Συνεργασία Δημάρχου Ρεθύμνης με εκπροσώπους Πρυτανικής Αρχής του Πανεπιστημίου Κρήτης - 29/06/20

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Συνεργασία με τη Διοίκηση του Πανεπιστημίου Κρήτης είχε ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης, την π. Παρασκευή με αντικείμενο την υποστήριξη λειτουργίας των Σχολών και Τμημάτων του Πανεπιστημίου Κρήτης που λειτουργούν στο Ρέθυμνο αλλά και οι δυνατότητες συνέργειας του Πανεπιστημίου με τους θεσμικούς φορείς και την κοινωνία του Ρεθύμνου.

Στη σύσκεψη, η οποία διεξήχθη σε πολύ θετικό κλίμα, συμμετείχαν ο υποψήφιος Πρύτανης/ Κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης Καθ. Γεώργιος Κοντάκης ο Αντιπρύτανης Προσωπικού και Φοιτητικής Μέριμνας Καθ. Σπανουδάκης Κώστας, ο κ. Γιώργος Κοσσιώρης, τ. Πρόεδρος του Τμήματος Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και ο Μιχάλης Παυλίδης, Πρόεδρος του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Στη διάρκεια της επισημάνθηκε εκ μέρους των Μελών της υποψήφιας Πρυτανικής Αρχής του Π.Κ. ότι το Πανεπιστήμιο είναι ενιαίο και αδιαίρετο, ένα και το αυτό Ίδρυμα σε δύο πόλεις.

Η υποψήφια Πρυτανική Αρχή τόνισε την εμπιστοσύνη της στο στελεχιακό δυναμικό του Πανεπιστημίου στο Ρέθυμνο, διοικητικούς υπαλλήλους και μέλη ΔΕΠ, καθώς και στις πολύ καλές προοπτικές ανάπτυξης των Σχολών του Ρεθύμνου σε όλα τα επίπεδα.

Τόνισαν, επίσης, ότι η ανάπτυξη του Ιδρύματος σε προσωπικό και υποδομές πρέπει να είναι ισορροπημένη. Εξέφρασαν την ετοιμότητά τους να συνεχίσουν την καλή συνεργασία με τους τοπικούς φορείς σε όφελος του Πανεπιστημίου και της πόλης.

Ο Δήμαρχος, τόνισε για μία ακόμη φορά τη πολυεπίπεδη αξία και σεβασμό που αποδίδουν οι Ρεθεμνιώτες στο Πανεπιστήμιο, οι οποίοι, όπως άλλωστε είναι γνωστό, αγωνίστηκαν για την ίδρυση του και αναγνωρίζουν τη συμβολή του στην πνευματική, οικονομική και κοινωνική εξέλιξη του Ρεθύμνου.

Εξέφρασε μάλιστα την ικανοποίησή του για την εμφανή αναβάθμιση των υποδομών του Πανεπιστημίου Κρήτης, η οποία έχει σημειωθεί τα τελευταία χρόνια, η οποία οφείλεται στη συστηματική και επίμονη διεκδίκηση, τον καλό σχεδιασμό και την οργανωτικότητα των πρυτανικών αρχών αλλά και στη γόνιμη συνεργασία του Π.Κ με την Περιφέρεια, το Δήμο Ρεθύμνης και άλλους φορείς.

Εκφράζοντας την κοινωνία του Ρεθύμνου, ο Δήμαρχος επεσήμανε την αναγκαιότητα να συνεχιστούν οι θετικές συνέργειες του Πανεπιστημίου με την ντόπια κοινωνία και τους θεσμικούς της εκπροσώπους και να εμπλουτιστεί η διαδραστική αυτή σχέση ώστε να κομίσει ακόμη πιο μετρήσιμα ποιοτικά οφέλη σε αμφότερους. Μάλιστα ζήτησε την συνδρομή της επιστημονικής κοινότητας του Πανεπιστημίου στη διαχείριση κοινωνικών ζητημάτων που υφίστανται ή ανακύπτουν και αφορούν το Ρέθυμνο και τους πολίτες του.

 

21 Απριλίου 2024
 (1353)
 (1349)
 (1351)
 (1352)
 (1347)
 (1346)
 (1121)
 (1329)
 (1339)
 (1281)
 (1342)
 (1348)
 (1345)
 (1344)
 (1343)
 (1335)
 (1337)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1341)
 (1330)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)