟΠΏΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΊΩΝ : Πέμπτη 1 Ιουλίου στο κιόσκι των 4ων Μαρτύρων

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: 10 ευρώ στην προπώληση , 12 ευρώ στο ταμείο.

Οι πιο αγαπημένοι χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων σ’ όλο τον κόσμο ζωντανεύουν στην σκηνήσε μια ευχάριστη «οικογενειακή εμπειρία» που δεν πρέπει να χάσετε.

Είναι εκπληκτική η μεταφορά του κινουμένου σχεδίου, που όλοι λατρέψαμε μέσα από τις τηλεοπτικές σειρές και τις κινηματογραφικές ταινίες, σε μια θεατρική παραγωγή που μας φέρνει τόσο ρεαλιστικά την μαγεία του Στρουμφοχωριού για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μετά από την παρουσίαση του showσε πάνω από 30 χώρες.

Μια παράσταση που δημιούργησε ενθουσιασμό, χαρά και χαμόγελα τόσο στα παιδιά όσο και στους μεγάλους όπου παρουσιάστηκε.

Λα-λα-λα-λα-λα-λα-λα-λα-λα Στρουμφάκια γελαστά… ένα τραγούδι που θα το τραγουδάτε όλη την μέρα. Με το τραγούδι που γεννήθηκαν οι γενιές των θαυμαστών και με λίγη μαγική σκόνη, το κοινό και της Ελλάδας σύντομα θα μεταφερθεί στον μαγικό κόσμο των πολύχρωμων μανιταριών και των γαλάζιων πλασμάτων όταν η θεατρική παράσταση «ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙΑ -ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΡΟΥΜΦΙΤΑ» θα ζωντανέψει στη μεγάλη σκηνή με τα αυθεντικά κουστούμια των παραστάσεων του εξωτερικού, τα ζωντανά σκηνικά, τα μαγικά τρικ και τις υπέροχες μουσικές.

Οι αγαπημένοι σας χαρακτήρες των Στρουμφ, με πρωταγωνιστές τον Μπαμπαστρούμφ, την Στρουμφίτα, τον Σπιρτούλη, τον Σκουντούφλη, τον Ντορεμί, τον Γκρινιάρη, τον Προκόπη και φυσικά τον Δρακουμέλ με την Ψιψινέλ θα είναι εκεί για να χαρίσουν στους μικρούς μας φίλους μια αληθινή εμπειρία, γεμάτη περιπέτεια, χαμόγελα και πολύ διάδραση.

Μια παράσταση που εκτός από διασκέδαση και γέλιο προσφέρει και μια σειρά από θετικά μηνύματα για την φιλία,το περιβάλλον και την ενθάρρυνση του ομαδικού πνεύματος και της συνεργασίας.

Ένα αξιολάτρευτο και διασκεδαστικό show

Μη χάσετε αυτήν την αφάνταστη εμπειρία διάρκειας 70 λεπτών

 

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Νίκος Λημνιός

Κείμενο: Νίκος Λημνιός , Αντώνης Ζιώγας

Μουσική: Νίκη Γρανά

Χορογραφίες: Μίκα Στεφανάκη

Φωτισμοί: Κωνσταντίνος Τζηλίνης

Επιμέλειαμαγικών: CostaFuntastico

Παραγωγή : KOLOSSAIONPRODUCTIONS

 

 

'Προμηθέας Δεσμώτης' σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη

Την Τετάρτη 7 Ιουλίου, το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης σε συμπαραγωγή με το Θέατρο Πορεία, παρουσιάζουν, τη συνταρακτική τραγωδία του Αισχύλου, "Προμηθέας Δεσμώτης"σε σκηνοθεσία: Άρης Μπινιάρης στο Θέατρο Ερωφίλη στην Φορτετζα.

ΩΡΑ : 21:30

Η προπώληση ξεκίνησε: https://www.viva.gr/tickets/theatre/periodeia/promitheas-desmotis/ και στο ταμείο του θεάτρου 2 ώρες πριν από την παράσταση αποκλειστικά με ανέπαφη συναλλαγή POS

Πληροφορίες: Γραφεία Θεάτρου (τηλ. 2821044256 – 2821023333)

Τιμές εισιτηρίων:

18€ κανονικό

15€ μαθητικό, φοιτητικό, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, άνεργοι, άνω των 65, ΑΜΕΑ 67%

Η παράσταση που πρόκειται να παρουσιαστεί στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, κάνει πρεμιέρα στην Κρήτη, σε μετάφραση Γιώργου Μπλάνα και σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη, με ένα δυνατό επιτελείο πρωταγωνιστών και τον Γιάννη Στάνκογλου στον ρόλο του Προμηθέα. Αλυσοδεμένος στον Καύκασο, ο αθάνατος Προμηθέας, τιμωρείται από τον Δία, γιατί τόλμησε να αμφισβητήσει την εξουσία του, ανατρέποντας την τάξη, όταν θέλησε να ευεργετήσει τους ανθρώπους, κλέβοντας τη φωτιά. Γίνεται έτσι το διαχρονικό πρότυπο της αντίστασης απέναντι στην εξουσία, υπέρ της εξέλιξης, της γνώσης, του πολιτισμού.

Ο Άρης Μπινιάρης συνεχίζει την έρευνά του πάνω στην αρχαία τραγωδία, αυτή τη φορά με όχημα τoν Προμηθέα Δεσμώτη. Η παράσταση αποτελεί ένα θεατρικό και ταυτόχρονα μουσικό γεγονός. Οι ηθοποιοί αντλούν πληροφορίες από τη ρυθμικότητα του κειμένου και μεταβολίζουν σε θεατρική δράση τον ήχο και τον ρυθμό του ποιητικού λόγου με το σώμα και τη φωνή. Mέσα από ένα παλλόμενο και ζωντανό ηχητικό περιβάλλον, αναδεικνύονται έτσι τα πρόσωπα μιας παλιάς, μα πάντα επίκαιρης ιστορίας. «Μιας ιστορίας που μπορεί να ακουστεί ως σκοτεινό σχόλιο για το παρόν ή ως φωτεινή ελπίδα για το μέλλον», όπως σημειώνει ο  σκηνοθέτης.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μετάφραση: Γιώργος Μπλάνας

Σκηνοθεσία: Άρης Μπινιάρης

Μουσική Σύνθεση: Φώτης Σιώτας

Σκηνικά: Μαγδαληνή Αυγερινού

Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα

Σχεδιασμός φωτισμών: Αλέκος Αναστασίου

Επιμέλεια κίνησης - Χορογραφίες: Εύη Οικονόμου

Σύμβουλος δραματουργίας: Έλενα Τριανταφυλλοπούλου

Βοηθός σκηνοθέτη: Δώρα Ξαγοράρη

Βοηθός σκηνογράφου: Ξένια Παπατριανταφύλλου

Βοηθός ενδυματολόγου: Αλέξανδρος Γαρνάβος

Bοηθός φωτιστή: Ναυσικά Χριστοδουλάκου

Ειδικές κατασκευές – γλυπτική: Eργαστήριο Δήμητρα Καίσαρη

Επιμέλεια μακιγιάζ: Eύη Ζαφειροπούλου

Διεύθυνση Παραγωγής: Στέλλα Γιοβάνη

Οργάνωση και εκτέλεση παραγωγής: Βασιλεία Τάσκου

ΔΙΑΝΟΜΗ

Προμηθέας: Γιάννης Στάνκογλου

Κράτος: Άρης Μπινιάρης

Βία: Κωνσταντίνος Γεωργαλής

Ήφαιστος: Δαυίδ Μαλτέζε

Ωκεανός: Αλέκος Συσσοβίτης

Ιώ: Ηρώ Μπέζου

Ερμής: Ιωάννης Παπαζήσης

ΧΟΡΟΣ (Αλφαβητικά)

