26/08/14, ΠΡΟΣΩ ΟΛΟΤΑΧΩΣ... ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ!!

 ΠΡΟΣΩ ΟΛΟΤΑΧΩΣ.....ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ!!

Ολοκληρώθηκε το διήμερο εκδηλώσεων της Τετάρτης 20 και Πέμπτης 21 Αυγούστου στη μαρίνα Ρεθύμνου, που διοργανώθηκε από τη Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, την Αντιπεριφέρεια Ρεθύμνης, το Δήμο Ρεθύμνης και  το Επιμελητήριο Ρεθύμνης, με πλούσιο καλλιτεχνικό και παιδικό πρόγραμμα που  στόχο είχαν την ενίσχυση και  ενδυνάμωση των προσπαθειών για την ανάκτηση και την επαναδρομολόγηση του πλοίου στο Ρέθυμνο.

Το διήμερο εκδηλώσεων αφιερωμένο στις προσπάθειες που αντηχούν την  επιθυμία ολόκληρης της Ρεθεμνιώτικης κοινωνίας που διεκδικεί τον παντοτινό σκοπό, αυτό της επανατοποθέτησης του τόπου στον ακτοπλοϊκό χάρτη, αποτύπωσε τις μαρτυρίες των πιο ευαίσθητων ομάδων, αυτών των μικρών παιδιών και των καλλιτεχνών, μεταδίδοντας ηχηρά  το μήνυμα της ενότητας και της ουσιαστικής συμμετοχικής υποστήριξης στο ιερό αυτό εγχείρημα.

Πρόσκληση και έκκληση για σύμπραξη στο απαιτητικό εγχείρημα της απόκτησης του δικού μας πλοίου απηύθηναν με το δικό τους μοναδικό τρόπο όλοι οι μουσικοί - καλλιτέχνες που έσπευσαν με περίσσια προθυμία να συνεργαστούν και να αγκαλιάσουν την προσπάθεια αυτή. Συντονιστής και εμψυχωτής του προγράμματος υπήρξε ο Ρεθεμνιώτης δημοσιογράφος και παρουσιαστής Παντελής Σπυριδάκης, ο οποίος επιμελήθηκε της παρουσίασης καταθέτοντας το δικό του αποτύπωμα.

Στη γωνιά παιδικής δημιουργίας οι κυρίες Δέσποινα Μαυράκη, Κατερίνα Γιαυρίδη, Δέσποινα Αλεξαντωνάκη από το Belle Hellene , Ρένα Λαδιά από το ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ , ο Παύλος  Νόβακ και η Λία Καπετανάκη ως κλόουν Αστραβέλλα απασχόλησαν παιδιά και γονείς με πολλά χρώματα, ζωγραφιές και αυτοσχέδια παιδικά δημιουργήματα εκφράζοντας έτσι την επιθυμία τους για την απόκτηση του καραβιού στην πόλη τους. Τα υλικά για τις κατασκευές των παιδιών παραχωρήθηκαν αφιλοκερδώς από τους: Homo media, MAX    Είδη Καθαρισμού, ΚΟΜΒΟΣ Α.Ε.Β.Ξ.Τ.Ε. , Γραφοτεχνική,Κρητική Επιθεώρηση ,Γνώση-Βιβλιοπωλείο, ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΚΕΡΑΜΙΚΑ «ΚΕΡΑΜΕΙΟΝ» τους οποίους και ευχαριστούμε για τη συνεισφορά τους.

Τις εκδηλώσεις των ημερών πλαισίωσαν θεσμικοί, τοπικοί και  επιχειρηματικοί φορείς ενώ με την παρουσία τους τίμησαν οι: Μητροπολίτης Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου κ.κ Ευγένιος, , οι βουλευτές Ρεθύμνου κ. Ανδρέας Ξανθός και κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης,  η Αντιπεριφερειάρχης  Ρεθύμνης κα Μαίρη Λιονή, ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργος Μαρινάκης,ο αντιπρόεδρος Δ.Σ του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης κ. Βαγγέλης Μανιουδάκης, σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Ξενοδόχων, ο πρόεδρος του Δημοτικού Σύμβουλίου, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Ρεθύμνης, οι οποίοι χαιρέτισαν τη διοργάνωση ευχόμενοι ο σκοπός της συγκέντρωσης να αποτελέσει έμπνευση για περαιτέρω παρακίνηση  όλων εκείνων που δεν έχουν καταφέρει ακόμα να συνδράμουν στην κοινοφελή προσπάθεια του τόπου. Συγκινητική υπήρξε η πολυπληθής παρουσία της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Ρεθύμνης, μέσω του φορέα τους και ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του προέδρου του Ελευθερίου Κοτσαρίδη

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Cretan Ferries παρέμεινε με τους εθελοντές στα σημεία ενημέρωσης και πληροφόρησης με τον κόσμο να προσέρχεται για την αγορά μετοχών. Μάλιστα ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε  και η ευγενική  προσφορά από τη συγγραφέα Στέλλα Μιχάλα, η οποία πρόσφερε βιβλία της  σε αναλογία μετοχών, ενώ εξίσου ευρηματική και  ευγενική ήταν και η συμμετοχή της ομάδας ΜΑΔΕΡΙ (Μάζωξη Αυθόρμητων Δημιουργών Έργων και Ιδεών), οι οποίοι πρόσφεραν και εκείνοι με τη σειρά τους έργα τέχνης δικά τους, η  αγορά των οποίων αντιστοιχούσε σε μετοχές. Ανάμεσα στις στιγμές του διημέρου υπήρξε και η παρουσία του κ. Κωστή Κοντογιάννη  ο οποίος απήγγειλε ποίημα για την επιστροφή του καραβιού.

