Η εξέλιξη των αναπτυξιακών έργων υποδομής του Πανεπιστημίου Κρήτης και η διασύνδεση του με την τοπική κοινωνία αντικείμενο συνεργασίας Δημάρχου Ρεθύμνης με Πρύτανη Πανεπιστημίου Κρήτης - 28/01/21

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Εκτενή συνεργασία με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Γιώργο Κοντάκη είχε χθες ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης.

Ο Πρύτανης, συνοδευόμενος από την Προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών Π.Κ. κα Εύα Καψαλάκη, επισκέφθηκε τον Δήμαρχο και στη διάρκεια της θεσμικής τους συνάντησης, συζήτησαν θέματα που αφορούν το Πανεπιστήμιο Κρήτης και ειδικότερα την πορεία των μεγάλων έργων υποδομής που έχουν εξαγγελθεί όπως είναι η ανέγερση νέων φοιτητικών εστιών και η κατασκευή του μεγάλου αμφιθεάτρου καθώς επίσης και ζητήματα διασύνδεσης του Πανεπιστημίου με την τοπική κοινωνία.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας τους, ο Δήμαρχος κατέθεσε στον Πρύτανη την έντονη ανησυχία του, την οποία συμμερίζεται πλήθος συμπολιτών και θεσμικών φορέων, που πυροδότησαν δηλώσεις πανεπιστημιακών κύκλων αλλά και σχετικές δημοσιογραφικές αναφορές, σχετικά με τη λειτουργική και αναπτυξιακή εξέλιξη του Πανεπιστημίου και την παραμονή των Σχολών και της έδρας του στο Ρέθυμνο.

Ο κ. Κοντάκης διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο ότι παραμένει σταθερά προσηλωμένος στην υλοποίηση των μεγάλων αναπτυξιακών έργων του Π.Κ. που έχουν ήδη δρομολογηθεί επισημαίνοντας εμφαντικά ότι δεν έχει σχέση με όσα έχουν δημοσίως διατυπωθεί ούτε τα επικροτεί, τονίζοντας μάλιστα ότι ο ίδιος εκπροσωπείται μόνον δια των δικών του δηλώσεων και δημόσιων τοποθετήσεων. Με αυτό το πνεύμα, κατέστησε ξεκάθαρο ότι ουδέποτε τέθηκε εκ μέρους του θέμα έδρας του Πανεπιστημίου ή αποδυνάμωσης της διοικητικής δομής του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος, το οποίο θα παραμείνει στην ιστορική του έδρα, το Ρέθυμνο.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο Δήμαρχος Ρεθύμνου στην ανάγκη διατήρησης της σταθερής, διαρκούς και αταλάντευτης συνεργασίας των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Κοινοβουλευτικών Εκπροσώπων του Ρεθύμνου με τις Πρυτανικές αρχές του Π.Κ. Με την ευκαιρία μάλιστα, μετέφερε στον Πρύτανη τη βούληση του Υφυπουργού Υποδομών & Μεταφορών- Βουλευτή Ρεθύμνου κ. Κεφαλογιάννη Γιάννη να συνδράμει , μέσω του Υπουργείου, τα βασικά έργα υποδομής του Π.Κ που πρόκειται να εκτελεστούν ώστε να γίνουν με τον σωστό τρόπο, στο σωστό χρόνο.

Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε με την κοινή συμφωνία να επακολουθήσει σύντομα θεσμική συνάντηση εργασίας μεταξύ των δύο Βουλευτών του Ρεθύμνου, της Αντιπεριφερειάρχη, του Δήμαρχου και του Πρύτανη προκειμένου να συνεργαστούν στην κατεύθυνση της από κοινού διαχείρισης και επίλυσης σημαντικών θεμάτων που αφορούν το Πανεπιστήμιο ώστε να εκλείψουν άστοχες εντυπώσεις και ανυπόστατη φημολογία που επιβαρύνει το έργο και την εύρυθμη λειτουργία του Πανεπιστημίου, προκαλώντας συνάμα αναταραχή στην τοπική κοινωνία.

 

Από το Γρ. Τύπου

 

/files/items/1/10509/foto_prytani_sysk.jpg

22 Μαΐου 2024
 (1353)
 (1349)
 (1351)
 (1352)
 (1347)
 (1346)
 (1121)
 (1329)
 (1339)
 (1281)
 (1342)
 (1348)
 (1345)
 (1344)
 (1343)
 (1335)
 (1337)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1341)
 (1330)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)