28/06/13, ΔΤ «Το Ρέθυμνο ανάμεσα στους πέντε πρώτους προορισμούς στη Μεσόγειο»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 «Το Ρέθυμνο ανάμεσα στους πέντε πρώτους προορισμούς στη Μεσόγειο»

 

Την πέμπτη θέση ανάμεσα στους 20 δημοφιλέστερους προορισμούς της Μεσογείου κατέκτησε το Ρέθυμνο για φέτος το καλοκαίρι, αποδεικνύοντας την τουριστική του δύναμη και δημοφιλία.

Η Ελλάδα κέρδισε τις τέσσερις από τις πέντε πρώτες θέσεις στην ίδια κατάταξη με δύο προορισμούς από τη Σαντορίνη να κατακτούν τις πρώτες θέσεις, ενώ την 4η θέση πήραν τα Χανιά.

Σύμφωνα με την έρευνα μηχανή αναζήτησης και σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών Trivago (www.trivago.gr) για τους δημοφιλέστερους Μεσογειακούς προορισμούς με βάση τις κριτικές των χρηστών της, οι Ελληνικοί προορισμοί παίρνουν ψήφο εμπιστοσύνης από τους ταξιδιώτες και καταλαμβάνουν τέσσερις από τις πέντε πρώτες θέσεις στη λίστα των 20 δημοφιλέστερων προορισμών της Μεσογείου. Όπως αποκάλυψε η έρευνα. η Κρήτη και η Σαντορίνη, είναι τα δυο νησιά που έρχονται στο μυαλό των ταξιδιωτών στο άκουσμα της Λέξης Μεσογείου.

Η δημοτικότητα των προορισμών είναι αποτέλεσμα των κριτικών από 39 διεθνείς πλατφόρμες της trivago και 160 διαφορετικές ιστοσελίδες κρατήσεων,  ενώ οι προορισμοί έχουν 5000 κριτικές τουλάχιστον ο καθένας.

Σε δήλωση της η Αντιδήμαρχος Τουρισμού – Πολιτισμού κυρία Πέπη Μπιρλιράκη – Μαμαλάκη τόνισε: «Το Ρέθυμνο βρισκόταν πάντα στην κορυφή των προτιμήσεων των ξένων τουριστών, που επιλέγουν την Μεσόγειο ως προορισμό για τις καλοκαιρινές του διακοπές. Η φετινή διάκριση μας γεμίζει περηφάνια, χαρά αλλά και υποχρεώσεις που τις υποδεχόμαστε με σοβαρότητα. Το επίπεδο τόσο των υποδομών, όσο και των υπηρεσιών στο Ρέθυμνο, είναι πολύ υψηλό και καλύπτει τις απαιτήσεις του σύγχρονου ταξιδιώτη. Ο ανθρώπινος παράγοντας είναι εκείνος που παίζει τον σημαντικότερο ρόλο στις επιλογές των τουριστών. Η αυθεντική Ρεθεμνιώτικη  φιλοξενία, σε συνδυασμό με μια καλά οργανωμένη βιομηχανία γύρω από τον τουρισμό, μας έφερε και φέτος ανάμεσα στους πέντε πρώτους προορισμούς της Μεσογείου. Αυτό ανεβάζει τον πήχη ακόμα περισσότερο για όλους μας. Το 2013 όπως όλα δείχνουν, θα είναι μια χρονιά ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό. Πρέπει όλοι να λειτουργήσουμε με γνώμονα την άριστη εξυπηρέτηση και φροντίδα των επισκεπτών μας. Δεν εφησυχάζουμε στις επιτυχίες μας, το αντίθετο. Είμαστε εδώ, για να ανταπεξέλθουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να τιμήσουμε την προτίμηση και την εμπιστοσύνη, όλων όσοι μας επιλέξουν για τις διακοπές τους».

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της έρευνας

Πρώτος προορισμός και με διαφορά (δημοτικότητα 85) είναι το Ημεροβίγλι της Σαντορίνης, ενώ στη δεύτερη θέση  θέση είναι τα Φηρά Σαντορίνης. Η φυσική ομορφιά του νησιού φαίνεται ότι έπεισε και αυτό το καλοκαίρι τους ταξιδιώτες και της χαρίζουν τις δυο πρώτες θέσεις στις προτιμήσεις τους. Στην τρίτη θέση είναι το Κάπρι της Ιταλίας με πολύ μικρή διαφορά από τα Χανιά που καταλαμβάνουν την τέταρτη. Τη χρυσή πεντάδα συμπληρώνει το Ρέθυμνο με δημοτικότητα 81, ενώ στη θέση 17 συναντάμε και τον Άγιο Νικόλαο Κρήτης. Τη λίστα συμπληρώνουν έξι προορισμοί από την Ιταλία, με το Κάπρι να κατακτά την τρίτη θέση στη λίστα, τέσσερις προορισμοί από την Ισπανία, δυο από τη Γαλλία και το Λάγκος της Πορτογαλίας.

 

19 Απριλίου 2024
 (1353)
 (1349)
 (1351)
 (1352)
 (1347)
 (1346)
 (1121)
 (1329)
 (1339)
 (1281)
 (1342)
 (1348)
 (1345)
 (1344)
 (1343)
 (1335)
 (1337)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1341)
 (1330)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)