Μουσική συντροφιά στο κοινό μετά από προσκλήσεις  που απεύθυναν οι Στρατής Γουνάκης και Ελευθερία Μιχάλα κράτησαν οι παρακάτω  καλλιτέχνες (αλφαβητικά) με τα συγκροτήματά τους, τους οποίους ευχαριστούμε  για την άμεση και θετική ανταπόκρισή τους στην προσπάθεια αυτή: Αγγελάκης Γιάννης - Φουντουλάκια, Αντωνογιαννάκης Γιώργος, Βερδινάκης Κώστας, Βρεττός Γιάννης, Γκαλονάκης  Ευάγγελος, Γουνάκης Νίκος- Μαρινάκης Νεκτάριος, Γουνάκης Σταρτής, Δινιακός Γιάννης, Δρουδάκης Γιώργης, Ζαχαριουδάκης Νίκος - Άρης Ζαχαριουδάκης, Κακλής Γιάννης – Βακάκης, Κακλής Μανόλης, Καλομοίρης - Χαριτάκης -Σταυρακάκης,Κατσαμάς Γιώργος, Κεραμιανάκης Δημήτρης,Κονταρός Μανόλης,  Μαρκαντωνάκης- Συνολάκης, Μαρούλης Πέτρος, Μιχάλας Γιάννης - Βρανάς, Παπαδάκης Αλέξανδρος, Παπαδογιάννης Μύρος,Πηγουνάκης Δημήτρης,Σπυρλιδάκης Στρατής, Τσικαλάκης Μιχάλης, Τσουρδαλάκης Γιάννης, Τσουρδαλάκης Σήφης, Χαλκιαδάκης Γιώργης - Σταυγιανουδάκης, Χλιαουτάκης Μανόλης, Ψαρουδάκης Γιώργος, μουσικό σχήμα Pass a Tempo, μουσικό σχήμα Άνω – Κάτω και οι Dj Black Box και Βιργινία Γουνάκη. Τη μουσική σκηνή συνόδεψαν χορευτικά τα παιδιά του Συλλόγου  Ερωφίλη.

Τις ανάγκες του ήχου και του φωτός κάλυψαν ανιδιοτελώς οι εταιρίες: Πολύφωνο Αφοι Βερδινάκη, Ήχος & Φως Χαλκιαδάκης Μιχάλης, TIM SOUND Βροντάκης Τιμόθεος, και Αποστολάκης Γιώργος - Μάρκος, ενώ την προβολή και τη διαφημιστική κάλυψη της διοργάνωσης επιμελήθηκαν οι : Στέλιος Καλογεράκης, Δαναός, Express, Λιανδρής, και Ροδάκινο Α.Ε., Βασίλης Τσιμεράκης. Την ασφάλεια και τη διαφύλαξη του χώρου ανέλαβαν οι: υπηρεσίες Λιμεναρχείου, εθελοντές Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού, οι εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ρεθύμνης και η επιχείρηση υπηρεσιών ασφαλείας M.P. S. Η δε εταιρία  Περνιεντάκης ΑΕΒΕ  και Μανουκαράκης Α.Ε εξασφάλισε νερά και χυμούς σε παιδιά και μεγάλους. Τέλος τα καθίσματα και τραπέζια παραχωρήθηκαν ευγενικά από τον πολιτιστικούς συλλόγους της Αργυρούπολης και του Πρινέ.

Σύσσωμες οι υπηρεσίες του Λιμενικού Ταμείου, του Γραφείου Πολιτισμού - Τουρισμού, Καθαριότητας και Καθημερινότητας του Δήμου Ρεθύμνης εργάστηκαν για να στήσουν και να εξοπλίσουν το χώρο της μαρίνας που παραχωρήθηκε από το Λιμενικό Ταμείο για την εκδήλωση.

Στον απολογισμό του διημέρου, σαφής και επείγουσα δείχνει να είναι  η πρόκληση που έχει να αντιμετωπίσει σύσσωμη η Ρεθεμνιώτικη κοινωνία  πριν τον οριστικό αποκλεισμό της, πριν το καράβι να σαλπάρει για πάντα μακριά. Θα πρέπει να υπογραμμιστεί πως η καταληκτική ημερομηνία συλλογής και κατάθεσης του επιδιωκόμενου χρηματικού ποσού στα ταμεία της Cretan Ferries έχει οριστεί η 30η Σεπτεμβρίου 2014.

 

Οι διοργανωτές και η εταιρία Cretan Ferries ευχαριστούν θερμά όλους και όλες που συμβάλλανε στην πραγματοποίηση των δυο αυτών ημερών και ευχόμαστε αυτή η προσπάθεια να συντελέσει στην επίτευξη του στόχου.


Τα παιδιά μας, εύχονται….  εμείς, θα πραγματοποιήσουμε την ευχή τους που αφορά το μέλλον τους;

 

 

 

 

14 Απριλίου 2024
 (1353)
 (1349)
 (1351)
 (1352)
 (1347)
 (1346)
 (1121)
 (1329)
 (1339)
 (1281)
 (1342)
 (1348)
 (1345)
 (1344)
 (1343)
 (1335)
 (1337)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1341)
 (1330)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)