Ξεκινούν τη Δευτέρα 17 Μαϊου οι εγγραφές στο Κ.Δ.Α.Π. Δήμου Ρεθύμνης «Παιδικός Κόσμος» - Υπεύθυνη, Ασφαλή , Δωρεάν, Εξωσχολική, Δημιουργική Απασχόληση Παιδιών - 17-05-21

Κ.Δ.Α.Π. Δήμου Ρεθύμνης «Παιδικός Κόσμος»
Εξωσχολική, Δημιουργική Απασχόληση Παιδιών
Υπεύθυνη, Ασφαλή και Δωρεάν!

 

Ξεκινούν την ερχόμενη Δευτέρα 17 Μαΐου και μέχρι τις 18 Ιουνίου 2021, οι εγγραφές στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Δήμου Ρεθύμνης (Κ.Δ.Α.Π.) «Παιδικός Κόσμος».

Ας συστηθούμε λοιπόν, προτού γνωριστούμε από κοντά:

Ανανεωμένο, στελεχωμένο με εξειδικευμένο εκπαιδευτικό προσωπικό και εμπλουτισμένο με νέα προγράμματα και πρωτότυπες δραστηριότητες για τους μικρούς φιλοξενούμενους του, το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) «Παιδικός Κόσμος», προσκαλεί τους συμπολίτες γονείς να γνωρίσουν και να αξιοποιήσουν τις υπηρεσίες της δομής που τους παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ (μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ), από το Δήμο Ρεθύμνης και την Κοινωνική του Υπηρεσία.

Ο «Παιδικός Κόσμος», λειτουργεί κατά τις απογευματινές ώρες, από τις 16.00 – 20.30 και απασχολεί, σ’ ένα περιβάλλον ασφαλές, ευχάριστο και οργανωμένο, παιδιά ηλικίας 5-12 ετών, τα οποία δεν έχουν προβλήματα υγείας ενώ δύνανται να απασχοληθούν παιδιά με ελαφράς μορφής αισθητηριακά ή κινητικά προβλήματα.

Στόχος:

Υπό την επιστημονική εποπτεία του Πανεπιστημίου Κρήτης, με τη συνδρομή ειδικών παιδαγωγών, μέσω ενός προγράμματος δραστηριοτήτων καταρτισμένο στη βάση σύγχρονων παιδαγωγικών μεθόδων και σε συνεργασία μ’ ένα ευρύτατο δίκτυο εκπαιδευτικών μονάδων, κοινωνικών υπηρεσιών των Ο.Τ.Α., τοπικούς πολιτιστικούς, περιβαλλοντικούς, αθλητικούς φορείς και υπηρεσίες, τα παιδιά, μέσα από την καθημερινή συνύπαρξη και αλληλόδρασή τους:

• Μαθαίνουν την αξία της συνεργασίας.

• Κοινωνικοποιούνται, δημιουργούν φιλικούς δεσμούς και αποκτούν χρήσιμα συναισθηματικά εφόδια για τη μελλοντική κοινωνική τους ένταξη

• Ανακαλύπτουν τις δεξιότητές τους μέσα από ατομικές ή ομαδικές δραστηριότητες και εργαστήρια (αισθητηριακό παιχνίδι, εργαστήρι πειραμάτων, εκπαιδευτικά επιτραπέζια και παραδοσιακά παιχνίδια, εργαστήρι δημιουργικού παιχνιδιού κ.α) ,

• Αξιοποιούν ευχάριστα και δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους

• Ενθαρρύνονται να εκφράζονται ελεύθερα (μουσικοκινητική και ψυχοκινητική αγωγή, μουσική προπαιδεία χορωδία, δραστηριότητες φιλαναγνωσίας, συναισθηματική νοημοσύνη)

• Ψυχαγωγούνται (χορωδία, καλλιτεχνικά εργαστήρια και θεατρική αγωγή Αθλούνται (ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί και ξεχασμένα παραδοσιακά παιχνίδια, μοντέρνος χορός, pilates, yoga, zumba για παιδιά)

• Ευαισθητοποιούνται σε σημαντικούς τομείς της ανθρώπινης ζωής και δράσης (εθελοντισμός και βιωματική μάθηση, διατροφική και σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, περιβαλλοντική αγωγή),

• Νιώθουν ασφάλεια κι εμπιστοσύνη

Για τους γονείς, ο «Παιδικός Κόσμος» είναι η Δομή την οποία μπορούν να εμπιστευτούν για την εξωσχολική απασχόληση των παιδιών τους αλλά και για την υπεύθυνη ενημέρωσή τους την παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης και την παραπομπή σε φορείς που παρέχουν εξειδικευμένες υπηρεσίες, σε περίπτωση που διαπιστωθεί κάποιο πρόβλημα σε σχέση με το παιδί.

Ωφελούμενα Παιδιά:

Δικαίωμα Εγγραφής στο ΚΔΑΠ «Παιδικός Κόσμος», έχουν κυρίως παιδιά οικογενειών του Δήμου Ρεθύμνης και, εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις, παιδιά που διαμένουν σε όμορη περιοχή.

Κριτήρια επιλογής:

Προτεραιότητα έχουν οι οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα, παιδιά πολύτεκνων και μονογονεϊκών οικογενειών καθώς και παιδιά με ελαφράς μορφής σωματική ή πνευματική αναπηρία.

Στις σχολικές περιόδους στις οποίες η δομή του Κ.Δ.Α.Π. συμμετέχει σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα, τα κριτήρια επιλογής – εγγραφής των φιλοξενούμενων παιδιών του προγράμματος προσαρμόζονται κάθε φορά από το δικαιούχο φορέα υλοποίησης του συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος.

 

Για κάθε πληροφορία: καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 8 το πρωϊ έως τις 3 το μεσημέρι, στα τηλ: 28310 51172, 42551 ή μέσω μέηλ στο kdap@rethymno.gr.

 

 

20 Απριλίου 2024
 (1353)
 (1349)
 (1351)
 (1352)
 (1347)
 (1346)
 (1121)
 (1329)
 (1339)
 (1281)
 (1342)
 (1348)
 (1345)
 (1344)
 (1343)
 (1335)
 (1337)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1341)
 (1330)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)