Αντριάνα Αντρέοβιτς

Δήμητρα Βήτα

Φιόνα Γεωργιάδη

Κατερίνα Δημάτη

Γρηγορία Μεθενίτη

Νάνσυ Μπούκλη

Δώρα Ξαγοράρη

Λεωνή Ξεροβάσιλα

Αλεξία Σαπρανίδου

Μουσικός επί σκηνής: Νίκος Παπαϊωάννου (Βιολοντσέλο, effects)

 

Ο Πατέρας - The Father

ΑΣΤΕΡΙΑ ΘΕΡΙΝΟΣ ΚΙΝ/ΦΟΣ

DIGITAL CINEMA
ΙΩΝ. ΜΕΛΛΙΣΗΝΟΥ 21
ΤΗΛ. 2831022830
www.cineasteria.com

Σκηνοθεσία:

Φλοριάν Ζελέρ

Ηθοποιοί:
Άντονι Χόπκινς, Ολίβια Κόλμαν, Ίμοτζεν Πουτς, Ρούφους Σιούελ, Μαρκ Γκάτις, Ρέι Μπερνέ, Ολίβια Γουίλιαμς, Έβι Ρέι
Περίληψη:

 

 

Ζώντας σε ένα διαμέρισμα του Λονδίνου, ο 80χρονος Άντονι αντιστέκεται στη φροντίδα που του παρέχει η κόρη του, η Αν. Αυτή σκοπεύει να φύγει και να ζήσει στο Παρίσι, ή τουλάχιστον είναι ο Άντονι που επιμένει να το λέει. Τώρα βρέθηκε μια νέα γυναίκα να τον βοηθάει, και το όνομα της είναι Λόρα. Αλλά το μυαλό του γηραιού άντρα ολοένα κι απομακρύνεται, και είναι θέμα χρόνου που και ο ίδιος θα αρχίσει να αμφισβητεί αυτά που λέει ή βλέπει.

Προβολές:

21.00

Περισσότερες Πληροφορίες για την ταινία...


'Η ΠΟΡΝΗ ΑΠΟ ΠΑΝΩ' του Αντώνη Τσιπιανίτη με την Κατερίνα Διδασκάλου

Την Δευτέρα 12 Ιουλίου πραγματοποιείται στο Θέατρο Ερωφίλη η θεατρική παράσταση

"Η ΠΟΡΝΗ ΑΠΟ ΠΑΝΩ" το αριστούργημα του Αντώνη Τσιπιανίτη με την Κατερίνα Διδασκάλου

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 21.00


Ξεκίνησε η προπώληση των εισιτηρίων στο κιόσκι των 4ων Μαρτύρων .

Προπώληση: 12 ευρώ.

Ταμείο Φορτέτζας:15 ευρώ

10 ΧΡΟΝΙΑ συνεχούς παρουσίας στο ελληνικό θέατρο

Καλοκαιρινή περιοδεία 2021

 

Εννέα χρόνια τώρα, ο αριστουργηματικός μονόλογος του Αντώνη Τσιπιανίτη Η ΠΟΡΝΗ ΑΠΟ ΠΑΝΩ, με την εξαιρετική Κατερίνα Διδασκάλου, ενθουσιάζει και συγκινεί το κοινό που αγαπά το καλό θέατρο. Εννέα χρόνια τώρα, τα σημαντικά μηνύματα του έργου περνούν στους θεατές μέσα από το χιούμορ, την συγκίνηση, ένα καταπληκτικό, βαθιά ανθρώπινο κείμενο και μια συγκλονιστική ερμηνεία. Η προδοσία, η απόρριψη, η βαναυσότητα εναντίον των γυναικών και ταυτόχρονα ο έρωτας, η δύναμη που βρίσκει κανείς μέσα του ακόμη και στις δυσκολίες και η επιδίωξη για την χαρά της ζωής ξετυλίγονται συναρπαστικά μέσα από την αφήγηση μιας γυναίκας που μέσα από τον δύσκολο γάμο της έχασε πολλά, κέρδισε όμως τον εαυτό της.

Σήμερα, πιο επίκαιρη από ποτέ, Η ΠΟΡΝΗ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ετοιμάζεται να συμπληρώσει δέκα ολόκληρα χρόνια συνεχούς θεατρικής παρουσίας και να ολοκληρώσει τον κύκλο της με μια τελευταία καλοκαιρινή περιοδεία. Για όσους δεν κατάφεραν να την δουν και για όσους θελήσουν να ξαναζήσουν την εμπειρία. Έχοντας στο διάστημα των περασμένων ετών φιλοξενηθεί σε πολλές σκηνές στην Αθήνα, την επαρχία και το εξωτερικό, η παράσταση που αγαπήθηκε και χειροκροτήθηκε όσο λίγες, θα ξεκινήσει για μια ακόμη- τελευταία- φορά το ταξίδι της στην Ελλάδα, για περιορισμένους προορισμούς, ολοκληρώνοντας έτσι πανηγυρικά την επιτυχημένη πορεία της στον χώρο του θεάτρου και του Πολιτισμού.

Το έργο

Η Ερατώ -η νοικοκυρά από κάτω- μιλάει για τον έρωτα, την απόρριψη, την προδοσία, τη βαναυσότητα σε βάρος των γυναικών, τους διεφθαρμένους δημόσιους λειτουργούς, την έλλειψη αυτοεκτίμησης. Με υπομονή και στωικότητα ζει στο περιθώριο, μέχρι την ημέρα που στο από πάνω διαμέρισμα μετακομίζει μια πόρνη. Και τότε….. ‘’

Η Κατερίνα Διδασκάλου, αναπολώντας τη ζωή της Ερατούς, πλημμυρίζει κυριολεκτικά τη σκηνή παίζοντας ταυτόχρονα με απίστευτη ευκολία όλους τους χαρακτήρες που έπαιξαν ρόλο στη ζωή της ηρωίδας. ‘Ένα μοναδικό ρεσιτάλ ηθοποιίας που μας ταξιδεύει για 90 λεπτά από το γέλιο στη συγκίνηση, παραμένοντας κάθε στιγμή στην πραγματικότητα για να οδηγήσει σε ένα τέλος έκπληξη.

 

Συντελεστές

Κείμενο: Αντώνης Τσιπιανίτης

Σκηνοθεσία: Σταμάτης Πατρώνης

Φωτισμοί: Ελένη Αναγνωστοπούλου

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Μηνάς Μινατσής

Κοστούμια: Δημήτρης Ανδριανός

Μουσική επιμέλεια: Μιχάλης Ρουμπής, Ιωάννης-Ιόλαος Μανιάτης

Βοηθός σκηνοθέτη: Μιχάλης Ρουμπής

Δημόσιες Σχέσεις & Επικοινωνία: Αγλαΐα Παγώνα

Παραγωγή: Erofili Productions

Ο ΚΛΕΑΡΧΟΣ Η ΜΑΡΙΝΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΝΤΟΣ

Την Τρίτη 13 Ιουλίου 2021 πραγματοποιείται στο θέατρο Ερωφίλη η θεατρική παράσταση «Ο ΚΛΕΑΡΧΟΣ Η ΜΑΡΙΝΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΝΤΟΣ»

Παραγωγή: Alhambra Art Theatre Productions

Των Νίκου Τσιφόρου – Πολύβιου Βασιλειάδη

Διασκευή - Σκηνοθεσία: Χάρης Ρώμας

 

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 21.00

ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ με ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ που διατίθενται ΣΤΟ ΚΙΟΣΚΙ ΤΩΝ 4ων ΜΑΡΤΥΡΩΝ

ΔΕΥΤΕΡΑ 12 και ΤΡΙΤΗ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ μεχρι εξαντλησεως τους.

