11/10/19, Έκθεση για την 3η ηλικία στη Στοκχόλμη - Grekland Panorama & Senior

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Έκθεση για την 3η ηλικία στη Στοκχόλμη

Grekland Panorama & Senior

Στο πλαίσιο της έκθεσης GREKLAND PANORAMA & Senior για την 3η ηλικία που διοργανώθηκε στη Σουηδία 1-3 Οκτωβρίου 2019 στο εκθεσιακό κέντρο Stockholmsmässan στη Στοκχόλμη, ο Δήμος Ρεθύμνης έδωσε για πρώτη φορά το «παρών» σε μία διοργάνωση που αποτελεί τη μοναδική και μεγαλύτερη στοχευμένη έκθεση για την τρίτη ηλικία στη Σουηδία μετρώντας 13.000 επισκέπτες και 220 εκθέτες, εκ των οποίων οι 65 αφορούσαν τον τομέα των ταξιδιών & του τουρισμού.

Σκοπός της εν λόγω συμμετοχής είναι η προβολή του Ρεθύμνου στους επισκέπτες της τρίτης ηλικίας, οι οποίοι αποτελούν μια πολλά υποσχόμενη αγορά στην Ευρώπη για την προώθηση τουριστικών υπηρεσιών και προϊόντων. Ειδικότερα, οι συνταξιούχοι αποτελούν μία δημογραφική ομάδα, η οποία έχει σταθερό εισόδημα και τους ενδιαφέρει η καλή, ποιοτική ζωή. Ο τουρισμός τρίτης ηλικίας στη Σουηδία, είναι ένα από τα σημαντικότερα target groups για πολλούς προορισμούς ανά τον κόσμο, καθότι το υψηλό εισόδημα και η άνεση χρόνου επιτρέπει στην ομάδα αυτή να ταξιδεύει συχνά και να δαπανά αρκετά χρήματα. Παράλληλα, αναζητούν νέες εμπειρίες και είναι διατεθειμένοι να ξοδέψουν χρήματα για υπηρεσίες υψηλού επιπέδου. Απολαμβάνουν διακοπές για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα αφού δεν έχουν οικογενειακές ή επαγγελματικές υποχρεώσεις. Προτιμούν περιόδους εκτός αιχμής, στο τέλος και την έναρξη της τουριστικής σαιζόν. Εμπιστεύονται περισσότερο την προσωπική επαφή και τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης (εφημερίδες, περιοδικά, εκθέσεις) από ό,τι τη σύγχρονη τεχνολογία (social media, internet).

Η North Events έδωσε τη δυνατότητα σε ελληνικές επιχειρήσεις και προορισμούς να συναντήσουν άτομα του Σουηδικού τουρισμού αλλά και ταξιδιωτικούς πράκτορες, που στόχο έχουν την προσέλκυση Σουηδών επισκεπτών της τρίτης ηλικίας στην χώρα μας. Κύριες ενότητες της έκθεσης ήταν οι εξής: Travel & Tourism, Housing & Services, Health Care, Utilities, Health & Beauty, Leisure & Culture.

Το Ρέθυμνο εκπροσωπήθηκε από την Πρόεδρο της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής, κ. Πέπη Μπιρλιράκη και τον κ. Αρχοντάκη, εκπρόσωπο του Γραφείο Τουρισμού, οι οποίοι υποδέχτηκαν τους ενδιαφερόμενους προσφέροντας πλούσιο έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό για όλα τα ενδιαφέροντα της 3ης ηλικίας. Αναλύοντας το τουριστικό προϊόν μας δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στη σημαντική για τους Σουηδούς διαχείριση της βιώσιμης ανάπτυξης (βιώσιμη κινητικότητα, ενέργεια, βραβεία ανακύκλωσης, γαλάζιες σημαίες, πράσινα κλειδιά, κλπ.) αναφορικά με τις προτιμήσεις των επισκεπτών αυτής της κατηγορίας: +55 ετών. Σε διάφορες συναντήσεις που είχε η κ. Μπιρλιράκη με δημοσιογράφους και τουριστικούς πράκτορες και φορείς της Σουηδίας τόνισε ότι «το Ρέθυμνο είναι μια πόλη που πληροί άριστα τις προϋποθέσεις για τον τουρισμό της 3ης ηλικίας, καθώς διαθέτει ξενοδοχειακές μονάδες υψηλών προδιαγραφών, άριστες κλιματολογικές συνθήκες, πλούσιες πολιτιστικές δράσεις, φυσιολατρικές διαδρομές, κέντρα ευεξίας και τη διάσημη κρητική διατροφή, σύμμαχο της μακροζωίας».

Επιπλέον, το Ρέθυμνο είχε τη μοναδική ευκαιρία να προβληθεί ως ένας ιδανικός αθλητικός τουριστικός προορισμός, προωθώντας το Golden Age Gym Festival που θα διεξαχθεί στην πόλη μας τον Οκτώβριο 2020. Αποτελεί μία διοργάνωση Γυμναστικής για Όλους, που κινητοποιεί αθλούμενους ηλικίας 50 ετών και άνω και είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται επί ελληνικού εδάφους, ενώ αναμένεται να προσελκύσει στην Κρήτη περισσότερους από 2.000 συμμετέχοντες από όλη την Ευρώπη.

Ο Δήμος Ρεθύμνης μέσω της συμμετοχής του σε ανάλογες διοργανώσεις εντείνει τις προσπάθειές του για την προσέλκυση παρόμοιων ηλικιακών ομάδων με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και την καθιέρωση του brand «Ρέθυμνο 12 μήνες».

 

13 Απριλίου 2024
 (1353)
 (1349)
 (1351)
 (1352)
 (1347)
 (1346)
 (1121)
 (1329)
 (1339)
 (1281)
 (1342)
 (1348)
 (1345)
 (1344)
 (1343)
 (1335)
 (1337)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1341)
 (1330)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)