29/09/2007, Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

ΛογότυποΔΗΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Τηλ.: 28310 88304
Fax
: 28310 29879
E
mail:

Ρέθυμνο, 29 Σεπτεμβρίου 2007

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ολοκληρώθηκαν το βράδυ της π. Πέμπτης 27 Σεπτεμβρίου 2007 οι πενθήμερες εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού που πραγματοποιήθηκαν στο Δημοτικό Κήπο Ρεθύμνης υπό την αιγίδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης με τη συνεργασία των ΟΤΑ του Νομού μας.

Ο Δήμος Ρεθύμνης συνεργάστηκε για πρώτη φορά με τους υπόλοιπους Δήμους και την Κοινότητα του Νομού σε επίπεδο Τουρισμού και Πολιτισμού.

Μια συνεργασία η οποία, κατά κοινή ομολογία όλων των συμμετεχόντων, ήταν άψογη, αποδεικνύοντας, το πόσο αποτελεσματική μπορεί να είναι κάθε προσπάθεια όταν υποστηρίζεται έμψυχα και υλικά από όλους τους ΟΤΑ και τη Νομαρχία.

Επιχειρώντας μια αποτίμηση των πενθήμερων εκδηλώσεων θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τη Νομαρχία Ρεθύμνης και ιδιαιτέρως τον κύριο Μανόλη Παπυράκη, Νομαρχιακό Σύμβουλο υπεύθυνο Πολιτισμού, που ήταν ο εμπνευστής και συντονιστής του προγράμματος και υλοποίησε το όραμα με τίτλο «Τουρισμός - Πολιτισμός» με επιτυχία και αξιόλογες μελλοντικές προοπτικές.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν πολλοί φορείς, εκπρόσωποι υπηρεσιών και ιδιώτες στους οποίους επίσης θα θέλαμε να απευθύνουμε τις θερμές μας ευχαριστίες:

  • Τον κύριο Γιάννη Νικολούδη Νομαρχιακό Σύμβουλο, υπεύθυνο Τουρισμού
  • Τον Σύλλογο Ξενοδόχων για τη συνεργασία και την χορηγία σε ποτά
  • Τον Σύλλογο Διευθυντών Ξενοδοχείων για την συνεργασία του, ιδιαίτερα στην Oργάνωση των βραβείων.
  • Το Λύκειο Ελληνίδων και ιδιαίτερα τα Μέλη του Χορευτικού Συγκροτήματος και τη δασκάλα τους κα Αννα Παχιαδάκη- Γεωργιουδάκη.
  • Τον Σύλλογο Ιδιοκτητών και Ενοικιαστών Ταξί
  • Την Ένωση Παραδοσιακών Μουσικοχορευτικών Συλλόγων Δήμου Ρεθύμνης και ιδιαίτερα τους: Ρίζες της Κρήτης, Ερωφίλη, Σταυραετοί όπως και τους μουσικούς Μιχ. Παυλάκη λίρα, Νίκο Καραπιδάκη λαγούτο και Αδαμάντιο Μυξάκη λαγούτο.
  • Τον πρόεδρο του οικισμού Σελίου Τίτο Δασκαλάκη και τον Αντιδήμαρχο Οικισμών κ.Στέλιο Παπαδάκη-Πιατά για την χορηγία τους σε κρέας για τη γιορτή.
  • Την Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Ρεθύμνης για τη χορηγία τυριών.
  • Τους κ.κ. -Δημήτρη Καλαιτζιδάκη, Βαγγέλη Αρχοντάκη, Λιάνα Γεωργοπούλου, Γιάννη Κοτζιάνογλου, Ιωάννα Γλύπτη, Ρένα Γασπαράκη και Μαριάννα Κουταλά για την συνεργασία τους σε διάφορους τομείς της διοργάνωσης.

Στο πλαίσιο της τελετής λήξης των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, ο Δήμος μας εγκαινίασε ένα νέο θεσμό για τον Τουρισμό, τα βραβεία «Καλού Επαγγελματία» και βραβεία «Φιλίας». Συγκεκριμένη αναφορά έγινε από την κ. Πέπη Μπιρλιράκη-Μαμαλάκη, Αντιδήμαρχο Τουρισμού:

«Έχω την χαρά και συγκίνηση να εγκαινιάσω τον καινούριο θεσμό του Δήμου μας: τα βραβεία Αναγνώρισης της προσφοράς στον Τουρισμό, που ξεκινά φέτος από την νέα Δημοτική Αρχή με τον επίσης νέο Τομέα Τουρισμού της.