 

-- Ο Κλέαρχος Ζουγκαλάς (Χάρης Ρώμας) ευκατάστατος μεσήλικας ιδιοκτήτης ιχθυοπωλείου απατά συχνά την κακότροπη γυναίκα του Μαρίνα (Ευτυχία Φαναριώτη), τις υποψίες της οποίας φροντίζει να κατευνάζει ενοχοποιώντας τον ταλαίπωρο γαμπρό του Μάχο (Γιώργος Γαλίτης), τον οποίο η Μαρίνα αντιπαθεί με πάθος, υποβιβάζει και περιφρονεί. Όταν η ζωηρή και γοητευτική ζωντοχήρα γειτόνισσα η Λόλα (Τάνια Τρύπη) παροτρύνει τον Κλέαρχο να της κάνει παρέα στις διακοπές της στο Λουτράκι, εκείνος προσπαθεί να βρει έναν τρόπο να τη συνοδεύσει, χωρίς όμως να τον υποψιαστεί για κανένα λόγο η καχύποπτη σύζυγός του Μαρίνα. Έτσι, όταν συνειδητοποιεί πως ο γαμπρός του αντιμετωπίζει κάποιο ορθοπεδικό πρόβλημα, τον πείθει να συμβουλευτεί γιατρό, ο οποίος θα του συστήσει ιαματικά μπάνια στο Λουτράκι. Κατόπιν, πείθει τη γυναίκα του πως ο Μάχος θα πάει στα Λουτράκι με πρόφαση τα ιαματικά μπάνια, αλλά στην πραγματικότητα θα πάει διακοπές με κάποια ερωμένη του και προτείνει να πάει και ο ίδιος εκεί για να παρακολουθεί δήθεν τον ατακτούλη γαμπρό τους.

Στο Λουτράκι ωστόσο, ο Μάχος κάνει όντως παρέα με μια γυναίκα που γνώρισε εκεί όμως, αλλά παράλληλα συναντά τυχαία τον Κλέαρχο με την ωραία γειτόνισσα και αφού ξεσκεπάζονται μεταξύ τους, αποφασίζουν να διασκεδάσουν με την Λόλα και την φιλενάδα του Μάχου, Ελληνίδα του εξωτερικού, Ντέμπυ (Μαρία Κοκολάκη). Στο μεταξύ, ένας δικηγόρος αναζητά τον Μάχο στην Αθήνα, πηγαίνει στο σπίτι του αλλά δεν λέει στη Μαρίνα τι ακριβώς θέλει. Εκείνη μπαίνει σε υποψίες για πιθανές παρανομίες του Μάχου και αποφασίζει να πάει με την ανιψιά της και γυναίκα του Μάχου, Πουλχερία (Εύη Κολιούλη) στο Λουτράκι όπου ανακαλύπτει τις γυναικοδουλειές του γαμπρού της. Εκεί αποκαλύπτεται πως ο Ντίμης (Βαγγέλης Δουκουτσέλης) είναι ήδη εραστής (και μελλοντικός σύζυγος) της γειτόνισσας Λόλας που πήγε στο Λουτράκι για να τον κάνει να ζηλέψει.

Ανάμεσα τους ο απερίγραπτος σερβιτόρος Λάζαρος (Αντώνης Καλομοιράκης) που περιπλέκει ακόμα περισσότερο τις μεταξύ τους καταστάσεις. Το τι γίνεται μετά τις ανακαλύψεις/αποκαλύψεις, το πώς ο Κλέαρχος θα προσπαθήσει να την βγάλει λάδι και το πώς ο καημένος ο Μάχος επιτέλους θα κερδίσει την εύνοια της στρίγγλας πεθεράς του, θα το ανακαλύψετε επι σκηνής…

Στo πρωτότυπο τραγούδι της παράστασης "ΠΟΣΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΨΕΜΑΤΑ" το οποίο εμπνεύσθηκαν από το μουσικό ρεύμα της δεκαετίας του ’60 οι δημιουργοί, Χρήστος Παπαδόπουλος σύνθεση και Χάρης Ρώμας στίχοι, συμμετέχουν όλοι οι ηθοποιοί του θιάσου.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Σενάριο : Νίκος Τσιφόρος – Πολύβιος Βασιλειάδης

Διασκευή: Χάρης Ρώμας

 

Σκηνοθεσία: Χάρης Ρώμας

Πρωταγωνιστούν : Χάρης Ρώμας, Γιώργος Γαλίτης, Ευτυχία Φαναριώτη

και η Τάνια Τρύπη, καθώς και οι Βαγγέλης Δουκουτσέλης, Εύη

Κολιούλη, Αντώνης Καλομοιράκης και Μαρία Κοκολάκη.

Φωτισμοί: Αντώνης Παναγιωτόπουλος

Σκηνικά – Κοστούμια: Λαμπρινή Καρδαρά

Μουσική Σύνθεση: Χρήστος Παπαδόπουλος

Χορογραφίες: Θοδωρής Πανάς

Βοηθός Σκηνοθέτη: Κωνσταντίνος Φρίγγας

Φωτογράφος: Πάνος Γιαννακόπουλος

Μακιγιάζ : Λένα Καράμανλη

Περούκες - Hair Stylist: BERGMANN KORD

Οργάνωση παραγωγής: Αλεξάνδρα Ευστρατιάδη

Ο ΤΖΙΤΖΙΚΑΣ ΚΑΙ Ο ΜΕΡΜΗΓΚΑΣ

Την ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ πραγματοποιείται στο θεατρο Ερωφίλη στην ΦΟΡΤΕΤΖΑ η παιδικη θεατρική παρασταση

Ένας από τους πιο γνωστούς μύθους του ΑΙΣΩΠΟΥ

"Ο ΤΖΙΤΖΙΚΑΣ ΚΑΙ Ο ΜΕΡΜΗΓΚΑΣ"

ανεβαίνει σε διασκευή Μπάμπη Κλαλιώτη από τη ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

 Ώρα 9μ.μ.

Προπώληση: Κιόσκι Δήμου Ρεθύμνης Πλατεία Τεσσάρων Μαρτύρων & VIVA.GR

Γενική είσοδος 8€ - Ισχύουν εισιτήρια ΟΓΑ

Πληροφορίες στο 6973 056635

Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ, πιστή στο ραντεβού της με τους μικρούς μας φίλους εδώ και 16 συνεχή χρόνια, αποφάσισε να ζωντανέψει επί σκηνής αυτό το σπουδαίο διδακτικό μύθο, γιατί μέσα από τους "ΜΥΘΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΙΣΩΠΟΥ"  και τις λίγες αράδες που σώζονται ακόμα και σήμερα βρίσκεται συγκεντρωμένη όλη η σοφία του ΛΑΟΥ μας!

Ο ΤΖΙΤΖΙΚΑΣ ο κλασικός τεμπέλης και ο εργατικός ΜΕΡΜΗΓΚΑΣ θα μάθουν στην παρέα τους που αποτελείται από την πονηρή ΑΛΕΠΟΥ, το πεινασμένο ΓΟΥΡΟΥΝΑΚΙ, τη φωνακλού ΚΑΡΑΚAΞΑ, τον ήσυχο ΓΑΪΔΑΡΑΚΟ, τον Βασιλιά των Ζώων ΛΙΟΝΤΑΡΙ, τον πάντα πιστό ΣΚΥΛΟ, τον χορευταρά ΤΣΑΛΑΠΕΤΙΝΟ, πως να αναπτύξουν την ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ για μία καλύτερη ποιότητα ζωής στο ζωικό τους βασίλειο.

