15/11/17, ΔΤ Σύσκεψη φορέων ΟΑΚ και ΔΕΥΑΡ

Ευρεία σύσκεψη με στελέχη του ΟΑΚ και της ΔΕΥΑΡ πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό την προεδρεία του Δημάρχου Ρεθύμνης κ. Μαρινάκη Γιώργη, η οποία προκλήθηκε κατόπιν σχετικής επιστολής του ΟΑΚ προς το Δήμο με στόχο την ενημέρωση για την πορεία του έργου «Εγκατάσταση - Επεξεργασία Νερού Φράγματος Ποταμών Αμαρίου» και το συντονισμό των εμπλεκομένων υπηρεσιών και φορέων.

Στη συμμετείχαν ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΚ κ. Καζάζης Φώτης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος ΟΑΚ κ. Χατζηδάκης Αρης, ο Διευθυντής Διαχείρισης Συγκοινωνιακών και Υδραυλικών Έργων του ΟΑΚ κ. Μαμαγκάκης Βαγγέλης και στελέχη του ΟΑΚ, ενώ από πλευράς ΔΕΥΑΡ συμμετείχαν ο Πρόεδρος Δ.Σ της Επιχείρησης κ. Θεοδωράκης Βασίλης και ο Διευθυντής της κ. Παπαδάκης Γιώργος.

Η συζήτηση διεξήχθηκε σε εξαιρετικό κλίμα συνεργασίας κι εξετάστηκαν βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες λύσεις για την ορθολογική, επαρκή και περιβαλλοντικά συμβατή ύδρευση του Ρεθύμνου.

Ειδικότερα, οι εκπρόσωποι του ΟΑΚ ενημέρωσαν το Δήμαρχο και τους συμμετέχοντες ότι ο ΟΑΚ έχει ήδη αναθέσει σε ανάδοχο (κατόπιν διαγωνισμού) την επικαιροποίηση της προμελέτης και τη σύνταξη των τευχών δημοπράτησης για τη μελέτη και κατασκευή του έργου «Εγκατάσταση - Επεξεργασία Νερού Φράγματος Ποταμών Αμαρίου». Παράλληλα η ΔΕΥΑΡ ανέλαβε να επικαιροποιήσει και να αναπτύξει περαιτέρω τις μελέτες των απαραίτητων για την ομαλή ύδρευση του Δήμου Ρεθύμνου δικτύων.

Η προβλεπόμενη κατασκευή του μεγάλου διυλιστηρίου από τον ΟΑΚ και των δικτύων ύδρευσης από τη ΔΕΥΑΡ είναι δυο εξαιρετικής σημασίας έργα, με κόστος που προϋπολογίζεται σε 15 εκατ. Ευρώ και αναμένεται ότι θα ικανοποιήσουν τις ανάγκες ύδρευσης του Ρεθύμνου και του τουριστικού παραλιακού μετώπου ολόκληρου του Νομού.

Παράλληλα, λόγω της επιτακτικής ανάγκης αντιμετώπισης των προβλημάτων αντλήσεων στην περιοχή του τ. Δήμου Αρκαδίου , συζητήθηκε, ως μεταβατική λύση, η δημιουργία ενός μικρού διυλιστηρίου στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ρεθύμνης με το οποίο θα καλυφθούν, για την ερχόμενη πενταετία οι άμεσες ανάγκες κατανάλωσης νερού. Οριστική λύση στις αυξανόμενες ανάγκες ύδρευσης θα δοθεί με την υλοποίηση του μεγάλου σχεδιασμού του ΟΑΚ και της ΔΕΥΑΡ.

Στην ίδια σύσκεψη διατυπώθηκε η ανησυχία των εκπροσώπων των αρμοδίων φορέων για την καθυστέρηση ένταξης του ώριμου έργου επέκτασης αρδευτικών δικτύων μέχρι την περιοχή Πρίνου Μυλοποτάμου, Προϋπολογισμού 4 εκατ. Ευρώ παρά τις δεσμεύσεις που έχουν τα καιρούς εκφραστεί από επίσημα κυβερνητικά στελέχη.

Τέλος, συμφωνήθηκε για την καλύτερη διαχείριση όλων των θεμάτων και την υλοποίηση των Προγραμμάτων Διαχείρισης Νερού στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή του Ρεθύμνου, να υπάρχει διαρκής, σταθερή, τακτική συνεργασία και αλληλοενημέρωση όλων των φορέων που εμπλέκονται στο κρίσιμο ζήτημα της ύδρευσης του Ρεθύμνου ώστε να συντονίζονται οι ενέργειές τους.

 

Από το Γραφείο Τύπου

  

16 Απριλίου 2024
 (1353)
 (1349)
 (1351)
 (1352)
 (1347)
 (1346)
 (1121)
 (1329)
 (1339)
 (1281)
 (1342)
 (1348)
 (1345)
 (1344)
 (1343)
 (1335)
 (1337)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1341)
 (1330)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)