29/09/14, ΔΤ Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

     

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το περασμένο Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου όπως είχε ανακοινωθεί και παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού.

Η εκδήλωση ήταν προγραμματισμένη να λάβει χώρα στο Παλαιοντολογικό Μουσείο και για το λόγο αυτό υπήρξαν εντατικές  προετοιμασίες εκ μέρους των διοργανωτών του Μουσείου των υπηρεσιών του Δήμου καθώς και της εταιρίας η οποία περατώνει την ανάπλαση της οδού Δημοκρατίας μπροστά στο Μουσείο.

Λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων, η εκδήλωση μεταφέρθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο όπου και πραγματοποιήθηκε μέσα σε ζεστή ατμόσφαιρα παρουσία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ Ευγένιου, της Αντιπεριφερειάρχη κας Μαίρη Λιονή, η οποία επεσήμανε ότι η Περιφέρεια συνεχίζει να υποστηρίζει τις προσπάθειες για τον Τουρισμό, του Πρόεδρου του Επιμελητηρίου κ. Γιώργου Γιακουμάκη, των Αντιδημάρχων κ. Βασίλη  Θεοδωράκη  και κ. Δημήτρη Λελεδάκη, των Δημοτικών Συμβούλων κ. Θ. Νίνου, κ. Γ. Σταράκη,  κ. Τ. Παπαδουράκη, κ. Ν. Αγριμάκη, κ. Ο. Χριστουλάκη, κ. Ν. Πετρακάκη, κ. Μ. Φουρφουλάκη,  εκπροσώπων Δημοτικών Κοινοτήτων κ. Α. Παπαλεξάκη, κα Χ. Θεοδωράκη, κα Ε. Μιχάλα, καθώς και του Προέδρου του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων κ. Σ. Μπερέτη, και του Πρόξενου του Μαρόκου κ. Μανόλη Γαλανάκη.

Εκπροσωπώντας το Δήμο Ρεθύμνης και την  Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού κα Πέπη Μπιρλιράκη –Μαμαλάκη μίλησε για το θέμα της ημέρας: Τουρισμός και Τοπική Ανάπτυξη, ενώ την εκδήλωση χαιρέτησε και ο  Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Μανόλης Τσακαλάκης.

Οι εκπρόσωποι των αρχών της πόλης παρέδωσαν βραβεία στους παρόντες εκλεκτούς επαναλαμβανόμενους πελάτες ξενοδοχειακών μονάδων της πόλης ως ένδειξη μέγιστης  αναγνώρισης για την εκτίμηση και συνεχόμενη πιστή επιλογή τους στην πόλη μας.

Ακολούθησε η απονομή τιμητικών βραβείων στους Τουριστικούς Οργανισμούς της Αγγλίας: Tui, Thomas Cook, MTS, οι οποίοι εκπροσωπήθηκαν από τους τοπικούς πράκτορές τους, συγκεκριμένα τους κ.κ Θ. Μυλωνάκη, Μ. Μαρινάκη, Σ. Κρητικό και Α. Γιουμπάκη.

Στον πρώην προϊστάμενο Τμήματος Τουρισμού Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης κ. Μανώλη Μενιουδάκη απονεμήθηκε βραβείο για τη μακρόχρονη και πολύτιμη προσφορά στην προώθηση του Τουρισμού στο Ρέθυμνο. Αμέσως μετά, ο κ. Ευγένιος Φραγκιαδάκης, Αντιπρόεδρος του  Συλλόγου Ξενοδόχων παρουσίασε το θεσμό του  OPA DAY και η βραδιά ολοκληρώθηκε με ένα μουσικό ταξίδι με την Μαριέλλα Βιτώρου και τον πιανίστα Δημήτρη Βαρούχα του μουσικού σχήματος Aλμα Λίμπρε, χαρίζοντας στους παρευρισκόμενους μοναδικές ερμηνείες ελληνικού και ξενόγλωσσου ρεπερτορίου. Η μουσική πανδαισία συνοδεύτηκε από την γαστρονομική κρητική  πρόταση των σεφ του Συλλόγου Ξενοδόχων.

 

24 Ιουλίου 2024
 (1353)
 (1349)
 (1355)
 (1351)
 (1352)
 (1347)
 (1346)
 (1354)
 (1121)
 (1329)
 (1339)
 (1281)
 (1342)
 (1348)
 (1345)
 (1344)
 (1343)
 (1335)
 (1337)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1341)
 (1330)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)