Φυσικά όλα αυτά θα τα παρακολουθήσουμε μέσα από πολύ γέλιο, μουσική, χορό και τραγούδι.

Μια μουσική παράσταση για μικρούς αλλά και για μεγάλους..

τις σκηνοθετικές οδηγίες στην παράσταση έδωσε ο ΜΠΑΜΠΗΣ ΚΛΑΛΙΩΤΗΣ

Η ενδυματολόγος ΣΗΛΙΑ ΔΕΜΙΡΗ ανέλαβε να μεταμορφώσει τους ηθοποιούς μας.

Την παράσταση χορογράφησε ο ΜΑΡΙΟΣ ΝΕΛΣΟΝ ΨΑΡΟΠΟΥΛΟΣ

Την μουσική το STUDIO MUSIC.

Στην παράσταση παίζουν επαγγελματίες ηθοποιοί.

 

H Αιώνια Κάθαρση - The Forever Purge

ΑΣΤΕΡΙΑ ΘΕΡΙΝΟΣ ΚΙΝ/ΦΟΣ

DIGITAL CINEMA
ΙΩΝ. ΜΕΛΛΙΣΗΝΟΥ 21
ΤΗΛ. 2831022830
www.cineasteria.com

Σκηνοθεσία:

ΕΒΕΡΑΝΤΟ ΓΚΟΥΤ

Ηθοποιοί:
ΤΖΟΣ ΛΟΥΚΑΣ, ΓΟΥΙΛ ΠΑΤΟΝ, ΑΝΑ ΝΤΕ ΛΑ ΡΕΓΚΕΡΑ, ΤΕΝΟΤΣ ΟΥΕΡΤΑ, ΚΑΣΙΝΤΙ ΦΡΙΜΑΝ, ΑΛΕΧΑΝΤΡΟ ΕΝΤΑ, ΛΕΒΕΝ ΡΑΜΠΙΝ
Περίληψη:

Το φετινό καλοκαίρι όλοι οι κανόνες καταργούνται καθώς μια ομάδα άναρχων επιδρομέων αποφασίζει πως η ετήσια Κάθαρση δεν σταματάει την αυγή, αντιθέτως, Η Αιώνια Κάθαρση πρέπει να συνεχίζεται αδιάκοπα. Με αφετηρία τη μεγάλη επιτυχία «Κάθαρση: Η Αρχή» το 2018, η διαβόητη σειρά ταινιών τρόμου του στούντιο Blumhouse επεκτείνεται σε νέα εδάφη, καθώς τα μέλη μιας σέκτας δεν αρκούνται πλέον σε μία μόνο ετήσια βραδιά αναρχίας και φόνου, και αποφασίζουν να καταλάβουν όλη την Αμερική μέσα από μια ατέλειωτη εκστρατεία χάους και σφαγής. Κανείς δεν είναι ασφαλής. Η Αντέλα (την υποδύεται η Άνα ντε λα Ρεγκέρα του “Army of the Dead”) και ο σύζυγος της Χουάν (τον υποδύεται οΤενότς Χουέρτα του “Days of Grace”) ζούνε στο Τέξας όπου ο Χουάν εργάζεται στο ράντσο της πλούσιας οικογένειας Τάκερ. Ο Χουάν εντυπωσιάζει τον πατριάρχη της οικογένειας, τον Κέιλεμπ, (τον υποδύεται ο Γουίλ Πάτον που είδαμε στο “Halloween”), γεγονός που πυροδοτεί τον θυμό και την ζήλεια του γιου του Κέιλεμπ, Ντύλαν (τον υποδύεται ο Τζος Λούκας από το “Ford v Ferrari”). Το πρωινό μετά την Κάθαρση, μια συμμορία μασκοφόρων επιτίθεται στην οικογένεια Τάκερ —συμπεριλαμβανομένης της συζύγου του Ντύλαν (η Κάσιντι Φρίμαν από το “The Righteous Gemstones” του HBO), και της αδελφής του (η Λίβεν Ράμπιν από το “The Hunger Games”), αναγκάζοντας τις δύο οικογένειες να ενωθούν και να αντεπιτεθούν καθώς η χώρα βυθίζεται στο χάος και οι Ηνωμένες Πολιτείες γύρω τους αρχίζουν να αποσυντίθενται.
Προβολές:

23.00

Περισσότερες Πληροφορίες για την ταινία...


Παύλος Μελής Καλλιτσουνάκης

Ο Ρεθυμνιώτης Παύλος Μελής Καλλιτσουνάκης την Πέμπτη 15 Ιουλίου (ώρα έναρξης 21:00) στον λόφο του Κάστρου της Φορτέτζας Ρεθύμνου έρχεται παρέα με όλα του τα τραγούδια όπως και με το νέο «Καλοκαίρι Μαγικό» με εννιά μελή ορχήστρα να αφιερώσει τραγουδώντας τη λαϊκή και κρητική του συναυλία στο Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Ρεθύμνης για να περάσει ένα ισχυρό μήνυμα κατά των φαινομένων ενδοοικογενειακής βίας που δυστυχώς μαστίζει την χώρα μας και την κοινωνία μας.

Την οργάνωση της συναυλίας έχει αναλάβει το Ποδοσφαιρικό Τμήμα του Αστέρα Ρεθύμνου και την συναυλία στηρίζει ο ΣΥΝΠΟΛΙΣ.

Τιμή εισιτηρίου: 10€

Προπώληση: 8€ στο κιόσκι της Πλατείας 4 Μαρτύρων και στα καταστήματα «Κλαψινάκης»

 

Η είσοδος είναι ελεύθερη για τα παιδιά κάτω των 12 ετών

 

-- Η ορχήστρα:

Παύλος Μελής Καλλιτσουνάκης: Τραγούδι - Κιθάρα - Ηλεκτρική Κιθάρα

Σάκης Σακελλαρίδης: Μπουζούκι - λαούτο

Γιώργος Στριλιγκάς: Κρητική Λύρα

Γιάννης Σεισάκης: Λαούτο

Κυριάκος Σουλικτσίδης: Πλήκτρα

Σπύρος Ξενιτόπουλος: Ακορντεόν

Βασίλης Τσομπανάκης: Μπουζούκι

Παναγιώτης Σφακιανάκης: Κρουστά

Γιώργος Ζαμπακάς: Ντραμς

Την συναυλία θα ανοίξει με τραγούδι η, μαθήτρια φωνητικής του Παύλου Μελή Καλλιτσουνάκη, Γεωργία Μεταξάκη

 

 

Μακμπέθ

Την Παρασκευή 16 και Σάββατο 17 Ιουλίου 2021 πραγματοποιείται στο Θέατρο Ερωφίλη η Θεατρική Παράσταση "Μακμπέθ" του Ουίλιαμ Σαίξπηρ .

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 21:30

Προπώληση εισιτηρίων Κιόσκι 4 μαρτύρων από

Τετάρτη 14 Ιουλίου μέχρι και την Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ : Προπώληση :11 ευρώ

Ταμείο Φορτέτσα :12 ευρώ

Ο χώρος πολιτισμού "Σημείο" και η εταιρεία παραγωγής " Ble Productions" παρουσιάζουν την τραγωδία του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ και το πιο φονικό έργο του κλασικού συγγραφέα:

Ο Μακμπέθ, ένας στρατηγός, εξαιτίας μια προφητείας, θέλει να επιστρέψει στην χώρα του και να καταλάβει την εξουσία. Για να το πετύχει αυτό, θα διαπράξει μια σειρά από φόνους, οι οποίοι θα είναι ο ένας μετά τον άλλο, ύστερα από προτροπή της πανούργας γυναίκας του, Λαίδης Μακμπέθ.

