01/10/12, ΔΤ για τον Εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού

K.Ε.ΔΗ.Ρ
Γραφείο Πολιτισμού - Τουρισμού
Γραφείο Τύπου

 

Δελτίο τύπου

Θέμα: 27 Σεπτεμβρίου 2012. Εορτασμός της παγκόσμιας ημέρας τουρισμού.

“Τουρισμός και η Βιώσιμη Ενέργεια: Τροφοδοτώντας την Αειφόρο Ανάπτυξη”

 

Σε μια εντυπωσιακή εκδήλωση με ενδιαφέρουσες δράσεις στο πρόγραμμά της εξελίχτηκε η διοργάνωση του Δήμου Ρεθύμνης σε συνεργασία με το Σύλλογο ξενοδόχων του νομού στα πλαίσια του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας τουρισμού.

Την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Ρεθύμνου άνοιξε τις πόρτες του στους φορείς του τουρισμού της περιοχής μας, οι οποίοι έστειλαν τα δικά τους μηνύματα για το μέλλον ενός από τους σημαντικότερους οικονομικούς στυλοβάτες της τοπικής οικονομίας.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε χαιρετισμό από την κυρία Πέπη Μπιρλιράκη- Μαμαλάκη, εντεταλμένη δημοτική σύμβουλο σε θέματα τουρισμού και πολιτισμού. Στο μήνυμά της για το συγκεκριμένο εορτασμό τον αφιερωμένο στην βιώσιμη ενέργεια η κυρία Μπιρλιράκη υπογράμμισε τα πλεονεκτήματα που η εξοικονόμηση ενέργειας επιφέρει στο περιβάλλον. Παρουσίασε το σχεδιασμό του Δήμου προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση αναφέροντας τη ρεθεμνιώτικη συμμετοχή στο σύμφωνο των δημάρχων, την κυριότερη ευρωπαϊκή κίνηση στην οποία συμμετέχουν τοπικές και περιφερειακές αρχές, οι οποίες δεσμεύονται εθελοντικά να αυξήσουν την ενεργειακή απόδοση και τη χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις περιοχές τους. Αναφέρθηκε επίσης στη συμμετοχή του δήμου σε εθνικά και ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα τα οποία σκοπό έχουν την κατασκευή έργων για τη μείωση της χρήσης ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν επίσης ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων κος Μανόλης Τσακαλάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στον εορτασμό της συγκεκριμένης μέρας από τους ξενοδόχους του Ρεθύμνου κάθε χρόνο και στην επιθυμία των μελών να τιμήσει τους επαναλαμβανόμενους επισκέπτες στα τουριστικά καταλύματα του Ρεθύμνου χαρακτηρίζοντας κάθε ευχαριστημένο πελάτη ένα μικρό «tour operator, γιατί μεταφέρει τις εμπειρίες του και αυξάνει τους ενδιαφερόμενους να επισκεφτούν τον τόπο μας. Επίσης, ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων κος Ευγένιος Φραγκιαδάκης απεύθυνε χαιρετισμό για τον εορτασμό του Ελληνικού Πολιτισμού και της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Συνεισφοράς των Ελλήνων (OPA DAY).

Συγκίνηση προκάλεσε σε όλους η βράβευση εκ μέρους του Δήμου και του Συλλόγου Ξενοδόχων της κυρίας Μαργαρίτας Σαββάκη ως η ‘επιχειρηματίας της χρονιάς’. Τη βράβευση έκανε η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου κα. Μαίρη Λιονή.

Βραβεύτηκαν επίσης και όλοι εκείνοι οι επισκέπτες- πελάτες των ξενοδοχείων που για σειρά ετών επιλέγουν το Ρέθυμνο για τις διακοπές τους, ευχαριστώντας για τη φιλοξενία και την αγάπη με την οποία τους δέχονται κάθε φορά οι Ρεθυμνιώτες.

Σε μια συγκινητική επιστολή του με αφορμή την παγκόσμια ημέρα τουρισμού, η οποία απευθύνεται στην εντεταλμένη δημοτική σύμβουλο σε θέματα τουρισμού και πολιτισμού, ο κύριος David και η κυρία Sonia Swain σημειώνουν ότι κάνουν εδώ τις διακοπές τους τα τελευταία 23 χρόνια. Παρακαλούν την κυρία Μπιρλιράκη να διαβιβάσει στην Επιτροπή τουριστικής ανάπτυξης του Δήμου τα συγχαρητήρια τους για τα θαυμαστά βήματα προόδου προς την κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού της πόλης και τη διατήρηση της ταυτότητας της, χαρακτηριστικό που την κάνει πόλο έλξης και προορισμό για τους επισκέπτες από το εξωτερικό.

Την εκδήλωση σε όλη τη διάρκεια της συνόδευσε μουσικά η Δημοτική Φιλαρμονική του Ρεθύμνου με έντεχνη ελληνική μουσική, συντείνοντας στη δημιουργία μιας εορταστικής ατμόσφαιρας υψηλών αξιώσεων.

 

20 Ιουλίου 2024
 (1353)
 (1349)
 (1355)
 (1351)
 (1352)
 (1347)
 (1346)
 (1354)
 (1121)
 (1329)
 (1339)
 (1281)
 (1342)
 (1348)
 (1345)
 (1344)
 (1343)
 (1335)
 (1337)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1341)
 (1330)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)