14/02/2007, Σύσκεψη του Δημάρχου Ρεθύμνης κ. Γιώργης Μαρινάκης με τους καταστηματάρχες της οδού Βερνάδου

ΛογότυποΔΗΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Τηλ.: 28310 88304
Fax
: 28310 29879
E
mail:

Ρέθυμνο, 14 Φεβρουαρίου 2007

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ευρεία σύσκεψη με τους καταστηματάρχες της οδού Βερνάδου είχε σήμερα ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Μαρινάκης στην οποία συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Ρεθύμνης κ. Κώστας Ηλιάκης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος κ. Ματθαίος Τσιμπισκάκης και ο Προϊστάμενος του Γραφείου Παλιάς Πόλης κ. Στάθης Κελέκης. Οι συμπολίτες καταστηματάρχες κατέθεσαν στο Δήμαρχο δια του νομικού τους εκπροσώπου και του Προέδρου του Σωματείου Εστίασης - Διασκέδασης κ. Οθωνα Χριστουλάκη υπόμνημα στο οποίο συνοψίζονταν οι προτάσεις και απόψεις τους για τα έργα ανάπλασης της πλατείας του Τούρκικου Σχολείου, προτείνοντας να μετατεθεί η ημερομηνία έναρξης των εργασιών για τον προσεχή Οκτώβριο. Ο Δήμαρχος τόνισε ότι το χρονοδιάγραμμα είναι πολύ αυστηρό δεδομένου ότι το έργο πρέπει να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί για χρήση τον Δεκέμβριο του 2008. Υπενθύμισε στους συμμετέχοντες στη σύσκεψη ότι το έργο είναι ενταγμένο και θα ακυρωθεί σε περίπτωση μη τήρησης του χρονοδιαγράμματος με αποτέλεσμα όχι μόνον να υποχρεωθεί ο Δήμος να επιστρέψει τα κονδύλια που θα έχει μέχρι τότε απορροφήσει αλλά και η πόλη μας να χάσει μία σοβαρή επένδυση ύψους 4.400.000 Ευρώ. Στη διάρκεια της σημερινής συνεργασίας, η οποία εντάχθηκε στο σύνολο των επαφών που θα έχει ο Δήμος με τους επιχειρηματίες και κατοίκους της οδού Βερνάδου προκειμένου αφ''ενός να ενημερώνονται για την πορεία των εργασιών και αφετέρου να τους παρέχονται όλες οι δυνατές διευκολύνσεις για να ελαχιστοποιηθεί η όχληση των καταστημάτων και των οικιών τους, έγινε παρουσίαση βάσει σχεδιαγράμματος όλων των επεμβάσεων που θα γίνουν στην πλατεία και τον περιβάλλοντα χώρο. Συγκεκριμένα θα ανεγερθούν τρία συγκροτήματα τα οποία θα λειτουργήσουν ως το «Σπίτι του Πολιτισμού», «Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων ( Κ.Η.Φ.Η.» και «Κέντρο δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.» ενώ η Πλατεία θα διαμορφωθεί για να λειτουργήσει ως πολυχώρος φιλοξενίας πολιτιστικών δραστηριοτήτων, αναψυχής, περιπάτου και ανάπαυσης. Ο Δήμαρχος τόνισε ότι με το έργο αυτό δημιουργείται μία όαση στην Παλιά Πόλη που την έχει ανάγκη και η οποία πέραν του πολιτιστικού, τουριστικού και αισθητικού χαρακτήρα της θα δώσει υπεραξία στα ακίνητα της περιοχής και σαφώς θα ενισχύσει την εμπορικότητα των επιχειρήσεων χωρίς αυτές να επιβαρυνθούν οικονομικά. Είναι αναγκαία, ωστόσο, η συνεργασία όλων των περιοίκων, στην απρόσκοπτη και εμπρόθεσμη εκτέλεση των εργασιών, η υπομονή και η κατανόησή τους διότι παρότι θα επιβαρυνθούν μία σεζόν ωστόσο το κέρδος τους σε βάθος χρόνου όχι μόνον το προσωπικό αλλά και ολόκληρης της πόλης θα τους αποζημιώσει και μάλιστα με το παραπάνω.

Οι καταστηματάρχες συζήτησαν το θέμα των εισόδων του εργοταξίου, το οποίο σημειώνεται θα καλυφθεί από καλαίσθητη κατασκευή στην οποία θα αποτυπωθεί το έργο όπως θα είναι με την τελική του μορφή, καθώς και την τροποποίηση της Κανονιστικής Διάταξης για την Βερνάδου ώστε να τους εκχωρηθεί νομίμως το δικαίωμα να εκμεταλλευτούν ένα μέρος των κοινόχρηστων χώρων για τραπεζοκαθίσματα. Ο Δήμαρχος τους ζήτησε να καταθέσουν εγκαίρως τις προτάσεις και τα αιτήματά τους ώστε να κινηθεί άμεσα η διαδικασία τροποποίησης της Κανονιστικής και στη συνέχεια τους κάλεσε να συνεργαστούν με τον κ. Ηλιάκη, τον κ. Τσιμπισκάκη και το Γραφείο Παλιάς Πόλης στο θέμα του Προγραμματισμού των έργων που ήδη έχει κάνει ο Δήμος ώστε να εξετάζουν μαζί όλες τις παραμέτρους, την πορεία των έργων και όποιες προσαρμογές ή τροποποιήσεις προκύψουν. Διευκρινίστηκε, ότι όλες οι εργασίες θα εκτελούνται εντός της Πλατείας ώστε να μην ακυρώνεται η λειτουργία της Βερνάδου από τη διέλευση και χρήση των μηχανήματων.

Συμφωνήθηκε να συσταθεί μία επιτροπή από εκπροσώπους του Δήμου και των καταστηματαρχών η οποία θα επισκεφθεί την Περιφέρεια και θα διερευνήσει τη δυνατότητα παράτασης της προθεσμίας εκτέλεσης του έργου ενώ άλλη επιτροπή θα έχει συνεχείς επαφές και συνεργασία με το Δήμο και τον Ανάδοχο του έργου ώστε να υπάρχει διάλογος, πλήρης ενημέρωση και διαφάνεια καθ'' όλη τη διάρκεια εκτέλεσης του έργου.

 

 

Από το Γραφείο Τύπου

28 Μαρτίου 2024
 (1353)
 (1349)
 (1351)
 (1352)
 (1347)
 (1346)
 (1121)
 (1329)
 (1339)
 (1281)
 (1342)
 (1348)
 (1345)
 (1344)
 (1343)
 (1335)
 (1337)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1341)
 (1330)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)