05/07/18, ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - 7η Γιορτή Κρητικής Διατροφής - Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

7η Γιορτή Κρητικής Διατροφής
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

Τετάρτη, 4 Ιουλίου και τέταρτη ημέρα για την 7η Γιορτή Κρητικής Διατροφής, η οποία εξακολουθεί να κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον Ελλήνων και ξένων, μικρών και μεγάλων, παλιών και νέων επισκεπτών.

Οι εθελοντές του Συλλόγου Αρχέλων, βρέθηκαν στην παιδική γωνιά του Δημοτικού Κήπου, και με ένα διαδραστικό επιτραπέζιο παιχνίδι, ενημέρωσαν τους μικρούς επισκέπτες για τη δύσκολη πορεία που ακολουθεί η θαλάσσια χελώνα, καθώς και για τους κινδύνους που συναντά σε κάθε ταξίδι της. Αμέσως μετά, η εκπαιδευτική ομάδα από το «Χαρούμενο Εργαστήρι», με όμορφες κατασκευές και αισθητηριακά παιχνίδια, πρόσφερε στα παιδιά την ευκαιρία να δοκιμάσουν φρούτα και ταυτόχρονα, να μάθουν γιατί πρέπει να τα εντάξουν στην καθημερινή τους διατροφή.

Στη συνέχεια, δώδεκα από τους καλύτερους mixologists της Κρήτης, είχαν το πιο δημιουργικό ραντεβού τους στον Δημοτικό Κήπο, καθώς παρουσίασαν κοκτέιλ με βάση το βιδιανό κρασί, συνδυάζοντας τις διεθνείς τάσεις και τεχνικές με τα ντόπια, κρητικά υλικά.

Έτσι, οι Joyce Ghosn (Enoteca), Γιώργος Δενδράκης (Τhe Art of Cocktail), Eύη Ζήζη (Pepi Boutique Hotel), Bαγγέλης Ηλιάκης (Lux), Δημήτρης Ισακίδης (Monitor), Ελένη Καλογεράκη (Rewine), Xρήστος Καμπουράκης (Home), Γιάννης Κλουβιδάκης (Bohème), Παύλος Κυπαρίσσης (Metropolis), Κωνσταντίνος Μαραγκουδάκης (Cocktails in the City), Τάσος Ταταράκης (Bonobo) και Μιλέν Χατζιέβ (Barrio), εμπνεύστηκαν από τη γηγενή ποικιλία βιδιανό, και, κάνοντας τα μαγικά τους, δημιούργησαν εξαιρετικά κοκτέιλ, μέσα από τα οποία αναδείχτηκε με τον καλύτερο τρόπο η δροσερή οξύτητα και ο φρουτώδης χαρακτήρας του ρεθυμνιώτικου κρασιού.

Όλοι οι mixologists, με ανεβασμένη διάθεση και πολύ χιούμορ, συνομίλησαν με τους επισκέπτες, παρουσίασαν αναλυτικά τις συνταγές των κοκτέιλ τους και την έμπνευσή τους πίσω από αυτά, ενώ, σέρβιραν ατέλειωτο αριθμό ποτηριών, μια και, με τη βοήθεια των μουσικών επιλογών του DJ Γιώργου Ταμπακά, η σκηνή του Δημοτικού Κήπου, έμοιαζε με ένα όμορφο πάρτι.

Η Πέπη Μπιρλιράκη, Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ρεθύμνης, δήλωσε: «Ο στόχος της συγκεκριμένης εκδήλωσης, είναι η ανάδειξη των κρητικών προϊόντων και κυρίως, των κρασιών μας, και η αποψινή βραδιά, απέδειξε ότι μπορούμε να περνάμε καλά με το δικό μας βιδιανό κρασί. Με όλες τις επιχειρήσεις και τα καταστήματα ενωμένα, θέλουμε να ετοιμάσουμε ακόμα περισσότερες δράσεις και τους ευχαριστώ όλους θερμά για τη συμμετοχή και την παρουσία τους σήμερα εδώ».

Όλες οι φιάλες από βιδιανό κρασί ήταν προσφορά των οινοποιών μελών του Wines of Crete, ενώ τα κοκτέιλ που πρωταγωνίστησαν, θα είναι διαθέσιμα στα αντίστοιχα καταστήματα για τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να τα δοκιμάσουν όσοι δεν είχαν την ευκαιρία να βρεθούν στον Δημοτικό Κήπο.

 

 

Το πρόγραμμα για την Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018:

19:00

Έκανε η μέλισσα κερί και άλλαξε τον κόσμο!

1ο πρόγραμμα: Η συγκομιδή και η επεξεργασία του φυσικού κεριού

Καλεσμένος μας ο κύριος Σκαλιδάκης, γνωστός κηροποιός και ιδιοκτήτης του Κέρινου Κόσμου. Μέσα από εικόνες, συζήτηση και παιχνίδια, οι μικροί μας φίλοι θα μυηθούν στην τέχνη της κηροποιείας.

Επιμέλεια-παρουσίαση: Κέρινος Κόσμος-Αφοί Σκαλιδάκη

2ο πρόγραμμα: Εργαστήρι υγρού κεριού

Μια τεχνική που αγαπήθηκε με εξαιρετικό αισθητικό αποτέλεσμα. Για τα παιδιά, γίνεται παρουσίαση της τεχνικής, αλλά για λόγους ασφαλείας, δημιουργούν το δικό τους κεράκι σε ποτήρι, με χρώμα και άρωμα της επιλογής τους. Οι ενήλικοι επισκέπτες μας θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν, ο καθένας το δικό του κερί-έργο τέχνης.

