27/02/14, ΔΤ: ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΟΥ ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 
Γραφείο Καρναβαλιού

Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2014

Ταχ. Δ/νση: Αρκαδίου, 74100 Ρέθυμνο
Τηλ.              28310 40140, 48, 50
Φαξ               28310 40149            
Email           
                  

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΟΥ ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ

 

Η ασφάλεια και η εξυπηρέτηση των επισκεπτών του Ρεθύμνου κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού αποτελεί την πρώτη και κύρια μέριμνα των διοργανωτών.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες αναμένεται να κατακλύσουν την πόλη για να παρακολουθήσουν το Καρναβάλι. Ο Δήμος Ρεθύμνης, η Οργανωτική επιτροπή του Καρναβαλιού και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, ανακοίνωσαν σε κοινή συνέντευξη τύπου τα μέτρα τα οποία έχουν ληφθεί, ενώ έδωσαν οδηγίες και συστάσεις στους επισκέπτες.

H Αντιδήμαρχος Τουρισμού Πολιτισμού κ. Πέπη Μπιρλιράκη δήλωσε ότι αναμένεται μεγαλύτερο ρεύμα επισκεπτών στην πόλη, τόσο για την Νυχτερινή Παρέλαση το Σάββατο 1 Μαρτίου το βράδυ, όσο και για την Μεγάλη Παρέλαση των Αρμάτων την Κυριακή 2 Μαρτίου. Ήδη οι κρατήσεις των οργανωμένων πακέτων και των ξενοδοχείων είναι αισθητά αυξημένες σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Όπως τόνισε η κ. Μπιρλιράκη, η πόλη είναι πανέτοιμη να υποδεχτεί τους επισκέπτες της από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. «Είμαστε άριστα προετοιμασμένοι για την διοργάνωση του επετειακού μας καρναβαλιού και για την υποδοχή των επισκεπτών μας. Σε άψογη συνεργασία, όπως κάθε χρόνο, με όλες τις αρμόδιες αρχές και φορείς, υποσχόμαστε μια αξέχαστη εμπειρία σε όλους όσοι βρεθούν κοντά μας αυτό το τριήμερο.  

 

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

 

Το Σάββατο 1 Μαρτίου η Τροχαία Ρεθύμνης θα πραγματοποιεί διακοπές στην κυκλοφορία των οχημάτων στην Κεντρική Λεωφόρο Κουντουριώτη, από τις 19.30 το απόγευμα, για την ομαλή διεξαγωγή της Νυχτερινής Παρέλασης. Παρακαλούνται οι οδηγοί να μην παρκάρουν τα αυτοκίνητα τους, επί της Λεωφόρου Κουντουριώτη, μετά τις 14.00 εκείνης της ημέρας.

Από νωρίς το πρωί της Κυριακής 2 Μαρτίου, θα υπάρξουν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Οι οδηγοί θα μπορούν να παρκάρουν τα αυτοκίνητα τους στους εξής χώρους:

-          στο Λιμάνι, τη Μαρίνα, δυτικά της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου (πρώην Νομαρχίας, στο πάρκινγκ που βρίσκεται στην οδό Κεφαλογιάννηδων), στην Πλατεία Δικαστηρίων, στο Κλειστό Γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» δίπλα από το ΚΤΕΛ, δίπλα από το εστιατόριο «Ηλιοβασιλέματα» (οδός Κεφαλογιάννηδων), στο Ρέμα Συνατσάκη (χώρος λαϊκής αγοράς, αρχή οδού Κωστή Παλαμά), στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Καλλιθέα.

-          Σχολεία: 3ο Δημοτικό (Ψιλάκη 1), 1ο Λύκειο (Μαρκέλλου 1 & Μοάτσου), 2ο Γυμνάσιο & Λύκειο (Νικ. Ασκούτση 62), στο ΜΕΓΑΡΟ, ΦΑΡΟΣ και ΖΑΦΕΙΡΑΚΗ (3ο  χλμ Εθνικής Οδού Ρεθύμνης – Χανίων, Γέφυρα Ζουρίδας, στο Γήπεδο Γάλου με μετακίνηση από τα ΚΤΕΛ, από 12:00-24:00 ανά 10 λεπτά).

Επίσης, τα ιδιωτικά πάρκινγκ της πόλης θα είναι διαθέσιμα με χρέωση.

Το σύνολο της δύναμης της Α.Δ. Ρεθύμνου, της Τροχαίας και του Λιμεναρχείου θα είναι επί ποδός όλη την ημέρα για τη διευκόλυνση των οδηγών.

