20/11/17, ΔΤ: ΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

Ο φετινός χειμώνας βρίσκει το Ρέθυμνο να πάλλεται σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς και να σχεδιάζει τη νέα μεγάλη Γιορτή του με τη συνδρομή όλων των δημοτών και των επισκεπτών του, κάθε ηλικίας και προέλευσης. Στην καρδιά του ιστορικού και εμπορικού κέντρου της μοναδικής Παλιάς Πόλης του Ρεθύμνου προετοιμάζεται ο νέος ζεστός και ατμοσφαιρικός χριστουγεννιάτικος χώρος της πόλης από τον οποίο θα προσκαλέσουμε τον Άι Βασίλη στο νέο του μεσογειακό εργαστήρι για να προετοιμάσει τα παιχνίδια που θα μοιράσει και φέτος στα παιδιά του κόσμου.

Ο Δήμος Ρεθύμνης και ο Εμπορικός Σύλλογος Ρεθύμνου υποδέχτηκαν την Πέμπτη 16/11/17 στο Δημοτικό Μέγαρο πολίτες και φορείς της ευρύτερης δημοτικής περιφέρειας με στόχο την απαρχή μιας νέας συνεργασίας με σκοπό να μοιραστεί απλόχερα η χαρά, η ζεστασιά και η αγάπη του πνεύματος των Χριστουγέννων μέσα από μια πολύχρωμη εορταστική γιρλάντα δράσεων και εκδηλώσεων που θα στολίσει όλη την πόλη και την περιφέρειά της με επίκεντρο την Πλατεία Μικρασιατών και το Σπίτι Πολιτισμού.

Η διοργάνωση ενός θεματικού χριστουγεννιάτικου εορτασμού, οργανωμένου σε όλους τους τομείς, θα γίνει με τη συνεργασία όλων των τμημάτων της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και των οικονομικών, εκπαιδευτικών, κοινωνικών και αθλητικών φορέων, αλλά και των κάθε είδους επαγγελματιών.

Ο στόχος του Δήμου Ρεθύμνης σύμφωνα με τη δήλωση της κας Πέπης Μπιρλιράκη, Προέδρου της Κ.Ε.ΔΗ.Ρ. για το 2017 είναι σαφής:

1. Nα ενισχυθεί και να αναδειχθεί η δράση των εθελοντών που προσπαθούσαν μέχρι σήμερα ο καθένας μόνος του.

2. Η πόλη του Ρεθύμνου να αποτελέσει πόλο έλξης του νησιού, αλλά και να τροφοδοτήσει φορείς και πολιτιστικούς συλλόγους που επιθυμούν δράσεις.

3. Να τονωθεί η εμπορική κίνηση του τόπου.

4. Να ολοκληρωθεί η προσπάθεια του Δήμου για επέκταση της τουριστικής σαιζόν όλο το χρόνο.

Η εκπρόσωπος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Μαρίλη Αγγελιδάκη, δήλωσε την ικανοποίηση του Εμπορικού Συλλόγου για την αρωγή στις προσπάθειές του, δήλωση που επανέλαβαν και όλοι οι παριστάμενοι καθώς και οι τοπικοί άρχοντες που κατέθεσαν την αιγίδα και την συμμετοχή τους με κάθε δυνατό τρόπο στο όλο εγχείρημα και τον σχεδιασμό του.

 

Η Οργανωτική Επιτροπή της Παιχνιδοχώρας στέλνει με τη σειρά της το δικό της μήνυμα:

«Τα νέα έφτασαν στο Ρέθυμνο!

Ο Άι Βασίλης και τα ξωτικά του, αφού έψαξαν προσεκτικά στο χάρτη, αποφάσισαν ομόφωνα πως το φετινό Εργαστήρι του Άι Βασίλη θα κατασκευαστεί στο Ρέθυμνο και θα ονομαστεί "Παιχνιδοχώρα".

Η πλατεία των Μικρασιατών θα μεταμορφωθεί στο πιο ζεστό και φαντασμαγορικό χριστουγεννιάτικο μέρος της Κρήτης! Το ιστορικό και εμπορικό κέντρο της Παλιάς Πόλης του Ρεθύμνου θα είναι ο νέος φιλόξενος χριστουγεννιάτικος προορισμός. Από το βραδάκι της 17ης Δεκεμβρίου μέχρι και τις 3 Ιανουαρίου, καθημερινά από τις 10:30 έως τις 21:00, τα ξωτικά των Χριστουγέννων και ο Άι Βασίλης θα εργάζονται πυρετωδώς και, δωρεάν δραστηριότητες, πρωτότυπες κατασκευές και απολαυστικά παιχνίδια θα δημιουργήσουν την πιο γιορτινή ατμόσφαιρα που θα απλωθεί σε όλο το νησί.

Ξύλινα σπιτάκια, πολύχρωμα λαμπιόνια, εντυπωσιακά παιχνίδια, εκθέσεις, χριστουγεννιάτικες δράσεις και μελωδίες θα πλημμυρίσουν την πλατεία. Στο εργαστήριο, οι μηχανές του Άι Βασίλη θα λειτουργούν πυρετωδώς για να φτιάξουν τα δώρα των παιδιών όλου του κόσμου. Η πλατεία θα γεμίζει καθημερινά από παιδικά γέλια και οι μικροί φίλοι θα μπορούν να επισκεφτούν το σπιτάκι με τις λιχουδιές των ξωτικών για να φτιάξουν τα δικά τους γλυκίσματα, το εργαστήρι του Άι Βασίλη για να βοηθήσουν στην κατασκευή των χριστουγεννιάτικων παιχνιδιών και το σπίτι των παραμυθιών για να ακούσουν τις πιο πικάντικες αφηγήσεις των ξωτικών. Στο παλετόσπιτο, τα μαγικά πινελάκια θα ζωγραφίζουν τα παιδικά προσωπάκια ενώ στο ταχυδρομείο του Άι Βασίλη κάθε παιδί θα μπορεί να γράφει και να ταχυδρομεί το δικό του γράμμα με το δικό του μοναδικό χριστουγεννιάτικο μυστικό. Εκεί, στην Παιχνιδοχώρα θα φτιαχτεί και η μεγαλύτερη κάρτα χριστουγεννιάτικων ευχών που θα σφραγιστεί από την θετική ενέργεια και την αγάπη των πιο όμορφων ευχών.

Στην Παιχνιδοχώρα του Ρεθύμνου, θα επιτρέπονται μόνο χαμόγελα κι ευχές, δυνατά γέλια και ατέλειωτα παιχνίδια, υπέροχες λιχουδιές και ζεστές αγκαλιές, ίσως και λίγες, μικρές και αθώες Χριστουγεννιάτικες ζαβολιές!!!».

16 Απριλίου 2024
 (1353)
 (1349)
 (1351)
 (1352)
 (1347)
 (1346)
 (1121)
 (1329)
 (1339)
 (1281)
 (1342)
 (1348)
 (1345)
 (1344)
 (1343)
 (1335)
 (1337)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1341)
 (1330)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)