 

Συντελεστές:

Διασκευή- Σκηνοθεσία: Γιάννης Μπλέτας

Κινησιολογία- Χορογραφία: Χριστιάνα Μαυροματάκη

Μουσική: C.J. Harris

Ενδυματολογική επιμέλεια: Μαρία Βιβιλάκη

Κατασκευή Σκηνικού: Γιάννης Τσουπάκης

Kατασκευή στέμματος: Χρυσούλα Σκεπετζή

Επιμέλεια ήχου- Φωτισμός: Μάνος Φουσταλιεράκης

 

Παραγωγή: Ble Productions- Χώρος πολιτισμού "Σημείο".

 

Συμμετέχουν:

Κατερίνα Αλεξαντωνάκη

Χρύσα Βαρετίδου

Ελένη Βαρούχα

Μαρία Βιβιλάκη

Τάνια Βουμβουράκη

Τζένη Καμπουράκη

Γιώργος Κοτσυφάκης

Μυρτώ Μαρκάκη

Κυριακή Μπεμπή

Ελένη Παθιάκη

Μαρία Παπαδάκη

Μίνα Συνολάκη

Ιωάννα Χόμπη

 

Διεθνές Φεστιβάλ Κρουστών Ρεθύμνου - Παράλληλες Δράσεις από τον Δήμο Ρεθύμνου - Κ.Ε.ΔΗ.Ρ.

Διεθνές Φεστιβάλ Κρουστών Ρεθύμνου

Rethymnon Percussion Festival

22-23-24 Ιουλίου

 

Παράλληλες Δράσεις από τον Δήμο Ρεθύμνου-Κ.Ε.ΔΗ.Ρ

Side Events by Rethymnon Municipality

20-21 Ιουλίου

2021 ◊ Ρέθυμνο Κρήτης

Find your Rhythm in Rethymnon!

Φέτος το καλοκαίρι, η πόλη του Ρεθύμνου θα πάλλεται στο ρυθμό, στα χρώματα και την παράδοση των κρουστών! Δημιουργία, αλληλεπίδραση, κίνηση, και έκφραση συναισθημάτων, σε ένα πολύκροτο Φεστιβάλ με διεθνείς συμμετοχές κάτω από τον έναστρο ρεθυμνιώτικο ουρανό τον Ιούλιο, στην κάρδια του καλοκαιριού! Η Act for Art σε συνδιοργάνωση και υπό την Αιγίδα του Δήμου Ρεθύμνου-Κ.Ε.ΔΗ.Ρ διοργανώνει το “Διεθνές Φεστιβάλ Κρουστών Ρεθύμνου” που θα ανοίξει για πρώτη φορά τις πύλες του το καλοκαίρι 2021.

 


 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ



 

 

 

'Η Μικρή Γοργόνα'

Την Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021 πραγματοποιείται στο θέατρο Ερωφίλη στο κάστρο Φορτέτζα η παιδική θεατρική παράσταση "Η Μικρή Γοργόνα".

 

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 21.00

 

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΣΤΟ ΚΙΟΣΚΙ ΤΩΝ 4ων ΜΑΡΤΥΡΩΝ

Προπώληση: 8 ευρώ.

Ταμείο Φορτέτζας.: 10 ευρω

Το θέατρο Δελφινάκι από την αρχή της διαδρομής του, που ξεκίνησε πριν από 30 χρόνια, παραμένει αφοσιωμένο στο κλασικό παραμύθι. Ο λόγος είναι προφανής. Η δυναμική αυτών των παραμυθιών που μεγάλωσαν τόσες γενιές είναι τεράστια και οι συμβολισμοί τους αμέτρητοι. Φέτος έχουμε την χαρά να παρουσιάζουμε ένα από τα κορυφαία και πιο γνωστά παραμύθια του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν « Η Μικρή Γοργόνα » σε θεατρική διασκευή Θανάση Λιούνη.

Ένα κλασσικό παραμύθι για παιδιά , όπου μέσα από την δράση, τις διάφορες κωμικές καταστάσεις , τη μουσική, τα τραγούδια και με όλο το σκηνικό διάκοσμο βγαίνει όλη εκείνη η ομορφιά των αισθημάτων που γεννά ένα παραμύθι. Δουλέψαμε σε αυτόν τον σπουδαίο μύθο με κέφι και μεράκι και είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι που θα τον μοιραστούμε μαζί σας.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ:

ΣΚΗΝΙΚΑ- ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑ: Μαρίνα Κουγκάι

ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Έφη Φωκά

ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ: Γιώργος Ζελίνης

ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ : Ζωή Γρηγοριαδου

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΥΗ: Θανάσης Λιούνης

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Γεώργιος Γρηγοριάδης

ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ:

Βασιλική Βλασοπούλου, Ιωάννα Προσμίτη, Γιάννης Κωστάρας, Γιάννης Σιγάλας,

Γιώργος Γρηγοριάδης, Ειρήνη Κοτζάσοβα και ο Πάτρικ Τοχουμίδης

 

MONDAY

ΑΣΤΕΡΙΑ ΘΕΡΙΝΟΣ ΚΙΝ/ΦΟΣ

DIGITAL CINEMA
ΙΩΝ. ΜΕΛΛΙΣΗΝΟΥ 21
ΤΗΛ. 2831022830
www.cineasteria.com

Σκηνοθεσία:

Αργύρης Παπαδημητρόπουλος

Ηθοποιοί:
Ντενίζ Γκoφ, Σεμπάστιαν Σταν, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Ντόμινικ Τίπερ, Ελλη Τρίγγου, Ανδρέας Κωνσταντίνου
Περίληψη:

Ο Μίκι και η Κλόι είναι δύο άνθρωποι έξω από τα νερά τους. Αμερικανοί οι οποίοι γνωρίζονται στην Αθήνα, περνούν μια νύχτα αγκαλιά, ξυπνούν γυμνοί στην παραλία, μεταφέρονται στο αστυνομικό τμήμα και καταλαβαίνουν πως η μοίρα τους είναι πια κοινή. Γίνονται ζευγάρι και συγκατοικούν ζώντας έναν παθιασμένο έρωτα που μοιάζει με ατελείωτο σαββατιάτικο πάρτι. Η αληθινή ζωή, όμως, δεν θα αργήσει να τους χτυπήσει την πόρτα, μέσα από μια σειρά –επαγγελματικών και οικογενειακών– υποχρεώσεων, οι οποίες τους αναγκάζουν να σκεφτούν σοβαρά το μέλλον τους. Σε αυτή την ονειρεμένη σχέση καλοκαιρινού weekend, μπορεί αυτό που έχουν χτίσει μαζί να αντέξει στη δευτεριάτικη ρουτίνα.Από την Αθήνα («Bank Bang», «Wasted Youth») έως την Αντίπαρο («Suntan»), ο Αργύρης Παπαδημητρόπουλος επιδιώκει κάθε φορά να κάνει συμπρωταγωνιστή της ταινίας του το χώρο εξέλιξής της. Αστικό ή επαρχιακό, το τοπίο το οποίο περιβάλλει τους ήρωές του επιδρά καταλυτικά στα συναισθήματα και τις πράξεις τους, κάτι που συμβαίνει και στο «Monday».

Προβολές:

21.00 & 23.00

Περισσότερες Πληροφορίες για την ταινία...


'Βακχες' του Ευριπίδη

Την Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021 πραγματοποιείται στο Θέατρο Ερωφίλη η Θεατρική παρασταση "Βακχες" του Ευριπίδη.

