«Ο Ιππότης με την Σκουριασμένη Πανοπλία»

διεξαγωγή
Ημερ/νίες 02/07/2021 ώρα 21.15
Τοποθεσία Θέατρο Ερωφίλη, Φορτέτζα, Ρέθυμνο
Είσοδος ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Την Παρασκευή 2 Ιουλίου στο θέατρο Ερωφίλη στη Φορτέτζα στις 21:15, με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ

Κατάλληλη για παιδιά, έφηβους, αλλά και παιδιά κάθε ηλικίας!

«Ο Ιππότης με την Σκουριασμένη Πανοπλία», είναι μια θεατρική ταξιδιωτική περιπέτεια για παιδιά, έφηβους, αλλά και παιδιά κάθε ηλικίας με προορισμό την αυτογνωσία που μιλά κατευθείαν στην καρδιά!

Βασισμένη στο ομώνυμο παγκόσμιο best-seller του Αμερικανού συγγραφέα Ρόμπερτ Φίσερ (1922-2008, που κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Οpera.

Ο ήρωας μας είναι ένας ιππότης που συνεχώς ταξιδεύει για να πολεμήσει εχθρούς, να σκοτώσει δράκοντες και να σώσει πριγκίπισσες. Ζει σε ένα κάστρο με τη γυναίκα του και τον γιο του αλλά δεν ξέρει και πολλά για αυτούς, ούτε εκείνοι για τον ίδιο, αφού συνεχώς απουσιάζει.

Ο καιρός περνά και ο ιππότης νιώθει πια εγκλωβισμένος μέσα στην πανοπλία που φορά συνεχώς. Όταν θα δοκιμάσει να τη βγάλει από πάνω του, θα βρεθεί μπροστά σε μια δυσάρεστη έκπληξη. Η πανοπλία δεν μπορεί να βγει. Έχει γίνει πια ένα με τον ιππότη.

Έτσι ο ιππότης μας θα ξεκινήσει ένα ταξίδι για να αναζητήσει βοήθεια ώστε να απαλλαγεί από αυτό το βάρος της πανοπλίας, που το νιώθει αβάσταχτο. Θα πρέπει να περάσει από το μονοπάτι της Αλήθειας, να μπει στα κάστρα της Σιωπής, της Γνώσης, της Θέλησης και του Θάρρους. Ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσει είναι μακρύς κι ανηφορικός, και η πανοπλία που φορά δεν τον βοηθά καθόλου. Άραγε θα τα καταφέρει να απαλλαγεί από αυτήν και αν ναι, πώς;

Αινιγματικοί μάγοι και ζώα που μιλούν, θα βοηθήσουν τον ιππότη να περάσει μέσα από δοκιμασίες που σταδιακά τον αλλάζουν, τον φέρνουν πιο κοντά στον αυθεντικό εαυτό του και στην ικανότητα του να σχετίζεται!

Πρόκειται για ένα έργο που με το έξυπνο και φίνο χιούμορ του, κινητοποιεί το γέλιο αλλά και τη συμπάθεια για τον ήρωα.

Ο λόγος του συγγραφέα χαρακτηρίζεται από ευφορία και καθαρότητα, ενώ παράλληλα με τα στοιχεία του απρόβλεπτου και του ανατρεπτικού, κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών και προκαλεί τη σκέψη και τον προβληματισμό σχετικά με τις «πανοπλίες» που όλοι, λίγο ή πολύ, βάζουμε στη ζωή μας για να προστατέψουμε τους εαυτούς μας. Εξηγεί με έναν απλό και ευχάριστο τρόπο το πώς στήνουμε γύρω μας αυτά τα τείχη, το πώς σταδιακά απομακρυνόμαστε από την επικοινωνία και τις αυθεντικές σχέσεις και τελικά, το πώς αποφεύγουμε να δούμε κατάματα τον εαυτό μας και να τον κατανοήσουμε, όταν δεν επιτρέπουμε την ειλικρινή έκφραση όλων όσων σκεφτόμαστε και νιώθουμε. Όσο μάλιστα περνούν τα χρόνια μέσα σε αυτά τα τείχη, δυσκολευόμαστε να μείνουμε σε σύνδεση με τις βαθιές αξίες και ανάγκες μας, κρύβουμε τις αλήθειες μας, καταπνίγουμε τα συναισθήματα, και τελικά χάνουμε τις ευκαιρίες για σχέσεις αγάπης και φιλίας.

Με το χιουμοριστικό κι ευφυή τρόπο του Φίσερ, οι θεατές θα αναρωτηθούν με βιωματικό τρόπο για τις δικές τους «πανοπλίες» και «τείχη», και θα αναζητήσουν τις δικές τους αλήθειες.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μετάφραση: Αχιλλέας Κυριακίδης

Διασκευή: Βαγγέλης Λιοδάκης, Μαρία Τσιάμη

Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Λιοδάκης

Μουσική Σύνθεση-Στίχοι: Μανώλης Ανδρέου

Βοηθός Σκηνοθέτη-Χειρισμός Ηχητικών-Βίντεο: Αλεξάνδρα Μπελέρη

Video-Video Editing: Καλλιόπη Καραδάκη

Σκηνογραφία-Κουστούμια-Κατασκευή Σκηνικών-Κούκλες: Καλλιόπη Καραδάκη & ΧΩΡΑφΙ ΑμΚΕ

Κατασκευή Κουστουμιών & Υλικά Κουστουμιών: Τσιμπισκάκη Καλλιόπη, Καλλιόπη Καραδάκη, Μαρία Τσιάμη

Σχεδιασμός Φωτισμού: Βαγγέλης Λιοδάκης

Φωτογραφία: Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος

Ηχητική & Φωτιστική Κάλυψη: ΠΟΛΥΦΩΝΟ

Γραφιστικά-Εκτύπωση: Copy Shop Art

Οργάνωση Παραγωγής: Αλισσάβη Κουτουξίδου

Παραγωγή: ΧΩΡΑφΙ-Κέντρο Προαγωγής Ψυχικής Υγείας & Παραστατικών Τεχνών

Παίζουν: Βαγγέλης Λιοδάκης, Μαρία Τσιάμη, Μυρτώ Σαλβαράκη

 

Με την ευγενική στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου

15 Ιουνίου 2024
 (1353)
 (1349)
 (1351)
 (1352)
 (1347)
 (1346)
 (1121)
 (1329)
 (1339)
 (1281)
 (1342)
 (1348)
 (1345)
 (1344)
 (1343)
 (1335)
 (1337)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1341)
 (1330)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)