29/01/2007, Ολοκλήρωση του έργου Ανάπλασης που εκτελείται στήν οδού Μοάτσου βάσει της εγκεκριμένης Μελέτης

ΛογότυποΔΗΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Τηλ.: 28310 88304
Fax
: 28310 29879
E
mail:

 

Ρέθυμνο, 29 Ιανουαρίου 2007

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνεργασία με καταστηματάρχες και περιοίκους της οδού Μοάτσου είχε σήμερα ο Δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργης Χ. Μαρινάκης με αντικείμενο την ολοκλήρωση του έργου Ανάπλασης που εκτελείται βάσει της εγκεκριμένης Μελέτης.

Στη διάρκεια της συζήτησης, στην οποία συμμετείχαν η Αντιδήμαρχος κα Πέπη Μαμαλάκη- Μπιρλιράκη και η Δ/ντρια Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου κα Γεωργία Κελέκη, ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους συμμετέχοντες ότι κατά την εφαρμογή της Μελέτης διαπιστώθηκε ότι τα τελευταία 35 περίπου χρόνια ακολουθήθηκε εσφαλμένη ρυμοτομική γραμμή με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες κατοικιών και επιχειρήσεων να λαμβάνουν μεν τη νόμιμη οικοδομική άδεια αλλά σε βάρος του αρχικού ρυμοτομικού σχεδίου. Η Μελέτη ωστόσο, βασίστηκε στο εγκεκριμένο ρυμοτομικό το οποίο στην πράξη είχε καταπατηθεί. Ετσι, κατά την εφαρμογή της κι ενώ το έργο ανάπλασης της Μοάτσου έχει προχωρήσει αρκετά ο εναπομείναντας χώρος για τη δημιουργία πεζοδρόμων και χώρων πρασίνου δεν επαρκεί.

Ο Δήμαρχος κάλεσε τους ιδιοκτήτες οικιών και επιχειρήσεων της Μοάτσου σε ανοικτό διάλογο και τους κατέθεσε την αναγκαιότητα που προκύπτει δεδομένων των υφισταμένων συνθηκών να επιστρέψουν ουσιαστικά στο Δήμο ένα χώρο μπροστά από τα καταστήματα και τα σπίτια τους μήκους 2 περίπου μέτρων, ο οποίος θα επιτρέψει στην Μελέτη να εφαρμοστεί και το έργο να ολοκληρωθεί.

Ο κ. Μαρινάκης ενημέρωσε τους συμπολίτες της οδού Μοάτσου για όλες τις παραμέτρους του θέματος και τους ζήτησε να σκεφθούν την πρόταση του Δήμου και να συζητήσουν εκ νέου το συντομότερο δυνατό. Τόνισε τη σημασία ολοκλήρωσης του έργου διαφορετικά θα ακυρωθεί και επειδή είναι ενταγμένο και χρηματοδοτούμενο από την Ε.Ε. το Ρέθυμνο θα κληθεί να επιστρέψει τα χρήματα που έχουν διατεθεί για το μέχρι σήμερα εκτελεσθέν μέρος του. Εκτός τούτου, αποτελεί επιθυμία όλων να γίνει λειτουργική, εμπορική και καλαίσθητη μία από τις κεντρικές οδούς του Ρεθύμνου τόσο για τους κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής όσο και για τους δημότες και επισκέπτες που την επιλέγουν για τις αγορές και την κίνησή τους. Ο Δήμος, εξάλλου, θα διευκολύνει τους ενδιαφερόμενους με όσα μέσα διαθέτει σε εργασίες προσβασιμότητας στην επιχείρηση ή την οικία τους, στην εξασφάλιση θέσεων στάσης για την τροφοδοσία καταστημάτων κ.τ.λ.

Εντωμεταξύ, αύριο κλιμάκιο της Τ.Υ. του Δήμου με τον επιβλέποντα μηχανικό του έργου και τον ανάδοχο εργολάβο θα επισκεφθούν κάθε επιχείρηση ή οικία ξεχωριστά για να εκτιμήσουν επί τόπου τις ιδιαιτερότητες της κάθε περίπτωσης, να ενημερώσουν όσους δεν παρέστησαν στη σημερινή σύσκεψη για το θέμα και να χαράξουν τα εγκεκριμένα όρια του ρυμοτομικού σχεδίου ώστε οι συμπολίτες να έχουν πλήρη εικόνα για την πρόταση του Δήμου και να συναινέσουν στην αναβάθμιση της περιοχής που ζουν κι εργάζονται.

 

Από το Γραφείο Τύπου

01 Δεκεμβρίου 2023
 (1349)
 (1351)
 (1347)
 (1346)
 (1121)
 (1329)
 (1339)
 (1281)
 (1342)
 (1348)
 (1345)
 (1344)
 (1343)
 (1335)
 (1337)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1341)
 (1330)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)