Στο ετήσιο Συνέδριο της ΚΕΔΕ θα συμμετάσχει ως ομιλητής ο Δήμαρχος Ρεθύμνης και Πρόεδρος της ΕΔΕΥΑ - 13/10/21

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στη Θεσσαλονίκη θα μεταβεί σήμερα Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2021 ο Δήμαρχος Ρεθύμνης και Πρόεδρος της ΕΔΕΥΑ προκειμένου να παρακολουθήσει και να συμμετάσχει, ως ομιλητής, στις εργασίες του Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της Κ.Ε.Δ.Ε. που θα πραγματοποιηθούν κατά το χρονικό διάστημα 14 – 16 Οκτωβρίου 2021, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».

Στο Συνέδριο θα λάβουν μέρος ευάριθμοι εκπρόσωποι Υπουργείων, Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων, θεσμικών αυτοδιοικητικών οργανώσεων και οργανισμών, Δήμαρχοι απ’ όλη τη χώρα κ.α.

Μεταξύ των ομιλητών και όσων θα χαιρετίσουν τις εργασίες είναι: ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Μ. Βορίδης, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κ. Πιερρακάκης, ο Αν. Υπουργός Οικονομικών κ. Θ. Σκυλακάκης, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γ. Τσακίρης, ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Θ. Λιβάνιος, ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών κ. Στ. Πέτσας, ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης κ. Στ. Καλαφάτης, ο Πρόεδρος Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων κ. Δ. Σταμάτης, ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών & Οργάνωσης κ. Μ. Σταυριανουδάκης, ο Πρόεδρος Κ.Ε.Δ.Ε./ Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δ. Παπαστεργίου, ο Δήμαρχος Αθηναίων/Μέλος ΔΣ Κ.Ε.Δ.Ε. κ. Κ. Μπακογιάννης ο Πρόεδρος της ΕΕΤΑΑ Α.Ε. κ. Δ. Μαραβέλιας., Πρόεδροι ΠΕΔ της Ελλάδας και της Κύπρου, Επικεφαλής Πολιτικών Αρχηγών & Εκπροσώπων Πολιτικών Κομμάτων που συμμετέχουν στο Εθνικό & Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Επικεφαλής Αυτοδιοικητικών Παρατάξεων κ.α.

Οι θεματικές του Τακτικού Συνεδρίου της ΚΕΔΕ εστιάζουν:

• Σε ζητήματα θεσμικά, οικονομικά και ψηφιακού μετασχηματισμού των Δήμων όπως είναι η Διοικητική Μεταρρύθμιση, η σύγχρονη πολυεπίπεδη διακυβένρηση των Ο.Τ.Α. και η εκ μέρους τους παροχή ψηφιακών υπηρεσιών, η οικονομική κατάσταση των Δήμων σήμερα και οι βέλτιστες πρακτικές επίδοσης για την οικονομική διαχείριση των Δήμων, θέματα Εσωτερικού Έλεγχου και η Εθνική Αρχή Διαφάνειας κ.α. Στον συγκεκριμένο άξονα του Συνεδρίου που θα διεξαχθεί την Παρασκευή 15/10/21, είναι ομιλητής και ο Δήμαρχος Ρεθύμνης και Πρόεδρος ΕΔΕΥΑ με θέμα: «Τα προβλήματα των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης & Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ)».

• Στα διαθέσιμα αναπτυξιακά εργαλεία (του ΥΠΕΣ, του Ταμείο Ανάκαμψης τα κ.α.) για την τουριστική αναβάθμιση, την επίτευξη των «Smart Cities» και την αειφορία των ΟΤΑ.

Επιπλέον, στο πλαίσιο των εργασιών του Συνεδρίου, θα υλοποιηθούν εργαστήρια (workshop) για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό των Ο.Τ.Α και εγκαίνια Έκθεσης με τίτλο « Beyond» του Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης , παρουσίαση Μελέτης για την υποστήριξη των Ο.Τ.Α. και δημιουργία μηχανισμού άμεσης απόκρισης της Κ.Ε.Δ.Ε. για τη διαχείριση κινδύνων, καταστροφών και κρίσεων κ.α.

Ο Δήμαρχος θα παρακολουθήσει το σύνολο των εργασιών του Συνεδρίου και θα επιστρέψει στο Ρέθυμνο το απόγευμα του Σαββάτου 16 Οκτωβρίου. Κατά τη διάρκεια της απουσίας του θα τον αναπληρώνει ο Αντιδήμαρχος Οικισμών Δ.Ρ. κ. Γιώργος Σκορδίλης.

Από το Γρ. Τύπου

 

22 Μαΐου 2024
 (1353)
 (1349)
 (1351)
 (1352)
 (1347)
 (1346)
 (1121)
 (1329)
 (1339)
 (1281)
 (1342)
 (1348)
 (1345)
 (1344)
 (1343)
 (1335)
 (1337)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1341)
 (1330)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)