04/09/2007, Τελετή εγκαινίων της Εκθεσης Ζωγραφικής με έργα Ουκρανών Καλλιτεχνών «Ποίηση της Φύσης»

ΛογότυποΔΗΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Τηλ.: 28310 88304
Fax
: 28310 29879
E
mail:

Ρέθυμνο, 4 Σεπτεμβρίου 2007

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Ρεθύμνης ενημερώνει τους συμπολίτες ότι η προγραμματισμένη για αύριο Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2007, τελετή εγκαινίων της Εκθεσης Ζωγραφικής με έργα Ουκρανών Καλλιτεχνών «Ποίηση της Φύσης» αναβάλλεται την ερχόμενη Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2007 κατόπιν επιθυμίας του Πρέσβη της Ουκρανίας κ. Βαλέριου Τσίμπουχ.

Την ερχόμενη Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου, εξάλλου, θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το Πρόγραμμα , στο θέατρο Ερωφίλη της Φορτέτζας, στις 9 το βράδυ, η συναυλία με το Κουιντέτο Χάλκινων Πνευστών «Creta Brass» σε συνεργασία με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.

Παράλληλα, προτείνονται στους συμπολίτες οι ακόλουθες εκδηλώσεις:

 

1. Ένα ενδιαφέρον πολιτιστικό τετραήμερο προτείνει τους Ρεθεμνιώτες και επισκέπτες «το πλοίο των Τρελών» για την Τετάρτη 5 , Πέμπτη 6 Παρασκευή 7 και Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2007. Πρόκειται για ένα καλλιτεχνικό ταξίδι με την επωνυμία « Ιστορίες canterburry" που τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ρεθύμνης και θα πραγματοποιηθεί στη Μαρίνα Ρεθύμνου με ώρα εκκίνησης τις 9 το βράδυ. Το εισιτήριο για αυτή τη μουσική κωμωδία που απευθύνεται σε όλη την οικογένεια είναι 10 Ευρώ για τους ενήλικες και 5ω Ευρώ για τα παιδιά.. Σύμφωνα με τους εμπνευστές και διοργανωτές του ταξιδιού :

« Το Πλοίο Των Τρελών είναι ένα ενενηντάχρονο, παλιό μα καλοτάξιδο πλοίο, που συνεχίζει τη θαυμαστή και πανάρχαια παράδοση των πλανόδιων κωμικών μπουλουκιών. Πρόκειται για μια καλλιτεχνική οικογένεια, με μέλη από πολλές και διαφορετικές χώρες, που είναι αφιερωμένη στην Τέχνη και στη Θάλασσα. Το ταξίδι τους σε όλο τον κόσμο αποτελεί ένα αδιάκοπο προσκύνημα που δοξάζει τη Μωρία. Το πάθος τους είναι το κωμικό Θέατρο. Το πλοίο τους έχει μεταβληθεί σε ένα παράλογο, πλεούμενο γλυπτό που λειτουργεί ως μέσο μεταφοράς, κατοικία και κουζίνα, χώρος προετοιμασίας των παραστάσεων, των κοστουμιών και των ταινιών και σαν σκηνή και παρασκήνιο για τα θεάματά τους.

Το 2007 ταξιδεύουν από τη Βαρκελώνη ως την Κωνσταντινούπολη με μία διασκευή του Σωσέρ "Ιστoριες του Καντέρμπουρι", όπου λίγοι προσκυνητές μεταμορφώνονται σε τριάντα πρόσωπα που μιλούν για αγάπη, πλούτη, δύναμη και θάνατο. Όλα αυτά διαδραματίζονται με έναν τόνο κωμικό, φαρσικό και μουσικό που συνδυάζει κωμέδια ντελ'' άρτε, θέατρο αντικειμένων, μιούζικ χωλ και οπερέτα με τον οπτικό πλούτο των κοστουμιών τους και την ομορφιά των λιμανιών της Μεσογείου.»

2. «Εν τω μηνί Αθύρ» η πρωτότυπη παράσταση του Χοροθεάτρου «Ροές» σε σκηνοθεσία Σοφίας Σπυράτου και πρωτότυπη μουσική Αλκίνοου Ιωαννίδη παρουσιάζεται την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2007 και ώρα 21:30 στο Θέατρο «Ερωφίλη» στη Φορτέτζα

Το Χοροθέατρο «Ροές», διανύοντας τον δέκατο όγδοο χρόνο της λειτουργίας του, κι έχοντας παρουσιάσει πάνω από είκοσι πρωτότυπες παραγωγές έως σήμερα, παρουσιάζει φέτος στο κοινό, για δεύτερη χρονιά, το «Εν τω μηνί Αθύρ ».

Η παράσταση «Εν τω μηνί Αθύρ», έχοντας ήδη περιοδεύσει στο Φεστιβάλ των Φιλίππων, το Xόρτo Πηλίου, στην Οδησσό, στο Αττικό Άλσος, παρoυσιάζεται την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίoυ 2007 στο Ρέθυμνο και στο Θέατρο «Ερωφίλη» στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Interreg.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Το έργο είναι εμπνευσμένο από τα ταφικά επιγράμματα του Κεραμεικού, από τη στήλη της Ηγησούς, του Δεξίλεω, της Δημητρίας και Παμφίλης, από τους ταφικούς θρήνους, από την ποίηση που αποπνέει ο χώρος...

Η σύλληψη της ιδέας, η σκηνοθεσία και η χορογραφία είναι της Σοφίας Σπυράτου. Την πρωτότυπη μουσική έγραψε ο Αλκίνοος Ιωαννίδης. Τα κείμενα εmμελήθηκε ο συγγραφέας Χρήστος Μπουλώτης. Τα κουστούμια και τα σκηνικά φρόντισε ο Κωνσταντίνος Ζαμάνης, τη μουσική διδασκαλία έκανε η Δέσποινα Στεφανίδου και τους φωτισμούς επιμελείται ο Σάκης Μπιρμπίλης.

Χορεύουν οι: Ντανίλο Ζέκα, Δημήτρης Φέρρας, Μιχάλης Παππάς, Γιάννης Καρούνης, Χριστίνα Μακρίδου, Αλέξανδρος Κεϊβανάη, Εύη Χατζάκη, Νάνσυ Σταματοπούλου, Άννα Γρίμμα.

Στα χορικά μέρη οι ηθοποιοί: Ρένα Βαμβακοπούλου, Ηλιάνα Κάκκουρα, Αντωνία Καμπάκου, Αρετή Πασχάλη, Μανόλης Σειραγάκης και Δέσποινα Στεφανίδου.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Η δομή της παράστασης αποτελείται από «χορικούς» θρήνους, επιτάφιες πομπές και από χορευτικές σκηνές με αναφορά στις παραστάσεις των αγγείων, την ουσία και την κινησιολογία τους.

Τα χορικά μέρη τραγουδιούνται ομαδικά κατά την παράδοση της αρχαίας τραγωδίας, ενώ στα επεισόδια υπάρχει απαγγελία από υποκριτή και μονωδία στα αρχαία επιγράμματα.

Το «Εν τω μηνί Αθύρ» παρουσιάστηκε το 2006, μεταξύ άλλων, στη Ρωμαϊκή Αγορά και το Μουσείο Μπενάκη αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές από τον Τύπο.

 

Από το Γραφείο Τύπου

01 Δεκεμβρίου 2023
 (1349)
 (1351)
 (1347)
 (1346)
 (1121)
 (1329)
 (1339)
 (1281)
 (1342)
 (1348)
 (1345)
 (1344)
 (1343)
 (1335)
 (1337)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1341)
 (1330)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)