19/07/12, ΔΤ για την έκθεση "Φαντάσου την πόλη: Ρέθυμνο 2012"

 

Τον Σεπτέμβριο του 2012 πραγματοποιείται η έκθεση «Φαντάσου την πόλη: Ρέθυμνο 2012» όπου θα παρουσιαστούν αρχιτεκτονικές και εικαστικές προτάσεις, οι οποίες αφορούν στον δημόσιο χώρο της πόλης. Στόχος της έκθεσης είναι να προσκαλέσει τους κατοίκους και τους φορείς να φανταστούν το αστικό τοπίο και να φέρει σε επαφή πολίτες με μελετητές για τα προβλήματα του τόπου. Η έκθεση θα πλαισιωθεί από διαλέξεις, Forum συζητήσεων και παράλληλες δράσεις από ομάδες-πολίτες στο δημόσιο αστικό χώρο.

 

Κάλεσμα για συμμετοχή προς μελετητές: Ολοκληρωμένες (εντός δεκαετίας) ή σε εξέλιξη εργασίες και προτάσεις πολεοδομικής, αρχιτεκτονικής ή εικαστικής παρέμβασης και δράσεις που αφορούν στο αστικό τοπίο ή στα δημόσια κτίρια του Μητροπολιτικού Δήμου Ρεθύμνου μπορούν να λάβουν συμμετοχή στην έκθεση. Οι ενδιαφερόμενοι για την έκθεση προκειμένου να δηλώσουν συμμετοχή χρειάζεται να προωθήσουν στο imagine.rethymno@gmail.com το όνομα και τα στοιχεία τους, μαζί με τον τίτλο της εργασίας, της μελέτης ή της πρότασης τους και μια σύντομη περιγραφή μαζί με μια ενδεικτική φωτογραφία έως 25 Ιουλίου.

Κάλεσμα για συμμετοχή προς ομάδες-πολίτες για παράλληλες δράσεις:

Προτάσεις για παράλληλες εκδηλώσεις από ομάδες-πολίτες με στόχο την ενεργοποίηση του δημόσιου Αστικού χώρου και την εμπλοκή των πολιτών/κατοίκων σε συναφείς διαδικασίες. Για παράδειγμα τέτοιες μπορεί να είναι η συλλογή και έκθεση προβλημάτων της πόλης, δημόσια θεατρικά δρώμενα, εικαστικές παρεμβάσεις στη πόλη, κ.α

 Διοργάνωση: Imagine The City

Υπό την Αιγίδα του Δήμου Ρεθύμνου
Υποστήριξη: Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Ρεθύμνου ΣΑΔΑΣ, ΤΕΕ Τμήμα Δυτικής Κρήτης

Περισσότερες πληροφορίες: www.imaginethecity.gr/

 

Λίγα λόγια για το Imagine the City

Το ImaginetheCity είναι ένα σχήμα συνεργασίας μεταξύ ατόμων και φορέων, μέσα στο οποίο επινοούνται, αναπτύσσονται και υποστηρίζονται δράσεις για την εικόνα και τον πολιτισμό των ελληνικών πόλεων.

Στο σύνολο των πολιτών υπάρχει όλη εκείνη η δημιουργική δυναμική, η οποία μπορεί να διαμορφώσει το αστικό τοπίο και τους τόπους της χώρας, ικανοποιώντας ανάγκες της Κοινωνίας. Καθώς οι υπάρχουσες και αξιόλογες πρωτοβουλίες, δράσεις και έργα, μπορούν να μεγιστοποιήσουν το θετικό αντίκτυπό με προϋπόθεση την συνεργασία τους, το ImaginetheCity συγκροτείται για να αποτελέσει μια "δεξαμενή σκέψης" που πραγματεύεται την αρχιτεκτονική για τον δημόσιο χώρο, στοχεύοντας παράλληλα στην συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών. Αναζητούνται ευέλικτες τακτικές και συνεργασίες, οι οποίες ευνοούν την ανάπτυξη ιδεών και οραμάτων και διαμορφώνουν αφορμές υλοποίησης ιδεατών έργων.

Αξίες
Κοινωνία των πολιτών. Ενημέρωση. Συμμετοχή. Συνεργασία. Φαντασιακό. Δημιουργία. Καινοτομία. Αυτοδιαχείριση. Πολιτισμός του άστεως.

Σκοπός
Η ανάδειξη της ταυτότητας του τόπου και η αστική αναγέννηση των Ελληνικών πόλεων.

 

Τι είναι οι εκθέσεις "Φαντάσου την πόλη";

Στις εκθέσεις «Φαντάσου την πόλη» παρουσιάζονται μελέτες, σχέδια και μακέτες που αφορούν μία πόλη, την πόλη όπου λαμβάνει χώρα η έκθεση κάθε φορά. Έτσι ο διάλογος μεταξύ μελετητών και κατοίκων που γίνεται στον διαδικτυακό τόπο platform.imaginethecity.gr, μεταφέρεται σε πραγματικό χώρο και πλαισιώνεται από παράλληλες δράσεις. Ταυτόχρονα το ευρύ κοινό αποκτά μια εικόνα των επεμβάσεων και βελτιώσεων που μπορούν να γίνουν στην πόλη τους και καθίσταται ικανότερο να έχει άποψη, να συζητήσει και να ζητήσει, να αντιληφθεί τις δυνατότητες βελτίωσης του αστικού τοπίου, να οραματιστεί την πόλη του.

20 Ιουλίου 2024
 (1353)
 (1349)
 (1355)
 (1351)
 (1352)
 (1347)
 (1346)
 (1354)
 (1121)
 (1329)
 (1339)
 (1281)
 (1342)
 (1348)
 (1345)
 (1344)
 (1343)
 (1335)
 (1337)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1341)
 (1330)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)