13/02/2007, Επισκέψη των καταστηματαρχών και περιοίκων της Μεγάλης Πόρτας στον Δήμαρχο Ρεθύμνης κ. Γιώργη Χ. Μαρινάκη

ΛογότυποΔΗΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Τηλ.: 28310 88304
Fax
: 28310 29879
E
mail:

Ρέθυμνο, 13 Φεβρουαρίου 2007

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Δήμαρχο Ρεθύμνης κ. Γιώργη Χ. Μαρινάκη επισκέφθηκε σήμερα στο Γραφείο του αντιπροσωπεία των καταστηματαρχών και περιοίκων της Μεγάλης Πόρτας προκειμένου να συζητήσουν μαζί του τα προβλήματα που αντιμετωπίζει μια σημαντική από εμπορικής και τουριστικής κίνησης οδός της Παλιάς Πόλης του Ρεθύμνου όπως είναι η Εθνικής Αντιστάσεως.

Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Ρεθύμνου- υπεύθυνος για θέματα κυκλοφορίας, δημοτικής Αστυνομίας και καταλήψεων κοινόχρηστων χώρων κ. Κωστής Ηλιάκης, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού - Πολιτισμού κα Πέπη Μαμαλάκη και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος για θέματα Καθαριότητας κ. Τάσος Παπαδουράκης, οι συμπολίτες επαγγελματίες της Μεγάλης Πόρτας κατέθεσαν τον προβληματισμό τους για το κυκλοφοριακό, που όπως υποστήριξαν επιβαρύνθηκε από την αναστροφή της κυκλοφορίας στην Εθν. Αντιστάσεως και την παράνομη στάθμευση οχημάτων, δικύκλων και αυτοκινήτων στην πλατεία μπροστά από τις επιχειρήσεις τους που επιβαρύνονται διότι δυσχεραίνεται έως γίνεται αδύνατη η πρόσβαση των πεζών σε αυτές. Επιπλέον, η ηχορύπανση, η έλλειψη επαρκούς αστυνόμευσης ώστε αφ''ενός να τηρούνται απαρέγκλιτα οι όροι του Δακτυλίου και αφετέρου να παταχθούν φαινόμενα παράνομης κοινόχρηστων χώρων που εντοπίζονται με οξύτητα στην περιοχή και η καθαριότητα είναι τομείς που χρήζουν άμεσης επέμβασης προκειμένου να αλλάξει η εικόνα παρουσιάζει ένα σημαντικό μνημείο της πόλης.

Ο Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι διαβεβαίωσαν τους καταστηματάρχες ότι εντάσσεται στις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής η ανάπλαση του συγκεκριμένου τμήματος με αισθητικές και λειτουργικές επεμβάσεις. Ειδικότερα, προβλέπεται μέχρι το προσεχές καλοκαίρι να πλακοστρωθεί η πλατεία και η Βοσπόρου με ανάδειξη του παλιού πηγαδιού που υπάρχει στο κέντρο της ενώ θα γίνουν επεμβάσεις ανάπλασης του μνημείου που κοσμεί την Μεγάλη Πόρτα . Το θέμα της κυκλοφοριακής κατεύθυνσης των οχημάτων θα επανεξεταστεί στο πλαίσιο ενός συνολικού σχεδιασμού αφού οι ισχύουσες ρυθμίσεις εφαρμόστηκαν βάση Μελέτης που δεν αλλάζει εύκολα ή αποσπασματικά. Ο Δήμαρχος τόνισε για ακόμη μία φορά την πάγια θέση του να τηρηθούν, ανεξαρτήτου κόστους, τα μέτρα που ισχύουν για την κυκλοφορία οχημάτων στην Παλιά Πόλη. Εξάλλου, ο Δήμος έχει ήδη με ανακοίνωσή του καλέσει τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων γρήγορου φαγητού (Fast Food) να αντικαταστήσουν μέχρι την 1η του Απρίλη τα συμβατικά μηχανάκια για διανομή με σύγχρονα ηλεκτροκίνητα, τα οποία δεν προκαλούν ηχορύπανση ενώ έχουν περιορισμένο όριο ταχύτητας. Η αστυνόμευση θα αυξηθεί και σε προσωπικό και σε χρονική διάρκεια ώστε μόλις διαπιστωθεί παράβαση κυκλοφοριακή να επιβάλλονται τα νόμιμα πρόστιμα ενώ στην περίπτωση παράνομης κατάληψης κοινόχρηστων χώρων θα ανακαλείται ακόμη και η άδεια λειτουργίας της επιχείρησης.

Ο Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι επεσήμαναν μεταξύ άλλων ότι για να αναπνεύσει η πόλη μας και να μπει σε τροχιά ανάπτυξης θα πρέπει να αποτελέσει κοινή συνείδηση η αναγκαιότητα υποστήριξης του κοινού συμφέροντος έναντι του προσωπικού. Για το λόγο αυτό, θα γίνουν προσωπικές επαφές με επιχειρηματίες κατοίκους και καταστηματάρχες που η δράση τους δεν συνάδει με τον γενικότερο προγραμματισμό και αναπτυξιακό σχεδιασμό του Δήμου για την πόλη ώστε με κοινή συναίνεση και συνεργασία να προωθηθούν όλα τα έργα εμπρόθεσμα και βάσει των Μελετών τους.

 

 

Από το Γραφείο Τύπου

19 Απριλίου 2024
 (1353)
 (1349)
 (1351)
 (1352)
 (1347)
 (1346)
 (1121)
 (1329)
 (1339)
 (1281)
 (1342)
 (1348)
 (1345)
 (1344)
 (1343)
 (1335)
 (1337)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1341)
 (1330)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)