"Διατροφή & Γυναίκα - Μια φιλική σχέση με το περιβάλλον " στο επίκεντρο Εκδήλωσης που συνδιοργανώνουν η Κοινωνική Υπηρεσία Δ.Ρ και η Χ.Ε.Ν. Ρεθύμνου. 03/07/2025

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδήλωση με θέμα «Διατροφή και Γυναίκα – Μια φιλική σχέση με το περιβάλλον», συνδιοργανώνουν η Δ/νση  Κοινωνικών Υπηρεσιών Δ.Ρ./ Τμήμα Τρίτης Ηλικίας (Κ.Α.Π.Η. & Κ.Η.Φ.Η.) και η  ΧΕΝ Ρεθύμνου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί  την Τετάρτη 9 Ιουλίου 2025, στις 18:30, στο Σπίτι του Πολιτισμού (Παλιά Πόλη).

Όπως επισημαίνει η αρμόδια Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δρ Άννα Ελευθεριάδου – Γκίκα «..Η  πρωτοβουλία εστιάζει στην ανάδειξη της στενής σχέσης μεταξύ της διατροφής,  της υγείας και  της βιωσιμότητας του περιβάλλοντος. Σε μια περίοδο όπου η κλιματική αλλαγή απειλεί τη φύση και την υγεία μας, καθίσταται επιτακτική η ανάγκη για έναν τρόπο ζωής πιο φιλικό προς το περιβάλλον. Η βιώσιμη διατροφή αποτελεί βασικό πυλώνα δράσης για τη μείωση της παραγωγής διοξειδίου του άνθρακα και τη διαφύλαξη της βιοποικιλότητας».

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στη Μεσογειακή διατροφή, και ειδικότερα στην Κρητική διατροφή, η οποία αναγνωρίζεται όχι μόνο ως πρότυπο υγιεινής διατροφής, αλλά και ως μια κοινωνική πρακτική βαθιά ριζωμένη σε παραδόσεις και γνώσεις αιώνων, προάγοντας την υγεία και τον σεβασμό προς το περιβάλλον.

 Η επιλογή τοπικών και εποχικών προϊόντων, πέρα από την εγγυημένη ποιότητα και τη θρεπτική τους αξία, συμβάλλει στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει δύο μέρη:

  • Πρώτο Μέρος: Διακεκριμένοι ομιλητές θα παρουσιάσουν εισηγήσεις που συνδέουν τη γυναίκα, τη διατροφή, την υγεία και το περιβάλλον.
  • Δεύτερο Μέρος: Θα ακολουθήσει γευστική δοκιμή παραδοσιακών εδεσμάτων, τα οποία έχουν προετοιμαστεί με μεράκι από τους ωφελούμενους των ΚΑΠΗ, του ΚΗΦΗ, καθώς και από τα μέλη της ΧΕΝ Ρεθύμνου. Η δοκιμή θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή των ομιλητών και όλων των παρευρισκομένων.

Ομιλητές της εκδήλωσης:

  1. Ρένια Τσιριμονάκη, Φιλόλογος-Γραμματέας ΧΕΝ Ρεθύμνης
  2. Στυλιανή Μαγκούτη -  Στεφανάκη-Κτηνίατρος
  3. Πάτρα Σκανδάλη – Περιστερίδη - Καθηγήτρια Οικιακής Οικονομίας, Πρώην Διευθύντρια Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών του Νομικού Πρόσωπου Κοινωνικής Πολιτικής Ρεθύμνου.
  4. Αλέξανδρος Ανδρουλάκης, Corporate Executive Chef (a la carte) του Ομίλου Aquila Hotels & Resorts & Πρέσβης της Ελληνικής Γαστρονομίας

 

Πάνελ συζήτησης:

  • Αλέξανδρος Ανδρουλάκης-Corporate Executive Chef
  • Εμμανουήλ Ραπτάκης- Ιατρός, Χειρουργός/Ορθοπεδικός
  • Ελευθερία Γερμανάκη-Γεωπόνος, Υπεύθυνη Διαχείρισης και Ποιότητας στο Οργανοληπτικό Εργαστήριο Κρήτης Α.Σ.Ρ.

Η Κρητική διατροφή αποτελεί άυλη πολιτιστική μας κληρονομιά και ένα μοντέλο ζωής που ενώνει υγεία, παράδοση και σεβασμό στο περιβάλλον. Ας την ανακαλύψουμε μέσα από μία βραδιά γεμάτη γεύσεις, γνώση και βιώσιμες επιλογές!

 Σας περιμένουμε όλους!

Φωτο Γυναικα φρούτα

06 Ιουλίου 2025
 (1357)
 (1356)
 (1353)
 (1349)
 (1355)
 (1351)
 (1352)
 (1347)
 (1346)
logo_more (1354)
 (1121)
 (1329)
 (1339)
 (1281)
 (1342)
 (1348)
 (1345)
 (1344)
 (1343)
 (1335)
 (1337)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1341)
 (1330)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)