30/09/16, Παγκόσμια Μέρα Τουρισμού

Παγκόσμια Μέρα Τουρισμού

Με μια μεγάλη εκδήλωση στον Δημοτικό Κήπο Ρεθύμνης, κορυφώθηκαν οι εορτασμοί για την Παγκόσμια Μέρα Τουρισμού, που φέτος ήταν αφιερωμένη στην προσβασιμότητα των Ατόμων με Αναπηρία, με τίτλο «Τουρισμός για Όλους».

Ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Μαρινάκης καλωσορίζοντας τους ξένους επισκέπτες αλλά και όσους βρέθηκαν χτες στην εκδήλωση, παρουσίασε τις σημαντικές υποδομές της πόλης και την προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση των Ατόμων με Αναπηρία και τη διευκόλυνση της προσβασιμότητας τους σε υπηρεσίες και κοινόχρηστους χώρους. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε «Από το ανατολικό παραλιακό μέτωπο, μέχρι τη βιοκλιματική ανάπλαση της Πλατείας Σοχώρας και άλλων πλατειών, μέχρι τις εκ βάθρων αποκαταστάσεις κεντρικών αλλά και περιφεριακών οδικών αρτηριών, περιλαμβάνει ειδικές παρεμβάσεις που επιτρέπουν στους συμπολίτες μας αλλά και στους ξένους επισκέπτες μας με αναπηρία να μετακινηθούν με ασφάλεια όπου επιλέξουν». Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Ρεθύμνου εντάχθηκε στον άξονα «Civitas Destination, ο οποίος χρηματοδοτεί την έρευνα και εφαρμογή καινοτόμων λύσεων βιώσιμης κινητικότητας, μέσα από αστικές αναπλάσεις, βελτίωση αστικών μεταφορών και ανάπτυξη επιχειρηματικότητας.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Ρεθύμνης κ. Μανόλης Τσακαλάκης στον χαιρετισμό του τόνισε τη σημασία της τουριστικής βιομηχανίας στην οικονομία, παραμένοντας ο πρώτος εργοδότης που μειώνει την ανεργία, φέρνει συνάλλαγμα και παρά τις δυσκολίες συνεχίζει να κάνει επενδύσεις. Την εκδήλωση χαιρέτησε ο κ. Δημήτρης Τσαχάκης πρόεδρος ΑΜΕΑ Ρεθύμνης ο οποίος τόνισε ότι τα τελευταία χρόνια η Κρήτη αποτελεί ελκυστικό προορισμό κυρίως των ευρωπαίων και Ελλήνων τουριστών με αναπηρία, οι οποίοι αποτελούν μια μεγάλη ομάδα ταξιδιωτών παγκοσμίως και είναι ιδιαίτερα σημαντικό να υπάρχουν οι υποδομές για την πρόσβαση τους σε σημεία και υπηρεσίες.

Στην εκδήλωση όπως κάθε χρόνο, πραγματοποιήθηκαν απονομές Βραβείων Φιλίας σε επαναλαμβανόμενους επισκέπτες του Ρεθύμνου, σε εκτίμηση της πίστης τους στον προορισμό μας.

Οι εκδηλώσεις εορτασμού για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού ξεκίνησαν με το παιδικό Πρόγραμμα με παραδοσιακά παιχνίδια μάθησης και εικαστικών από τη ΜΟΥΣΑ που πλαισιώθηκε από προσωπικό της Grecotel, και συνεχίστηκαν με τη μαγευτική Μουσικοχορευτική παράσταση από τη «Ρουματιανή Χορευτική Ομάδα» και τη «Ρεθεμνιανή Παρέα» του παραδοσιακού Συλλόγου «Κρητών Δράσεις”, τους οποίος παρουσίσε η κα. Μαρία Καλογεράκη συγγραφέας. Ακολούθησε μια εξαιρετική συναυλία με ελληνικούς και διεθνείς σκοπούς αλλά και τραγούδια από τη «Στρατιωτική Μουσική 5ης ΤΑΞΠΖ - V Μεραρχίας Κρητών», σε διεύθυνση του κ. Νίκου Λαφάτα. Τα κρητικά κεράσματα για τον κόσμο, έγιναν από το Ινστιτούτο Κρητικής Διατροφής, τους δε βραβευόμενους φίλεψε με εδέσματα το ξενοδοχείο Rithymna Beach.

 

 

24 Απριλίου 2024
 (1353)
 (1349)
 (1351)
 (1352)
 (1347)
 (1346)
 (1121)
 (1329)
 (1339)
 (1281)
 (1342)
 (1348)
 (1345)
 (1344)
 (1343)
 (1335)
 (1337)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1341)
 (1330)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)