04/03/18, Ημερίδα – συζήτηση στην Αργυρούπολη Ρεθύμνου με θέμα «Η παράδοση, εργαλείο ανάπτυξης στο Τουρισμό Υπαίθρου»

To Travel Massive Κρήτης διοργανώνει ημερίδα – συζήτηση στην Αργυρούπολη Ρεθύμνου με θέμα «Η παράδοση, εργαλείο ανάπτυξης στο Τουρισμό Υπαίθρου» με αφορμή τα ήθη, τα έθιμα και τους εορτασμούς για την Αγία και Μεγάλη εβδομάδα του Πάσχα, στο τόπο μας.  

Το Travel Massive - Chapter Crete σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Σύλλογο Αργυρούπολης, την Ενορία Αργυρούπολης Ρεθύμνης, την Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης – Κέντρο Κρητικής Γαστρονομίας στην Αργυρούπολη, και το Δήμο Ρεθύμνου – Γραφείο Τουρισμού & Πολιτισμού, σας προσκαλούν την Μεγάλη Πέμπτη 5 Απριλίου στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου στην πλατεία Αγίου Ιώαννη Αργυρούπολης στην ανοικτή μας συζήτηση, για το Τουρισμό και την σύνδεση του με τη παράδοση και τα προϊόντα μας.

Το θεματολόγιο και οι εισηγητές της συζήτησης:

- «Οικοτουριστικό χωριό Έναγρον, μοντέλο ανάπτυξης προς μίμηση», Αναστασία Χατζηιώαννου, Project Manager στην EyeWide Digital Marketing, με ειδίκευση στο τομέα του τουρισμού.

- «Συνδέοντας τα τοπικά προϊόντα με την τουριστική κατανάλωση», δρ Σταύρος Χατζημαρινάκης. Εκπρόσωπος του Εργαστήριου Ερευνών και Δορυφόρων Λογαριασμών Τουρισμού (ΕΡ.Ε.ΔΟ.ΛΟ.Τ.) του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών.

- «Οι αξίες της πολιτιστικής κληρονομιάς ως μέσο προσέγγισης επισκεπτών», Mihaela Lica Butler.Βραβευμένη ταξιδιωτική συγγραφέας, ιδρύτρια και κύριος συνεργάτης στην εταιρεία Δημοσίων Σχέσεων «Pamil Visions Travel»

- «Βιωματικός τουρισμός στις αγροτικές περιοχές: Βιώσιμα τουριστικά προϊόντα και υπηρεσίες που μπορούν εκπλήξουν τον επισκέπτη και να ωφελήσουν τις τοπικές κοινότητες», Anula Galewska. Η Anula Galewska είναι ο υπεύθυνος επιχειρησιακής διεύθυνσης στην εταιρεία Urban adventures και συνιδρυτής του Travindy. της ειδησεογραφικής πύλης, για βιώσιμες τουριστικές ειδήσεις.

Για να δηλώσετε συμμετοχή δωρεάν, μπορείτε να εγγραφείτε δωρεάν στην online τουριστική κοινότητα Travel Massive ακολουθώντας το σύνδεσμο https://goo.gl/1Vu7JT

Οι χορηγοί της εκδήλωσης είναι το Arcus Suites, Crete Urban Adventures και Argophilia Travel News.

 

Λίγα λόγια για το χωριό της Αργυρούπολης

Το χωριό της Αργυρούπολης βρίσκεται χτισμένο στα ερείπια της Αρχαίας Λάππας, στην καρδιά της Κρήτης στο νομό Ρεθύμνου. Ο οικισμός της είναι χαρακτηρισμένος ως διατηρητέος από το 1983 και σήμερα ο επισκέπτης στο διάβα του, μπορεί να συναντήσει ανάμεσα στα Μινωικά, τα Ελληνιστικά, τα Βυζαντινά αλλά και Ρωμαϊκά ερείπια, κατοικίες από την περίοδο των Ενετών, αλλά και παραδοσιακά Κρητικά σπίτια. Το χωριό είναι γεμάτο ίχνη αρχαίου αλλά και νεότερου πολιτισμού. Μέσα, αλλά και γύρω από το χωριό υπάρχουν ανασκαμμένα τμήματα της αρχαίας πόλης, ρωμαϊκά κατάλοιπα, ενετικά κτίσματα με υπέροχα θυρώματα και βυζαντινές εκκλησίες. Η περιοχή είναι φημισμένη για τις πηγές της Αγίας Δύναμης, ένα κατάφυτο μέρος με νερά που κυλούν από κάθε σημείο, αλλά και την νεκρόπολη της Αρχαίας Λάππας, στην περιοχή των Πέντε Παρθένων

Λίγα λόγια το Travel Massive

Το Travel Massive είναι η μεγαλύτερη κοινότητα σε όλο τον κόσμο, για την τουριστική βιομηχανία. Συνδέει πάνω 39.000 μέλη σε 149 «κεφάλαια» που περιλαμβάνουν: επαγγελματίες ηγέτες στη τουριστική βιομηχανία, ειδικούς στο χώρο, νεοφυής εταιρίες, ανθρώπους του marketing, δημιουργούς περιεχομένου και προορισμούς σε 180 διαφορετικές χώρες. Όλοι έτοιμοι να μοιραστούν ιδέες και συνεργαστούν ώστε να διαμορφώσουν ριζικά τον Παγκόσμιο τουρισμό.

Το Travel Massive Κρήτη είναι από τα «Κεφάλαια» αυτής διαδικτυακής κοινότητας που σαν σκοπό έχει να συγκεντρώσει τους ανθρώπους του τουρισμού και τις απόψεις τους, στο νησί της Κρήτης, βοηθώντας στην καλύτερη προβολή του τόπου μας.

 

21 Απριλίου 2024
 (1353)
 (1349)
 (1351)
 (1352)
 (1347)
 (1346)
 (1121)
 (1329)
 (1339)
 (1281)
 (1342)
 (1348)
 (1345)
 (1344)
 (1343)
 (1335)
 (1337)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1341)
 (1330)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)