Ωρα 21:30

Η προπώληση εισιτηρίων ξεκινάει την Τετάρτη 21 Ιουλίου στο κιόσκι των 4ων Μαρτύρων και στο viva.gr

Οι τιμές των εισιτηρίων :

20€ κανονικό

15€ μειωμένο (μαθητικό, φοιτητικό, άνω των 65 ετών, ΑμεΑ, πολύτεκνοι, άνεργοι).

Η Εταιρεία Τέχνης «Αrs Aeterna» και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ παρουσιάζουν το καλοκαίρι του 2021 την τραγωδία του Ευριπίδη Βάκχες, ένα από τα κορυφαία κείμενα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας. Η παράσταση, θα παρουσιαστεί σε σκηνοθεσία ΝΙΚΑΙΤΗΣ ΚΟΝΤΟΥΡΗ σε ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ, σε επιλεγμένα θέατρα σε όλη την Ελλάδα καθώς και στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου στις 13, 14 & 15 Αυγούστου.

Ο ΑΚΗΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ στο ρόλο του Διόνυσου, ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΠΑΠΑΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ στο ρόλο του Πενθέα και η ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΠΠΑ στο ρόλο του Τειρεσία, επικεφαλής ενός πολυπληθούς θιάσου εξαιρετικών ηθοποιών, σε μια παράσταση που κυριαρχεί το πάθος, η σύγκρουση, η τελετουργία, οδηγούμενα από την πρωτότυπη μουσική των ΘΡΑΞ ΠΑΝΚC. Στις ΒΑΚΧΕΣ, ο Θεός Διόνυσος είναι ο πρωταγωνιστής. Ο γνωστός αγαθός Θεός του κρασιού, της μέθης και του Θεάτρου, «ενδύεται» το αρχέγονο, και αινιγματικό του πρόσωπο, που είναι εξαιρετικά σύνθετο και σκοτεινό.

Διόνυσος σημαίνει δύο φορές γεννημένος. Είναι γιος του Δία και της Σεμέλης. Ο μύθος λέει, πως ενώ τον γεννούσε πρόωρα η μάνα του, ο Δίας τον διέσωσε φτιάχνοντας στο μηρό του μια δεύτερη μήτρα και τον έστειλε να δει το φως στη μακρινή Ασία. Οι ΒΑΚΧΕΣ γράφτηκαν το 406-405 π.Χ. ενώ ο Ευριπίδης βρισκόταν αυτοεξόριστος στο παλάτι του Αρχέλαου στη Μακεδονία.

Η υπόθεση. Ο Διόνυσος καταφθάνει στη Θήβα, την πατρίδα της μητέρας του, έχοντας μαζί του τις πιστές του ακολούθους, για να επιβάλει τη δική του Θρησκεία και να τιμωρήσει όλους όσοι είναι εμπόδιο στο δρόμο του , τολμώντας να τον αμφισβητήσουν.  Διαβρώνει ακόμα και την ιερή σχέση μάνας-γιού, εμφυσώντας τη θεϊκή του Μανία στις γυναίκες της Θήβας. Με την βίαιη επιβολή της νέας θρησκείας, επιφέρεται η ισοπέδωση του Βασιλικού Οίκου της πόλης των Θηβών . Οι εναπομείναντες ήρωες της τραγωδίας αναγκάζονται να πάρουν το δρόμο της εξορίας.

-- Ύβρις -Τιμωρία- Κάθαρση. Ο Ευριπίδης συνθέτει τις ΒΑΚΧΕΣ, μία εμφανώς τελετουργική μιμητική διαδικασία, όπου χρησιμοποιούνται όλα τα μέσα της Θεατρικής πράξης: μεταμόρφωση, παρενδυσία, δραματική ειρωνεία, ελευθεριότητα, ακραίες συμπεριφορές, αφήγηση, αθέατες εγκληματικές πράξεις κ.α. Μέσα από μια ποικιλία ρυθμών, ήχων , συγκρούσεων και γεγονότων εντός και εκτός σκηνής, βιώνουμε την ένθεη τρέλα που έχει καταλάβει τις γυναίκες της Θήβας, τον σπαραγμό ζώων και ανθρώπων και τη διαταραχή της φύσης που συναινεί στην αγριότητα των πράξεων των κοινών θνητών. Οι άνθρωποι γίνονται αγέλη που θα κατασπαράξει τα ίδια της τα παιδιά, όταν διαταραχθεί η ισορροπία της κυρίαρχης Θεάς Φύσης, από την αλόγιστη συμπεριφορά τους.

Ο ισχυρός εκρηκτικός μηχανισμός του Δραματουργού, απαντά στην Ύβρη με Τιμωρία, αποδίδει Δικαιοσύνη και οδηγεί στην Κάθαρση.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Μετάφραση | ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ

Σκηνοθεσία | ΝΙΚΑΙΤΗ ΚΟΝΤΟΥΡΗ

Σκηνικά - Κοστούμια | ΛΟΥΚΙΑ ΜΙΝΕΤΟΥ

Μουσική σύνθεση – διδασκαλία | ΘΡΑΞ - ΠΑΝΚC

Επιμέλεια κίνησης | ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ ΜΑΡΑΘΑΚΗ

Φωτισμοί | ΝΙΚΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

 

Δραματουργία | ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΝΙΚΟΣ ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗΣ – Ν. ΚΟΝΤΟΥΡΗ

 

Φωτογραφίες | ΕΛΙΝΑ ΓΙΟΥΝΑΝΛΗ

Μακιγιάζ | ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΑΡΙΤΟΣ

Artwork | ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Βοηθός σκηνοθέτη | ΘΑΛΕΙΑ ΓΡΙΒΑ

 

Επιστημονική σύμβουλος | ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΔΙΑΚΟΥΜΟΠΟΥΛΟΥ

Διεύθυνση παραγωγής | ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗΣ

Επικοινωνία | ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΓΟΥΡΟΥ

 

Παραγωγή | Ars Aeterna, ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, 5 η Εποχή Τέχνης

 

Ερμηνεύουν:

ΑΚΗΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ (Διόνυσος)

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΠΑΠΑΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ (Πενθέας)

ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΠΠΑ (Τειρεσίας)

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΤΑΚΑΛΟΥ (Αγαύη)

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ (Κάδμος)

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΣΠΙΩΤΗΣ (Αγγελιοφόρος)

Η ΚΟΚΚΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ & Ο ΚΑΛΟΣ ΛΥΚΟΣ

Tην ΤΡΙΤΗ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ και ΩΡΑ 21.00 στο ΘΕΑΤΡΟ ΕΡΩΦΙΛΗ ΦΟΡΤΕΤΖΑ -πραγματοποιειται η θεατρικη παρασταση  "Η ΚΟΚΚΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ & Ο ΚΑΛΟΣ ΛΥΚΟΣ". 

Σκηνοθεσία ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΥΛΗΣ

*ΜΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ*

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ : ΚΙΟΣΚΙ ΠΛΑΤΕΙΑΣ 4 ΜΑΡΤΥΡΩΝ

Προπώληση 8€ - Ταμείο 10€ - INFO – 6974797109

VIVA.GR

Το Μικρό Θέατρο Λάρισας, κλείνοντας αισίως τα 11 χρόνια συνεπής παρουσίας στον χώρο του ποιοτικού παιδικού θεάτρου, παρουσιάζει για 10 η χρονιά στην πόλη σας, μια παιδική παράσταση που θα μιλήσει στην καρδιά των μικρών αλλά & μεγάλων φίλων μας!!!

Το πασίγνωστο παραμύθι του διάσημου συγγραφέα Charles Perrault Η ΚΟΚΚΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ όπου γράφτηκε για 1 η φορά το 1697. Μετά ακολούθησαν οι Αδελφοί Γκρίμ όπου το διασκεύασαν με δυο διαφορετικές εκδοχές.