Υποστηρικτής προγράμματος: Κέρινος Κόσμος

Επιμέλεια-παρουσίαση: Ρένα Λαδιά, παιδαγωγός-εμψυχώτρια-Αερόστατο

20:00

Παρουσίαση νέων Προγραμμάτων Zumba και Piloxing, από την Ομάδα Zumba της Κατερίνας Κυριανιτάκη

20:30

Ο Συνεταιρισμός «Μινωϊκή Γη» μαγειρεύει με προϊόντα φραγκόσυκου

Λιάτικο: το ιστορικό κρασί του Ρεθύμνου:

Διαδραστική παρουσίαση και δοκιμή της ποικιλίας «Λιάτικο». Συμμετέχουν ο οινοποιός Στέλιος Κλάδος και οι Οινοχόοι: Υρώ Κολιακουδάκη, Εύη Δενδράκη, Διονύσης Αναστασόπουλος, Ελένη Καλογεράκη, Γιάννης Παπαδομανωλάκης και Joyce Ghosn.

21:30

Συναυλία με τον ΚΩΣΤΑ ΜΑΚΕΔΟΝΑ

Ο Κώστας Μακεδόνας, μία από τις σημαντικότερες φωνές του ελληνικού τραγουδιού, και αυτό το καλοκαίρι, σε μελωδικούς και κυρίως λαϊκούς δρόμους σε όλη την Ελλάδα! Ο αγαπημένος τραγουδιστής, Κώστας Μακεδόνας, θα μας παρασύρει σε δυνατές μουσικές στιγμές που μεταδίδουν κέφι και χαρά.

Στο πλάι τού Κώστα, μία από τις φωνές που ξεχώρισαν στο “Rising Star” και αγαπήθηκαν από το κοινό, η Γιάννα Φαφαλιού.

 

Το πρόγραμμα για την Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018:

19:00

1ο πρόγραμμα: Το υγρό χρυσάφι της Μεσογείου!

Το διδακτικό προσωπικό του κέντρου προσχολικής αγωγής ΚΕΡΑΖΩΖΑ, μέσα από πρωτότυπες δραστηριότητες και εργαστήρια, θα παρουσιάσει το λάδι που,

πραγματικά, αποτελεί χρυσάφι για τη διατροφή μας!

Υποστηρικτής προγράμματος με λάδι & παράγωγα προϊόντα η εταιρεία: EL RENIERIS & CO

Επιμέλεια: Ειρήνη Γρηγοράκη και οι συνεργάτες της

2ο πρόγραμμα: Τα Εικαστικά Εργαστήρια του Δήμου Ρεθύμνης παρουσιάζουν, με την εκλεκτή εικαστικό Κατερίνα Γιαβρίδη, ένα βιωματικό εργαστήρι για παιδιά και όσους νιώθουν παιδιά! Τίτλος του «Ζωγραφίζοντας με το αμπέλι».

Από τον αρχαίο καιρό ο άνθρωπος χρησιμοποιούσε το αμπέλι όχι μόνο για να γευτεί τον καρπό του και να χαρεί με το κρασί του, αλλά και για να αφήσει το στίγμα του. Πολλά υλικά ζωγραφικής έχουν σαν κύριο συστατικό κάποιο κομμάτι από το αμπέλι! Ας τα γνωρίσουμε!!!

Παρουσίαση-επιμέλεια: Κατερίνα Γιαβρίδη, εικαστικός- εκπαιδευτικός

20:00

Καλάθια με κρασί-Wine Baskets:

Διαδραστική παρουσίαση και ταίριασμα κρητικών ποικιλιών και γευστικών αρωμάτων από την οργανωτική ομάδα του Recevin Rethymno.

21:30

Συναυλία με τον Δώρο Δημοσθένους – LETS SWING AGAIN

Όταν το χθες γίνεται σήμερα – DOROS DEMOSTHENOUS & BAND live

Ο Δώρος Δημοσθένους, ο performer που εντυπωσιάζει και ξεσηκώνει το κοινό με τις ερμηνείες του και την εκρηκτική του σκηνική παρουσία, με μουσικό ένστικτο και εκλεκτικό γούστο, μάς προσκαλεί παρέα με τους εξαίρετους μουσικούς του, να τραγουδήσουμε και να χορέψουμε στους ρυθμούς του swing και του rock & roll, σε ύφος ρετρό «… όταν το χτες γίνεται σήμερα…».

 

Τιμή Εισιτηρίων:

Παιδιά έως 6 ετών: ΔΩΡΕΑΝ είσοδος

Παιδιά 6-12 ετών: 2 €

Από 12 ετών και άνω: 5 €

2 γονείς / κηδεμόνες που συνοδεύουν παιδιά 6-12 ετών, τα παιδιά ΔΩΡΕΑΝ

 

Διοργάνωση:
Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης
Δήμος Ρεθύμνης
Επιμελητήριο Ρεθύμνης

 

 

 

21 Ιουλίου 2024
 (1353)
 (1349)
 (1355)
 (1351)
 (1352)
 (1347)
 (1346)
 (1354)
 (1121)
 (1329)
 (1339)
 (1281)
 (1342)
 (1348)
 (1345)
 (1344)
 (1343)
 (1335)
 (1337)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1341)
 (1330)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)