Χρυσή και Ασημένια διάκριση μοιράζεται ο Δήμος Ρεθύμνης με την Παγκόσμια Ομοσπονδία και την Ελληνική Οργανωτική Επιτροπή του mini Socca World Cup για την άψογη διοργάνωση των αγώνων πέρυσι στο Ρέθυμνο - 21/10/20

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μία ακόμη σημαντική διάκριση, αυτή τη φορά στον Αθλητισμό, μοιράζεται ο Δήμος Ρεθύμνης με την παγκόσμια ομοσπονδία Socca καθώς και την ελληνική Οργανωτική Επιτροπή, για την καθοριστική συνδρομή του στην αθλητική διοργάνωση του Μουντιάλ μίνι ποδοσφαίρου Socca World Cup, τον περασμένο Οκτώβριο στο Ρέθυμνο.

Η διοργάνωση του Socca World Cup αξιολογήθηκε, μεταξύ δεκάδων υποψηφιοτήτων αθλητικών διοργανώσεων, από τα Sports Marketing Awards 2020- έναν σημαντικό ελληνικό θεσμό βραβείων στο χώρο του αθλητισμού - ως η καλύτερη και έλαβε μια χρυσή και μια ασημένια θέση. Χρυσή θέση ως κορυφαία διοργάνωση ομαδικών αθλημάτων στην Ελλάδα για το 2019 και ασημένια θέση ως δεύτερη κορυφαία διοργάνωση αθλητικού τουρισμού για την χώρα μας (μετά τον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας) λόγω των χιλιάδων επισκεπτών που παρακολούθησαν καθ’ όλη τη διάρκεια διεξαγωγής του Μουντιάλ μίνι ποδοσφαίρου , τους αγώνες καθώς και της απήχησης που είχε η διευρυμένη σε διεθνές επίπεδο η τηλεοπτική τους προβολή.

Υπενθυμίζεται ότι, ένα χρόνο πριν, κατά το διάστημα 12 έως τις 20 Οκτωβρίου 2019, ο Δήμος Ρεθύμνης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και την Αντιπεριφέρεια Ρεθύμνης φιλοξένησαν τη διοργάνωση Socca World Cup και υποδέχθηκαν αθλητές, προπονητές και συνοδούς, από 40 χώρες από όλο τον κόσμο, οι οποίοι έλαβαν μέρος στους αγώνες που διεξήχθησαν σ’ ένα υπερσύγχρονο γήπεδο mini ποδοσφαίρου που κατασκευάστηκε ειδικά για τις ανάγκες της συγκεκριμένης διοργάνωσης κι εγκαταστάθηκε στην παραλία του Ρεθύμνου. Οι αγώνες πέραν του ότι προβλήθηκαν σε περισσότερες από 60 χώρες μέσω 70 περίπου τηλεοπτικών δικτύων, συνθήκη που ενίσχυσε την προβολή του Ρεθύμνου στο εξωτερικό , αγκαλιάστηκε με θέρμη από ντόπιους, ειδικά νέους συμπολίτες μας αλλά και ξένους επισκέπτες που κατέκλυζαν καθημερινά το γήπεδο.

Σε επικοινωνία του με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Επιτροπής και Γενικό Διευθυντή της Socca World Cup κ. Θάνο Παπαδόπουλο, ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης αφού ενημερώθηκε για τις διακρίσεις που κατέκτησε η διοργάνωση στο Ρέθυμνο, δέχθηκε τις ευχαριστίες τους για την άψογη συνεργασία και τα συγχαρητήρια του για την εξαιρετική φιλοξενία που επεφύλαξε ο Δήμος Ρεθύμνης σε όλους τους φιλοξενούμενους, αθλητές διοργανωτές, συνοδούς κι επισκέπτες των αγώνων.

Ο κ. Μαρινάκης ανταπέδωσε τις ευχαριστίες για την άριστη συνεργασία επισημαίνοντας παράλληλα ότι σταθήκαμε τυχεροί σε ότι αφορά το χρόνο διοργάνωσης αφού η πανδημία του κορωνοϊού προκάλεσε πολλά οργανωτικά προβλήματα έως και ακυρώσεις σε άλλ,η πολύ μεγαλύτερη πόλη του εξωτερικού που ανέλαβε μετά το Ρέθυμνο τη φιλοξενία του mini Socca World Cup.

Eξέφρασε δε την ευχή να είμαστε όλοι καλά στο μέλλον ώστε να φιλοξενήσουμε ανάλογη αθλητική διοργάνωση, που προβάλλει διεθνώς το Ρέθυμνο και τις πολλαπλές δυνατότητες του.

 

Από το Γρ . Τύπου

 

22 Μαΐου 2024
 (1353)
 (1349)
 (1351)
 (1352)
 (1347)
 (1346)
 (1121)
 (1329)
 (1339)
 (1281)
 (1342)
 (1348)
 (1345)
 (1344)
 (1343)
 (1335)
 (1337)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1341)
 (1330)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)