 

ΑΥΣΤΗΡΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΤΙΣ ΥΠΑΙΘΡΙΕΣ ΨΗΣΤΑΡΙΕΣ

 

Η καθολική απαγόρευση των υπαίθριων ψησταριών είναι ένα ακόμη μέτρο για την προστασία της δημόσιας υγείας. Η Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου, έχει απευθύνει αυστηρές προειδοποιήσεις στους παραβάτες, αφού σε όλα τα περιστατικά θα επιβληθούν οι κυρώσεις που προβλέπει ο νόμος, καθώς και μεγάλα χρηματικά πρόστιμα.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου, πρόκειται να διεξάγει εξονυχιστικούς ελέγχους σε ολόκληρη την πόλη.

 

 

ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΕΣ

 

Για μία ακόμα χρονιά σημαντική θα είναι η βοήθεια και των εθελοντών του Ερυθρού Σταυρού, αφού και φέτος θα λειτουργήσουν τρεις σταθμοί παροχής βοήθειας.

Ο πρώτος και βασικός στο ισόγειο του 3ου λυκείου, καθώς επίσης και μία σκηνή παροχής βοήθειας στην πλατεία Ιερολοχιτών και μία σκηνή παροχής βοήθειας στον προαύλιο χώρο της Εθνικής Τράπεζας στο Κολωνάκι. Η δύναμη του Ερυθρού Σταυρού θα είναι περίπου 160 άτομα

 

 

ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

 

Όλες οι αρμόδιες Δημόσιες Υπηρεσίες θα είναι επί ποδός με ενισχυμένο προσωπικό.

Αστυνομία (με τη βοήθεια των όμορων νομών Χανίων – Ηρακλείου), Λιμεναρχείο, Εθελόντριες Νοσηλεύτριες, Σαμαρείτες, Πυροσβεστική, ΕΚΑΒ, Υγειονομικό, Πυροσβεστική.

 

Δύναμη Ετοιμότητας Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού

 

Αστυνομία: 180 Αστυνομικοί

Τροχαία: 80 Τροχονόμοι

Λιμενικό: 40 Λιμενικοί

Ερυθρός Σταυρός: 160 Σαμαρείτες και 20 Αδελφές Νοσοκόμες

Πολιτική Προστασία: 12 εθελοντές

Περιφρούρηση Παρέλασης: 300 εθελοντές  

 

Τέλος, θα θέλαμε να προσθέσουμε ότι από νωρίς το πρωί της Κυριακής, η Υπηρεσία της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου θα εκπέμπει ζωντανά στη συχνότητα 9.80, απ’ όπου όλοι  επισκέπτες μπορούν να ενημερώνονται για όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.  

 

Παρόντες στην συνάντηση ήταν η Αντιδήμαρχος Τουρισμού – Πολιτισμού Πέπη Μπιρλιράκη-Μαμαλάκη, ο Διευθυντής της Κ.Ε.ΔΗ.Ρ., Γιώργος Γύπαρης,  η Οργανωτική Επιτροπή του Καρναβαλιού Γρηγόρης Νικολάου, Σάρα Νίκολσον και Γιάννης Κόκκας, ο Αναπληρωτής Αστυνομικός Διευθυντής Δασκαλάκης Ανδρέας, ο Διοικητής Τροχαίας Ρουτζάκης Αντώνης, ο Παττακός Κωνσταντίνος και ο Σταυρουλάκης Γεώργιος από το  Λιμεναρχείο,  ο Πάγκαλος Νικόλαος, εκπρόσωπος του Λιμενικού Ταμείου, ο Σκουλούδης Δημήτρης, εκπρόσωπος της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου,  ο Πυραγός Δρυγιαννάκης Δημήτρης και ο Αναγνώστου Αναστάσιος από την Πυροσβεστική Υπηρεσία , ο Κωνσταντίνος Καλφούτζος, ο Σπιθουράκης Μιχαήλ και ο Κακλαμάνος Γιώργος από το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, η Κουτρουλάκη Μαρία και η Καμινάρη Αναστασία από τον Τομέα Νοσηλευτικής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ο Σηφάκης Εμμανουήλ από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, η Γκολφινοπούλου Νικολέτα, Αναπληρώτρια Διευθύντρια Καθαριότητας και Πρασίνου, ο Δουλγεράκης Παναγιώτης από το ΕΚΑΒ, ο Χριστουλάκης Όθωνας, Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ρεθύμνου, ο Σόφιος Ιωάννης και η Μαλάμου Ιωάννα από το Τμήμα Εμπορίου της Διεύθυνσης Ανάπτυξης, ο Αυγουστάκης Χάρης, από το Σωματείο Ιδιοκτητών Καταστημάτων Εστίασης και Συναφών Επαγγελμάτων και Χαλκιαδάκης Μιχάλης, Εκπρόσωπος των Υπεύθυνων Ήχου.

 

 

15 Απριλίου 2024
 (1353)
 (1349)
 (1351)
 (1352)
 (1347)
 (1346)
 (1121)
 (1329)
 (1339)
 (1281)
 (1342)
 (1348)
 (1345)
 (1344)
 (1343)
 (1335)
 (1337)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1341)
 (1330)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)