Λίγα Λόγια για το Έργο...

Η κοκκινοσκουφίτσα στον δρόμο για το σπίτι της Γιαγιάς παρακούει τις συμβουλές της μαμάς της και περνάει από το σκοτεινό μέρος του δάσους όπου συναντά τον Λύκο και ξεκινάει η ιστορία μας. Μια πιο χαρούμενη και αισιόδοξη εκδοχή!

Παίζουν και χορεύουν οι ηθοποιοί:

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΕΡΕΝΤΟΥΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΑ ΔΑΡΜΗ, ΜΑΡΙΝΑ ΜΠΑΣΕΤΑ

Κείμενο - Σκηνοθεσία : ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΥΛΗΣ Σκηνογραφία : ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΙΤΣΙΟΣ

Κοστούμια : ΤΕΤΑ ΒΑΣΙΛΑΤΟΥ Σχεδιασμός Φωτισμών : ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΙΚΟΥ

Γραφιστικά : ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗΣ Ειδικές Κατασκευές : ΘΑΝΑΣΗΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ

Δημόσιες Σχέσεις : ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ Μουσική Επιμέλεια : ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΤΖΙΟΣ

Ζωγραφική : ΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥ Τεχνικός Σκηνής : ΗΛΙΑΣ ΜΠΡΟΥΣΑΣ

Παραγωγή : ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ Διάρκεια : 80 λεπτά (με Διάλειμμα)

'ΟΘΕΛΛΟΣ'

Την Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021 πραγματοποιείται η θεατρική παράσταση "ΟΘΕΛΛΟΣ" στο θέατρο Ερωφιλη.

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 21.00

Την Πέμπτη 22 Ιουλίου ξεκινά η προπώληση των εισιτηρίων στο κιόσκι των 4ων Μαρτύρων (ώρες λειτουργίας 9.00-14.00)

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ :20 ευρώ και 15 ευρώ : φοιτητές, ΑΜΕΑ,άνεργοι, 65+

Ένα από τα σπουδαιότερα έργα του παγκόσμιου ρεπερτορίου, το αξεπέραστο ερωτικό δράμα του William Shakespeare, «Οθέλλος», σκηνοθετούν ο Αιμίλιος Χειλάκης και ο Μανώλης Δούνιας με τον Γιάννη Μπέζο στον ομώνυμο ρόλο.

Βραβάντιος ο Κώστας Κορωναίος, Κάσσιος ο Αλέξανδρος Βάρθης, Δυσδαιμόνα, η Μάιρα Γραβάνη. Συμπρωταγωνιστούν οι: Κωνσταντίνος Γαβαλάς, Κρις Ραντάνοφ, Μανώλης Δούνιας, Ελευθερία Κοντογεώργη, Νίκος Τσιμάρας.

Στον «Οθέλλο» ο Σαίξπηρ μιλάει για τον παράφορο έρωτα που αντιβαίνει σε φυλετικές, ηλικιακές και κοινωνικές διαφορές. Είναι μια τραγωδία για τη ζήλια, την προδομένη εμπιστοσύνη και το φόβο για οτιδήποτε ξένο και διαφορετικό.

Ο έρωτας του έμπειρου και γενναίου Μαυριτανού στρατηγού με τη νεαρή και ευγενικής καταγωγής Βενετσιάνα καταρρίπτει τα στερεότυπα της εποχής, αλλά, αντί να γεφυρώσει τις διαφορές, κλονίζει τις βεβαιότητες και διαταράσσει τις κοινωνικές ισορροπίες. Ο Οθέλλος, παρόλο που έχει διακριθεί χάρη στη γενναιότητα και το ήθος του και έχει ανέλθει σε αξιώματα, δεν καταφέρνει να ενταχθεί στην κοινωνία που ζει ως ισότιμο μέλος: εκτός από το χρώμα του δέρματός του και την καταγωγή του, τον εμποδίζει η ίδια του η ανασφάλεια.

Παραμένει ο μαύρος, ο ξένος, ο κατώτερος.

Το έργο μιλάει ακόμα για την άσβεστη μανία του ανθρώπου να καταστρέψει οτιδήποτε ιδεατό, διαφορετικό ή ικανό να καταρρίψει τις υπάρχουσες κοινωνικές νόρμες, ενώ παράλληλα ασκεί κριτική στην υποκρισία της κοινωνίας που στην πρώτη ευκαιρία θα αποκαθηλώσει τους ευεργέτες της.

Βρισκόμαστε στη Βενετία την εποχή της ακμής της και ο Μαυριτανός Οθέλλος είναι ο πιο γενναίος και νικηφόρος στρατηγός της. Η απόφασή του να παντρευτεί μυστικά τη νεαρή, ευγενικής καταγωγής Δυσδαιμόνα προκαλεί την οργή του πατέρα της Βραβάντιου που, έξαλλος, απευθύνεται στον Δόγη της Βενετίας, θεωρώντας ότι ο Μαύρος ξελόγιασε το παιδί του. Όμως η Δυσδαιμόνα ομολογεί δημόσια τον έρωτά της και ο Δόγης, που χρειάζεται τον Οθέλλο, τον στέλνει στην Κύπρο για να αντιμετωπίσει τους Τούρκους. Εκεί ο Ιάγος, ο σημαιοφόρος του που μισεί τον Οθέλλο και θέλει να τον εκδικηθεί γιατί διάλεξε τον Κάσσιο και όχι εκείνον για υπασπιστή του, δηλητηριάζει το μυαλό του με την υποψία ότι η Δυσδαιμόνα και ο Κάσσιος έχουν ερωτική σχέση. Χρησιμοποιεί μάλιστα τη σύζυγο του Αιμιλία και τον αριστοκράτη Ροδρίγο για να τον εξαπατήσει.

Ο Οθέλλος βυθίζεται στην τρέλα της ερωτικής ζήλιας, ενώ το μίσος του Ιάγου οδηγεί τον Οθέλλο στον όλεθρο.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μετάφραση: Διονύσης Καψάλης

Διασκευή: Μανώλης Δούνιας

Σκηνοθεσία: Αιμίλιος Χειλάκης – Μανώλης Δούνιας

Πρωτότυπη Μουσική: Δημήτρης Καμαρωτός

Σύλληψη σκηνικού χώρου: Αιμίλιος Χειλάκης

Διαμόρφωση σκηνικού χώρου: Κατερίνα Χάρου

Κοστούμια: Makis Tselios Atelier

Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος

Βοηθός Σκηνοθετών: Νίκος Τσιμάρας

Artwork: Πέτρος Παράσχης

Αγωγή Λόγου: Ηλίας Παπαθανασίου

 

ΔΙΑΝΟΜΗ

Οθέλλος: Γιάννης Μπέζος

Ιάγος: Αιμίλιος Χειλάκης

Αιμιλία: Μυρτώ Αλικάκη

Βραβάντιος: Κώστας Κορωναίος

Κάσσιος: Αλέξανδρος Βάρθης

Δυσδαιμόνα: Μάιρα Γραβάνη

Ροδρίγος: Κωνσταντίνος Γαβαλάς

Μοντάνος: Κρις Ραντάνοφ

Δόγης: Μανώλης Δούνιας

Μπιάνκα: Ελευθερία Κοντογεώργη

Λουδοβίκος: Νίκος Τσιμάρας

 

Γραφείο Πολιτισμού

Κ.Ε.ΔΗ.Ρ.-ΔΗΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ

Αρκαδίου 48, 74100 Ρέθυμνο

e-mail: politismos@rethymno.gr

τηλ: 2831040143

fax: 2831040149

 

