02/04/2007, ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κος Γιώργης Χ. Μαρινάκης συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Συνδιάσκεψη

ΛογότυποΔΗΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Τηλ.: 28310 88304
Fax
: 28310 29879
E
mail:

Ρέθυμνο 02 Απριλίου 2007

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στη διάρκεια της παραμονής του στην Αθήνα λόγω της συμμετοχής του στην Ευρωπαϊκή Συνδιάσκεψη, ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κος Γιώργης Χ. Μαρινάκης είχε γόνιμες συνεργασίες στο Ελεγκτικό, τον ΑΣΕΠ και με την Υπουργό Τουρισμού κα Φάνη Πάλλη- Πετραλιά. Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος επισκέφθηκε τον Αντιπρόεδρο του Ελεγκτικού Συμβουλίου κο Ροντογιάννη, ο οποίος ψήφισε θετικά για το επίμαχο ζήτημα της αποζημίωσης των συμβασιούχων του Δήμου Ρεθύμνου και συζήτησε διεξοδικά μαζί του όλες τις παραμέτρους του θέματος. Στη συνέχεια ο Δήμαρχος είχε μια εποικοδομητική συνεργασία με την κα Μπεργελέ, Σύμβουλο στο ΑΣΕΠ, με την οποία εξέτασαν το φάκελο που έχουν υποβάλλει οι εργαζόμενοι ζητώντας την επανεξέταση των αιτημάτων τους.

Ο Δήμαρχος της επεσήμανε τον κατεπείγοντα χαρακτήρα του θέματος και της ζήτησε να δώσει προτεραιότητα στον επανέλεγχο του φακέλου.

Ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα ήταν η συνεργασία του Δημάρχου με την Υπουργό Τουρισμού κα Φάνη Πάλλη- Πετραλιά, στη διάρκεια της οποίας εξέτασαν σημαντικά θέματα για τον τουρισμό του Ρεθύμνου. Ειδικότερα, προετοίμασαν την κάθοδό της στην πόλη μας και τη διοργάνωση ημερίδας με θέμα την υπογραφή της Χάρτας Τουρισμού στο Ρέθυμνο, εκδήλωση που θα αφορά όλη την Κρήτη, τις αμέσως επόμενες εβδομάδες, μετά το Πάσχα. Επιπλέον, ο Δήμαρχος έθεσε υπόψιν της Υπουργού τον προγραμματισμό του Δήμου να καταθέσει στο Υπουργείο ένα Επιχειρησιακό Σχέδιο με πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις που απαιτούνται για την αναβάθμιση του τουρισμού του Ρεθύμνου, βάσει του οποίου θα σχεδιαστούν, σε συνεργασία με το Πάντειο Πανεπιστήμιο, πιλοτικές δράσεις πάντοτε με επίκεντρο τον τουρισμό. Στη διάρκεια της συνεργασίας με την Υπουργό Τουρισμού ο Δήμαρχος εξέτασε τη δυνατότητα αναστήλωσης σημαντικών μνημείων που βρίσκονται στους Οικισμούς (Χρωμοναστήρι, Μαρουλάς, Καπεδιανά κ.α.) προκειμένου να καθοριστούν και να εμπλουτιστούν οι τουριστικές διαδρομές του Ρεθύμνου.

Με τον υπουργό Πολιτισμού κ. Γ. Βουλγαράκη, συναντήθηκε στη συνέχεια ο Δήμαρχος Ρεθύμνου και συζήτησε μαζί του το θέμα της Προγραμματικής Σύμβασης της Παλιάς Πόλης του Ρεθύμνου και της ίδρυσης Κεντρικού Αρχαιολογικού Μουσείου στο Ρέθυμνο ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο έργο αποκατάστασης στην αρχική του μορφή του κτηριακού συγκροτήματος του Αγ. Φραγκίσκου. Ειδικότερα, απαιτούνται απαλλοτριώσεις των κτισμάτων από το κτήριο της Μονής έως την Εθνικής Αντιστάσεως ώστε μετά τις εργασίες αποκατάστασης να αναδειχθεί ως σύνολο μνημειακού συγκροτήματος. Ο κ. Βουλγαράκης κατόπιν συμφωνάις με τον Δήμαρχο έδωσε εντολή στην αρμόδια Δ/ση Αναστηλώσεων του ΥΠΠΟ να προωθήσει το θέμα των απαιτούμενων απαλλοτριώσεων.

Σημαντική, εξάλλου, κρίνεται η εξέλιξη και στο ερειπωμένο κτήριο, επί της οδού Βερνάδου που έχει αγοράσει ο Δήμος με σκοπό την αποκατάστασή του και τη λειτουργία του Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών( Κ.Δ.Α.Π) και Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η). Στο πλαίσιο της συνεργασίας του με τον Υπουργό Πολιτισμού, ο Δήμαρχος συζήτησε μαζί του το θέμα και επιτεύχθηκε η άρση των αντιρρήσεων που προέβαλλε το ΥΠΠΟ σχετικά με τμήμα της στατικής Μελέτης του κτηρίου που εκπόνησε ο κ. Αρ. Χατζηδάκης, Αρχιτέκτονας, με αποτέλεσμα να δρομολογηθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες για έγκριση συνολικά της Μελέτης από το ΥΠΠΟ και κατ''επέκταση η έγκριση έκδοσης της οικοδομικής άδειας για την έναρξη των εργασιών.

Τέλος, ο Δήμαρχος απέσπασε από τον Υπουργό την δέσμευση ότι θα χρηματοδοτήσει τη διοργάνωση μιας σημαντικής πολιτιστικής εκδήλωσης, πανελλήνιας εμβέλειας, που θα πραγματοποιηθεί στο Ρέθυμνο.

Από το Γραφείο Τύπου

20 Απριλίου 2024
 (1353)
 (1349)
 (1351)
 (1352)
 (1347)
 (1346)
 (1121)
 (1329)
 (1339)
 (1281)
 (1342)
 (1348)
 (1345)
 (1344)
 (1343)
 (1335)
 (1337)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1341)
 (1330)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)