Διευρυμένη σύσκεψη Δημάρχου, Αντιδημάρχων και υπηρεσιακών παραγόντων για τη διαχείριση των αναγκών των σχολικών μονάδων Δήμου Ρεθύμνης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Διευρυμένη σύσκεψη εργασίας με αντικείμενο το συντονισμό του Τμήματος Παιδείας Δήμου Ρεθύμνης και της Τεχνικής του Υπηρεσίας για την έγκαιρη, επαρκή και αποτελεσματική διαχείριση των πολλαπλών αναγκών που έχουν οι σχολικές μονάδες του Ρεθύμνου, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Τ.Υ.Δ.Ρ, υπό την προεδρεία του Δημάρχου Ρεθύμνης κ. Γιώργη Χ. Μαρινάκη.

Στη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν εκτενώς οι καταγεγραμμένες ανάγκες συντήρησης σχολικών κτιριακών υποδομών, ιεραρχήθηκαν και διερευνήθηκαν τρόποι κάλυψης τους βάσει των δυνατοτήτων του υφιστάμενου τεχνικού προσωπικού της ΤΥΔΡ με δεδομένη την υποστελέχωση της Υπηρεσίας η οποία έχει επιφορτιστεί με τη διαχείριση του συνόλου των αναγκών της πόλης και των Οικισμών σε τεχνικές παρεμβάσεις.

Αναζητήθηκαν λύσεις προκειμένου να αντιμετωπιστεί η γραφειοκρατία με τις καθυστερήσεις που προκαλεί στην εκτέλεση έργων και η αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων που παρέχει το ισχύον νομικό πλαίσιο στις Σχολικές Επιτροπές, ώστε να γίνουν πιο ευέλικτες και να υπερβούν εμπόδια που σήμερα αποτελούν τροχοπέδη στην έγκαιρη εξέλιξη και ολοκλήρωση προγραμματισμένων, επειγουσών παρεμβάσεων συντήρησης, ανάπλασης ή και ανέγερσης νέων σχολικών μονάδων.

Με αυτό το σκεπτικό και δεδομένης της υποχρηματοδότησης των Σχολικών Επιτροπών που καθιστά εξαιρετικά δύσκολη την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών που έχουν ανακύψει και λόγω της πανδημίας, αποφασίστηκε η έκτακτη χρηματοδότηση της με το ποσό των 50.000€, από τον Προϋπολογισμό του Δήμου Ρεθύμνης, πρόταση που κατέθεσε στη σύσκεψη η αρμόδια Αντιδήμαρχος Παιδείας, προκειμένου να καταφέρει η Σχολική επιτροπή να εκτελέσει με μεγαλύτερη ευελιξία και ταχύτητα, μικρής έκτασης αλλά επείγοντος χαρακτήρα, έργα συντήρησης σχολικών υποδομών.

Σημειώνεται ότι στη σύσκεψη συμμετείχαν , εκτός από το Δήμαρχο Ρεθύμνης , η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Κοινωνικής Πολιτικής ΔΡ κα Άννα Ελευθεριάδου – Γκίκα., ο Αντιδήμαρχος Συντονισμού Δημοτικών Υπηρεσιών και Καινοτομίας κ. Γ. Γεωργαλής, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών και Κυκλοφοριακών Θεμάτων ΔΡ. κ. Αγγ. Μαλάς, ο Αντιδήμαρχος Οικισμών κ. Γ. Σκορδίλης, ο Πρόεδρος Ν.Π.Δ.Δ «Κοινωνική Πολιτική και Μουσική Παιδεία» κ. Γ. Μοτάκης και οι υπηρεσιακοί παράγοντες: κα Καμηλάκη Κ. / Δντρια ΤΥΔΡ, κ. Σπαντιδάκης Γ./Δντής Τμ. Παιδείας και κ. Β. Ποθητός/ Πολ. Μηχανικός – στέλεχος Τμήματος Μελετών ΤΥΔΡ.

 

16 Απριλίου 2024
 (1353)
 (1349)
 (1351)
 (1352)
 (1347)
 (1346)
 (1121)
 (1329)
 (1339)
 (1281)
 (1342)
 (1348)
 (1345)
 (1344)
 (1343)
 (1335)
 (1337)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1341)
 (1330)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)