OLD

ΑΣΤΕΡΙΑ ΘΕΡΙΝΟΣ ΚΙΝ/ΦΟΣ

DIGITAL CINEMA
ΙΩΝ. ΜΕΛΛΙΣΗΝΟΥ 21
ΤΗΛ. 2831022830
www.cineasteria.com

Σκηνοθεσία:

Μ. Νάιτ Σιάμαλαν

Ηθοποιοί:
Γκάελ Γκαρσία Μπερνάλ, Βίκυ Κρίπς, Ρούφους Σιούελ, Κεν Λιούνγκ, Νίκι Αμούκα-Μπερντ, Άμπει Λι, Άαρον Πιέρ, Κάθλιν Σαλφάν, Αλέξα Σουίντον, Νόλαν Ρίβερ, Κάιλι Μπίγκλει, Έμπεθ Ντέιβιτζ, Ελάιζα Σκάνλεν, Άλεξ Γουλφ, Εμιούν Έλιοτ, Τόμασιν Μακένζι
Περίληψη:

Αυτό το καλοκαίρι, ο οραματικός κινηματογραφιστής, Μ Νάιτ Σιάμαλαν που μας έφερε τις ταινίες Η ΕΚΤΗ ΑΙΣΘΗΣΗ και ΔΙΧΑΣΜΕΝΟΣ μας αποκαλύπτει ένα ανατριχιαστικό, μυστηριώδες νέο θρίλερ για μια οικογένεια που κάνει διακοπές σε ένα τροπικό μέρος και που θα ανακαλύψει ότι η απομονωμένη παραλία που επέλεξε να χαλαρώσει για λίγες ώρες με κάποιο τρόπο κάνει τους ανθρώπους να γερνούν γρήγορα ... συμπυκνώνοντας ολόκληρη τη ζωή τους στη διάρκεια μιας μέρας. Η ταινία διαθέτει ένα εντυπωσιακό cast που περιλαμβάνει τον βραβευμένο με Χρυσή Σφαίρα, Γκάελ Γκαρσία Μπερνάλ, την Βίκυ Κρίπς (Phantom Thread), τον Ρούφους Σιούελ Rufus Sewell (The Man in the High Castle), τον Κεν Λουνγκ (Star Wars: Episode VII—The Force Awakens)

Προβολές:

ΠΕΜΠΤΗ ΩΡΕΣ 21.00 & 23.00
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΥΡΙΑΚΗ ΩΡΑ 23.00
ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΡΙΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΩΡΕΣ 21.00 & 23.00

Περισσότερες Πληροφορίες για την ταινία...


'Η ΧΙΟΝΑΤΗ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΩΝ ΝΑΝΩΝ'

Την Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021 η art muppets production παρουσιάζει το κλασσικό παραμύθι "Η ΧΙΟΝΑΤΗ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΩΝ ΝΑΝΩΝ" στο θέατρο Ερωφίλη στην Φορτέτσα.

Ένα πρωτότυπο θέαμα με ευφάνταστες μάσκες, περίτεχνα σκηνικά και 3D Animation.

Ένα έργο που μιλάει για τη δύναμη της ψυχής, την αγάπη, αλλά και τη διαφορετικότητα.

Μια φαντασμαγορική παράσταση με αγάπη και σεβασμό στους μικρούς και μεγάλους φίλους μας!

 

Ώρα έναρξης 9:00μμ

Τιμή εισιτηρίου ταμείο Φορτέτσας: 9 euro

Προπώληση Viva.gr: 8 euro

 

ΛΑΣΙ ΓΥΡΝΑ ΣΠΙΤΙ

ΑΣΤΕΡΙΑ ΘΕΡΙΝΟΣ ΚΙΝ/ΦΟΣ

DIGITAL CINEMA
ΙΩΝ. ΜΕΛΛΙΣΗΝΟΥ 21
ΤΗΛ. 2831022830
www.cineasteria.com

Σκηνοθεσία:

ΧΑΝΟ ΟΛΝΤΕΡΝΤΙΣΕΝ

Ηθοποιοί:

Περίληψη:

Το πιο διάσημο κόλεϊ του κόσμου επιστρέφει! Μια από τις πιο δυνατές ιστορίες φιλίας...

Βασισμένη στο πασίγνωστο μυθιστόρημα του Έρικ Νάιτ, ο διασημότερος σκύλος στην ιστορία του σινεμά που έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές μέσα από αμέτρητες περιπέτειες σε λογοτεχνία, τηλεόραση και κινηματογράφο, επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη με μια ακόμη υπέροχη ιστορία αχώριστης φιλίας και αφοσίωσης, που θα συγκινήσει μικρούς και μεγάλους.

Ο 12χρονος Φλο και η σκυλίτσα του, Λάσι, είναι αχώριστοι φίλοι που ζουν αμέριμνοι σε ένα ειδυλλιακό χωριό στη νότια Γερμανία. Όταν ο πατέρας του Φλο χάνει τη δουλειά του, η οικογένεια αναγκάζεται να μετακομίσει σε ένα μικρό διαμέρισμα όπου απαγορεύονται τα σκυλιά κι έτσι ο Φλο, απαρηγόρητος, αναγκάζεται να αποχωριστεί την καλύτερή του φίλη. Όταν η ατμόσφαιρα στο καινούργιο της σπιτικό αρχίζει να γίνεται εχθρική, η Λάσι θα αρπάξει την ευκαιρία να δραπετεύσει και να ξεκινήσει ένα, γεμάτο περιπέτειες, ταξίδι για να διασχίσει τη Γερμανία και να επιστρέψει στον πολυαγαπημένο της φίλο. Όμως και ο Φλο δεν κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια: αρχίζει κι εκείνος να αναζητάει τη Λάσι - και τίποτα δεν μπορεί να τους σταματήσει από το να ξαναβρούν ο ένας τον άλλον!

Προβολές:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30/7 ΣΑΒΒΑΤΟ 31/7 ΚΥΡΙΑΚΗ 1/8 ΩΡΑ 21.00 (2D) ΜΕΤΑΓΛΩΤΤΙΣΜΕΝΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Περισσότερες Πληροφορίες για την ταινία...


Οι «ΑΘΑΝΑΤΕΣ» της Τάνιας Χαροκόπου

Το Σάββατο 31 Ιουλίου 2021 πραγματοποιειται η θεατρική παράσταση "ΑΘΑΝΑΤΕΣ" στο θέατρο Ερωφίλη

Μια θεατρική παράσταση για την Ελληνική επανάσταση. Μια ιστορία ζωής, αγώνα, αυταπάρνησης, βασισμένη σε ιστορικά γεγονότα. Η θεατρική παράσταση «Αθάνατες» σε σκηνοθεσία Λεωνίδα Λοϊζίδη με τη Μαίρη Βιδάλη ταξιδεύει στην Κρήτη για τρεις παραστάσεις με τη διοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης.

Στην παράσταση προβάλλεται η παρουσία της Μπουμπουλίνα και της Μαυρογένους στην Επανάσταση του ’21, σε κείμενο της βραβευμένης Τάνιας Χαροκόπου και σε σκηνοθεσία του βραβευμένου σε Αμερική και Ευρώπη Λεωνίδα Λοϊζίδη, ενταγμένη στις επετειακές εκδηλώσεις «Ελλάδα

ΣΤΟ ΚΙΟΣΚΙ ΤΩΝ 4ων ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ.

 

28 Μαρτίου 2024
 (1353)
 (1349)
 (1351)
 (1352)
 (1347)
 (1346)
 (1121)
 (1329)
 (1339)
 (1281)
 (1342)
 (1348)
 (1345)
 (1344)
 (1343)
 (1335)
 (1337)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1341)
 (1330)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)