Απάντηση της Προέδρου ΔΛΤΡ κας Ρένας Κουτσαλεδάκη σε σχόλιο των ΡΝ για τον καλλωπισμό των παρτεριών στη Μαρίνα Ρεθύμνου - 17/05/21

Κύριε Διευθυντά

 

Με αφορμή το σχόλιο συμπολίτισσας σχετικά με τα «ξεραμένα παρτέρια» στον πεζόδρομο της Μαρίνας Ρεθύμνου, η Πρόεδρος του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ρεθύμνου (Δ.Λ.Τ. Ρ.) κα Ρένα Κουτσαλεδάκη, αφού ευχαριστήσει τη συμπολίτισσα για την περιβαλλοντική της ευαισθησία και την επισήμανση της, θα ήθελε να ενημερώσει κάθε ενδιαφερόμενη συμπολίτισσα- λίτη, για τα εξής:

Ο ευπρεπισμός της ευρύτερης περιοχής της Μαρίνας, ο οποίος ούτως ή άλλως περιλαμβάνεται στο σχεδιασμό του Δ.ΛΤ.Ρ. και υλοποιείται κάθε έναρξη της θερινής περιόδου, απασχόλησε μεταξύ άλλων θεμάτων, τη συνεργασία που είχαν την π. Τρίτη στο Λιμενικό Ταμείο η κα Κουτσαλεδάκη με τον Λιμενάρχη Ρεθύμνου κ. Καστρινάκη Κωνσταντίνο.

Συμφωνήθηκε, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Πρασίνου Δήμου Ρεθύμνης, να γίνει προμήθεια καλλωπιστικών φυτών τα οποία θα τοποθετηθούν στις υπερυψωμένες ζαρντινιέρες και παρτέρια που διαθέτουν αρδευτικό σύστημα για το πότισμα και εκτείνονται τόσο στη ζώνη των ψαράδων όσο και στη ζώνη ελλιμενισμού των σκαφών.

Όπως άλλωστε θα έχουν ήδη παρατηρήσει οι συμπολίτες, έχει καλλωπιστεί εκατέρωθεν η παραλιακή λεωφόρος Ελ. Βενιζέλου. Τα μεν παρτέρια που βρίσκονται έξω από τους χώρους των επιχειρήσεων εστίασης – αναψυχής της παραλιακής τα οποία έχουν «υιοθετηθεί» από τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων, έτυχαν της επιμέλειας και φροντίδας τους και ανανεώθηκαν πριν το άνοιγμα των επί μηνών, λόγω πανδημίας, κλειστών επιχειρήσεων.

Μάλιστα το Λιμενικό Ταμείο, για λόγους αισθητικής και ισοτιμίας, προέβη στη σύσταση της απομάκρυνσης από τα παρτέρια κάθε είδους κατασκευής που είχαν τοποθετήσει οι επιχειρήσεις (αλουμινοκατασκευές, διαφημιστικές ξύλινες ή μεταλλικές πινακίδες – επιγραφές, πήλινα διακοσμητικά κλπ.) και οι περισσότερες έχουν ήδη συμμορφωθεί.

Την ερχόμενη εβδομάδα μάλιστα, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση συνεργασίας μεταξύ του Λιμενικού Ταμείου και των καταστηματαρχών της εν λόγω παραλιακής ζώνης, προκειμένου να συζητηθούν θέματα που αφορούν την οργάνωση, εύρυθμη λειτουργία και αισθητική ευπρέπεια της χερσαίας ζώνης.

Το δε παραλιακό μέτωπο προς την πλευρά της θάλασσας, έχει επίσης καλλωπιστεί με τον επιμήκη κήπο, τον οποίο συντηρεί το Λιμενικό Ταμείο αλλά δημιούργησε και εμπλουτίζει κάθε χρόνο με τη γενναιόδωρη προσφορά του σε καλλωπιστικά φυτά και προσωπική εργασία μαζί με εθελοντές, ο συμπολίτης κ. Κουμνάς. Τους ευχαριστούμε για μία ακόμη φορά για την έμπρακτη κατάθεση της αγάπης και τους ενδιαφέροντός τους για την αισθητική της πόλης μας.

Ευχαριστούμε κι εσάς για τη φιλοξενία και τη δυνατότητα επικοινωνίας με τις συμπολίτισσες- τες, που πρόθυμα μας παρέχετε κάθε φορά .

 

Από το Γρ Τύπου και το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ρεθύμνου

 

20 Απριλίου 2024
 (1353)
 (1349)
 (1351)
 (1352)
 (1347)
 (1346)
 (1121)
 (1329)
 (1339)
 (1281)
 (1342)
 (1348)
 (1345)
 (1344)
 (1343)
 (1335)
 (1337)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1341)
 (1330)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)