26/01/2007, Σύσκεψη με ΔΕΗ για υπογείωση δικτύων

ΛογότυποΔΗΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Τηλ.: 28310 88304
Fax
: 28310 29879
E
mail:

 

Ρέθυμνο, 26 Ιανουαρίου 2007

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το έργο υπογείωσης των εναέριων καλωδίων της ΔΕΗ στην οδό Αρκαδίου και η δημιουργία υπόγειων υποσταθμών στην Παλιά και Νέα Πόλη του Ρεθύμνου, στο πλαίσιο Σύμβασης που έχει υπογραφεί μεταξύ Δήμου και ΔΕΗ, αποτέλεσε αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο μεταξύ του Δημάρχου Ρεθύμνου κ. Γιώργη Μαρινάκη και του Διευθυντή της ΔΕΗ κ. Αποστόλη Μανωλεσάκη.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου κα Γ. Κελέκη, ο Πρ/νος Εκμετάλλευσης Δικτύων κ. Β.Τζαγκαράκης, η Πρ/νη Τεχνικού Τομέα κα Π.Λουλάκη και ο Πρ/νος Κλιμακίου Επίβλεψης Εργολάβων κ. Γρηγόρης Στρατιδάκης.

Το κλιμάκιο της ΔΕΗ ενημέρωσε τον Δήμαρχο Ρεθύμνου για την πορεία της μέχρι σήμερα συνεργασίας του Δήμου και της ΔΕΗ σε θέματα ανάπλασης της Παλιάς Πόλης, τις εργασίες που έχουν εκτελεστεί, το στάδιο στο οποίο βρίσκονται και τις εκκρεμότητες που υπάρχουν βάσει των Συμβάσεων που έχουν υπογράψει οι δύο πλευρές. Οι Συμβάσεις αφορούν την υπογείωση των εναέριων δικτύων της ΔΕΗ σε κεντρικές οδούς της πόλης και την δημιουργία υποσταθμών που θα υποστηρίξουν τις αυξανόμενες ενεργειακά ανάγκες του Ρεθύμνου, την αποξήλωση και επανατοποθέτηση από το Δήμο κυβολίθων στα σκαμμένα οδοστρώματα ενώ σύντομα αναμένεται η έναρξη εργασιών ανάπλασης της Πλατείας του 1ου Δημοτικού Σχολείου.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι εκτελέστηκε με επιτυχία το έργο υπογείωσης καλωδίων της ΔΕΗ στην Εθνικής Αντιστάσεως ενώ φέτος προβλέπονται ανάλογες επεμβάσεις στις οδούς Αρκαδίου και Παλαιολόγου. Εξάλλου, ο Δήμαρχος επέμεινε στον καθορισμό και τήρηση αυστηρού χρονοδιαγράμματος στην εκτέλεση των εργασιών δεδομένου ότι το μόνο χρονικό διάστημα που ενδείκνυται ώστε αφ''ενός να υπάρξει η μικρότερη δυνατή επιβάρυνση στις οικίες και την λειτουργία των καταστημάτων και αφετέρου να μην παρουσιάσει κεντρικός εμπορικός δρόμος του Ρεθύμνου την εικόνα εργοταξίου κατά την έναρξη της φετινής θερινής περιόδου, είναι το 40 ήμερο που μεσολαβεί με τη λήξη των Απόκρεων και μέχρι το Πάσχα..

Στη σημερινή συνάντηση επιχειρήθηκε και ο συντονισμός των ενεργειών των εμπλεκομένων υπηρεσιών δηλαδή της ΔΕΗ, του Δήμου, του Γραφείου Παλιάς Πόλης και της Αρχαιολογίας ώστε τα έργα να εκτελεστούν χωρίς καθυστερήσεις και επιπλοκές δεδομένου ότι οι επεμβάσεις ανάπλασης που προγραμματίζει ο Δήμος Ρεθύμνου και το Γραφείο Π.Πόλης στην Πλατεία του Τούρκικου Σχολείου θα πρέπει να γίνουν βάσει υποδείξεων της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας αφού στο συγκεκριμένο χώρο έχουν αποκαλυφθεί τμήματα ενετικών τειχίων ενώ παράλληλα, η ΔΕΗ έχει προβλέψει την εγκατάσταση του ενός εκ των δύο ( ο άλλος προβλέπεται στην Πλατεία Μητροπόλεως) υπόγειων υποσταθμών στην εν λόγω περιοχή.

Συμφωνήθηκε, την ερχόμενη Τρίτη το πρωϊ ο Δήμαρχος με κλιμάκιο της ΔΕΗ, της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, του Γραφείου Π.Πόλης και εκπρόσωπο της Αρχαιολογίας να μεταβούν στην Πλατεία του Τούρκικου Σχολείου και τον περιβάλλοντα χώρο της προκειμένου να μελετήσουν επί τόπου τις δυνατότητες που υπάρχουν και να συντονίσουν τις ενέργειές τους για την απρόσκοπτη εκτέλεση των προγραμματισμένων εργασιών.

Σε ότι αφορά τα έργα στην οδό Αρκαδίου θα γίνει ο ανάλογος εμπρόθεσμος προγραμματισμός εκτέλεσής τους.

 

Από το Γραφείο Τύπου

01 Δεκεμβρίου 2023
 (1349)
 (1351)
 (1347)
 (1346)
 (1121)
 (1329)
 (1339)
 (1281)
 (1342)
 (1348)
 (1345)
 (1344)
 (1343)
 (1335)
 (1337)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1341)
 (1330)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)