Διαλέξαμε αυτή την μέρα, που ο Τουρισμός γιορτάζει παγκόσμια και που η πόλη μας, ταυτοποιημένη πια τουριστική πόλη στον παγκόσμιο χάρτη, μετρά δεκαετίες τουριστικής βιομηχανίας. Αυτή η βιομηχανία (που εμείς οι ίδιοι ταυτίζουμε με τη φιλοξενία) και έχει δώσει ζωή στην οικονομική μας ανάπτυξη, την βοήθησαν να αναπτυχθεί διάφοροι άνθρωποι, από διαφορετική θέση ο καθένας.

Ξεκινάμε λοιπόν τώρα τον θεσμό της αναγνώρισης της προσφοράς τους, με 2 ειδών βραβεία:

-Το πρώτο είναι το βραβείο του «Καλού Επαγγελματία» που απονέμεται σε επαγγελματίες με ουσιαστική προσφορά στον τουρισμό είτε με πρωτοπόρα - μακροχρόνια θητεία, είτε με άψογες υπηρεσίες. Το βραβείο φέτος απονέμεται στον κ. Γιώργο Χατζηπαράσχο, ο οποίος από το εργαστήριο του «φύλλο-κανταϊφι» στην οδό Βερνάδου, έχει μεταφέρει το Ρέθυμνο σ'' όλο τον κόσμο.

 

-Το δεύτερο είναι το βραβείο «Φιλίας». Αυτό τον τίτλο δίνουμε σ'' αυτούς που πρωτοήρθαν στον τόπο μας σαν επισκέπτες - πελάτες, και τώρα είναι πια φίλοι μας καρδιακοί - έκαναν το Ρέθυμνο δεύτερο σπίτι τους και έγιναν οι καλύτεροι πρεσβευτές μας σ'' όλο τον κόσμο. Για μας αυτοί δίνουν την πραγματική διάσταση στην έννοια του Τουρισμού: Φιλία - Ένωση των λαών και των Πολιτισμών. Τους ευχαριστούμε θερμά για την προτίμηση και την αγάπη τους και τους προσφέρουμε σαν ελάχιστο δείγμα τιμής το αρχαίο νόμισμα της ΡΙΘΥΜΝΑΣ με σήμα του τα Δελφίνια - ειδικά επιλεγμένο επίσης, καθώς το 2007 έχει κριθεί από τα Ηνωμένα Έθνη η χρονιά των δελφινιών και ο Δήμος μας υποστηρίζει ιδιαίτερα, λόγω της ιστορικής μας αναφοράς.

Το βραβείο Φιλίας έλαβαν 18 οικογένειες τουριστών, που βρίσκονται αυτή την εποχή στην πόλη μας.

 

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η απάντηση του κ. Χατζηπαράσχου ο οποίος ευχαρίστησε όλους όσοι συνεργάστηκαν και τον στήριξαν τόσα χρόνια από την απλή νοικοκυρά μέχρι του Διευθυντές Ξενοδοχείων και ιδιαίτερα το Δήμο Ρεθύμνης για την τιμή που του έκανε να του απονείμει το βραβείο καλύτερου επαγγελματία.. Χαρακτηριστικά τόνισε ότι μετά από 61 χρόνια επαγγελματικής παρουσίας, πρώτη φορά τιμάται για την προσφορά του.

Το σύνολο των εκδηλώσεων για τον Τουρισμό στέφθηκε με επιτυχία. Η ανταπόκριση του κοινού, ντόπιων και ξένων επισκεπτών ήταν μεγάλη.

Η συνεργασία κόμισε πολλαπλά οφέλη στους διοργανωτές. Κυρίως απέδειξε ότι η υπόθεση Τουρισμός είναι κοινή και μόνον με την ενεργή συμμετοχή όλων, αρμοδίων και εθελοντών, φορέων, υπηρεσιών και ιδιωτών μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος να γίνει το Ρέθυμνο ένας από τους ελκυστικότερους τουριστικούς προορισμούς.

 

Από το Γραφείο Τύπου

19 Απριλίου 2024
 (1353)
 (1349)
 (1351)
 (1352)
 (1347)
 (1346)
 (1121)
 (1329)
 (1339)
 (1281)
 (1342)
 (1348)
 (1345)
 (1344)
 (1343)
 (1335)
 (1337)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1341)
 (1330)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)